The revival of vinyl !!!!!!!!!

Αφου πριν από λίγο - και δυστυχώς σβήστηκε- είχες πεί ότι δεν ξέρεις ποιό ακούγεται καλύτερα , πως φτάνεις στο συμπέρασμα ότι η αναβίωση του βινυλίου δεν έχει να κάνει με την ποιότητα του ήχου του ; :popcorn:

Δεν είπα αν είναι καλύτερο ή χειρότερο. Είπα ότι μάλλον αυτοί που το αγοράζουν το κάνουν για άλλους λόγους(συναισθηματικούς,δεν αντιγράφεται κτλ κτλ)

Άλλλωστε δεν πιστεύω να νομίζεις ότι η αγορά μπορεί να είναι ο κριτης σε ένα τέτοιο ερώτημα.

Προσωπικα δεν ανηκω στην κατηγορια εκεινων που οπως μερικοι λενε αγοραζουν βινυλια για συναισθηματικους λογους,πραγματικα αδυνατω να καταλαβω πως μια τετοια κινηση ειναι δυνατη.
Ακουω και αγοραζω βινυλια απο τοτε που αγορασα φυλαγοντας το χαρτζιλικι μου το πρωτο μου πικαπ στα 15 μου.

Πιστευω οτι οσοι αγοραζουν και ακουνε πικαπ μεχρι σημερα,το κανουν διοτι τους αρεσει.Ειναι τοσο απλο να το καταλαβει καποιος οσο απλο ειναι να δεκτει οτι σε καποιους αλλους αρεσει το cd.

Η ανοδικη ταση των πωλησεων βινυλιου ασφαλως και ειναι αξιοσημειωτη και δεν μπορει να λεμε αφθαιρετα οτι οι πωλησεις αυξηθηκαν διοτι καποιοι αγοραζουν βινυλια λογω μοδας η για να στολιζουν τα ραφια τους.

Ποσοι δηλαδη ξαφνικα ενοιωσαν τα ραφια τους αδεια;Και γιατι να τα στολισουν με βινυλια;

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The revival of vinyl !!!!!!!!!

δεν είναι ισοπέδωση αλλά απλά κοινός νους, και εξέλιξη... έχεις το δικαίωμα της επιλογής, ακόμα τουλάχιστον που παράγεται βινύλιο για ένα εξειδικευμένο μικρο όμως κοινό... ο Μαρξ σίγουρα θα γοητεύονταν από την τεχνολογία και την εξέλιξη και θα περιφέρονταν με mp3 player.. επίσης θα άρχιζε την επανάσταση του, μέσω του facebook και του twitter..

Ειχες ποτε πικαπ,η ξεκινησες λογω ηλικιας με το cd;

Προσωπικα δεν ανηκω στην κατηγορια εκεινων που οπως μερικοι λενε αγοραζουν βινυλια για συναισθηματικους λογους,πραγματικα αδυνατω να καταλαβω πως μια τετοια κινηση ειναι δυνατη.
Ακουω και αγοραζω βινυλια απο τοτε που αγορασα φυλαγοντας το χαρτζιλικι μου το πρωτο μου πικαπ στα 15 μου.

Πιστευω οτι οσοι αγοραζουν και ακουνε πικαπ μεχρι σημερα,το κανουν διοτι τους αρεσει.Ειναι τοσο απλο να το καταλαβει καποιος οσο απλο ειναι να δεκτει οτι σε καποιους αλλους αρεσει το cd.

Η ανοδικη ταση των πωλησεων βινυλιου ασφαλως και ειναι αξιοσημειωτη και δεν μπορει να λεμε αφθαιρετα οτι οι πωλησεις αυξηθηκαν διοτι καποιοι αγοραζουν βινυλια λογω μοδας η για να στολιζουν τα ραφια τους.

Ποσοι δηλαδη ξαφνικα ενοιωσαν τα ραφια τους αδεια;Και γιατι να τα στολισουν με βινυλια;

Κατ' εσέ για πιο λόγο έγινε αυτή η μικρή αύξηση στις πωλήσεις των βινυλίων??

Υ.Γ Μήπως ταυτόχρονα θα μπορούσες να μου πεις την γνώμη σου για τα παρακάτω αυτοκίνητα.Νομίζω ότι έχει σχέση με τα βινύλια που συζητάμε.

http://www.replicarhellas.com/pages_gr/models/models.htm

Οι πωλησεις μουσικων αλμπουμ το 2010 επεσε παγκοσμιως κατα 13% αλλα η ανοδος των πωλησεων βινυλιου αυξηθηκε κατα 14%.

Στην Αγγλια οι πωλησεις βινυλιου τους πρωτους 6 μηνες του 2011 αυξηθηκαν κατα 55% σε σχεση με τον προηγουμενο χρονο.Και φανταζομαι δεν θα υπολογιζονται τα μεταχειρισμενα βινυλια.
http://www.whathifi.com/news/vinyl-sales-increase-55-in-2011

Προσωπικα δεν νομιζω οτι μια τετοια αυξηση πρεπει να θεωρειται μικρη,αλλα εντυπωσιακη.

Για αυτοκινητα μην με ρωτας.Ισως να συμφωνησω μαζι σου,αλλα δεν βλεπω καμια σχεση με το θεμα του βινυλιου.Ενω προσωπικα με ενδιαφερει το βινυλιο,δεν με ενδιαφερει αν μερικοι κανουν ρεπλικες ακομη και του challenger,και ακομη λιγοτερο με ενδιαφερει αν καποιοι τις αγοραζουν.

Και επειδη γνωριζω απο πρωτο χερι τους λογους για τους οποιους εγω αγοραζω βινυλια,δεν μπορω αυθαιρετα να πω για κανεναν που κανει το ιδιο οτι το κανει για λογους μοδας η αλλους λογους.

Last edited:
...για πιο λόγο έγινε αυτή η μικρή αύξηση στις πωλήσεις των βινυλίων??
Γιατί αρέσει σε αυτούς που το αγοράζουν η ποιότητα που παρέχει, η βίωση μιας ερμηνείας ενός ηχογραφημένου μουσικού έργου, κάτι που δεν τους δίνει το ψηφιακό μέσο καταγραφής και αναπαραγωγής. Όλο και πεισσότεροι φιλόμουσοι ανακαλύπτουν τα ποιοτικά στοιχεία των αναλογικών βινυλίων και στρέφονται στην αγορά δίσκων βινυλίου. Τόσο απλό είναι και απορώ γιατί το μπερδεύεις και παιδεύεις τόσο πολύ. Δες το αλλιώς, για τον ίδιο λόγο που κάποιος προτιμάει το cd. Λ.Σ.

Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον τρία επιφανή μέλη της κοινότητάς μας που αγοράζουν (περιστασιακά ή και συχνά) βινύλιο και δεν το κάνουν για την ποιότητα ήχου του (εγγυημένα....).

Μέχρι και εγώ ο ίδιος έχω μπει στον πειρασμό κατά καιρούς για κάποια δισκάκια, και πολλοί από εσάς ξέρετε ότι το πικάπ μου δεν το έχω καν συνδεδεμένο στο σύστημα, ποσώς θεωρώ ότι πλησιάζει σε απόδοση τις ψηφιακές πηγές μου.

Καταλαβαίνω γιατί μπορεί αυτό να ακούγεται "κουλό" στους "παραδοσιακούς βινυλιάκηδες", αλλά πιστέψτε με, ισχύει.

Κατ' εσέ για πιο λόγο έγινε αυτή η μικρή αύξηση στις πωλήσεις των βινυλίων??

Υ.Γ Μήπως ταυτόχρονα θα μπορούσες να μου πεις την γνώμη σου για τα παρακάτω αυτοκίνητα.Νομίζω ότι έχει σχέση με τα βινύλια που συζητάμε.

http://www.replicarhellas.com/pages_gr/models/models.htm

Να δεις, αυτό το στυλάκι της άμεσης σύγκρισης του hi-fi με τα αυτοκίνητα, κάποιον μου θυμίζει...

Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον τρία επιφανή μέλη της κοινότητάς μας που αγοράζουν (περιστασιακά ή και συχνά) βινύλιο και δεν το κάνουν για την ποιότητα ήχου του (εγγυημένα....).

γιά λέγε ονόματα, για λέγε....:popcorn:

πάντως πιστεύω ότι όσοι φωνάζουν και από τις δυό πλευρές, δεν έχουν ακούσει από ένα πραγματικά καλό σύστημα της απέναντι πλευράς....:firstprize:

Θα σου πρότεινα να ακούσεις το πικάπ σου και τα βινύλιά σου. Ίσως ανακαλύψεις ότι κάτι χάνεις. Λ.Σ.

Αυτό το είχα κάνει πριν πολλά πολλά πολλά χρόνια.. Τότε είχε κερδίσει άνετα το CD.. Τώρα απλά είναι no contest (με το πικάπ που έχω). Τη στιγμή μάλιστα που τα βινύλια που έχω είναι σχεδόν όλα από ψηφιακά masters δεν έχει και κανένα νόημα.

Αν και ομολογώ ότι γουστάρω να βλέπω το βινύλιο να γυρίζει, σε σχέση με το CD και τα FLAC.

