The Odyssey (2026)

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    37
Η (ρητορική) εεώτησή μου έχει να κάνει με το ότι και τα δύο ανήκουν στη σφαίρα του φανταστικού.
Προφανώς ένα παραμύθι που απευθύνεται σε μικρές ηλικίες είναι λιγότερο πολύπλοκο, σε σχέση με την μεγαλύτερης κλίμακας μυθολογία.

Έχει μεγάλη διαφορά παραμύθι και μυθολογία;
Πέρα από τα φανταστικά στοιχεία η μυθολογια ήταν ιερή παράδοση και πολλές φορές και θρησκευτική πίστη.
Τα παραμύθια ειναι πλαστές ιστορίες για ψυχαγωγία και ηθικό δίδαγμα.

Δηλαδή αυτά που αποκαλούμε μυθολογία σήμερα οι αρχαίοι τα πίστευαν ως αληθινά ενω τα παραμύθια όχι.
Αν και πολλά παραμύθια σήμερα κάποτε ήταν τοπικοί μυθοι . Όπως υποστήριξαν οι Γκριμ .

Δεν νομίζω να βρεις δείγματα λατρείας της κοκκινοσκουφιτσας πουθενά στην ιστορία...

Εγώ βλέπω ότι η ταινία είναι sold out στην IMAX από την πρώτη μέρα προβολής και σίγουρα γεμίζουν και οι απλές αίθουσες, και τα πραγματικα reviews δεν είναι ούτε μια σελίδα..
Τόσο πολύ βαριούνται να γράψουν 2 λόγια; Που είναι τόσες χιλιάδες κόσμος,

γραφουμε αλλα αμα πεφτουν 30 μηνυματα καθε μερα για ασχετα με την ταινια χανονται :p

Εγω την ειδα το μεσημερι και ηδη δεν "βρισκω" την κριτικη μου.

• Like
Reactions: karamela
Σιγουρα θα την ξαναδω αλλα οχι στην imax (συνεχιζει να ειναι ενοχλητικα δυνατος ο ηχος χωρις να ειναι απαραιτητο και το ac σημερα ηταν τοσο δυνατο που βγηκαμε με πονοκεφαλο)
Είναι κρίμα να χαλάει η προσοχή σε μια ταινία από την υπερβολική ρύθμιση του volume ( και αυτό εντυπωσιασμός είναι..)
Όσοι πάτε στο imax μετρήστε με κάποια εφαρμογή db meter στο κινητό την στάθμη στα "γκάζια" να ξέρουμε περίπου πόσα db είναι..

Έβαλα "Πολύ καλή" υποθέτοντας πως εκεί πέφτει το 7 ή 7,5/10 που θα έβαζα.

Ο λόγος είναι πως εκτιμώ την τεχνική αρτιότητα που μας προσέφερε αλλά δε μου δημιούργησε κανένα απολύτως συναίσθημα, οπότε δεν μπορούσα να βάλω κάτι παραπάνω. Εικόνα/πλάνα τέλεια, χρώματα τέλεια, διαδοχή σκηνών ωραία, μουσική/ήχος πολύ ωραίος (όντως στην ΙΜΑΧ σε μερικά σημεία είναι λίγο έντονος), ωραία παραγωγή γενικά και μέχρι εκεί, δεν κατάφερα να νιώσω κάτι τουλάχιστον από τις ερμηνείες.

Είμαι φαν του Νόλαν με το Inception και το Interstellar να είναι καθαρά 10άρια για μένα, αλλά ήθελα να είμαι αντικειμενικός εδώ. Επειδή έχω διαβάσει ισχυρισμούς πως είναι σα να βλέπεις μια superhero movie, θεωρώ πως έχουν μια ισχνή βάση αλλά είναι κάπως υπερβολικοί. Δεν είχα σκοπό να τη δω και να την κρίνω πάντως ως μια "Οδύσσεια" ασχέτως του τίτλου.

Βγαίνοντας είχα την αίσθηση ότι παρακολούθησα ένα άψογο 3ωρο masterclass - σε πολύ καλή τιμή κιόλας - και ένιωσα μια παρότρυνση να πιάσω τον 28mm f/1.4 Thypoch ή ακόμα καλύτερα να προμηθευτώ έναν 35mm f/1.4 γιατί πάσχουμε και από G.A.S. αλλά δεν ξέρω αν πιάνεται σα συναίσθημα αυτό :P

Οποιοσδήποτε ασχολείται με φωτογραφία/βίντεο ανεξαρτήτως επιπέδου για μένα πρέπει οπωσδήποτε να τη δει.

Last edited: