The revival of vinyl !!!!!!!!!

Re: Απάντηση: The revival of vinyl !!!!!!!!!

Καλά που με διόρθωσες στο πως γράφεται.
Δεν είχα αυτή την πρόθεση.
Άκου μουσικούλα ρε και άσε το μέσο

Μεγάλη κουβέντα αυτή. Στην κουβέντα που κάναμε με τους άλλους συμπάσχοντες της μουσικής κατηγορίας, μετά την συναυλία με την 6η του Μάλερ στο Ηρώδειο σοκάρισα τον Σούρλα και τον Brucknerian όταν τους είπα ότι δε μπορώ να ακούσω βιολί από CD. Τι να κάνω, στα αυτιά μου (ή στο σύστημά μου) το ψηφιοποιημένο βιολί ακούγεται ψεύτικο, επιθετικό, γρατσουνάει. Και αν αφαιρέσεις τη χροιά του βιολιού δε μένουν και πολλά πράγματα από τη μουσική ερμηνεία. Το ίδιο ισχύει και για τις φωνές, τα πνευστά...Οπότε το "να αφήσεις το μέσο και να ακούσεις μουσικούλα" είναι μιά μεγάλη κουβέντα.

Οι πρώτοι στερεοφωνικοί δίσκοι κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο του 1958. Τον Μάρτιο του 1962 η ΕΜΙ **αναγκάστηκε** να αποσύρει και να καταργήσει τους δίσκους γραμμοφώνου 78 στροφών, διότι το φιλόμουσο κοινό δεν τους αγόραζε, προτιμώντας το κατά πολύ ανώτερο στερεοφωνικό δίσκο βινυλίου. Κάτι που δεν έγινε ποτέ με τα ψηφιακά δισκάκια, παρά την λασπολογία, την μαύρη φασιστική προπαγάνδα, την κατασυκοφάντηση του αναλογικού δίσκου βινυλίου και τα αθέμητα μέσα επιβολής των cd. Παρά ταύτα το βινύλιο εξακολουθεί και υπάρχει και διαρκώς αναγνωρίζεται ως ανώτερο μέσο αναπαραγωγής μουσικής από τους φιλόμουσους.
Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα και δεν χρειάζεται να το βασανίζουμε άλλο το θέμα. Επίσης σεβαστές οι προτιμήσεις του καθένα. Λ.Σ.

Last edited:
Κυριε Στεφανιδη,

Να δωσω και ενα λινκ με μερικες χρησιμες πληροφοριες,απο εναν φιλο,τον Mark Huffman,εξαιρετο μυαλο,για ολους μας,απλα να δουμε απο που περασε αυτο το βινυλιο για να φτασει εδω που ειναι σημερα.
Ειμαι βεβαιος οτι εσεις προσωπικα ειστε γνωστης,εν τουτοις το παραθετω εδω για μελετη απο οσους ενδεχομενως να ενδιαφερονται.

http://www.33audio.com/enter/ML4001.html

Κυριε Στεφανιδη,

Να δωσω και ενα λινκ με μερικες χρησιμες πληροφοριες,απο εναν φιλο,τον Mark Huffman,εξαιρετο μυαλο,για ολους μας,απλα να δουμε απο που περασε αυτο το βινυλιο για να φτασει εδω που ειναι σημερα.
Ειμαι βεβαιος οτι εσεις προσωπικα ειστε γνωστης,εν τουτοις το παραθετω εδω για μελετη απο οσους ενδεχομενως να ενδιαφερονται.

http://www.33audio.com/enter/ML4001.html
Τον δίσκο αυτό τον έχω από επανέκδοση της Classic records, εταιρεία που αντιπροσωπεύω. Είναι απίστευτη η ποιότητα του ήχου του και ας είναι του 1948.
Πολλά απο αυτά που έχει το λινκ τα αναφέρω στον πρώτο τόμο του βιβλίου μου "Περί Αυθεντικότητας Δίσκων Βινυλίου" [Η Εποχή της ΕΜΙ]. Λ.Σ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: The revival of vinyl !!!!!!!!!

Μεγάλη κουβέντα αυτή. Στην κουβέντα που κάναμε με τους άλλους συμπάσχοντες της μουσικής κατηγορίας, μετά την συναυλία με την 6η του Μάλερ στο Ηρώδειο σοκάρισα τον Σούρλα και τον Brucknerian όταν τους είπα ότι δε μπορώ να ακούσω βιολί από CD. Τι να κάνω, στα αυτιά μου (ή στο σύστημά μου) το ψηφιοποιημένο βιολί ακούγεται ψεύτικο, επιθετικό, γρατσουνάει. Και αν αφαιρέσεις τη χροιά του βιολιού δε μένουν και πολλά πράγματα από τη μουσική ερμηνεία. Το ίδιο ισχύει και για τις φωνές, τα πνευστά...Οπότε το "να αφήσεις το μέσο και να ακούσεις μουσικούλα" είναι μιά μεγάλη κουβέντα.

Κώστα μάλλον δεν έχεις ακούσει σωστό ψηφιακο η απλά προτιμας το βινυλιο για άλλους λόγους, αυτο που λες δεν ισχύει με τίποτα!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The revival of vinyl !!!!!!!!!

Κώστα μάλλον δεν έχεις ακούσει σωστό ψηφιακο η απλά προτιμας το βινυλιο για άλλους λόγους, αυτο που λες δεν ισχύει με τίποτα!
Ας με συγχωρεσει ο Κωστας που απαντω εκ μερους του,αλλα νομιζω οτι πρεπει να ακουσεις ενα Lenco σαν αυτο του Κωστα :ernaehrung004:
Τοτε θα καταλαβεις τους πραγματικους λογους γιατι προτιμα το βινυλιο.

Last edited:
Το βινύλιο το προτιμάει κανείς για τον ποιοτικό ήχο που του προσφέρει και για κανέναν άλλο λόγο. Το ίδιο θέλω να πιστεύω πως κάνει και όποιος ακούει cd ή ψηφιακό.
Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βινυλιάκιας να χρεώνεται *άλλους λόγους*! για την προτίμησή του. Λ.Σ.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The revival of vinyl !!!!!!!!!

Ας με συγχωρεσει ο Κωστας που απαντω εκ μερους του,αλλα νομιζω οτι πρεπει να ακουσεις ενα Lenco σαν αυτο του Κωστα :ernaehrung004:
Τοτε θα καταλαβεις τους πραγματικους λογους γιατι προτιμα το βινυλιο.

Εντάξει ρε παιδιά, το βινυλιο είναι καλύτερο ας τη τελειώσουμε εδω τη συζήτηση όμως.

Και τα ΔΥΟ μέσα μπορούν ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΈΣΕΙΣ να βγάλουν ΑΠΟΛΎΤΩΣ ΚΟΡΥΦΑΊΟ ήχο, οποίος διαφωνεί είναι η κολλημενος η δεν έχει ακούσει σωστά τα μέσα που μας προσφέρει η τεχνολογία σήμερα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The revival of vinyl !!!!!!!!!

Εντάξει ρε παιδιά, το βινυλιο είναι καλύτερο ας τη τελειώσουμε εδω τη συζήτηση όμως.

Και τα ΔΥΟ μέσα μπορούν ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΈΣΕΙΣ να βγάλουν ΑΠΟΛΎΤΩΣ ΚΟΡΥΦΑΊΟ ήχο, οποίος διαφωνεί είναι η κολλημενος η δεν έχει ακούσει σωστά τα μέσα που μας προσφέρει η τεχνολογία σήμερα.
Ποστ οπως το #27 δεν πρεπει να μενουν αναπαντητα ομως,σωστα;
Εχω την εντυπωση οτι οσοι επιμενουν στο βινυλιο,εχουν δωσει την ευκαιρια και στα ψηφιακα μεσα.
Το να προσδιδουμε σε καποιον που προτιμα το βινυλιο,αλλους λογους εκτος αυτους που λεει για την προτιμιση του,δεν ειναι και τοσο ευγενικο νομιζω,ουτε κατι που μπορουμε να ξερουμε εμεις και οχι ο ιδιος.
Αν ειναι για τετοιου ειδους συζητηση που λες να τελειωσει εδω,μαζι σου.

Last edited:

Αγαπητέ Κώστα, αν συμπάσχεται από ψηφιακά γρατσουνίσματα, δεν φταίει το μέσον, αλλά ο ηχολήπτης και όποιος άλλος εμπλέκεται, το σύστημα που αναπαράγεται το υλικό ή τελικά η απόλυτα σεβαστή συνήθεια να ακούμε το χρώμα της κεφαλής μας. Με μία απλή αλλαγή μικροφώνου ή απόστασης υπάρχει ή όχι γρατσούνισμα είτε αναλογικά ή ψηφιακά ηχογραφείς.
Θα είναι πράγματι χρήσιμο για όλους τους "συμπάσχοντες" να το κατανοήσετε αυτό.

Κανένα πρόβλημα Πάνο.:a0210:

Η αλήθεια είναι ότι από καθαρή τύχη απέκτησα ένα πλατώ που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν πολύ πέρα των οικονομικών μου δυνατοτήτων (μόνο του, χωρίς βραχίονα και κεφαλή κάνει 3.000 ευρώ). Για να βρω ισάξια ψηφιακή πηγή πρέπει να δώσω σίγουρα ένα ανάλογο ποσό, αλλά λόγω κρίσης (και όχι μόνο) αυτό το ξεχνάμε.

