The revival of vinyl !!!!!!!!!

Re: Απάντηση: The revival of vinyl !!!!!!!!!

Παντως ,προς το παρον, δεν μπορεις να πεις, εχει πλακα η κουβεντα. Μη σου πω μου ειχε λειψει και λιγο.

Οι "μπηχτες" εκατερωθεν ειναι ωραιες, ουτε τσακωμοι ουτε τιποτα.

Αχχχχχ που ειναι εκεινες οι εποχες που σφαζοταν παληκαρια (σκεφτομαι τη σκηνη σαν την ταινια του Βεγγου με τις δυο κινηματογραφικες εταιρειες στην παραλια, μονο που τα οπλα θα ειναι CD, Βινυλια, προτρακτορες... )

:flipout::flipout::flipout:

Συμφωνώ με Στέλιο ας δώσουμε λίγο ενδιαφέρον στη καλοκαιρινή ραστωνη! :ernaehrung004:

Βγαζουμε και γλωσσα Στελιε και Μιχαλακο μ'?...

Κανονιστε να σφουγγαριζετε το καταστρωμα για τους επομενους μηνες!!:D:D:D

:captain:

Last edited:
Last edited:
Ούτε μάρκετινκ, ούτε μόδα, ούτε εμπορικοί λόγοι έχουν επαναφέρει [όσο έχει αυτό γίνει τα τελευταία 16 χρόνια] το βινύλιο.
Το βινύλιο επανήλθε μέσω μικρών εταιρειών 1 ή 2 ατόμων και σε γενικές γραμμές αφορά στην πλειοψηφία επανεκδόσεις. Οι κυκλοφορίες νέων ηχογραφήσεων είναι πάρα πολύ λίγες.
Μάρκετινκ, μόδα και εμπορικοί είναι καθαρά οι λόγοι της επιβολής με το έτσι θέλω του cd και των ψηφιακών μέσων.
Μαγγελάνε πώς φαίνεται ότι δεν διάβασες το βιβλίο μου!!!! Λ.Σ.

Ούτε μάρκετινκ, ούτε μόδα, ούτε εμπορικοί λόγοι έχουν επαναφέρει [όσο έχει αυτό γίνει τα τελευταία 16 χρόνια] το βινύλιο.
Το βινύλιο επανήλθε μέσω μικρών εταιρειών 1 ή 2 ατόμων και σε γενικές γραμμές αφορά στην πλειοψηφία επανεκδόσεις. Οι κυκλοφορίες νέων ηχογραφήσεων είναι πάρα πολύ λίγες.

Μάρκετινκ, μόδα και εμπορικοί είναι καθαρά οι λόγοι της επιβολής με το έτσι θέλω του cd και των ψηφιακών μέσων.

Χμ!...Κάπου εδώ είναι το ζουμάκι!...Επανεκδόσεις με 70 ευρώ...
Και με ποιό μέσον θα ακούγαν μουσική( φρέσκο εννοείται πράγμα) όσοι δεν έχουν πικάπ Λουκά?

Μαγγελάνε πώς φαίνεται ότι δεν διάβασες το βιβλίο μου!!!! Λ.Σ.

Το διάβασα!..Ειδικά το κεφάλαιο με τα ψηφιακά βινύλια!:flipout:

Re: Απάντηση: The revival of vinyl !!!!!!!!!

Άκουσα μια φορά έναν tuner του 70 και μου φάνηκε "ζωντανός" επειδή μου θύμισε το ράδιο που άκουγα μικρός. Άσχετα αν δεν μπορούσε να παίξει τα άκρα, ήταν ζεστός, μεσαίος, μουσικός και λοιπές μπούρδες.
Όπως είχε πει ο Σταματάκος, μας αρέσει αυτό που έχουμε μάθει να ακούμε.

Ολοι καποτε ειμασταν μικροι,και ακουγαμε ραδια,η κασετοφωνακια τα βραδυα στο κηπακι με αναλογη παρεα,τσιγαρακι κλπ........Το ζητουμενο τοτε δεν ηταν βεβαια η ποιοτητα στον ηχο.

Δεν ξερω για ολους αλλα το πικαπ μου σημερα δεν μου θυμιζει καθολου τον ηχο του ραδιου η του κασετοφωνου στο κηπακι,παρολον οτι νοσταλγω τετοιες στιγμες.

Οσο για το τι ειπε ο κυριος Σταματακος,πιστευω οτι ουτε ο ιδιος θεωρει το τι λεει κατα καιρους ως ευαγγελιο.Καποιοι αλλοι λενε αλλα διοτι αλλα πιστευουν.Αυτο δεν θα αλλαξει μαλλον.Λεγεται αποψη και ολοι λιγο πολυ εχουν την δικη τους.

Μαγγελάνε οι δίσκοι δεν κοστίζουν 70 ευρώ αλλά 30, 40 σχεδόν όλοι. Ο καθένας επιλέγει το μέσον που προτιμά. Ας μην ξεχνάμε ότι εκεί έξω χάριν του cd υπάρχει ένας αναρίθμητος θησαυρός μεταχειρισμένων δίσκων βινυλίου που αν κανείς επιθυμεί μπορεί να φτιάξει την ωραιότερη δισκοθήκη και με λίγα λεφτά. Αν κάτι δεν υπάρχει σε βινύλιο μπορεί να το πάρει σε cd. Εξαρτάται επίσης και από τα ενδιαφέροντά του. Προσωπικά δεν χάνω και τίποτα που βασικά περιορίζομαι στο βινύλιο. Δεν με ενδιαφέρει πχ η Madona. Μια φορά ζει κανείς και η κατάκτηση αξίζει πραγματικά. Ο καθένας επίσης αποφασίζει το πώς ξοδεύει τα όσα και όποια χρήματα διαθέτει. Προσωπικά προτιμούσα την αγορά ενός δίσκου παρά ενός ρούχου. Λ.Σ.

Last edited:
Μια σκεψη τωρα,οταν ο κοσμος ακουει τους κατασκευαστες cd players κλπ να λενε για τα μηχανηματα τους οτι ειναι "the closest thing to analog yet",αδικο εχουν να ξαναζωντανευουν τα πικαπ τους;

Γιατι δηλαδη να παρουν κατι που πλησιαζει(εδω και δεκαετιες) αυτο που ηδη εχουν;

Η διαφορα ειναι οτι οι φανατικοι του αναλογικου,σχεδον ολοι εχουν και ενα cd player η αλλο ψηφιακο μεσον,οι φανατικοι του ψηφιακου που εχουν πικαπ ποσοι ειναι;

Χερια ψηλα :laugh:

Διαφωνώ καθέτως, φίλε Λουκά... :D

Πέρα από εμάς τους τρελλαμένους και όλους όσους ψάχνονται με την υψηλή πιστότητα, υπάρχει και η μεγάλη μάζα των εφήβων και όλων των υπολοίπων, που θέλουν απλά να ακούν τη μουσική τους, χωρίς να επενδύσουν μια μικρή περιουσία σε μηχανήματα...

Και αυτή η μερίδα του πληθυσμού, που κακά τα ψέμματα, είναι ο κύριος τροφοδότης της μουσικής βιομηχανίας, είτε μας αρέσει, είτε όχι, απολαμβάνει πολύ καλύτερη ποιότητα ήχου από τα iPod και τα mini ψηφιακά συστήματα των 200-300 ευρώ, απ' ό,τι οι προ 30-40 ετών προκάτοχοί τους απολάμβαναν από τα πλαστικά πικάπ της δεκαετίας του '70 και τα συστήματα-κοστούμια της δεκαετίας του '80, που απαιτούσαν και περισσότερα χρήματα για να τα αποκτήσεις...

Εγώ ξέρω (έχω παρατηρήσει δηλαδή) ότι προβάλλεται τα τελευταία χρόνια το βινύλιο σαν πιο "ψαγμένο" από τα ΜΜΕ. Το βλέπεις σε ταινίες, σειρές, περιοδικά (όχι του χώρου μας), κ.ο.κ.

Αυτό για μένα σημαίνει αυτόματα ότι είναι μόδα / hype / lifestyle / αρπαχτή της βιομηχανίας (δεν αντιγράφεται -> jackpot! :D) / κ.ο.κ.

Όσο για το CD, μας αρέσει δεν μας αρέσει, είναι το de facto standard εδώ και 25 χρόνια+. Τι θα γίνει στο μέλλον είναι άλλο πράγμα.. αλλά σίγουρα δεν θα είναι η επιστροφή στο βινύλιο, τουλάχιστον όχι σε υπολογίσιμη μάζα.

Γιατι δηλαδη να παρουν κατι που πλησιαζει(εδω και δεκαετιες) αυτο που ηδη εχουν;

Αφήνοντας κατά μέρος τις ηχητικές ποιότητες, για τον απλό λόγο οτι χιλιάδες σπουδαίοι καλλιτέχνες ηχογραφούν ψηφιακά ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ και εγώ θέλω να τους ακούω και να τους απολαμβάνω.
Αν εσένα σου αρκούν οι καλλιτέχνες που δισκογραφούσαν αναλογικά μέχρι το '80 δεν το καταλαβαίνω αλλά είναι επιλογή σου. Αν όμως όχι, και ακούς ψηφιακές ηχογραφήσεις σε βινύλιο, τότε θα μου επιτρέψεις να μην το χαρακτηρίσω και γίνω δυσάρεστος.
Τώρα για την ηχητική ποιότητα, αν ο ηχολήπτης ή το σύστημα αναπαραγωγής δεν αντέχει την ανάλυση μιας σύγχρονης ψηφιακής καταγραφής και βγάζει άσχημα, δεν φταίει το μέσον. Για κατάληξη κάνε πως κατεβάζεις ένα κομμάτι από τον Νορβηγό της 2L και ίσως καταλάβεις πόσο μακρυά βρίσκεται το αναλογικό μέσον σήμερα από άποψη ακρίβειας και πληροφορίας. Αν πάλι δεν καταλάβεις δεν πειράζει.

Οπότε ας μείνουμε στο θέμα της αναβίωσης του βινυλίου και τους λόγους που μπορεί να την προκάλεσαν:εμπορικοί, μαρκετινγκ, μόδα?

Για να γυρισουμε και στο θεμα, οι εταιρειες, ΙΜΟ και μονο, πιστευω οτι δεν ενδιαφερονται (τουλαχιστον οι μεγαλες που ειμαι σιγουρος) για την "ακουστικη απολαυση" του πελατη (γιατι για αυτους δεν εισαι μουσικοφιλος αλλα πελατης).

Νομιζω οτι οι εταιρειες εχουν βλαστημισει την ωρα και τη στιγμη που βγηκαν τα ψηφιακα μεσα και ο λογος ειναι οτι ενω στην αρχη εβγαζαν ενα σκασμο λεφτα με μικροτερο κοστος, η τεχνολογια τους προσπερασε και εκανε την αντιγραφη πολυ πολυ ευκολη. Και αντιγραφη "εικονας", οχι περιπου σαν τις κασετες. Αυτο σαν αποτελεσμα ειχε την κατακορυφη πτωση των πωλησεων.

Ενω το δυστυχο βινυλιο δεν ειχε τετοιες ασθενειες... Ή εχεις το δισκο ή δεν τον εχεις.

Καλλιεργειται λοιπον τεχνιεντως, και θα συμφωνησω με το Δημητρη πιο πανω, μια επιστροφη. Βλεπεις σε σειρες (λ.χ. House M.D.), ταινιες και περιοδικα (οχι του χωρου) να εμφανιζονται ξαφνικα πικαπ (ενω μεσα στο '90 και 2000 θα εβλεπε κανεις ενα CD-player.

