The Odyssey (2026)

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    44
Status
Not open for further replies.
Ναι. Ενώ εινσι ιστορικά και επιστημονικά τεκμηριωμένο κάτι άλλο .. μην αρχίσουμε το ίδιο βιολί. Τάπαμε αυτά.
Και δέχομαι αντιπαράθεση για το πώς αντιλαμβάνεται κάποιος την ταινία μόνο από όποιον την έχει δει. Σε αυτό το νήμα.
Τα υπόλοιπα στο άλλο νήμα.
Από την στιγμή που δεν έχει σχέση με τη Ομηρική Οδύσσεια δεν κατάλαβα γιατί "αρπαζεσαι" . Ο Νολαν εχει παρερμηνευσει πολλά και είναι γεγονός από αυτά που γράφετε όσοι την είδατε. Αυτό που έγραψες έχει σχέση με την ταινία και αυτά που ήθελε να περάσει ο Νολαν αλλά όχι με τον Όμηρο.
Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί αντιδράς.

Όσο για το "επιστημονικο" μέρος. Η Σικελία που θεωρείται η χώρα των Κυκλωπων είχε νάνους ελέφαντες που εξαφανιστηκαν και βρίσκουμε απολιθώματα τους .

Last edited:
Από την στιγμή που δεν έχει σχέση με τη Ομηρική Οδύσσεια δεν κατάλαβα γιατί "αρπαζεσαι" . Ο Νολαν εχει παρεεμηνευσει πολλά και είναι γεγονός από αυτά που γράφετε όσοι την είδατε. Αυτό που έγραψες μπορεί να έχει σχέση με την ταινία και αυτά που ήθελε να περάσει ο Νολαν αλλά όχι με τον Όμηρο.
Ναι. Εδώ το νήμα αφορά τον Όμηρο του νόλαν.. υπάρχει άλλο νήμα για όλα τα άλλα. Και είναι εκτός θέματος αυτό που επαναλαμβανόμενα διατυπώνεται από όσους δεν έχουν δει καν την ταινία. Εμμονή σε μια άποψη.

Από την στιγμή που δεν έχει σχέση με τη Ομηρική Οδύσσεια δεν κατάλαβα γιατί "αρπαζεσαι" . Ο Νολαν εχει παρερμηνευσει πολλά και είναι γεγονός από αυτά που γράφετε όσοι την είδατε. Αυτό που έγραψες έχει σχέση με την ταινία και αυτά που ήθελε να περάσει ο Νολαν αλλά όχι με τον Όμηρο.
Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί αντιδράς.

Όσο για το "επιστημονικο" μέρος. Η Σικελία που θεωρείται η χώρα των Κυκλωπων είχε νάνους ελέφαντες που εξαφανιστηκαν και βρίσκουμε απολιθώματα τους .

Την ταινία την είδες;

Ναι. Εδώ το νήμα αφορά τον Όμηρο του νόλαν.. υπάρχει άλλο νήμα για όλα τα άλλα. Και είναι εκτός θέματος αυτό που επαναλαμβανόμενα διατυπώνεται από όσους δεν έχουν δει καν την ταινία. Εμμονή σε μια άποψη.
Εγώ σχολίασα αυτό που έγραψες. Δεν χρειάζεται κάποιος να έχει δει την ταινία για να δέι την στεβλωση σε αυτό που εγραψες . Δεν σχολίασα το "μήνυμα" του Νολαν γιατί δεν έχω δει την ταινία.

• Haha
Reactions: Pleo
Εγώ σχολίασα αυτό που έγραψες. Δεν χρειάζεται κάποιος να έχει δει την ταινία για να δέι την στεβλωση σε αυτό που εγραψες . Δεν σχολίασα το "μήνυμα" του Νολαν γιατί δεν έχω δει την ταινία.
Πραγματικά βαρέθηκα με αυτή τη λογική.

