The Ortofon 2m Black

Θα κανω μια γενικοτερη κουβεντα.

Στον ηχο τα προϊόντα παιζουν λιγο πολυ οσο τα πληρώνεις (με σπάνιες εξαιρέσεις). Μια κορυφαια ΜΜ κοστιζει 500 ευρω και η ΖΥΧ 50 λιγο παραπανω. Θα περιμενα την ΖΥΧ να παίζει λιγο καλυτερα, αλλα επειδη ειναι διαφορετικος σχεδιασμος (κινητου πηνιου) θα το πω αλλιως: διαφορετικα.

Αν ομως η κουβεντα στρέφεται γύρω απο ενα συγκεκριμένο συστημα (με phono που κατ εμε αποδίδει καλυτερα με ΜΜ) τοτε αυτη η σχετικα μικρη διαφορα μπορει οχι μονο να καλυφθεί αλλα τελικα να σου "κατσει" καλυτερα η ΜΜ.

Σαν κοστος η A&R σου εχει παει 200 ευρω, ειναι λιγα. Και οταν πριν καποιο καιρο ειχα πουλησει την μια εκ των δυο Shure V 15 III/Jico SAS μου ειχε παρει 2 μερες για να φυγει. Να χασεις δεν χανεις.

Πικαπας που δεν εχει δοκιμασει μια Jico SAS δεν μπορει να λέγετε πικαπας.

Γιατι ο ποιητης με εκραξε οταν του ανεφερα μεταχειρισμενη κεφαλη? Τι γινετε με την αναρτηση?

To θεμα "αναρτηση" ειναι καπως γενικο και μη γνωριζοντας τι ακριβως εννοουσε δεν μπορω να σχολιασω.

Ο φιλος σου ομως εχει point θα ελεγα,διοτι δεν ειναι και σιγουρο οτι και συ θα προτιμησεις την 77/SAS περισοτερο απο την R50,τουλαχιστον οχι σε ολα τα σημεια.Αυτο το ειπαμε και πιο πανω ως προς το ποια ειναι η καλυτερη κεφαλη. ??? Οι παραγοντες που θα παιξουν ρολο στην τελικη αποφαση σου ειναι αρκετοι.

Γι αυτο ειπαμε οτι υπαρχει και η επιλογη να κρατησεις και τις δυο τελικα...........

Θα δουμε.

Γιατι ο ποιητης με εκραξε οταν του ανεφερα μεταχειρισμενη κεφαλη? Τι γινετε με την αναρτηση?

Αν αυτο εννοουσε, η αναρτηση ειναι μερος της βελονας (που δεν θα χρησιμοποιησεις ετσι κι αλοιως) και οχι της γεννητριας.
Η γεννητρια δεν παθαινει τιποτα,εκτος κιαν σπασει απο υπερβολικο σφιξιμo των βιδων οπως συνεβη με την black.

Αν αυτο εννοουσε, η αναρτηση ειναι μερος της βελονας (που δεν θα χρησιμοποιησεις ετσι κι αλοιως) και οχι της γεννητριας.
Η γεννητρια δεν παθαινει τιποτα,εκτος κιαν σπασει απο υπερβολικο σφιξιμo των βιδων οπως συνεβη με την black.
Ακριβως αυτό σκεφτηκα και εγω. Αρα αλλοι ηταν οι πραγματικοι λογοι του αντιπροσωπου για το κραξιμο. (Δες εμπορικοι)

Σιγα μην σκισει καμια καλτσα.. Η αναρτηση οπως ειπε και ο Πανικος ειναι μερος της βελονας και οχι της γεννητριας, οποτε θα ειναι φρεσκια του κουτιου και μαλιστα ποιοτικη. Αυτο το προβλημα το εχουν οι παλαιες κεφαλες κιν μαγνητη που μπορει η βελονα να δειχνει οκ αλλα η αναρτηση να εχει κατσει.

Ακριβως αυτό σκεφτηκα και εγω. Αρα αλλοι ηταν οι πραγματικοι λογοι του αντιπροσωπου για το κραξιμο. (Δες εμπορικοι)

Δεν γνωριζω τον ανθρωπο ουτε τους λογους.

Συμφωνω με τον Παναγιωτη πιο πανω.
Αν ειχαμε ενα φονο που μπορει να αξιοποιησει στο επακρο μια ΜΜ και μια MC , τοτε θα περιμενα και γω την ΖΥΧ να ειναι τελικα η καλυτερη κεφαλη.
Αν στην περιπτωση σου αποδεικτει οτι το φονο σου οντως "προτιμα" τις ΜΜ , τοτε για το κοστος της η SAS ειναι λαχειο, και απο τις περιπτωσεις οπου ενα θεωρητικο "downgrading" εχει καλυτερο αποτελεσμα.
Ουτε αυτο πρεπει να σε ανησυχει, πρεπει να γινεται οταν ειναι αναγκη και δεν ειναι λαθος.Αντιθετα ειναι απολυτα σωστο, και δεν μιλω μονον για κεφαλες.

Δεν γνωριζω τον ανθρωπο ουτε τους λογους.

Συμφωνω με τον Παναγιωτη πιο πανω.
Αν ειχαμε ενα φονο που μπορει να αξιοποιησει στο επακρο μια ΜΜ και μια MC , τοτε θα περιμενα και γω την ΖΥΧ να ειναι τελικα η καλυτερη κεφαλη.
Αν στην περιπτωση σου αποδεικτει οτι το φονο σου οντως "προτιμα" τις ΜΜ , τοτε για το κοστος της η SAS ειναι λαχειο, και απο τις περιπτωσεις οπου ενα θεωρητικο "downgrading" εχει καλυτερο αποτελεσμα.

Ουτε αυτο πρεπει να σε ανησυχει, πρεπει να γινεται οταν ειναι αναγκη και δεν ειναι λαθος.Αντιθετα ειναι απολυτα σωστο, και δεν μιλω μονον για κεφαλες.
Αυτο το τελευταιο δεν το καταλαβα --- Ουτε αυτο πρεπει να σε ανησυχει.............

Σιγα μην σκισει καμια καλτσα.. Η αναρτηση οπως ειπε και ο Πανικος ειναι μερος της βελονας και οχι της γεννητριας, οποτε θα ειναι φρεσκια του κουτιου και μαλιστα ποιοτικη. Αυτο το προβλημα το εχουν οι παλαιες κεφαλες κιν μαγνητη που μπορει η βελονα να δειχνει οκ αλλα η αναρτηση να εχει κατσει.

Να τονισουμε το "ποιοτικη αναρτηση" Παναγιωτη,διοτι η SAS , οχι μονον εχει μια απο τις καλυτερες ακιδες που κατασκευαστηκαν ποτε, οχι μονον εχει στελεχος απο boron, αλλα ειναι απο τις λιγες βελονες με suspension wire, κατι που στις πλειστες μοντερνες ΜΜ λειπει,και τελος εχει εναν εκπληκτικο μαγνητη,που πολλοι κατασκευαστες κεφαλων θεωρουν ως "ατου" για να χρεωνουν αναλογα........εεεεε.......δυσαναλογα εννοουσα :a0210:

Να τονισουμε το "ποιοτικη αναρτηση" Παναγιωτη,διοτι η SAS , οχι μονον εχει μια απο τις καλυτερες ακιδες που κατασκευαστηκαν ποτε, οχι μονον εχει στελεχος απο boron, αλλα ειναι απο τις λιγες βελονες με suspension wire, κατι που στις πλειστες μοντερνες ΜΜ λειπει,και τελος εχει εναν εκπληκτικο μαγνητη,που πολλοι κατασκευαστες κεφαλων θεωρουν ως "ατου" για να χρεωνουν αναλογα........εεεεε.......δυσαναλογα εννοουσα :a0210:

:award:

Αυτο το τελευταιο δεν το καταλαβα --- Ουτε αυτο πρεπει να σε ανησυχει.............

Εννοω οτι στο συστημα σου οπως ειναι τωρα,ισως προτιμησεις μια πιο φθηνη κεφαλη απο αυτην που ηδη εχεις.
Αυτο εχει να κανει με το συστημα,οχι με λεφτα.Εξ αλλου, αν η JICO πουλουσε ολοκληρωμενη κεφαλη μεσω αντιπροσωπων, σιγουρα δεν θα ηταν φτηνη.
Πριν πολλα χρονια που αγορασα την δικη μου κεφαλη SAS ΜΜ1 απο τους ιδιους ηταν $230.Με τετοια τιμη απ'ευθειας απο τον κατασκευαστη,ενας ντηλερ θα την πουλουσε τουλαχιστον 500-600 ευρω τοτε.Σημερα,σιγουρα περισοτερο.

Συμφωνω απολυτα για τη JICO και την τιμολογιακη πολιτικη. Αν θες αναλυσε μου λιγο το ''μια πιο φτηνη κεφαλη για το συστημα μου''

Συμφωνω απολυτα για τη JICO και την τιμολογιακη πολιτικη. Αν θες αναλυσε μου λιγο το ''μια πιο φτηνη κεφαλη για το συστημα μου''

Εννοω οτι αν η SAS σου αρεσει περισοτερο, θα ειναι για σενα τελικα πιο "φθηνη" και λογω κοστους και λογω του οτι θα πουλησεις την αλλη κεφαλη που εχεις.

Αν υποθεσουμε οτι δεν ειχες καμια κεφαλη και συγκρινες τις δυο για τις οποιες μιλαμε εδω, και προτιμουσες την SAS , παλι θα ηταν πιο φτηνη αλλα για το συστημα/προτιμισεις σου,καλυτερη.

Αν τελικα προτιμησεις την ΖΥΧ , αυτο μαλλον θα σημαινει οτι το φονο σου δεν "προτιμα" κατ'αναγκη τις ΜΜ περισοτερο.

Θα συμφωνησω και παλι. Να δουμε λοιπον ποτε θα φτασει η βελονα να κανουμε τη δοκιμη.

Re: Απάντηση: The Ortofon 2m Black

Εφτασε επιτέλους η Jico. Aμαν αυτα τα ταχυδρομεία.
Κατα τη διαρκεια της αναμονής ενας φίλος αλλαξε κεφαλή και μου δανεισε την παλια του Ortofon black.
Στο διαστημα αυτό ακουσα αρκετά και τις δυο κεφαλές (zyx και Ortofon), και φυσικά εχουν τεράστιες διαφορές - αν και η Ortofon εχει πολλα παρα πολλα χιλιόμετρα.
Με τη Zyx βγάζεις το πέπλο και καθαρίζει η σκηνή. Μπορει στα μεσαία ισως να φτάνει η Ortofon τη Zyx αλλα μόνο εκεί.
Για τη Jico αναμονή να στρωσει.
Αυτή τη στιγμή ακουω Loreena Mckennitt αυτο που μπορω να πω με σιγουρια ειναι οτι η κεφαλή εχει πολυ καλο tracking,
σκηνη και αναλυση. Ειναι μόλις ο δευτερος δίσκος υπομονή.