The Odyssey (2026)

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    4
Η ταινία είναι έπος, εγώ έπαθα πλάκα και περιμένω πως και πως να την ξαναδώ με την οικογένεια αυτή την φορά. Ψήφισα εξαιρετική και βάζω γεμάτο δεκάρι. Ακόμα και το θέμα της Λουπίτα δεν με ενόχλησε καθώς πέρα ότι παίζει αρκετά καλά, έχει λίγο χρόνο στην οθόνη και δεν σε ενοχλεί. Απλά δείτε την ταινία ανοιχτόμυαλα, και αφήστε τις συγκρίσεις και τις σαχλαμάρες (δεν λέω για σένα)...
Πόσο παίζει η λουπιτα;; Ξεπερνάει τα 30,sec;;

Ενδιαφέρουσα ανάλυση αυτή του economist πάντως. Και αυτή καταδεικνύει την πολυπλοκότητα του εγχειρήματος του Νόλαν
Διαβάστε αν μπορείτε την κριτική της μετάφρασης από την Έμιλι Γουίλσον που αναφερει και το άρθρο. Θα καταλάβετε πολλά και θα κατανοήσετε και αυτά που είπε η Λουπιτα για τον Όμηρο.

Πόσο παίζει η λουπιτα;; Ξεπερνάει τα 30,sec;;
Δεν έχει σημασία ο χρόνος αλλά η παρουσία της και μόνο.

Διαβάστε αν μπορείτε την κριτική της μετάφρασης από την Έμιλι Γουίλσον που αναφερει και το άρθρο. Θα καταλάβετε πολλά και θα κατανοήσετε και αυτά που είπε η Λουπιτα για τον Όμηρο.

Δεν έχει σημασία ο χρόνος αλλά η παρουσία της και μόνο.
Σε αυτού του είδους τους μεταφορές πρέπει να ανοίγει και λίγο το κεφάλι μας και η οπτική μας. Πχ γιατί ο Νόλαν να μη θέλει να δώσει μια άλλη διάσταση στην ωραία Ελένη και ίσως το δράμα που περνούσε η την ψυχική της κατάσταση βάζοντας τη λουπιτα μια μαύρη ηθοποιό με άγριο πρόσωπο και εντελώς σκοτεινό θέλοντας να προσωποποιήσει το δραμα της από το βάρος που φέρνει γιατι έχει γίνει η αιτία μιας αδιανόητης αιματοχυσίας και όχι μιας όμορφης γυναίκας που αδιαφορεί για το κακό που έχει προκαλέσει και απλά κάνει διακοπές μέσα στη χλιδή και κάνει τα μπάνια της απολαμβάνοντας τον έρωτα και τα σεξουαλικα παιχνίδια που δίνουν λάμψη στο πρόσωπο της; Ο καθένας κρίνει αυτοί που βλέπει η δε βλέπει πέρα από το περιτύλιγμα. Γι'αυτό ο κινηματογράφος είναι τέχνη. Όπως σε ένα πίνακα ο καθένας μπορεί να δει και κάτι διαφορετικό έτσι και στο κινηματογράφο ένας σκηνοθέτης μπορεί να περάσει χιλιάδες μηνύματα αρκεί να θέλει και να μπορεί κάποιος να τα αποκωδικοποιήσει. Τέχνη κύριοι, τέχνη. Και ο Νόλαν είναι μεγάλος τεχνίτης...

• Like
Reactions: karamela
Την τέχνη την κάνουν καλλιτέχνες κι όχι τεχνίτες. Πήγε ο Νόλαν πέρα από την τεχνική στην Οδύσσεια; Ας πούμε το Οπενχάιμερ που αναφέρατε το βαρέθηκα, σε αντίθεση με την Δουνκέρκη.

• Like
Reactions: Th.ARvan
Καταντα κουραστικο να γραφονται συνεχως επιχειρηματα παντως για να πεισουν καποιοι καποιους να πανε να δουνε την ταινια και αν αξιζει ή το αντιθετο να προσπαθουν καποιοι να πεισουν αλλους να μην πανε να δουν την ταινια .

Το λεω γιατι ειμαστε στα ορια της εμμονης πλεον . Απο σημερα ολοι θα κανουν οτι τους ερχεται καλυτερα και θα γραψουν τις εντυπωσεις τους

• Like
Reactions: toupia
Σε αυτού του είδους τους μεταφορές πρέπει να ανοίγει και λίγο το κεφάλι μας και η οπτική μας. Πχ γιατί ο Νόλαν να μη θέλει να δώσει μια άλλη διάσταση στην ωραία Ελένη και ίσως το δράμα που περνούσε η την ψυχική της κατάσταση βάζοντας τη λουπιτα μια μαύρη ηθοποιό με άγριο πρόσωπο και εντελώς σκοτεινό θέλοντας να προσωποποιήσει το δραμα της από το βάρος που φέρνει γιατι έχει γίνει η αιτία μιας αδιανόητης αιματοχυσίας και όχι μιας όμορφης γυναίκας που αδιαφορεί για το κακό που έχει προκαλέσει και απλά κάνει διακοπές μέσα στη χλιδή και κάνει τα μπάνια της απολαμβάνοντας τον έρωτα και τα σεξουαλικα παιχνίδια που δίνουν λάμψη στο πρόσωπο της; Ο καθένας κρίνει αυτοί που βλέπει η δε βλέπει πέρα από το περιτύλιγμα. Γι'αυτό ο κινηματογράφος είναι τέχνη. Όπως σε ένα πίνακα ο καθένας μπορεί να δει και κάτι διαφορετικό έτσι και στο κινηματογράφο ένας σκηνοθέτης μπορεί να περάσει χιλιάδες μηνύματα αρκεί να θέλει και να μπορεί κάποιος να τα αποκωδικοποιήσει. Τέχνη κύριοι, τέχνη. Και ο Νόλαν είναι μεγάλος τεχνίτης...

Γιατί το ξεκινάς λάθος για να δικαιολόγησεις την επιλογή.
Είναι σαν να μου λες ότι ήταν ωραία, λευκή και οτιδήποτε άλλο όταν ξεκίνησαν τα 1000 καράβια για πάρτη της και ξαφνικά έγινε μαύρη ταλαιπωριημενη και ότι άλλο παρουσίασε ο Νολαν . Μη προσπαθείτε να δικαιολόγησετε . Ήταν καθαρή επιλογή και κρινεται για αυτή. "Τεχνίτης" ή όχι κρίνεται και για τα λάθη του . Το καλλος φαίνεται να του λείπει....

Αν
Γιατί το ξεκινάς λάθος για να δικαιολόγησεις την επιλογή.
Είναι σαν να μου λες ότι ήταν ωραία, λευκή και οτιδήποτε άλλο όταν ξεκίνησαν τα 1000 καράβια για πάρτη της και ξαφνικά έγινε μαύρη ταλαιπωριημενη και ότι άλλο παρουσίασε ο Νολαν . Μη προσπαθείτε να δικαιολόγησετε . Ήταν καθαρή επιλογή και κρινεται για αυτή. "Τεχνίτης" ή όχι κρίνεται και για τα λάθη του . Το καλλος φαίνεται να του λείπει....
Αν Εξακολουθείς να πιστεύεις ότι οι Έλληνες εκστράτευσαν στην Τροία για την Ελενίτσα τότε σταματάω την κουβέντα εδώ..

• Like
  • Haha
Reactions: Pleo and leonkoum
Αν

Αν Εξακολουθείς να πιστεύεις ότι οι Έλληνες εκστράτευσαν στην Τροία για την Ελενίτσα τότε σταματάω την κουβέντα εδώ..
Εγώ ξέρω τι νομίζω. Εσείς προσπαθειτε να δικαιολόγησετε την ηθοποιό για Ελένη
Τουλάχιστον στο έπος είχε μια βάση να νομίζουν ότι πήγαν για την Ελένη οι αφελείς. Εδώ ούτε καν
..

Προσωπικά θα ήθελα να γιγαντωθεί το κίνημα "Anti Nolan's Odyssey" μπας και ακυρωθεί κανά εισητήριο και μπορέσω να την δω στην i-max πριν τον Σεπτέμβριο.

Εγώ πάλι παρακαλώ να παίζει ακόμα τον Σεπτέμβρη στο IMAX διότι τότε θα επιστρέψω στο κλεινόν άστυ.

Εγώ ξέρω τι νομίζω. Εσείς προσπαθειτε να δικαιολόγησετε την ηθοποιό για Ελένη
Τουλάχιστον στο έπος είχε μια βάση να νομίζουν ότι πήγαν για την Ελένη οι αφελείς. Εδώ ούτε καν
..