Υπαρχει και αυτο το hype του δισκου, ριχνει ακομα και γυναικες, που, αν εξαιρεσει κανεις τις αρχες της "δοξας" του CD, ουσιαστικα δεν εσβησε.

Αρα λοιπον η απαντηση σε οσα ρωταει ο captain πιο πανω ειναι, all the above. Και εμπορικος και μαρκετινγκ και hype.

Υ.Γ. Και μην σκεφτεστε εμας που ειμαστε εδω μεσα, ειμαστε μια αλλη, ιδιαιτερη, αλλα μικρη ομαδα. Σκεφτειτε τους μεσους καταναλωτες μουσικης.

Υ.Γ.2 Εγω παντα προτιμουσα τους δισκους (ακομα και στα ντουζενια του, το CD μου φαινοταν παντα σαν κασετα πολυτελειας), εχουν μεγαλο εξωφυλο, "χορταστικο", μου αρεσει η ιεροτελεστια της αναπαραγωγης και να τον βλεπω να γυριζει και γιατι σε καποια πραγματα ειμαι βλαμενος ρετρολαγνος. Αλλα το ξερω και το απολαμβανω οσο τιποτα.

Last edited:
Εγώ ξέρω (έχω παρατηρήσει δηλαδή) ότι προβάλλεται τα τελευταία χρόνια το βινύλιο σαν πιο "ψαγμένο" από τα ΜΜΕ. Το βλέπεις σε ταινίες, σειρές, περιοδικά (όχι του χώρου μας), κ.ο.κ.

Αυτό για μένα σημαίνει αυτόματα ότι είναι μόδα / hype / lifestyle / αρπαχτή της βιομηχανίας (δεν αντιγράφεται -> jackpot! :D) / κ.ο.κ.

Όσο για το CD, μας αρέσει δεν μας αρέσει, είναι το de facto standard εδώ και 25 χρόνια+. Τι θα γίνει στο μέλλον είναι άλλο πράγμα.. αλλά σίγουρα δεν θα είναι η επιστροφή στο βινύλιο, τουλάχιστον όχι σε υπολογίσιμη μάζα.
Δεν *προβάλλεται* το βινύλιο, απλά ορισμένοι διαπιστώνουν την συνέχεια της ύπαρξής του μετά την αναγγελία του οριστικού θανάτου του στη δεκαετία του 1980. Άπορούν πώς είναι δυνατόν να υπάρχει!!
Δεν μπορώ να ξεχάσω στην περσινή Έκθεση την έκφραση του προσώπου ενός συναδέλφου κατασκευαστή ηχείων, όταν μπαίνοντας στο εκθεσιακό δωμάτιό μου είδε την πληθώρα των δίσκων βινυλίου.....
Οι δίσκοι βινυλίου βγαίνουν συνέχεια, στην αρχή σε πάρα πολύ μικρή ποσότητα, όμως η πραγματική επανάσταση στην επάνοδό τους έγινε με την νεκρανάσταση του Nipper πριν 16 χρόνια από την Classic records και τους δίσκους Living Stereo. Μετά αμέσως ακολούθησαν και άλλες μικρές νεοσύστατες εταιρείες κυρίως στην Αμερική όπου ακόμη χρησιμοποιούν και λαμπάτα μηχανήματα.
Φανταστείται ότι όταν η ΕΜΙ γιόρταζε τα 100 της χρόνια το 1997, κυκλοφόρησε δίσκους βινυλίου τυπώνοντάς τους στο εργοστάσιό της το οποίο ήταν σε λειτουργία βασικά χάριν των απαιτήσεων των ντισκ-τζοκυ αλλά και άλλων μικρών εταιρειών.
Σχετικά με το αν υπάρχουν αρθράκια σε περιοδικά που μιλούν με έκληξη για την ύπαρξη των βινυλίων και κάνουν τόσο ντόρο είναι γιατί μόλις το ανακάλυψαν και φυσικά ένα περιοδικό θα πρέπει να μας ενημερώνει για το τί συμβαίνει στο χώρο. Εμάς δεν μας εκπλήσει και ούτε το θεωρούμε της μόδας, ακριβώς το αντίθετο, εμείς είμαστε οι ντεμοντέ κλπ. κλπ.....
Αρπαχτή της βιομηχανίας ΜΕ ΤΊΠΟΤΑ. Δεν θα το έλεγε κανείς αν γνώριζε το πώς βγαίνουν οι συγκεκριμένοι δίσκοι και την αγωνία των μικρών εταιρειών για να καλύψουν τα έξοδά τους. Αν δεις να βγάζουν οι γνωστές εταρείες βινύλιο συστηματικά και συνέχεια, τότε θα έχεις δίκιο, αλλά ακόμη και αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, ποσώς θα ενδιέφερε η *αρπαχτή* που λες. Η επιβολή και η συνεχής διαδοχή ψηφιακών μέσων δεν είναι αρπαχτή;;;;;;
Δεν τίθεται θεμα το αν μας αρέσει ή όχι το cd, απλά συζήτηση κάνουμε και ανταλλάσουμε απόψεις. Λ.Σ.

Last edited:
Αφήνοντας κατά μέρος τις ηχητικές ποιότητες, για τον απλό λόγο οτι χιλιάδες σπουδαίοι καλλιτέχνες ηχογραφούν ψηφιακά ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ και εγώ θέλω να τους ακούω και να τους απολαμβάνω.
Αν εσένα σου αρκούν οι καλλιτέχνες που δισκογραφούσαν αναλογικά μέχρι το '80 δεν το καταλαβαίνω αλλά είναι επιλογή σου. Αν όμως όχι, και ακούς ψηφιακές ηχογραφήσεις σε βινύλιο, τότε θα μου επιτρέψεις να μην το χαρακτηρίσω και γίνω δυσάρεστος.
Τώρα για την ηχητική ποιότητα, αν ο ηχολήπτης ή το σύστημα αναπαραγωγής δεν αντέχει την ανάλυση μιας σύγχρονης ψηφιακής καταγραφής και βγάζει άσχημα, δεν φταίει το μέσον. Για κατάληξη κάνε πως κατεβάζεις ένα κομμάτι από τον Νορβηγό της 2L και ίσως καταλάβεις πόσο μακρυά βρίσκεται το αναλογικό μέσον σήμερα από άποψη ακρίβειας και πληροφορίας. Αν πάλι δεν καταλάβεις δεν πειράζει.

Ο καθενας καταλαβαινει αυτα που καταλαβαινει Θεμη.
Διαβαζοντας το ποστ μου #38 εσυ αυτα που εγραψες πιο πανω καταλαβες;
Μην γυρισουμε την συζητηση σε ζητημα αντιληψης τωρα,οντως καποιοι θα δυσαρεστηθουν.
Το γιατι οι καλιτεχνες γραφουν σημερα ψηφιακα μονον δεν ειναι αναγκη να ειναι και καποιος Αινσταιν να το καταλαβει.
Οσο για την αδυναμια των συστηματων αναπαραγωγης να μη μπορουν να "αντεξουν την αναλυση μιας συγχρονης ψηφιακης καταγραφης" το παραβλεπω.....,απλα να σου υπενθυμισω το........."garbage in,garbage out" που μονο εσυ φαινεται να μην δεχεσαι.

