The Predator [2018]

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    20
Απάντηση: The Predator

Το Alien 3 ηταν το πιο φτωχο απο ολα τα alien.
Γυρισμενο εξ ολοκληρου σε ενα χυτηριο.
Δεν ηταν τοσο κακο (οσο το θαβουν εδω μεσα) αλλα οχι και επιτομη αλιεναδας.
Ενα απο τα λιγα του franchise οπου ο πρωταγωνιστικος ρολος του alien του ιδιου
επισκιαζεται απο τους πληθωρικες περσονες των καταδικων (και της Ριπλευ).
Δεν μ'αρεσε αυτο. Αν θελω να παω να δω απελπισια (και γενναιοτητα) καταδικου
παω να δω αλλες ταινιες πολυ πιο καταλληλες.

Απάντηση: Re: The Predator

Εμενα παιδια μου αρεσε το Covenant......απο την αλλη εμενα μου αρεσε και το Alien 3....οποτε....:flipout:

Φιλε, το αλιεν3 μπροστα στο κοβεναντ φανταζει αριστουργημα!
Το κοβεναντ καταφερε να κερδισει τον τιτλο της πιο γελοιας ταινιας που ειδα περσι το καλοκαιρι.
Και το ειδα με μια μερα διαφορα απο την τελευταια μουμια (με Τομ Κρουζ), αν αυτο σου λεει κατι!

Re: Απάντηση: Re: The Predator

Φιλε, το αλιεν3 μπροστα στο κοβεναντ φανταζει αριστουργημα!
Το κοβεναντ καταφερε να κερδισει τον τιτλο της πιο γελοιας ταινιας που ειδα περσι το καλοκαιρι.
Και το ειδα με μια μερα διαφορα απο την τελευταια μουμια (με Τομ Κρουζ), αν αυτο σου λεει κατι!

Γιατι ρε συ....εμενα μου αρεσε.....αφου έπαιζε και ο τυπος την φλογέρα. :firstprize:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: The Predator

Γιατι ρε συ....εμενα μου αρεσε.....αφου έπαιζε και ο τυπος την φλογέρα. :firstprize:

Αχχχχ ναι, αυτο το'χα ξεχασει..
Φαλλικο αστειο (ηθελημενο?) μεταξυ ανδροειδων.
Τι ταινιαρα!!!

Για τον Προμηθεα (και την σκανδαλωδη ευνοια/προτιμηση μου) ισως να χεις διαβασει.
Δεν θα τα ξαναπω. Ειμαι ΠΡΟΜΗΘΕΙΚΟΣ μεχρι το μεδουλι των οστων μου. Πικραθηκα
οσο δεν πηγε αλλο, με την ελαχιστη συνεχεια που δοθηκε μεσα απο το Covenant.

Ομως προσεξε κατι ...

Ακομα και απο τον τιτλο "Alien : Covenant" αντιλαμβανεσαι οτι θα δεις ενα κλασσικο ... ALIEN.
To Prometheus, αν μη τι αλλο, δεν ειχε ενα τετοιο εισαγωγικο στον τιτλο του. Και αν δεν
καθοσουν μεχρι τελος να δεις τι συμβαινει με αυτο το black goo αλλα κυριως τοι xenomorph
που ξεπεταχθηκε μεσα απο το σωμα του Μηχανικου .... θα ελεγες ανετα .... ΑΛΛΟ ΦΡΟΥΤΟ,
αλλο εργο, αλλη ταινια ....

Δεν ξερω τι εχει στο μυαλο του (το γερικο) ο Scott .... αλλα δεν αποκλειω στα stories
που εχει γραψει (μεχρι στιγμης) να γινεται καποιο απιθανο ταχυδακτυλουργικο στο τελος
και ... ΝΑ ΔΕΝΟΥΝ ΟΛΑ. Ναι, ειναι λιγο απιθανο ... αλλα ακομα δεν αποκλειεται τιποτα.
Δηλαδη, να δουμε καποιον αλλο κοσμο-πλανητη με Μηχανικους και μαλιστα ΕΞΑΛΛΟΥΣ
με το τι συνεβει στο προκεχωρημενο φυλακιο τους, τον LV-223.

Eν κατακλειδι .... ΜΗΝ σβηνεις μονοκονδυλια το τι θα μας δειξουν με τους Μηχανικους.
400 εκατομμυρια $ εισπραξεις ΔΕΝ πετιουνται στα αζητητα ... ουτε απο τον Μιδα το Ιεροξυλον.
Ειπαμε. Το επομενο θα εχει ΚΑΙ Μηχανικους. Και μετα απο αυτο θα πεταχτει και καμια ταινια Engineers vs Predators για καμια αρπαχτη απο τριτο.
maxresdefault.jpg

Ειπα και γω :laugh: ...

