The Odyssey (2026)

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    57
Δεν υπαρχει κανένας αχταρμάς, Εχετε κουράσει με τις εμμονές σας. πόσο μάλλον χωρίς να έχετε δει την ταινία, ούτε τo πειρατικό FF μετράει για θέαση.
Δεν νομιζω να το κανει απο μλκια. Στοχευμενο ειναι. Ο αχταρμας εχει περαση στις μερες μας.

Η επικρατούσα θεωρία ειναι οτι οι sea people δεν είχαν καμία σχέση φυσικά με Τρωικό πόλεμο αμεσα. . Είχε αρχίσει μια παρακμή των εμπορικών συνδέσεων και οι άνθρωποι για να επιβιώσουν στράφηκαν στην πειρατεία .
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Τρωικος πόλεμος ήταν μια ανάλογη επιδρομή επιβίωσης σε μια παρακμή που είχε ήδη αρχίσει.

Οι ονομασίες θυμίζουν φύλα της περιοχής του Αιγαίου, Μικρας Ασίας ακόμη και Κατω Ιταλίας και Σαρδηνίας.
Βάση της λίστα των ονομάτων που σώζονται από τους Αιγυπτίους μόνο ένα από τα ονόματα εικάζεται ότι μπορεί να συσχετιστει με τους Δαναούς. Και ένα με επιφύλαξη με τους Αχαιους. Ένα άλλο όνομα οι Peleset ήταν καποιο φύλο ναι μεν της εποχής της Μυκηναικης κυριαρχίας στην Κρήτη αλλά όχι Έλληνες. Αλλά Μινωικό. Οι γνωστοί βιβλικοι Φιλισταίοι .

Αυτό που παρουσίασε ο Νολαν είναι μόνο στο μυαλό του σαν plot twist. Δεν στηρίζεται πουθενά.

ΥΓ τώρα δηλαδή το έπος εξιστορεί ιστορικό γεγονός και δεν ειναι φαντασία; ...
Οι άνθρωποι της θάλασσας είναι άγνωστο ποιοι ήταν, οι εικασίες πολλές, ο Nόλαν το έδωσε όπως τον εξυπηρετούσε και ταίριαζε. Θα μπορουσε να στέκει αλλα θα μπορούσε και όχι. Στην τελική η ταινία του Νόλαν έχει τόση σχέση με την πραγματικότητα όση και .... οι πηγές του.

Δεν υπαρχει κανένας αχταρμάς, Εχετε κουράσει με τις εμμονές σας. πόσο μάλλον χωρίς να έχετε δει την ταινία, ούτε τo πειρατικό FF μετράει για θέαση.
Σε εμένα αναφερεσαι;
Δηλαδή τώρα που την είδα και μπορώ να σχολιάσω "έχω κουρασει" επειδή δεν σου αρέσει η άποψη μου ;
Εμμονικοι έχετε γίνει στο να μην βλέπετε την αλήθεια λες και ο Νολαν έφτιαξε την απόλυτη Οδύσσεια. Καλύτερη και από το πρωτότυπο κατά εσάς.
Η ταινία είναι μια μετριότητα. Εμπορική ναι . Ποιοτική, όχι.

Οι άνθρωποι της θάλασσας είναι άγνωστο ποιοι ήταν, οι εικασίες πολλές, ο Nόλαν το έδωσε όπως τον εξυπηρετούσε και ταίριαζε. Θα μπορουσε να στέκει αλλα θα μπορούσε και όχι. Στην τελική η ταινία του Νόλαν έχει τόση σχέση με την πραγματικότητα όση και .... οι πηγές του.

Και για εμένα το έκανε λάθος και πρόχειρα.

• Like
Reactions: Deneb
Σε εμένα αναφερεσαι;
Δηλαδή τώρα που την είδα και μπορώ να σχολιάσω "έχω κουρασει" επειδή δεν σου αρέσει η άποψη μου ;
νομιζω το quote ήταν ξεκάθαρο οποτε no worries

Οχι ο Νόλαν δεν εκανε καμμια Οδύσσεια καλύτερη απο τις πηγές του. Πήρε το σύνολο ΤΩΝ έργων και έκανε μια 3ωρη διασκευή στην μεγάλη οθόνη που βασίζεται στα ίδια γεγονότα που περιγράφονται, εμπλουτισμένα με σύγχρονα δεδομένα και υποδειγματική τεχνική αρτιότητα. thats all.

Last edited:
νομιζω το quote ήταν ξεκάθαρο οποτε no worries

Οχι ο Νόλαν δεν εκανε καμμια Οδύσσεια καλύτερη απο τις πηγές του. Πήρε το σύνολο ΤΩΝ έργων και έκανε μια 3ωρη διασκευή στην μεγάλη οθόνη που βασίζεται στα ίδια γεγονότα που περιγράφονται, εμπλουτισμένα με σύγχρονα δεδομένα και υποδειγματική τεχνική αρτιότητα. thats all.

Εγώ δεν είδα εμπλουτισμό αλλά πετσόκομμα .

Τέλος πάντων. Δεν πρόκειται να με πείσεις ούτε να σε πείσω.

Και εγω χτες έβαλα βαθμολογία γιατί ήμουν προβληματισμενος αν θα την βαθμολογήσω ως ταινία του Νολαν ή ως μεταφορά της Οδύσσειας του Ομήρου. Και τελικά την βαθμολογησα ως ταινία του Νολαν .

• Like
Και για εμένα το έκανε λάθος και πρόχειρα.
Α αα ναι?

• Η Κρητική Ιστορία (Ραψωδία ξ): Μεταμφιεσμένος σε Κρητικό ζητιάνο, ο Οδυσσέας διηγείται στον Εύμαιο ότι οργάνωσε εννέα επιτυχημένες ναυτικές επιδρομές. Στη συνέχεια, επιτέθηκε στην Αίγυπτο, ηττήθηκε στο Δέλτα του Νείλου και έζησε εκεί για χρόνια μαζεύοντας πλούτη.

• Ιστορικοί απόηχοι: Οι μελετητές επισημαίνουν ότι αυτή η ψεύτικη βιογραφία αντικατοπτρίζει πιστά τις πραγματικές καταγεγραμμένες δραστηριότητες των πειρατών της Μεσογείου (όπως οι Σερντέν ή άλλες φυλές), οι οποίες τεκμηριώνονται σε αιγυπτιακές επιγραφές από την εποχή του Μερνεπτά και του Ραμσή Γ'.
Και δε το αναφέρω ως απόδειξη αλλά ως ψήγματα αμφιβολίας .... και ως πηγή έμπνευσης για την διασκευή..

Α αα ναι?

• Η Κρητική Ιστορία (Ραψωδία ξ): Μεταμφιεσμένος σε Κρητικό ζητιάνο, ο Οδυσσέας διηγείται στον Εύμαιο ότι οργάνωσε εννέα επιτυχημένες ναυτικές επιδρομές. Στη συνέχεια, επιτέθηκε στην Αίγυπτο, ηττήθηκε στο Δέλτα του Νείλου και έζησε εκεί για χρόνια μαζεύοντας πλούτη.

• Ιστορικοί απόηχοι: Οι μελετητές επισημαίνουν ότι αυτή η ψεύτικη βιογραφία αντικατοπτρίζει πιστά τις πραγματικές καταγεγραμμένες δραστηριότητες των πειρατών της Μεσογείου (όπως οι Σερντέν ή άλλες φυλές), οι οποίες τεκμηριώνονται σε αιγυπτιακές επιγραφές από την εποχή του Μερνεπτά και του Ραμσή Γ'.
Το αναφέρω πιο πάνω σε σχόλιο μου σε απάντηση στον Kosh.

Οι λαοι της θάλασσας δεν ήταν αποτέλεσμα του Τρωικου πολέμου όμως. Προϋπήρχαν. Το αν επιδεινωσε την κατάσταση, πολύ πιθανό. 10 χρόνια απουσίας από τα ανάκτορα τους οι Αχαιοί να γύρισαν σε αποδιοργανωμενα βασιλεία.
Όχι όμως ότι οι ίδιοι ήταν οι λαοι της θάλασσας αλλά οι απλοί άνθρωποι που άφησαν πίσω που δεν πήγαν στον πόλεμο.

Ο Νολαν παρουσιάζει τις περιπέτειες του Οδυσσέα οχι σαν ένα ταξίδι επιστροφής αλλά ένα πλιάτσικο που πήγε λάθος...

Επίσης δεν θυμάμαι να έβαλε αυτή την συζήτηση στην ταινία ο Νολαν .