Πιο πριν έγραψες ότι κρίνεται για τα λάθη του, τώρα λες για αφελείς. Φαντάζομαι καταλαβαίνεις σε τι λούπα έχεις πέσει. Δεν υπάρχει ούτε ένα post σου που να είναι σε συμφωνία με το άλλο.

• Haha
Reactions: songless_bird
Πιο πριν έγραψες ότι κρίνεται για τα λάθη του, τώρα λες για αφελείς. Φαντάζομαι καταλαβαίνεις σε τι λούπα έχεις πέσει. Δεν υπάρχει ούτε ένα post σου που να είναι σε συμφωνία με το άλλο.
Ούτε κατάλαβες τι έγραψα. Οι αφελείς ήταν οι στρατιώτες της Ιλιάδας που πείστηκαν ότι πάνε για την Ελένη και οχι για τους θησαυρούς και τον έλεγχο της περιοχής. Αλλά ισχύει και για τους αναγνώστες του έργου που το είδαν ρομαντικά. Κατανοητό ή θα αρχίσουμε πάλι να παραποιεις στο μυαλό σου πράγματα;

Ούτε κατάλαβες τι έγραψα. Οι αφελείς ήταν οι στρατιώτες της Ιλιάδας που πείστηκαν ότι πάνε για την Ελένη και οχι για τους θησαυρούς και τον έλεγχο της περιοχής. Κατανοητό ή θα αρχίσουμε πάλι να παραποιεις στο μυαλό σου πράγματα;

Επομένως εξακολουθείς να νομίζεις ότι υπήρξαν κάποιοι που πήγαν για το λόγο αυτό.

Ε, εντάξει... :ROFLMAO:

Δεν έχω παραποιήσει τίποτε. Αυτά που έχεις γράψει είναι όντως κολοτούμπες.

• Haha
Reactions: songless_bird
Επομένως εξακολουθείς να νομίζεις ότι υπήρξαν κάποιοι που πήγαν για το λόγο αυτό.

Ε, εντάξει...

Δεν έχω παραποιήσει τίποτε. Αυτά που έχεις γράψει είναι όντως κολοτούμπες.
Εσύ μπορείς να νομίζεις οτιδήποτε. Η αφορμή στο έργο ήταν η ωραία Ελένη

Είσαι σίγουρος ότι εγώ κάνω κωλοτουμπες και χαλάω τα νήματα; Μυαλό δεν βάζεις...

Εσύ μπορείς να νομίζεις οτιδήποτε. Η αφορμή στο έργο ήταν η ωραία Ελένη

Όχι εγώ. Εγώ ξέρω τι νομίζω. Εσύ από αυτά που έχεις γράψει φαίνεται να νομίζεις ότι υπήρξε κάποιος που πήγε στην Τροία για την Ελένη.

Όπως και να το δεις, όσο ποιητικά και να το θέτει ο Όμηρος, για καμία Ελένη δεν πήγαν.

Όχι εγώ. Εγώ ξέρω τι νομίζω. Εσύ από αυτά που έχεις γράψει φαίνεται να νομίζεις ότι υπήρξε κάποιος που πήγε στην Τροία για την Ελένη.

Όπως και να το δεις, όσο ποιητικά και να το θέτει ο Όμηρος, για καμία Ελένη δεν πήγαν.
Ναι μεγάλε αναλυτή μου . Ότι πεις . Η αφορμή δεν ήταν η ωραία Ελένη. Δεν σου το χαλάω.

Είσαι σίγουρος ότι εγώ κάνω κωλοτουμπες και χαλάω τα νήματα; Μυαλό δεν βάζεις...

Δεν το σώζεις όσο και να προσπαθείς να το γυρίσεις επί προσωπικού. Άσε να γνωρίζω καλύτερα τι λέγεται ανάμεσα στα μέλη δια ζώσης για τον οποιονδήποτε.

Επί της ουσίας έχεις γράψει ότι κάποιοι πήγαν στην Τροία για την Ελένη.

Δεν το σώζεις όσο και να προσπαθείς να το γυρίσεις επί προσωπικού. Άσε να γνωρίζω καλύτερα τι λέγεται ανάμεσα στα μέλη δια ζώσης για τον οποιονδήποτε.

Επί της ουσίας έχεις γράψει ότι κάποιοι πήγαν στην Τροία για την Ελένη.
Δεν έχει νόημα να σε διορθώσω ουτε με παραπομπές απο το ιδιο το επος . Θα αρχίσεις πάλι τα δικά σου.

Οπότε talk to the hand .