Λειπει ο Μαρτης απ την Σαρακοστη ? :flipout:

Σαν ριξει ο Μαρτης δυο νερα και ο Απριλης αλλο ενα
χαρας σε κεινον τον ζευγα που εχει πολλα σπαρμενα. :proud:

Re: The Predator

Το Alien 3 ηταν κακιστο.
Απο παντου εμπαζε νερα και ειναι γνωστο σε ολους. Σεναριο, χαρακτηρες, ιντριγκα τραβηγμενη απ'τα μαλια, φτηνιαρικη παραγωγη, γελοιο τελος του μυθου...
Ειχα παει στην πρωτη προβολη θυμαμαι οταν βγηκε στο Παρισι, εκανα και ουρα και βλαστημησα την ωρα...κυριως γιατι εφερα και ατομο μαζι μου για να του δειξω ποσο χαϊ κατασταση ειναι η αλιενοσυνη (που δεν ηξερε).
Χαλια εμπειρια.
Αντιθετα, το Κοβεναντ εμενα μου αρεσε και μαλιστα πολυ. Ξαναβαζει πιονια στην σκακιερα, η μαλλλον αλλα πιονια, η μαλλον αλλη σκακιερα, εχει και μια αισθητικη γνωμη και μια ιδιαιτεροτητα και μια νταρκ φαντασια.
Δεν τα συγκρινω καν, τιο κοβεναν ηταν απο τις αγαπημενες μου ταινιες της χρονιας, το τριτο (το κοντυτερο και το πιο μαραμενο) ηταν απο τις χειροτερες κινηματογραφικες μου εμπειριες.

Και φυσικα καθε αισθητικη εμπειρια ειναι μοναδικη για καθε ατομο εξ ου και η "κολοκθιυπιτα".

Αλλα αν ηθελα να υπερασπιστω το κοβεναν θα εβρισκα πολλα στοιχεια υπερ του.
Για το "τριτο" τιποτα. Γιατι ηταν τιποτα. Δεν ειχε τιποτα να προτεινει.
Αντιθετα το κοβεναν ανοιγει Πορτα. Της αντιληψης (ισως)....

Αντιθετα το κοβεναν ανοιγει Πορτα. Της αντιληψης (ισως)....

Εαν ημουν Riddley (που δεν ειμαι) θα εβαζα .... τον ΛΙΓΟΤΕΡΟ ικανο να επικρατησει (στο τελος).
Δεν ξερω ποιος μπορει να ειναι αυτος .... υποθεστε οτι θελετε (αλλωστε θα ρθει ο θεος ο Λακης σε λιγο
για να μας πει στην αμμο να μην χτιζουμε παλατια, η θαλασσα θα μας τα κανει συντριμμια-κομματια :laugh:
και θα χει και δικιο .... :proud:)

To εργαλειο με το οποιο σμιλευσε την Ζωη η Φυση .... δεν ηταν ουτε ευστροφια, ουτε πανουργια,
ουτε καποιος θεικος γριφος κρυμμενος μεσα σε DNA .... δυστυχως η ευτυχως .... ηταν η ΤΥΧΑΙΟΤΗΤΑ.
Σε καμια ιστορικη περιοδο δεν ειπε η Φυση, προκρινω αυτο το ειδος εναντι του αλλου. Δεν υπηρξε κριση.
Γιατι αμεσως μετα εφερε εναν αστεροειδη η μια ιονιζουσα ακτινοβολια η μια υφαιστειογενη υπερδραστηριοτητα
και τα ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΕ ΟΛΑ. ΝΑΙ, Μπορει ορισμενα ειδη να εζησαν περισσοτερο απο αλλα ... αλλα η αιτια και
ο τροπος με τον οποιο εξαφανιζονταν ηταν παντα ΤΥΧΑΙΟΣ. Δεν επεφτε πτυχιακη μελετη πριν εξαφανιστουν.

Συμπαντικη Ταξη = Χρονος + Τυχαιοτητα !

Και με αυτα τα ΔΥΟ σχεδον αστεια εργαλεια (γιατι δεν ειναι καθολου αστεια) δημιουργηθηκε μια συνταρακτικη
πολυπλοκοτητα και δομη που ο ανθρωπινος νους σαστιζει και ψαχνει να βρει Προνοιες και Αρχες.
Ζουμε εξεφτελιστικα συντομα για να αντιληφθουμε τι θα οικοδομουσε ο πιο ανικανος, απο μας, εγκεφαλικα
σε .... 1.000.000 χρονια. Ο Χρονος ειναι που τα δημιουργει ολα. Και φυσικα η Τυχαιοτητα. Η Δοκιμη και
το Λαθος.