Από το 1954 [έτος έναρξης στερεοφωνικών ηχογραφήσεων] μέχρι και τις αρχές δεκαετίας 1980, νομίζω ότι έχει ηχογραφηθεί το μεγαλύτερο και ουσιωδέστερο μέρος της παγκόσμιας μουσικής κληρονομιάς, άπό τους πλέον καταξιωμένους καλλιτέχνες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εκεί τελειώνουν τα πάντα!!
Αν κανείς αρκείται στην κλασική μουσική, τα περισσότερα έργα έχουν πολυηχογραφηθεί με μια πληθώρα επιλογής ηχογραφήσεων/ερμηνειών. Και πιστεύω ότι δεν μπορούν να ξεπεραστούν με τίποτα.
Το ίδιο συμβαίνει και με την Τζαζ και την Ροκ/Ποπ. Μόνο σε αυτά να αρκεστεί κανείς δεν του φθάνουν δέκα ζωές. Δεν χάλασε ο κόσμος αν δεν ακούσουμε μια ακόμη ερμηνεία πχ της 5ης του Μπετόβεν!!!! ή αν δεν ακούσουμε κάποιες νερόβραστες κυρίες της Τζαζ κλπ. κλπ. Αν κάποιος δεν καλύπτεται τότε ας ακούσει ό,τι άλλο επιθυμεί από ψηφιακά μέσα. Προσωπικά αυτό κάνω.
Στις διακοπές θα ακούσω από cd μουσική πχ συμφωνική κυρίως του 20ού αιώνα που τυχαίνει να μην έχω σε βινύλιο. Από το Discman της Sony που έχω ακούγονται μια χαρά! Λ.Σ.

Δεν *προβάλλεται* το βινύλιο, απλά ορισμένοι διαπιστώνουν την συνέχεια της ύπαρξής του μετά την αναγγελία του οριστικού θανάτου του στη δεκαετία του 1980. Άπορούν πώς είναι δυνατόν να υπάρχει!!
Δεν μπορώ να ξεχάσω στην περσινή Έκθεση την έκφραση του προσώπου ενός συναδέλφου κατασκευαστή ηχείων, όταν μπαίνοντας στο εκθεσιακό δωμάτιό μου είδε την πληθώρα των δίσκων βινυλίου.....
Οι δίσκοι βινυλίου βγαίνουν συνέχεια, στην αρχή σε πάρα πολύ μικρή ποσότητα, όμως η πραγματική επανάσταση στην επάνοδό τους έγινε με την νεκρανάσταση του Nipper πριν 16 χρόνια από την Classic records και τους δίσκους Living Stereo. Μετά αμέσως ακολούθησαν και άλλες μικρές νεοσύστατες εταιρείες κυρίως στην Αμερική όπου ακόμη χρησιμοποιούν και λαμπάτα μηχανήματα.
Φανταστείται ότι όταν η ΕΜΙ γιόρταζε τα 100 της χρόνια το 1997, κυκλοφόρησε δίσκους βινυλίου τυπώνοντάς τους στο εργοστάσιό της το οποίο ήταν σε λειτουργία βασικά χάριν των απαιτήσεων των ντισκ-τζοκυ αλλά και άλλων μικρών εταιρειών.
Σχετικά με το αν υπάρχουν αρθράκια σε περιοδικά που μιλούν με έκληξη για την ύπαρξη των βινυλίων και κάνουν τόσο ντόρο είναι γιατί μόλις το ανακάλυψαν και φυσικά ένα περιοδικό θα πρέπει να μας ενημερώνει για το τί συμβαίνει στο χώρο. Εμάς δεν μας εκπλήσει και ούτε το θεωρούμε της μόδας, ακριβώς το αντίθετο, εμείς είμαστε οι ντεμοντέ κλπ. κλπ.....
Αρπαχτή της βιομηχανίας ΜΕ ΤΊΠΟΤΑ. Δεν θα το έλεγε κανείς αν γνώριζε το πώς βγαίνουν οι συγκεκριμένοι δίσκοι και την αγωνία των μικρών εταιρειών για να καλύψουν τα έξοδά τους. Αν δεις να βγάζουν οι γνωστές εταρείες βινύλιο συστηματικά και συνέχεια, τότε θα έχεις δίκιο, αλλά ακόμη και αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, ποσώς θα ενδιέφερε η *αρπαχτή* που λες. Η επιβολή και η συνεχής διαδοχή ψηφιακών μέσων δεν είναι αρπαχτή;;;;;;
Δεν τίθεται θεμα το αν μας αρέσει ή όχι το cd, απλά συζήτηση κάνουμε και ανταλλάσουμε απόψεις. Λ.Σ.