Εγώ νομίζω την είδε ολόκληρη.. χχααχ και με προσοχή...
Δεν έχω τέτοια αντοχή!
Ναι. Ενώ εινσι ιστορικά και επιστημονικά τεκμηριωμένο κάτι άλλο .. μην αρχίσουμε το ίδιο βιολί. Τάπαμε αυτά.
Και δέχομαι αντιπαράθεση για το πώς αντιλαμβάνεται κάποιος την ταινία μόνο από όποιον την έχει δει. Σε αυτό το νήμα.
Τα υπόλοιπα στο άλλο νήμα.
Καλέ μου άνθρωπε κάνε κάτι απλό: πιάσε στα χέρια σου τον Β' τόμο της "Ιστορίας του Ελληνικού Εθνους" (κυκλοφορεί εδώ και πάνω από πενήντα χρόνια) και ξεφυλλίζοντάς τον θα δεις την πλουσιότατη εικονογράφηση με παραστάσεις της αγγειογραφίας από τα ομηρικά έπη. Οι καλλιτέχνες της εποχής όλοι αναπαριστούν με τον ίδιο τρόπο τα ιστορικά (γι αυτούς) πρόσωπα και όντα των επών και έλα μετά να μου πεις ότι ο κάθε "ειδικός" παπαρολόγος έχει επί του προκειμένου μεγαλύτερη αυθεντία από αυτούς, που ζούσαν μέσα στην κοινωνία που δημιούργησε τα έπη, τα αγάπησε και επί πολλούς αιώνες τα άκουγε και τα διάβαζε.
Πότε πια θα σταματήσει αυτό το βιολί: Ήμαρτον!

Δεν χρειάζεται κάποιος να έχει δει την ταινία για να δέι την στεβλωση σε αυτό που εγραψες .

Λες και το φλιτζάνι ή μόνο την κρυστάλλινη σφαίρα;

ΟΤΑΝ δεις την ταινια, θα δεις ΑΚΡΙΒΩΣ εκείνο που γράφτηκε για την εμφάνιση του Πολύφημου.
Δεν γίνεται να το χάσεις, ακόμα κι αν κλείσεις το... τρίτο σου μάτι. 🤪

Δεν έχω τέτοια αντοχή!

Καλέ μου άνθρωπε κάνε κάτι απλό: πιάσε στα χέρια σου τον Β' τόμο της "Ιστορίας του Ελληνικού Εθνους" (κυκλοφορεί εδώ και πάνω από πενήντα χρόνια) και ξεφυλλίζοντάς τον θα δεις την πλουσιότατη εικονογράφηση με παραστάσεις της αγγειογραφίας από τα ομηρικά έπη. Οι καλλιτέχνες της εποχής όλοι αναπαριστούν με τον ίδιο τρόπο τα ιστορικά (γι αυτούς) πρόσωπα και όντα των επών και έλα μετά να μου πεις ότι ο κάθε "ειδικός" παπαρολόγος έχει επί του προκειμένου μεγαλύτερη αυθεντία από αυτούς, που ζούσαν μέσα στην κοινωνία που δημιούργησε τα έπη, τα αγάπησε και επί πολλούς αιώνες τα άκουγε και τα διάβαζε.

Την ταινία την είδες;

Λες και το φλιτζάνι ή μόνο την κρυστάλλινη σφαίρα;

ΟΤΑΝ δεις την ταινια, θα δεις ΑΚΡΙΒΩΣ εκείνο που γράφτηκε για την εμφάνιση του Πολύφημου.
Δεν γίνεται να το χάσεις, ακόμα κι αν κλείσεις το... τρίτο σου μάτι.
Και τι σχέση έχει με τον Κύκλωπα του Ομήρου; Έχω αυτό σχολίασα. Όχι τι ηθελε να περασει ο Νολαν 🫡

Και τι σχέση έχει με τον Κύκλωπα του Ομήρου; Έχω αυτό σχολίασα. Όχι τι ηθελε να περασει ο Νολαν 🫡

Τι σχέση έχει ο κύκλωπας του Ομήρου, με τον κύκλωπα της Οδύσσειας;

Ξέρω γω; Εσύ πες μας, πως σου φάνηκε η σκηνή της ταινίας όπως την είδες;

Τι σχέση έχει ο κύκλωπας του Ομήρου, με τον κύκλωπα του Νολαν;

Ξέρω γω; Εσύ πες μας, πως σου φάνηκε η σκηνή της ταινίας όπως την είδες;
Στο διόρθωσα.