[Μονο και μονο για να τη σπασω στο Θ.]

Ρε, βινυλιο ρε, ουστ παλιο flac-ακηδες!!!

:flipout::flipout::flipout:

Περα απο την πλακα τωρα οσο και να ευχαριστιεμαι το πικαπακι μου, το αυλο μεσο μου εδωσε την ευκαιρια να γνωρισω θαλασσες μουσικης, πραγμα που δεν θα το ειχα καταφερει αγοραζοντας μονο δισκους.

Και επειδη για μενα πρωτευουσα, πραγματικα πρωτευουσα, ειναι η μουσικη, με ενδιαφερει μονο να την ακουω. Το απο που ειναι δευτερευουσης σημασιας.

Αν αυτο που θελω να ακουσω υπαρχει στο σπιτι σε δισκο καλως, αν παλι υπαρχει σε flac, επισης καλως.

Υ.Γ. Αλλα το Lenco του Κωστα ειναι οντως εργο τεχνης!:SFGSFGSF:

Αγαπητέ Κώστα, αν συμπάσχεται από ψηφιακά γρατσουνίσματα, δεν φταίει το μέσον, αλλά ο ηχολήπτης και όποιος άλλος εμπλέκεται, το σύστημα που αναπαράγεται το υλικό ή τελικά η απόλυτα σεβαστή συνήθεια να ακούμε το χρώμα της κεφαλής μας. Με μία απλή αλλαγή μικροφώνου ή απόστασης υπάρχει ή όχι γρατσούνισμα είτε αναλογικά ή ψηφιακά ηχογραφείς.
Τοτε να προσευχομαστε οι ηχοληπτες να ειναι πιο προσεκτικοι.
Μεχρι τοτε,καποιοι θα συνεχισουν να εχουν τις προτιμισεις τους που πιθανον να διαφερουν απο τις προτιμισεις αλλων.
Τα περι συνηθειας να ακουμε "χρωματα κι'αρωματα" τα ακουσαμε χιλιαδες φορες.
Καλες ηχογραφισεις που θα αναδειξουν το μεγαλειο της ψηφιακης τεχνολογιας λοιπον ποτε θα ακουσουμε;Δηλαδη τι αλλαξε σημερα στις εμπειριες ενος καλου ηχοληπτη,και τωρα δεν τα καταφερνει;
Εχει κανενας την εντυπωση οτι δεν θελουμε και μεις την ησυχια μας απο τις βελονες,τα πλυντηρια,τις ρυθμισεις,τα phono stages ??????
Aν εχετε τετοια εντυπωση,λανθανεστε.

Περα απο την πλακα τωρα οσο και να ευχαριστιεμαι το πικαπακι μου, το αυλο μεσο μου εδωσε την ευκαιρια να γνωρισω θαλασσες μουσικης, πραγμα που δεν θα το ειχα καταφερει αγοραζοντας μονο δισκους.

Υ.Γ. Αλλα το Lenco του Κωστα ειναι οντως εργο τεχνης!:SFGSFGSF:

Σ'αυτο συμφωνουμε ολοι.(οχι για το παλιοπικαπ του Κωστα :flipout: )
....εννοω για την μουσικη που δεν βρισκουμε σε βινυλιο.

Και το ευχαριστο ειναι οτι,επειδη δεν υπαρχει το αντιπαλο δεος,μας αρεσει κι'ολας....... :flipout:

Τότε γιατί οι τεχνικοί δεν έχουν καταφέρει απλά και μόνο να μεταφέρουν παλιές αναλογικές ηχογραφήσεις αξιοπρεπώς σε CD; Γιατί οι ίδιοι τεχνικοί έκαναν θαύματα με το βινύλιο και τα κάνουν μονίμως μαντάρα στα ψηφιακά; Αλήθεια Αιμίλιε, το κάθε Cd player δεν έχει το δικό του ηχόχρωμα;

Σ'αυτο συμφωνουμε ολοι.(οχι για το παλιοπικαπ του Κωστα :flipout: )
....εννοω για την μουσικη που δεν βρισκουμε σε βινυλιο.

Και το ευχαριστο ειναι οτι,επειδη δεν υπαρχει το αντιπαλο δεος,μας αρεσει κι'ολας....... :flipout:

Κανόνισε, θα σε καρφώσω στον καναδό ότι εκφράζεσαι έτσι για τα Lenco και μετά δε σε ξεπλένει όλη η Ανατολική Μεσόγειος:flipout: