The Odyssey (2026)

Όλες οι στολές δεν είναι σωστές. Ειδικά με την αποκάλυψη των ασημενιων στολών πολλοί ξενέρωσαν αισθητικά ακόμη και αυτούς που δεν νοιάζονται για μαύρες Ελληνίδες.

Στο cast έχει επιβεβαιωθεί ότι η Αθηνα θα είναι μαύρη και το ίδιο η Ελένη και η Κλυταιμνηστρα.

Αν σας αρέσουν αυτά τότε δεν έχετε απλά αγάπη για τον Νολαν αλλά και έλλειψη γούστου 🫢
Θα μου επιτρέψεις να δω πρωτα την ταινια κι επειτα να έχω αποψη αν μου αρέσουν οι επιλογές στο καστ..
Οσο αφορά τις στολές, μου ειναι αδιάφορο διοτιι ΔΕΝ ειναι ιστορική/βιογραφική/ντοκιμαντερ η ταινία.

Ο Νολαν εχει καταφέρει να παίζει αυτο το διάστημα ολη την υφήλιο στα δάκτυλα του με την ταινία.,Το όνομα ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ, ΟΜΗΡΟΣ η έννοια της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ακούγονται απ άκρη σ' άκρη οσο τίποτα άλλο κι εμεις μιζεριάζουμε αν ειχε 5 τρίχες παραπάνω η περικεφαλαία του Οδυσσέα.... που ουτε εμεις δε ξερουμε καλα καλα οχι πως ήταν, αλλά αν ηταν και όντως υπαρκτό πρόσωπο.

Sit back and enjoy ενα δημιούργημα 7ης τέχνης, με ότι συνεπάγεται αυτο, η ζωή ειναι ωραία παιδιά, απλά θα δούμε ενα depiction της Οδύσσειας οχι το ιδιο το έργο, τιποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.
Η οδός της ιστορικής ακρίβειας ειναι άλλος, οχι τα μουβις.

Δεν ξέρω αν έχεις πληροφορηθεί αλλά δεν ξεκίνησαν πόλεμο για την Ελένη... Αλλά με αφορμή. Χαχαχχ

Θα μπορούσε ο σκηνοθέτης να θέλει να δείξει αυτό. Ότι άλλο το αίτιο και άλλο η αφορμή. Θα μπορούσε ο Μενέλαος δηλαδή να τα πάρει γιατί του πήραν οι Τρώες το αρκουδάκι από το σαλόνι του που το αγαπούσε και να πάει σε πόλεμο να πάρει το αρκουδάκι πισω. Γιατί; Γιατί είναι ο Ομπάμα της αρχαιότητας και του αρκουν οι πιο χαζές αφορμές.
Νομίζω ο Όμηρος ήταν πιο τολμηρός στις αλληγορίες του που ίσως δεν τον ξεπερνάει κανείς.

Αν ήταν μάγκας ο Νόλαν θα έπρεπε στην θέση της Ελένης να βάλει τα χημικά όπλα του Σαντάμ..!!😂😂😂😂
Με συγχωρείς, αλλά να τελειώνουμε λιγάκι με το"Ο πόλεμος δεν έγινε για την Ελένη"; Στο ποίημα αυτό λέει. Το ποίημα μεταφέρεται στην οθόνη, όχι η ιστορία. Ναι, ξέρουμε ότι οι πόλεμοι δεν γίνονται για μια γυναίκα. Επίσης ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν Κύκλωπες, ο Λωτός είναι απλά ένα καλλωπιστικό φυτό και καμία μάγισσα δε μπορεί να μετατρέψει ανθρώπους σε γουρούνια. Κάτι άλλο;

• Like
Reactions: Tzimisce
Εμένα π.χ. δεν με χαλάει τόσο ότι η Ωραία Ελένη είναι σκουρόχρωμη, όσο το ότι.. ε.. ΔΕΝ είναι γυναίκα που θα ξεκινούσες πόλεμο για αυτήν!

Mα η αληθεια ειναι οτι δεν εγινε κανενας πολεμος για μια γυναικα.

Για τον οικονομικο ελεγχο του εμποριου της περιοχης εγινε ο πολεμος.

Ο Ομηρος μπορει να αιθεροβατουσε ή να ειχε να παει με γυναικα απο ποτε δεν ξερω και εγω και να πιστεψε οτι του ειπαν :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Με συγχωρείς, αλλά να τελειώνουμε λιγάκι με το"Ο πόλεμος δεν έγινε για την Ελένη"; Στο ποίημα αυτό λέει. Το ποίημα μεταφέρεται στην οθόνη, όχι η ιστορία. Ναι, ξέρουμε ότι οι πόλεμοι δεν γίνονται για μια γυναίκα. Επίσης ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν Κύκλωπες, ο Λωτός είναι απλά ένα καλλωπιστικό φυτό και καμία μάγισσα δε μπορεί να μετατρέψει ανθρώπους σε γουρούνια. Κάτι άλλο;
Σε εμένα το λες;; Χαχαχχ

Μελαμψή "Χιονάτη", μαύρη Κλεοπάτρα και τώρα μαύρη Ωραία Ελένη. Όποιος δε βλέπει κάποιο πρόβλημα σε αυτό αλλά απλώς μια "έκφραση τέχνης" συγνώμη αλλά δε βλέπει μπροστά του. Έχουν γεμίσει όλες οι σειρές/ταινίες με lgbtq, κι αυτό "έκφραση τέχνης"; Όχι δεν είναι έκφραση τέχνης, είναι πόλεμος σε κάθε αρχή και αξία που είχαμε με στόχο την οριστική διάλυση

Μάλλον πολλοί έχουν άγνοια τι λένε εθνικιστικες σελίδες στις γείτονες χώρες για εμάς και τι έρευνες "επιστημονικές" έχουν βγει . Μια εμπορική επιτυχία της ταινίας θα είναι ένα ακόμη boost σε τέτοιες απόψεις.

Πάντως πρώτη φορά βλέπω ταινία να αποκαλύπτει έτσι το cast λίγο πριν βγει στις αίθουσες. Καθαρά εμπορικό τρικ για να αποπροσανατολισει από την ρηχή ταινία και να κρατάει το ενδιαφέρον του κοινού.

Τώρα είναι και "ρηχή"; Έχει διαρρεύσει και το σενάριο κάπου και δεν το πρόσεξα;
Εγώ έχω αρχίσει να υποψιάζομαι ότι έχει γίνει κρυφή προβολή και δεν έχουμε πάρει χαμπάρι.....😂😂😂

Κάποιος έχει IMAX στο σπίτι του...!!

Μελαμψή "Χιονάτη", μαύρη Κλεοπάτρα και τώρα μαύρη Ωραία Ελένη. Όποιος δε βλέπει κάποιο πρόβλημα σε αυτό αλλά απλώς μια "έκφραση τέχνης" συγνώμη αλλά δε βλέπει μπροστά του. Έχουν γεμίσει όλες οι σειρές/ταινίες με lgbtq, κι αυτό "έκφραση τέχνης"; Όχι δεν είναι έκφραση τέχνης, είναι πόλεμος σε κάθε αρχή και αξία που είχαμε με στόχο την οριστική διάλυση
Αρχή και αξία δεν ειναι κανένα πρόσωπο της χιονάτης που έγινε μελαμψό, αδιάφορο επίσης αν θίχτηκε και το πρότυπο της τειλορ ως κλεοπάτρα, αφού δεν ήταν έτσι εκ των πραγμάτων.
Ήδη αποδομήσαμε οτι οποιοσδήποτε μπορεί κι έχει το δικαίωμα να υποδυθεί οποιοδήποτε ρόλο ως ηθοποιός. Εινα κάτι που γινεται χρόνια απο σχολικές παραστάσεις, θεατρικά έργα και κινηματογράφο οπουδήποτε στον κόσμο. Δε φτασαμε 2026 για να γυρίσουμε 100 χρόνια πίσω.

Απαγορεύσεις και πρέπει δε χωράνε. Τα στερεότυπα έχουν παρέλθει προ πολλού.
Όσο αρνείστε να βλέπετε την εξέλιξη της κοινωνίας γύρω μας (καλώς η κακώς αυτό είναι άλλη κουβέντα) όλα θα σας φταίνε...

ΒΤ Πολύ τραγικά μας τα λέτε με τα LGTBQXYZ στα streaming. Έχω συνδρομη Netflix, DIsney+ και Amazon prime. Βλέπω καθημερινα σειρές. Δεν αμφισβητώ την παρουσία στοιχείων που λέτε αλλα δεν ειναι κατι παραπάνω απ' οσο στατιστικά υπάρχουν και στην πραγματικότητα. Βλέπω λάθος σειρές? τοσο τυχερός ειμαι? Ίσως...

Συμφωνώ μαζι σας οτι ειναι αχρείαστη η υπερπροβολή/προώθηση όπου και όταν εφαρμόζεται, μη τα βάζουμε όμως όλα στο ίδιο καλάθι.

Αρχή και αξία δεν ειναι κανένα πρόσωπο της χιονάτης που έγινε μελαμψό, αδιάφορο επίσης αν θίχτηκε και το πρότυπο της τειλορ ως κλεοπάτρα, αφού δεν ήταν έτσι εκ των πραγμάτων.
Ήδη αποδομήσαμε οτι οποιοσδήποτε μπορεί κι έχει το δικαίωμα να υποδυθεί οποιοδήποτε ρόλο ως ηθοποιός. Εινα κάτι που γινεται χρόνια απο σχολικές παραστάσεις, θεατρικά έργα και κινηματογράφο οπουδήποτε στον κόσμο. Δε φτασαμε 2026 για να γυρίσουμε 100 χρόνια πίσω.

Όσο αρνείστε να βλέπετε την εξέλιξη της κοινωνίας γύρω μας (καλώς η κακώς αυτό είναι άλλη κουβέντα) όλα θα σας φταίνε...