Μέχρι και εγώ ο ίδιος έχω μπει στον πειρασμό κατά καιρούς για κάποια δισκάκια, και πολλοί από εσάς ξέρετε ότι το πικάπ μου δεν το έχω καν συνδεδεμένο στο σύστημα, ποσώς θεωρώ ότι πλησιάζει σε απόδοση τις ψηφιακές πηγές μου.

Καταλαβαίνω γιατί μπορεί αυτό να ακούγεται "κουλό" στους "παραδοσιακούς βινυλιάκηδες", αλλά πιστέψτε με, ισχύει.

Οι περιστασιακες αγορες βινυλιων δεν νομιζω να ειναι τοσες πολλες ωστε να επηρεασουν το ποσοστο αυξησης των πωλησεων.

Οπως και στην περιπτωση σου οπως αναφερεις,αντε να επαιρνες καποιους τιτλους.Μεχρι ποτε/ποσο θα το συνεχιζες;

Αυτο που γινεται συνηθως με τις περιστασιακες αγορες κατα την αποψη μου,ειναι η αγορα καποιων "φρουτων της εποχης" σε βινυλια 180+ gr που συνηθως συστηνονται απο περιοδικα κλπ.......με μετριοτατες εκτελεσεις προφασιζομενα εξαιρετικη ποιοτητα ηχου κλπ.Νεες μεν εκτελεσεις αλλα επιεικως ανουσιες ως επι το πλειστον.

πάντως πιστεύω ότι όσοι φωνάζουν και από τις δυό πλευρές, δεν έχουν ακούσει από ένα πραγματικά καλό σύστημα της απέναντι πλευράς....:firstprize:

Πες τα βρε Μήτσε... είναι ανάλογα το τι θα στήσεις και πώς.
Χώρια που άμα είσαι biased όσον αφορά το μέσο, θα δίνεις πάντα προτεραιότητα είτε στο αναλογικό είτε στο ψηφιακό και το άλλο θα υστερεί μια ζωή.

Να δεις, αυτό το στυλάκι της άμεσης σύγκρισης του hi-fi με τα αυτοκίνητα, κάποιον μου θυμίζει...

Ποιον σου θυμίζω??Είναι βινυλιόφιλος ή ψηφιοφιλος??:flipout:

Μέγεθος
Artwork
Μυρωδιά
Χρώμα
Κίνηση
"Φυσικη Επαφή / Συμμετοχή στη διαδικασία ακρόασης" γενικά -> Συναίσθημα

(προσωπικά αγοράζω cd > vinyl (όλο και περισσότερο τελευταία) και ακούω, σχεδόν αποκλειστικά τελευταία, mp3 απο iTunes / είμαι παιδί άλλης εποχής παγιδευμένο στο σήμερα :p)

Οι πωλησεις μουσικων αλμπουμ το 2010 επεσε παγκοσμιως κατα 13% αλλα η ανοδος των πωλησεων βινυλιου αυξηθηκε κατα 14%.

Στην Αγγλια οι πωλησεις βινυλιου τους πρωτους 6 μηνες του 2011 αυξηθηκαν κατα 55% σε σχεση με τον προηγουμενο χρονο.Και φανταζομαι δεν θα υπολογιζονται τα μεταχειρισμενα βινυλια.
http://www.whathifi.com/news/vinyl-sales-increase-55-in-2011

Προσωπικα δεν νομιζω οτι μια τετοια αυξηση πρεπει να θεωρειται μικρη,αλλα εντυπωσιακη.

Για αυτοκινητα μην με ρωτας.Ισως να συμφωνησω μαζι σου,αλλα δεν βλεπω καμια σχεση με το θεμα του βινυλιου.Ενω προσωπικα με ενδιαφερει το βινυλιο,δεν με ενδιαφερει αν μερικοι κανουν ρεπλικες ακομη και του challenger,και ακομη λιγοτερο με ενδιαφερει αν καποιοι τις αγοραζουν.

Και επειδη γνωριζω απο πρωτο χερι τους λογους για τους οποιους εγω αγοραζω βινυλια,δεν μπορω αυθαιρετα να πω για κανεναν που κανει το ιδιο οτι το κανει για λογους μοδας η αλλους λογους.

Θέλεις αλήθεια να κάνουμε συζήτηση για το τι "πουλάει" την σήμερον ημέρα και με τι ακούει ο κόσμος???Ούτε το cd ούτε η κασσέτα ούτε το βινύλιο!!!! Οι περισσότεροι που γνωρίζω(να πω ένα 95%) παίζουν με αρχεία στον υπολογιστή!!!! Τόσο απλά.