Δεν ξέρω. Εγώ σχολίασα αυτό που έγραψε ως περιγραφή ο Klamia71. Διαφωνείς μαζί του;

Δεν έχω τέτοια αντοχή!

Ποιο βιολί;; Εγώ πήγα να δω μια ταινία...
Εσύ δεν πήγες πουθενά και κρίνεις ένα ντοκυμαντέρ!!.
Τόσο δύσκολο είναι να ξεχωρίσετε το ντοκιμαντέρ άπο την ταινία;;
Πόσο δύσκολο;;

Στο διόρθωσα.

Δεν ξέρω. Εγώ σχολίασα αυτό που έγραψε ως περιγραφή ο Klamia71. Διαφωνείς μαζί του;

Άρα δεν ξέρεις. Γιατί δεν το έλεγες από την αρχή ότι δεν ξέρεις;

Δες πρώτα την ταινία, δες όλη τη σκηνή με τον Πολύφημο και μετά έλα να μας πεις σε τι διαφωνείς.

Το πιο πιθανό είναι να καταπιείς τη γλώσσα σου μετά και να πάρεις πίσω όλα όσα έχεις γράψει. Φιλική προειδοποίηση αυτή.

Άρα δεν ξέρεις. Γιατί δεν το έλεγες από την αρχή ότι δεν ξέρεις;

Δες πρώτα την ταινία, δες όλη τη σκηνή με τον Πολύφημο και μετά έλα να μας πεις σε τι διαφωνείς.

Το πιο πιθανό είναι να καταπιείς τη γλώσσα σου μετά και να πάρεις πίσω όλα όσα έχεις γράψει. Φιλική προειδοποίηση αυτή.
Δεν διαφωνώ.
Απλά σχολίασα ότι δεν έχει σχέση με τον Κύκλωπα του Ομήρου όπως τον περιγράφει ο Klamia71 και τον οραματίστηκε ο Νολαν .

Θα καταπιώ την γλώσσα μου μόνο αν όσα έγραψε ο Klamia71 δεν ισχύουν

Και τον πολυμήχανο Οδυσσέα δείχνει μια χαρά η ταινία και μεγάλη ακρίβεια έχει στις περιγραφές.
Δεν τον δείχνει μόνο πολυμήχανο, τον περιγράφει κι όλας ο Μενέλαος.

Μ αρέσει που διαλέχτηκε η σκηνή του Πολύφημου για να γράψουν όσοι δεν έχουν δει την ταινία τις αντιρρήσεις τους. αχαχαχχααα.

Μέχρι και πως πέρασαν μαζί με τα πρόβατα κάτω από το χέρι του Πολύφημου έχει η σκηνή, αλλά εκεί αυτοί.... δεν την είδαν αλλα ξέρουν καλυτερα. 🥳💥

Πηγαίνετε να τη δείτε λέμε και μη ρεζιλευεστε άλλο.

Και τον πολυμήχανο Οδυσσέα δείχνει μια χαρά η ταινία και μεγάλη ακρίβεια έχει στις περιγραφές.

Μ αρέσει που διαλέχτηκε η σκηνή του Πολύφημου για να γράψουν όσοι δεν έχουν δει την ταινία τις αντιρρήσεις τους. αχαχαχχααα.

Μέχρι και πως πέρασαν μαζί με τα πρόβατα κάτω από το χέρι του Πολύφημου έχει η σκηνή, αλλά εκεί αυτοί.... δεν την είδαν αλλα ξέρουν καλυτερα.
Σε λίγο θα μας πεις ότι έχει και το "κανενας"

Ποιο βιολί;; Εγώ πήγα να δω μια ταινία...
Εσύ δεν πήγες πουθενά και κρίνεις ένα ντοκυμαντέρ!!.
Τόσο δύσκολο είναι να ξεχωρίσετε το ντοκιμαντέρ άπο την ταινία;;
Πόσο δύσκολο;;
Το βιολι περί "μη ιστορικότητας" (δηλαδή κάνουμε ότι θέλουμε στην παρουσίαση του μύθου) είναι ηλίου φαεινότερο ποιοι το παίζουν.
Σχετικά με τα υπόλοιπα ειλικρινά "ντεν καταλαβαίνει".

Status
Not open for further replies.