Δείτε τι έγραφε το TIME το 2008: http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,1702369,00.html

Πλέον βινύλιο πουλάει το amazon.com: http://www.amazon.com/Vinyl-Records...3&pf_rd_t=101&pf_rd_p=1314639702&pf_rd_i=5174

Το "δικό μας" Public: http://www.public.gr/cat/music/vinyl-lp/?gclid=CPek2MWp4KoCFQENtAod92LU7A

και πολλά άλλα ιντερνετικά και μη καταστήματα. Μια πρόχειρη έρευνα στο Google για buy vinyl βγάζει πάνω από 146.000.000 αποτελέσματα. Δεν πιστεύω όλοι αυτοί να είναι HiEndάδες ή/και να ενδιαφέρονται μόνο για vintage ηχογραφήσεις.

Τα καταστήματα πλέον έχουν απ' όλα, μέχρι και Lady GaGa.

Οπότε ναι, τη στιγμή που κυκλοφορούν φρέσκοι pop τίτλοι σε βινύλιο από τις μεγάλες εταιρείες, προφανώς όχι επειδή παίζουν καλύτερα από τα αντίστοιχα CDs, είναι επισήμως μόδα.

Οπότε ναι, τη στιγμή που κυκλοφορούν φρέσκοι pop τίτλοι σε βινύλιο από τις μεγάλες εταιρείες, προφανώς όχι επειδή παίζουν καλύτερα από τα αντίστοιχα CDs, είναι επισήμως μόδα.

Προσωπικα δεν εχω αμφιβολια οτι οι εταιρειες κυκλοφορουν και τα βινυλια για να μην χανουν λεφτα.

Ταυτοχρονα,εγω το εκλαμβανω και σαν μια αποδειξη του οτι και οι ιδιοι εχουν αντιληφθει καλα οτι η προσπαθεια/επιχειρηση εξοντωσης του βινυλιου δεν πηγε οπως την υπολογιζαν.Ας μην ξεχναμε ποιοι ειναι οι ιδιοκτητες πολλων εταιρειων μουσικης σημερα.

Το αν παιζουν καλυτερα η χειροτερα απο τα cd, οσον αφορα τις εταιρειες,ουδολως τους ενδιαφερει.

Εχουν μετρησει καλα τα κουκια τους και δεν τους παιρνει να χανουν λεφτα.

Δείτε τι έγραφε το TIME το 2008: http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,1702369,00.html

Πλέον βινύλιο πουλάει το amazon.com: http://www.amazon.com/Vinyl-Records...3&pf_rd_t=101&pf_rd_p=1314639702&pf_rd_i=5174

Το "δικό μας" Public: http://www.public.gr/cat/music/vinyl-lp/?gclid=CPek2MWp4KoCFQENtAod92LU7A

και πολλά άλλα ιντερνετικά και μη καταστήματα. Μια πρόχειρη έρευνα στο Google για buy vinyl βγάζει πάνω από 146.000.000 αποτελέσματα. Δεν πιστεύω όλοι αυτοί να είναι HiEndάδες ή/και να ενδιαφέρονται μόνο για vintage ηχογραφήσεις.

Τα καταστήματα πλέον έχουν απ' όλα, μέχρι και Lady GaGa.

Τα 146.000.000 αποτελέσματα για διάθεση δίσκων βινυλίου αφορά σχεδόν απόλυτα μεταχειρισμένο βινύλιο. Αυτό δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει ακόμη και όταν κυκλοφορούσαν κανονικά τα βινύλια. Ο πολύ μεγάλος αριθμός αποτελεσμάτων στο ιντερνέτ δείχνει την τάση του φιλόμουσου για το παλαιό μέσο στο οποίο αναγνωρίζει ποιοτικά στοιχεία που απουσιάζουν από τα ψηφιακά μέσα.
Αν τελευταία βγαίνει βινύλιο και από μεγάλες εταιρείες αυτό μπορείς να το εκλάβεις όχι ως μόδα αλλά ως διεκδίκηση μερίδας της αγοράς, σύμφωνα με την φιλοσοφία της καπιταλιστικής οικονομίας. Λόγοι συμφέροντος επέβαλλαν το cd το 1983. Αν τους συμφέρει το βινύλιο μπορεί και να το κάνουν σε ευρεία κλίμακα. Κίνητρο ΜΟΝΟ το οικονομικό τους συμφέρον, κάτι που δεν ισχύει για τις μικρές εταιρείες επανεκδόσεων οι οποίες έπρεπε να αντιπαλέψουν το κατεστημένο. Ρώτα μου να σου πω τις εμπειρίες μου πριν από 16 χρόνια αλλά και αρκετά μετά πώς με αντιμετώπιζαν που μιλούσα για βινύλια πχ στην πρώτη Έκθεση στο Intercontinental!!!
Tώρα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Έχουμε αντιπαλέψει το κατεστημένο 16 χρόνια. Δώσαμε την ευκαρία να ακουστεί και η άλλη άποψη.
Πρέπει να τονίσω ότι τα πρισσότερα βινύλια που βγαίνουν από τις μεγάλες εταιρείες [πλην ελαχίστων εξαιρέσεων] απέχουν πολύ από τις μερακλήδικες δουλιές των μικρών εταιρειών που φόρεσαν τα γυαλιά στις μεγάλες εταιρείες και έχουν αποδείξει πως αν θέλεις μπορείς. Λ.Σ.

Last edited:
Προσωπικα δεν εχω αμφιβολια οτι οι εταιρειες κυκλοφορουν και τα βινυλια για να μην χανουν λεφτα.

Ταυτοχρονα,εγω το εκλαμβανω και σαν μια αποδειξη του οτι και οι ιδιοι εχουν αντιληφθει καλα οτι η προσπαθεια/επιχειρηση εξοντωσης του βινυλιου δεν πηγε οπως την υπολογιζαν.Ας μην ξεχναμε ποιοι ειναι οι ιδιοκτητες πολλων εταιρειων μουσικης σημερα.

Το αν παιζουν καλυτερα η χειροτερα απο τα cd, οσον αφορα τις εταιρειες,ουδολως τους ενδιαφερει.

Εχουν μετρησει καλα τα κουκια τους και δεν τους παιρνει να χανουν λεφτα.

Βασικά δεν μιλάμε ουσιαστικά για προσπάθεια εξόντωσης από τις εταιρείες, τη στιγμή που πρακτικά μόνο του έφυγε, καθότι το CD του έκανε τα μούτρα κρέας μόνο και μόνο από την τρελή πρακτικότητα / ευκολία του (εκτός αν μιλάμε για τα πρώτα λίγα χρόνια κυκλοφορίας του CD, που ήταν αφενός κάτι άγνωστο εξ ου και η διαφήμιση, αφετέρου πολύ ακριβό..).

Αυτό που δεν υπολόγισαν οι δισκογραφικές ήταν το πόσο σύντομα θα έφτανε η τεχνολογία στο σημείο που να είναι πανεύκολη η αντιγραφή του, αλλά και το δικτυακό sharing του.

Στα μάτια μου, το βινύλιο είναι σιγουράκι για την μουσική βιομηχανία, καθότι δεν αντιγράφεται. Οπότε είναι priority τους να το φέρουν ξανά στην μόδα.