The Odyssey (2026)

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    4
Δεν έχει νόημα να σε διορθώσω ουτε με παραπομπές απο το ιδιο το επος . Θα αρχίσεις πάλι τα δικά σου.

Οπότε talk to the hand .

Ούτε διόρθωση ούτε βάλσιμο μυαλού όπως έγραψες πριν είσαι σε θέση να κάνεις. Έτσι θα απευθύνεσαι σε άλλους, όχι σε εμένα. Εάν ξαναναφερθείς σε εμένα με τρόπο υποτιμητικό, θα αναγκαστώ να πάρω άλλα μέτρα. κατανοητό;

• Haha
Reactions: songless_bird
Μα αυτό λέω. Κανείς δεν μπορεί να σε διορθώσει. Το έχουμε καταλάβει. Δεν έχει νόημα. 👋

Στον ενικό. Το τι έχεις καταλάβει εσύ. Στον πληθυντικό δεν θες να ξέρεις τι έχουν καταλάβει οι άλλοι για σένα. Μην τους επικαλείσαι τσάμπα και βερεσε γιατί μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεως.

Για την ταινία έχεις πει ότι κάποιοι πήγαν στην Τροία για την Ελένη. Ούτε ένας δεν πήγε για αυτό. Το πως παρουσιάζει ο Νολαν τον «λόγο» για όλο το έπος γράφτηκε πιο πριν ήδη. Και στο νήμα και σε κριτική.
Όλα τα υπόλοιπα είναι άνευ ουσίας, για να μην πω ότι φλερτάρουν με εγωιστικούς λόγους.

Όχι εγώ. Εγώ ξέρω τι νομίζω. Εσύ από αυτά που έχεις γράψει φαίνεται να νομίζεις ότι υπήρξε κάποιος που πήγε στην Τροία για την Ελένη.

Όπως και να το δεις, όσο ποιητικά και να το θέτει ο Όμηρος, για καμία Ελένη δεν πήγαν.
Στο έπος αυτό λέει. Όλοι ξέρουμε ότι οι πόλεμοι στην πραγματικότητα δε γίνονται για μια γυναίκα, όσο όμορφη κι αν είναι. Επίσης στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν Κύκλωπες, ο λωτός δεν είναι παραισθησιογόνο, κανένας δεν πιστεύει ότι μια γυναίκα κάνει 20 χρόνια για να υφάνει ένα ρούχο, ούτε οι άνεμοι φυλακίζονται σε ένα ασκι.

Στον ενικό. Το τι έχεις καταλάβει εσύ. Στον πληθυντικό δεν θες να ξέρεις τι έχουν καταλάβει οι άλλοι για σένα. Μην τους επικαλείσαι τσάμπα και βερεσε γιατί μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεως.

Για την ταινία έχεις πει ότι κάποιοι πήγαν στην Τροία για την Ελένη. Ούτε ένας δεν πήγε για αυτό.
Βρε είπαμε. Μεχρι και τις παραπομπες του Ομηρου θα αμφισβητήσεις . Δεν έχει νόημα να κάνω συζήτηση μαζί σου .
Όποιος έχει πρόβλημα μαζί μου ας μου στείλει μήνυμα να το λύσουμε ανθρώπινα. Πίσω από τη πλάτη μου ας λένε ότι θέλουν.

Επομένως εξακολουθείς να νομίζεις ότι υπήρξαν κάποιοι που πήγαν για το λόγο αυτό.

Ε, εντάξει... :ROFLMAO:

Δεν έχω παραποιήσει τίποτε. Αυτά που έχεις γράψει είναι όντως κολοτούμπες.
Οι Έλληνες θα πρέπει να ήταν ο πιο κουτος λαός της αρχαιότητας...

• Haha
Reactions: Pleo
Στο έπος αυτό λέει. Όλοι ξέρουμε ότι οι πόλεμοι στην πραγματικότητα δε γίνονται για μια γυναίκα, όσο όμορφη κι αν είναι. Επίσης στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν Κύκλωπες, ο λωτός δεν είναι παραισθησιογόνο, κανένας δεν πιστεύει ότι μια γυναίκα κάνει 20 χρόνια για να υφάνει ένα ρούχο, ούτε οι άνεμοι φυλακίζονται σε ένα ασκι.

Και ο Νολαν το έδειξε με άλλο τρόπο τον λόγο, σύμφωνα με ό,τι έχουμε διαβάσει έως τώρα. Εφόσον είναι έτσι, που δεν έχω λόγο να μην το πιστέψω αφού βασίζεται σε κριτική εκείνων που είδαν την ταινία, τότε μιλάμε για αριστούργημα.

Οι Έλληνες θα πρέπει να ήταν ο πιο κουτος λαός της αρχαιότητας...

Συμφωνώ πάρα πολύ με την υπόθεση που έγραψες πριν σχετικά με το πως μπορεί να θέλει να παρουσιάσει ο Νολαν την υπόθεση. Βέβαια μένει να δω την ταινία, αλλά από εμένα well done για το post εκείνο.

• Like
Reactions: klamia71
Ο Richard Brody πάντως του New Yorker την ταινία την σφάζει με το γάντι: https://archive.is/2026.07.15-16202...27/the-odyssey-christopher-nolan-movie-review

Καταλήγει με: Nolan, energized by the self-restraining power of modern morality, turns an epic poem prosaic.

Ήταν στραβό το κλήμα (γελοία woke μετάφραση, μαύρες Ελένες και το κακό συναπάντημα), τό´φαγε κι ο γάιδαρος.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μια χαρά τους ‘παίζει’ όλους…. ανησυχούντες-διαφωνούντες και μη…

Αυτό πάλι που έχω…. ‘άποψη για κάτι’ που εγώ δεν έχω δει αλλά εκφέρω σθεναρά γνώμη, κινδυνεύοντας να χαρακτηριστώ και ως ‘εμμονικός’ υπερασπιζόμενος ‘κάτι που ΔΕΝ έχω δει’ εμένα με ξεπερνάει και πολύ μάλιστα…

Σήμερα θα έχουμε τους πρώτους που θα το δουν, εγώ θα αργήσω πολύ.
Πάντως έχω άτομα εδώ που εμπιστεύομαι την κρίση τους άσχετα με το αν συμφωνώ μαζί τους ή όχι..

Και εγώ θα παρακαλούσα να παραμείνουν τα σχόλια μας στα της ταινίας, ΑΦΟΥ την δούμε ωστε έχουν νόημα αυτά που γράφουμε και λέμε…

Αυτό πάλι που έχω…. ‘άποψη για κάτι’ που εγώ δεν έχω δει αλλά εκφέρω σθεναρά γνώμη, κινδυνεύοντας να χαρακτηριστώ και ως ‘εμμονικός’ υπερασπιζόμενος ‘κάτι που ΔΕΝ έχω δει’ εμένα με ξεπερνάει και πολύ μάλιστα…
Κυρίως συμβαίνει το ανάποδο..