Τώρα η Οδύσσεια έχει ιστορική βάση και δεν είναι παραμυθακι;

Last edited:
  • Like
Το αναφέρω πιο πάνω σε σχόλιο μου .

Οι λαοι της θάλασσας δεν ήταν αποτέλεσμα του Τρωικου πολέμου όμως. Προϋπήρχαν. Το αν επιδεινωσε την κατάσταση, πολύ πιθανό. 10 χρόνια απουσίας από τα ανάκτορα τους οι Αχαιοί να γύρισαν σε αποδιοργανωμενα βασιλεία.
Όχι όμως ότι οι ίδιοι ήταν οι λαοι της θάλασσας αλλά οι απλοί άνθρωποι που άφησαν πίσω που δεν πήγαν στον πόλεμο.

Ο Νολαν αφήνει να εννοηθεί ότι οι περιπέτειες του Οδυσσέα δεν ήταν ένα ταξίδι επιστροφής αλλά ένα πλιάτσικο που πήγε λάθος...
Οι κατα Νόλαν λαοι της Θάλασσας δεν ηταν μονο το πληρωμα του Οδυσσεά αλλα το σύνολο όσων επέστρεψαν και σε ολο το πολυετή χρονικό διάστημα της διαδρομής τους. Πήραν διαφορετικές διαδρομές, (δεν ηταν κομβόι), έκαναν διαφορετικές στάσεις (καποιοι πιθανώς να χάθηκαν οπως και ο Οδυσσεας) και λεηλάτησαν όπου έβρισκαν οταν χρειαζόταν.
Αν το δεις σαν σύνολο στέκει μια χαρά , ακανόνιστες διαδρομές, πολλές επιδρομές, οπουδήποτε, χωρις ταυτότητα , με κοινο χαρακτηριστικό οτι ηρθαν απ την Θάλασσα. Γιατι να μην το δέσει στο μύθο? εξυπηρετεί την αφήγηση της ταινίας και εξήγηση (πραγματική) δεν υπάρχει για να αντικρούεται.

Οι κατα Νόλαν λαοι της Θάλασσας δεν ηταν μονο το πληρωμα του Οδυσσεά αλλα το σύνολο όσων επέστρεψαν και σε ολο το πολυετή χρονικό διάστημα της διαδρομής τους. Πήραν διαφορετικές διαδρομές, (δεν ηταν κομβόι), έκαναν διαφορετικές στάσεις (καποιοι πιθανώς να χάθηκαν οπως και ο Οδυσσεας) και λεηλάτησαν όπου έβρισκαν οταν χρειαζόταν.
Αν το δεις σαν σύνολο στέκει μια χαρά , ακανόνιστες επιδρομές, οπουδήποτε, χωρις ταυτότητα , με κοινο χαρακτηριστικό, ηρθαν απ την Θάλασσα. Γιατι να μην το δέσει στο μύθο, εξυπηρετεί την αφήγηση της ταινίας και εξήγηση (πραγματική) δεν υπάρχει.
Αυτο που λέω ειναι ότι ΔΕΝ ξεκίνησαν από αυτούς που επέστρεψαν από τον Τρωικό πόλεμο. Ίσως να έγιναν και αυτοί μέρος τους .
Οι λαοι της θάλασσας προϋπήρχαν του Τρωικού πολέμου. Και ίσως η ανάγκη για τον πόλεμο να ήταν η παρακμή από τις επιδρομές από τους λαούς της θάλασσας που είχαν αποδυναμώσει τους Αχαιους .

Ο Νολαν παρουσιάζει αυτό που λες . Τον Τρωικό πόλεμο ως την αιτία. Γιατι κάνει αντιπολεμική ταινία. Χρονολογικα δεν στέκει εκτός αν οι Αχαιοί ήταν από πάντα πειρατές... Στη ταινία μπορεί να λειτουργεί. Στην πραγματικότητα δεν ήταν έτσι... Δεν πολέμησε κανένας από την Σαρδηνια στον Τρωικό πόλεμο...Μάλιστα μιλάμε για τουλάχιστον 9 φυλές στα αρχεία των Αιγυπτίων με μόνο δύο να αφορούν τους Έλληνες.

Last edited:
  • Like
Μπορει να ηταν μέρος του προβλήματος, οκ βρήκαμε common ground! Με τα χρονικά πλαίσια ομως διαβάζω οτι υπάρχει ταύτιση με την περίοδο του Τρωικού πολεμού. Απ οτι είδα οι αναφορές οτι θα μπορούσαν να ηταν (και) Αχαιοί είναι πολλές...δεν ειναι κάτι καινούριο.

Μπορει να ηταν μέρος του προβλήματος, οκ βρήκαμε common ground! Με τα χρονικά πλαίσια ομως διαβάζω οτι υπάρχει ταύτιση με την περίοδο του Τρωικού πολεμού. Απ οτι είδα οι αναφορές οτι θα μπορούσαν να ηταν (και) Αχαιοί είναι πολλές...δεν ειναι κάτι καινούριο.
Ο Νολαν θέλει να παρουσιάσει τον πόλεμο ως την αρχή του κακού.
Τον συνδοιαζει με την γέννηση των λαών της θάλασσας, την αρχή της παρακμής των ανθρώπων που δεν υπακουν πλέον το "Zeu's law" , έναν Οδυσσέα που έχει μεταπολεμικό στρες και όλα αυτά θα οδηγήσουν σαν ντόμινο σε μια σκοτεινή εποχή. Καλά το κατάλαβα;

Στην πραγματικότητα οι λαοι της θάλασσας προϋπήρχαν. Η πτώση των πολιτισμών του Χαλκού είχε ήδη ξεκινήσει και ακομη δεν ξερουμε το γιατι , οι λαοι της θάλασσας δεν ήταν η αιτία πτώσης του Μυκυναικου πολιτισμού, ούτε υπήρξε ποτέ κάθοδος των Δωριαιων . Αυτά όλα ήταν ένα αποτέλεσμα άλλων παραγόντων και οχι του Τρωικου πολέμου.

Ο Νολαν τα έκανε σύνδεση.
Λειτουργεί στην ταινία ως αιτια και αποτέλεσμα; Ναι .
Ισχύει πραγματικά; Όχι.

• Like
Ο Νολαν θέλει να παρουσιάσει τον πόλεμο ως την αρχή του κακού.
Τον συνδοιαζει με την γέννηση των λαών της θάλασσας, την αρχή της παρακμής των ανθρώπων που δεν υπακουν πλέον το "Zeu's law" , έναν Οδυσσέα που έχει μεταπολεμικό στρες και όλα αυτά θα οδηγήσουν σαν ντόμινο σε μια σκοτεινή εποχή. Καλά το κατάλαβα;

Στην πραγματικότητα οι λαοι της θάλασσας προϋπήρχαν. Η πτώση των πολιτισμών του Χαλκού είχε ήδη ξεκινήσει και ακομη δεν ξερουμε το γιατι , οι λαοι της θάλασσας δεν ήταν η αιτία πτώσης του Μυκυναικου πολιτισμού, ούτε υπήρξε ποτέ κάθοδος των Δωριαιων . Αυτά όλα ήταν ένα αποτέλεσμα άλλων παραγόντων και οχι του Τρωικου πολέμου.

Ισχύει πραγματικά; Όχι.
Corrected

Ισχύει πραγματικά; Θα μπορούσε ως μέρος του προβλήματος (και υπάρχουν αναφορες γι αυτό)

Εγώ πάντως εκπλήσσομαι με την ιστορική κατάρτιση ορισμένων εδώ μέσα.!!! Ούτε καθηγητές πανεπιστημίων δεν πρέπει να τα ξέρουν αυτά!!!👍👍👍👍 Respect (εκτός και αν τα παίρνετε από το ai .😂😂😂,)

Εγώ πάντως εκπλήσσομαι με την ιστορική κατάρτιση ορισμένων εδώ μέσα.!!! Ούτε καθηγητές πανεπιστημίων δεν πρέπει να τα ξέρουν αυτά!!! Respect (εκτός και αν τα παίρνετε από το ai .,)
Λατρεύω την εποχή του Χαλκού. Έχω φίλο αρχαιολόγο/σπηλαιολογο και κάνουμε αρκετές συζητήσεις. Πιο πολύ μου λύνει απορίες και μου απομυθοποιει καταστάσεις

Αν και ο τομέας του είναι παλαιολιθικη εποχή. Όπως μου είπε, μακριά από εθνικισμους που δημιουργούνται στις μεταγενεστερες εποχές...