Ετσι λοιπον,
σε ενα ρεαλιστικα ανταγωνιστικο περιβαλλον, κανεις απο τους τεσσερεις ενδεχεται να μην επιβιωσει
(predator, alien, human, engineer) αλλα .... ενα παιχνιδι μηχανικης ονοματι David, που καμια σχεση
δεν εχει με την γονιδιακη εξελιξη των ενοργανων ειδων ολοκληρων πλανητικων βιοσφαιρων.
Η Φυση δεν νομιζω να χει προβλημα με αυτο. Οσα περισσοτερα τα ζαρια, τοσο πιο φυσικο για αυτην.
Αν ο David εχει καποια κρυμμενη αδυναμια (μεσα στην παντοδυναμια του) θα τον αφανισει και αυτον.
Αφου πρωτα τον χρησιμοποιησει στο ανακατεμα της τραπουλας. Το μονο που ενδιαφερει την Φυση
ειναι το ΚΑΛΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ. Το οποιο παντα πραττει εντελως ακομψα και παντα ...
τις προκυπτουν κομψοτεχνηματα. Ενα αδιανοητο φαινομενο για τις κομψοτητες και αριστειες και
επιβραβευσεις με τις οποιες μας εχει μεγαλωσει η σημερινη δυτικη κοινωνια.

Για να δουμε .... το χει αντιληφθει ο Riddley αυτο ?

Αν δεν το χει .... μπορει να κανω λαθος εγω (δεν το αποκλειω).
Μαλιστα, επειδη ειμαι ασυγκρατητος, θεωρω οτι καποια αλλη φιγουρα θα προκυψει απο το πουθενα
και θα χαθουν ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΝΤΕ. Κατι που δεν εχουμε δει ακομα. Ειπαμε ... τυχαιοτητα = αδικια = ευννοια.
Αναλογα σε ποια μερια του ζαριου βρισκεσαι. Αυτο ειναι ολο.

Last edited:

Βλεπω το Covenant αυτη την στιγμη.

Θα το ξαναδω το ΣΒΚυριακο. Πρεπει... :grandpa:

@ sr71b : Πολυ ωραιο και τιμιο κειμενο και σκεπτικο αν και δεν συμεριζομαι 100% αλλα αυτο δεν εχει καμμια σημασια.
Πολυ ωραια σκεψη και...δημιουργικη. Για σεναριο :beatnik2:

Ενα πεμπτο προσωπο.... χμμμμ....βρε κατοχυρωσε τα μη στα κλεψουν τζαμπα.

Το ξερα οτι δεν θα συμφωνουσες. Αλλα ξερεις γιατι δεν ενοχλουμαι ουτε κατ'ελαχιστο ?
Και εσυ και εγω και ολοι .... υπηρετουμε (μεσα απο την διαφορετικοτητα μας) την Φυση.
Θελουμε δεν θελουμε ... το ανακατεμα της τραπουλας υπηρετουμε σε ενα πιο αιθεριο
επιπεδο, πιο νοερο και αφηρημενο (απο αυτο του αυστηρα γονιδιακου).

Ξερεις ποσα σεναρια εχω αφησει ακατοχυρωτα ? Ευτυχως κανεις απο το Hollywood
δεν με διαβαζει (και εντελως αυτονοητο). Ομως εδω μεσα, ΕΜΕΙΣ, ειμαστε το δικο μας
Hollywood. Kαι μαλιστα ενα .... που δεν το πιανει κρυος ιδρωτας την βραδια της πρεμιερας.
Δεν εχουμε τα οπτικα εφφε ... αλλα το αναπληρωνουμε με κυνηγι μπεκατσας απο τα πιο
ευφανταστα και αξιοζηλευτα. Μακαρι να συνεχισουμε ετσι για παντα ....

Κατ'εμε, το πεμπτο τραπουλοχαρτο, που ωφειλει να τους παρει ολους τα σωβρακα, ειναι

aliens02.jpg

Nαι, το ξερω. Πεθαινει (συνοπτικα) στο ταξιδι προς τον Fiorina 161 (Αlien 3).
Ανετα μπορουν να πλεξουν εναν ημιθανατο για την παρτη της. Σιγα τα ωα.
Γιατι αυτη ? Γιατι, ΩΡΕ ΔΕΡΒΙΣΗΔΕΣ ΤΗΣ ΦΑΠΑΣ, κατορθωσε να επιβιωσει
σε ολον εκεινο τον ορυμαγδο και σφαγη της αποικιας, στον LV-426, στο
ενδιαμεσο ενος εξαερισμου. Χωρις εκπαιδευση, χωρις ψυχικο σθενος,
χωρις γνωση του αντιπαλου, χωρις ΚΑΝΕΝΑΝ και ΚΑΜΙΑ βοηθεια. Μονο
την υπομονη, την παρατηρητικοτητα και την σιωπη της.