ΒΤ Πολύ τραγικά μας τα λέτε με τα LGTBQXYZ στα streaming. Έχω συνδρομη Netflix, DIsney+ και Amazon prime. Βλέπω καθημερινα σειρές. Δεν αμφισβητώ την παρουσία στοιχείων που λέτε αλλα δεν ειναι κατι παραπάνω απ' οσο στατιστικά υπάρχουν και στην πραγματικότητα. Βλέπω λάθος σειρές? τοσο τυχερός ειμαι? Ίσως...

Συμφωνώ μαζι σας οτι ειναι αχρείαστη η υπερπροβολή/προώθηση όπου και όταν εφαρμόζεται, μη τα βάζουμε όμως όλα στο ίδιο καλάθι.
στο στο netflix ισχύει... Το 90,% των σειρών και ταινιών έχουν ρόλους τέτοιους. Το θέμα δεν θα ήταν άξιο αναφοράς αν εξυπηρετούσαν την ιστορία. Αλλά τοποθετούνται εκεί χωρίς να εξυπηρετούν καμία ιστορία. Έχω δει πάμπολα παράδειγματα.

Να σου θυμίσω ένα ολόκληρο επεισόδιο στο the last of us με τις ερωτικές περιπτύξεις δύο γενειοφόρων η ιστορία των οποίων δεν εξυπηρετούσε καμία εξέλιξη στην ιστορία.

Τώρα που το σκέφτομαι πολύ θα ήθελα ο Νόλαν να καθόταν να γυρίσει την Αργοναυτική εκστρατεία... Χαχα εκεί να δεις τι θα γινόταν.. Χχααχ

• Haha
Reactions: Φρα.Πε.
στο στο netflix ισχύει... Το 90,% των σειρών και ταινιών έχουν ρόλους τέτοιους. Το θέμα δεν θα ήταν άξιο αναφοράς αν εξυπηρετούσαν την ιστορία. Αλλά τοποθετούνται εκεί χωρίς να εξυπηρετούν καμία ιστορία. Έχω δει πάμπολα παράδειγματα.

Να σου θυμίσω ένα ολόκληρο επεισόδιο στο the last of us με τις ερωτικές περιπτύξεις δύο γενειοφόρων η ιστορία των οποίων δεν εξυπηρετούσε καμία εξέλιξη στην ιστορία.
Βλεπω λάθος σειρες τότε! επισης δεν εχω δει last of us.

Δεν ξέρω αν έχεις πληροφορηθεί αλλά δεν ξεκίνησαν πόλεμο για την Ελένη... Αλλά με αφορμή. Χαχαχχ

Δηλαδή μελέτησε την Οδύσεια ο Νόλαν και είπε "Σε εκείνο το σημείο θα το εμβαθύνω! Θα δώσω το ρόλο σε μία σαύρα για να προβληματίσω τους θεατές!". Ε; 😂
Λες και δεν μπορεί να το κάνει με μία ατάκα ας πούμε...

Μήπως και είσαι οπαδός του Λάιμπνιτς;
("ζούμε στον καλύτερο δυνατό κόσμο")

• Wow
Δηλαδή μελέτησε την Οδύσεια ο Νόλαν και είπε "Σε εκείνο το σημείο θα το εμβαθύνω! Θα δώσω το ρόλο σε μία σαύρα για να προβληματίσω τους θεατές!". Ε; 😂
Λες και δεν μπορεί να το κάνει με μία ατάκα ας πούμε...
Δεν ξέρω.. δεν την έχω δει την ταινία. Θα μπορούσε.. όπως και σε άλλα σημεία.
Τι παρανοϊκό είναι ότι καθόμαστε και μιλάμε και αναλύουμε κατι που δεν έχουμε δει.!

Βρε παιδιά είναι λίγο κουραστικό, επί πόσες σελίδες λέμε τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια....νομίζω ότι κάθε πλευρά έκανε κατανοητή την θέση της...οπότε πάμε παρακάτω και ας γράψουμε κάτι για την ταινία, ή ακόμα καλύτερα ας περιμένουμε να βγει, να την δούμε και μετά αρχίζουμε το θάψιμο.

• Like
Reactions: Tzimisce
Δεν ξέρω.. δεν την έχω δει την ταινία. Θα μπορούσε.. όπως και σε άλλα σημεία.

Nolan είναι. Όχι Aronofsky. 😂

Αλλά πάμε παρακάτω. Ο καθένας έχει την ιδέα του, δεν είναι ανάγκη να συμφωνήσει κανένας με κανέναν.

• Like
Μάλλον πολλοί έχουν άγνοια τι λένε εθνικιστικες σελίδες στις γείτονες χώρες για εμάς και τι έρευνες "επιστημονικές" έχουν βγει
Έχουν άλλα σημαντικά πράγματα να ασχοληθούν, δεν τους έχουν δα και δίπλα τους. Ίσως νοιώθουν τους γείτονες απομακρυσμένους και, ως εκ τούτου, έχουν σχηματίσει την εδραία πεποίθηση ότι δεν απειλείται η έδρα τους.