• Like
Reactions: Deneb and klamia71
Λατρεύω την εποχή του Χαλκού. Έχω φίλο αρχαιολόγο/σπηλαιολογο και κάνουμε αρκετές συζητήσεις. Πιο πολύ μου λύνει απορίες και μου απομυθοποιει καταστάσεις

Αν και ο τομέας του είναι παλαιολιθικη εποχή. Όπως μου είπε, μακριά από εθνικισμους που δημιουργούνται στις μεταγενεστερες εποχές...
Παιρνοντας αφορμη γραπτο σου και οχι σαν απαντηση σε σενα, εγραψα στο αλλο νημα το "γενικο" να μην χαλαμε το εδω κινηματογραφικο.
- Περι λαων της θαλασσας

To Νοέμβριο το digital.
044cba49314fc6cabc410c1a2bf0a75d.jpg

• Like
Reactions: gpapjohn
Eπομενως η επιλογη του σκηνοθετη ειναι η κλασικη επιλογη για ταινιες ΙΜΑΧ δηλαδη το 1,78:1 και δεν θα εχει μεσα και το 1,43:1

Oποιος το ειδε σε ΙΜΑΧ καδρο το ειδε με αλλα λογια.

Σιγα μην έβγαζε τέτοια ταινία το δισκάκι με 4:3 κάδρο.....Θα τον εκραζαν μέχρι τον Άρη....
Μήπως να καταργήσουμε και τις 16:9 τηλεορασεις και να ψάχναμε στις χωματερές τις 4:3 crt για χάρη του Νόλαν;

Ασχοληθηκα λιγο με το ζητημα ΙΜΑΧ λογω ολης της τελευταις φιλολογιας περι τεχνικης και τεχνης...

Διαπιστωσα οτι στην Γαλλια (67 εκκ κατοικοι και κατι ψιλα) υπαρχει ΜΟΝΟ μια αιθουσα πταγματικου ΙΜΑΧ.
Επαναλαμβανω, μονο μια, στο Μονπελιέ.

Ολοι οι αλλοι που πηγαν και το ειδαν σε ΙΜΑΧ (μεταξυ των οποιων και οι φιλοι μου που δεν το ξερουν ουτε τους το ειπα) το ειδαν σε αιθουσα που αποκαλειται ΙΜΑΧ αλλα δεν ειναι.
Με λιγα λογια μια γενικη (και αποδεκτη απο μεν και δε του επαγγελματος) απατη.

Εισαστε απολυτα σιγουροι οτι οι αιθουσες που το ειδατε ειναι οντως ΙΜΑΧ ; Ποσες αιθουσες υπαρχουν στην Ελλαδα ;

Ξερω οτι υπαρχουν ελαχιστες στην Ευρωπη.

Επισης οτι το ΙΜΑΧ δεν ειναι καινουρια εφευρεση. Πρωτοβγηκε το 1970.
Και ηταν αφιερωμενη κυριως σε μεγαλου φορμα ντοκυμανταιρ που παιζονταν σε ειδικες τεραστειες αιθουσες τυπου πλανηταρια. Κυριως για εκπαιδευτικους λογους.

Το φορμα του ειναι 90 μοιρες κλιση του αναμορφικου 35 χιλιοστων, το οποιο μπορει να μπει τρεις φορες σε μακρος σε μια εικονα ΙΜΑΧ.
Αρα "αμα γυρισει" δημιουργει ενα φορμα στην ουσια 4:3. Αλλα μεγαλυτερα κατεγγραμενο.

Ποιο ειναι το μεγαλο προτερημα λοιπον του ΙΜΑΧ ; Οτι το πραγματικο (αναλογικο αρτζεντικ, οχι το ψευτικο ψηφιακο) ΙΜΑΧ εχει (στο υπολογισιμο γιατι δεν εχει πραγματικα πιξελς) 16Κ αναλυτικοτητα (αναλυση εικονας σε μικροσημεια). Και μπορει να παρουσιαστει σε τεραστεια οθονη ειδικη για ΙΜΑΧ αλλα και με αιθουσα ειδικη ΙΜΑΧ (οχι δηλαδη μονο προβολεας ιμαξ 70μμ αλλα και συγκεκριμενη γεομμετρια με συγκεκριμενες αποστασεις των θεσεων.

Ενα ατομο (τεχνικος) που εκανε ενα τοπος περι του θεματος ειπε ο ιδιος οτι δεν εχει δει ποτε στη ζωη του πραγματικο Ιμαξ.

Νομιζω οτι ελαχιστοι εχουν δει την ταινια ετσι οπως διαφημιστηκε. Αν ειναι ετσι (που μαλλον ετσι ειναι βαση του δειγματος που εδωσα), τοτε προκειται συν τοις αλλοις περι απατης.

• Like
Reactions: john1987
Ασχοληθηκα λιγο με το ζητημα ΙΜΑΧ λογω ολης της τελευταις φιλολογιας περι τεχνικης και τεχνης...

Διαπιστωσα οτι στην Γαλλια (67 εκκ κατοικοι και κατι ψιλα) υπαρχει ΜΟΝΟ μια αιθουσα πταγματικου ΙΜΑΧ.
Επαναλαμβανω, μονο μια στο Μονπελιέ.
Ολοι οι αλλοι που πηγαν και το ειδαν σε ΙΜΑΧ (μεταξυ των οποιων και οι φιλοι μου που δεν το ξερουν ουτε τους το ειπα) το ειδαν σε αιθουσα που αποκαλειται ΙΜΑΧ αλλα δεν ειναι.
Με λιγα λογια μια γενικη (και αποδεκτη απο μεν και δε του επαγγελματος) απατη.

Εισαστε απολυτα σιγουροι οτι οι αιθουσες που το ειδατε ειναι οντως ΙΜΑΧ ; Ποσες αιθουσες υπαρχουν στην Ελλαδα ;

Ξερω οτι υπαρχουν ελαχιστες στην Ευρωπη.

Επισης οτι το ΙΜΑΧ δεν ειναι καινουρια εφευρεση. Πρωτοβγηκε το 1970.
Και ηταν αφιερωμενη κυριως σε μεγαλου φορμα ντοκυμανταιρ που παιζονταν σε ειδικες τεραστειες αιθουσες τυπου πλανηταρια. Κυριως για εκπαιδευτικους λογους.

Το φορμα του ειναι 90 μοιρες κλιση του αναμορφικου 35 χιλιοστων, το οποιο μπορει να μπει τρεις φορες σε μακρος σε μια εικονα ΙΜΑΧ.
Αρα "αμα γυρισει" δημιουργει ενα φορμα στην ουσια 4:3. Αλλα μεγαλυτερα κατεγγραμενο.

Ποιο ειναι το μεγαλο προτερημα λοιπον του ΙΜΑΧ ; Οτι το πραγματικο (αναλογικο αρτζεντικ, οχι το ψευτικο ψηφιακο) ΙΜΑΧ εχει (στο υπολογισιμο γιατι δεν εχει πραγματικα πιξελς) 16Κ αναλυτικοτητα (αναλυση εικονας σε μικροσημεια). Και μπορει να παρουσιαστει σε τεραστεια οθονη ειδικη για ΙΜΑΧ αλλα και με αιθουσα ειδικη ΙΜΑΧ (οχι δηλαδη μονο προβολεας ιμαξ 70μμ αλλα και συγκεκριμενη γεομμετρια με συγκεκριμενες αποστασεις των θεσεων.

Ενα ατομο (τεχνικος) που εκανε ενα τοπος περι του θεματος ειπε ο ιδιος οτι δεν εχει δει ποτε στη ζωη του πραγματικο Ιμαξ.

Νομιζω οτι ελαχιστοι εχουν δει την ταινια ετσι οπως διαφημιστηκε. Αν ειναι ετσι (που μαλλον ετσι ειναι βαση του δειγματος που εδωσα), τοτε προκειται συν τοις αλλοις περι απατης.

Δεν το είδαμε σε ΙΜΑΧ (δεν υπάρχει στην Ελλάδα), ωστόσο το γνωστό ως LieMAX δεν είναι καθόλου κακό σαν εναλλακτική. Δεν παίρνεις την 4:3 οθόνη αλλά 1.90:1 (κοντά στο 16:9), αλλά το μέγεθος και η ποιότητα εικόνας του Laser παραμένουν συγκλονιστικά.

Κανονικά IMAX υπάρχουν ελάχιστα σε όλον τον πλανήτη. Γι'αυτό βλέπω και με συμπάθεια την εμμονή του Νόλαν στο φορμά, το να γυρίζονται τέτοιου βεληνεκούς ταινίες σε αυτό είναι ο καλύτερος τρόπος να αρχίσουν να πληθαίνουν.