Ειναι παιδι (αρα λευκη κολλα χαρτι), ειναι και θυληκο (αρα κοβει το μυαλο της
αναποδα, οπως δεν μπορει το δικο μας). Θα της εδινα μια προσβολη απο ΑΛΛΟ
μικροβιο, που θα υπερτερουσε τουλαχιστον μια ταξη μεγεθους απο αυτο του alien.

Last edited:

Βλεπω το Covenant αυτη την στιγμη.

Απο οσα διαβαζω... να το προσεξεις, μην ανοιξει καμμια Πορτα.
Και οχι τιποτε αλλο, αν τελικα δεν ειναι η πορτα της αντιληψης μπορει να εχουμε θεματα...:antlers:
να μπει κανα ρευμα και να πουντιασουμε.

Ασε που μου θυμισες τη φλογερα και δε μπορω να την ξεχασω με τιποτα.
Γελαω μονος μου λεμε...
Δεν υπαρχει αυτη η σκηνη!

Καποιοι εδω μεσα :flute: ....
μαλλον εχουν βγαλει σπυρια που το Ex Machina δεν σηκουελιαζεται :laugh:

Ειλικρινα τους ευχομαστε .... σπονσορα. -bye- Πολυ ωραιο εργακι !

Ε οχι ..... αυτο τωρα μου ρθε κατακεφαλα ! :bang: ......

giphy.gif

Πισω απο τον Blain (Jesse Ventura) που κοντευει να "εκραγει" :laugh:..... ποιο ηχοσυστημα βλεπουμε ?
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ :blink: > https://avclub.gr/forum/showthread.php/120837-My-jurassic-HiFi-system/page23 post #227

Δηλαδη, το ηχοσυστηματακι μου .... το ειχαν για en route "ανακουφισεις" .... :icon15: .... αει σιχτιρ :angry: ....

Last edited:

....και το Predator εχω να το δω καιρό.

Για ξαναδείτε το Covenant μια ακόμη φορά με φρέσκα ματιά. Είναι πολύ κάλο. (πλην της cheesy σκηνής με την φλογέρα) Θυμάμαι και όταν το χα δει πρώτη φορά είχα γράψει κάτι θετικό στο νήμα αλλά δεν το βρίσκω....κλασσικά).

Galen μη με μαλώσεις....βασικά πρέπει να φέρουμε τον auteur σε αυτό το νήμα να βγάλει σπυριά.....σαν Vegan μέσα σε BBQ joint :flipout:

Θα υπαρξει τελικα και αλλο εργο και αν ναι ποτε βγαινει? Ισως ο Blue μας διαφωτίσει εδώ (πέρα από αυτό δεν βρίσκω κατι https://www.imdb.com/title/tt6980596/?ref_=nm_flmg_dr_3)

...
Θα υπαρξει τελικα και αλλο εργο και αν ναι ποτε βγαινει? Ισως ο Blue μας διαφωτίσει εδώ (πέρα από αυτό δεν βρίσκω κατι https://www.imdb.com/title/tt6980596/?ref_=nm_flmg_dr_3)
Ναι θα βγει. Ηδη μετα το covenant το δηλωσε ο Scott.
Αν και δεν ειναι του θεματος. Ο πλανητης που πηγαινει το Covenant με τον david και τα αλλα παιδια θα γινει πεδιο μαχης μεταξυ τεσσαρων παικτων οπως δηλωσε ο Scott. Ανθρωποι, aliens, David ειναι οι σιγουροι. Ο τεταρτος παικτης αν δεν ειναι οι μηχανικοι που ειδαμε ισως ειναι μια αλλη εξωγηινη ανωτερη φυλη , ισως αυτοι που περιμεναν οι μηχανικοι του covenant οταν ειδαν το διαστημοπλοιο του david και της Saw να φτανει φουριοζοι για εκδικηση για την καταστροφη του "Παραδεισου" τους. Και αν θελει να κλεισει και τα prequel αυτος ο πλανητης θα μπορουσε να ειναι και ο LV-426 του αρχικου alien.

Alien Awakening http://www.alien-covenant.com/news/alien-awakening---is-covenant-sequel-secretly-production-already

Last edited: