The revival of vinyl !!!!!!!!!

Μεγάλο μπλεξιμο το CD.

Ψηφιακίλα και επιθετικότητα όλα αυτά τα χρόνια.

Και όλο κάτι να φταίει.

Μέχρι που γνωρίσαμε τα flac και την (σωστή) αναπαραγωγή από το PC.

... Και μετά πετάξαμε το βινύλιο (Gyrodec / Morch / VDH Frog / Lehmann, με βαριές τροποποιήσεις) από το παράθυρο και βρήκαμε την υγειά μας.

...

... Και ακούμε χωρίς να μας φταίει κάτι συνέχεια.

ε και συ μην τα γράφεις έτσι απότομα...

Δυστυχώς και η ψυχή της μουσικής. Λ.Σ.

λες να έχουμε μεταλλαχτεί τόσο?

εμένα δε μου λείπει τίποτα.
Ακόμα κι όταν ακούω αγαπημένες μου μουσικές από τα ραδιόφωνα των 64 kbps.
Αρκεί να είναι το τραγούδι μου.

εμένα δε μου λείπει τίποτα.
Ακόμα κι όταν ακούω αγαπημένες μου μουσικές από τα ραδιόφωνα των 64 kbps.
Αρκεί να είναι το τραγούδι μου.

A μπράβο!

Τα ιδια και τα ίδια κάθε χρόνο, οι ίδιες ακρότητες, οι ίδιες μονομέρειες.
Τουλάχιστο ας σταματήσουν κάποιες γελοιότητες περί "παιδείας" και βινυλίου και περί
"ευκολίας" του ψηφιακού με το τηλεκοντρόλ. Η Μουσική Παιδεία ειναι πνευματική
διαδικασία κι απαιτεί κόπο, πόνο και μελέτη για χρόνια για να αποκτηθεί - το αν θα γινει
με βινύλια, σιντιά, mp3 ποσώς ενδιαφέρει, αν και τιποτα απο αυτά δεν φτάνει απο μόνο του.

Εδω οι αλλοι εβγαλαν να μετρησουν τις πηγες τους.

Αν αυτο αναφερεται σε μενα (επειδη εγραψα τι πηγες εχω) απλα να υπενθυμισω οτι απαντουσα στο ερωτημα του Θεμη που ηταν :

"τι αναλογικό και τι ψηφιακό έχετε οι βοώντες υπερ του αναλογικού?"

Δεν περιμενα οτι η απαντηση μου θα παρερμηνευοταν ως
"επιδειξη" η "μετρημα".

Ρωτησε κατι και του απαντησα.

Τονιζω ξανα,εαν αναφεροσουν σε μενα.

A μπράβο!

Τα ιδια και τα ίδια κάθε χρόνο, οι ίδιες ακρότητες, οι ίδιες μονομέρειες.
Τουλάχιστο ας σταματήσουν κάποιες γελοιότητες περί "παιδείας" και βινυλίου και περί
"ευκολίας" του ψηφιακού με το τηλεκοντρόλ. Η Μουσική Παιδεία ειναι πνευματική
διαδικασία κι απαιτεί κόπο, πόνο και μελέτη για χρόνια για να αποκτηθεί - το αν θα γινει
με βινύλια, σιντιά, mp3 ποσώς ενδιαφέρει, αν και τιποτα απο αυτά δεν φτάνει απο μόνο του.

Οταν καποιος λεει οτι προτιμα το βινυλιο,και οταν βρισκει μουσικη που του αρεσει σε βινυλιο την αγοραζει,ΑΛΛΑ οταν δεν βρισκει την αγοραζει σε cd,συγνωμη παιδια,δεν γινεται και δεν μπορει να τεθει πιο απλα.

Γιατι σε ενοχλησε το σχολιο περι ευκολιας του cd με τηλεχειριστηριο;Κανενας με πικαπ δεν εχει αυτη την ευκολια.
Απλη αληθεια ειναι.

Τα θέματα με βινύλιο vs ψηφία πάντα εκτρέπονται και έχουν παράδοση αντεγκλήσεων.
Πάντως δεν ξέρω αν αναφέρεσαι υποτιμητικά σ αυτό το "οι άλλοι".
Έγινε μιά πολύ εύλογη ερώτηση και αρκετός κόσμος σκέφτηκε ότι ήταν καλό να δώσει μιά απάντηση.

Ποτε δεν εχω εκφραστει υποτιμητιμητικα προς τον οποιοδηποτε κ σιγουρα δεν θα το εκανα για προσωπικοτητες του χωρου οπως ειναι πχ ο κ.Θεμης τον οποιο γνωριζω προσωπικα κ σεβομαι απεριοριστα.
Οποτε η απαντηση ειναι ´´οχι δεν υπηρχε ιχνος υποτιμητικοτητας σε αυτο που εγραψα, παρα μονον ισως ενας τονος απογοητευσης για την τροπη που πηρε το θεμά´´

Καλημερα σε ολους. Παω για μπανακι στο κατω ζακρο http://maps.google.com/maps?q=Κάτω+...&sspn=38.22949,52.646484&vpsrc=0&ui=maps&z=16

Ενα σημαντικο στοιχειο για την κουβεντα μετα απο ενα γρηγορο search

Top 10 Vinyl Records of 2010:
01. The Beatles – Abbey Road
02. Arcade Fire – The Suburbs
03. Black Keys – Brothers
04. Vampire Weekend – Contra
05. Michael Jackson – Thriller
06. National – High Violet
07. Beach House – Teen Dream
08. Jimi Hendrix Experience – Valleys of Neptune
09. Pink Floyd – Dark Side Of The Moon
10. The XX – XX

Εδω βλεπουμε ενα μιγμα απο κλασικα (Beatles/Hendrix/Pink Floyd/MJ) που μπορει να τα αγοραζει ο καθενας, νοσταλγος ή νεότερος, μεχρι Vampire Weekend και ΧΧ που σιγουρα τα αγοράζει η "γενια των mp3s".
Επισης διαμορφωνεται μια εστια με ενδιαφερον τη ροκ μουσικη, οχι καταναγκη την εμπορικη (που δεν αντιγραφεται οπως ειπαν μερικοι φιλοι).
Πιστευω πως το revival αφορα μια κατηγορια ακροατων που θελει να βιωσει ενα διαφορετικο feeling, οχι ποιοτητας ηχου, αλλα εποχης.

Ενα παραδειγμα ειναι μια κυκλοφορια ενος σπουδαιου γκρουπ των 90s που βγαζει ενα εξαιρετικα καλοδουλεμενο box βινυλιων, ενω παραλληλα βγαζει τα mp3s σε τιμη ... οτι προαιρεισθε.

http://www.walkingwallofwords.com/releases.html

Οσοι το αγορασουν κατα 90% το εχουν ηδη σε ψηφιακη μορφη!

Καλημερα σε ολους. Παω για μπανακι στο κατω ζακρο http://maps.google.com/maps?q=Κάτω+...&sspn=38.22949,52.646484&vpsrc=0&ui=maps&z=16

Tωρα αυτό γιατι μας το λες???
Τωρα που γυρήσαμε!!
Και εμεις θα δουμε φόρμουλα???
δεν ειναι σωστό:bigcry:
Παιδια αν θα πάτε εκει....θα καταλάβεται:worshippy:
Καλες βουτιες!!!

H δική μου εντύπωση, χωρίς να έχω (ή να θέλω) να εντρυφήσω στο ζήτημα, είναι ότι τόσο στα βινύλια, όσο και στα ψηφιακά (red ή hd) υπάρχουν καλές ηχογραφήσεις και compressed ηχογραφήσεις, όπως και καλά μέσα αναπαραγωγής και κακά μέσα αναπαραγωγής...

Από εκεί και πέρα δεν μου κάνει καμία εντύπωση η συνέχεια του βινυλίου (δεν πρόκειται για revival, ΙΜΟ...) Υπάρχουν άνθρωποι που το υποστηρίζουν για τους δικούς τους λόγους και πολύ καλά κάνουν.

Τέλος, όπως προαναφέρθηκε η μουσική παραμένει μουσική καλώς ή κακώς αναπαραγόμενη.

Για ακούστε αυτό το τραγουδάκι και πείτε μου... σας χάλασε η "ποιότητα" της βελόνας? Του ηχείου?

Εχεις δίκιο...Είναι σαν συναυλία που οι απο πίσω τρώνε πατατάκια!!
Τελικά αυτό σε χαλάει και δεν πας!
Δεν συμβαίνει πάντα. Αυτό αποτελει μεγάλη εξαίρεση που με μια ματιά δεν το επαναλαμβάνουν οποτε την επόμενη φορά είσαι σίγουρος δεν θα ξανασυμβεί. Λ.Σ.

Τελικά αυτό σε χαλάει και δεν πας!
Δεν συμβαίνει πάντα. Αυτό αποτελει μεγάλη εξαίρεση που με μια ματιά δεν το επαναλαμβάνουν οποτε την επόμενη φορά είσαι σίγουρος δεν θα ξανασυμβεί. Λ.Σ.

Πως το ξερεις βρε Λουκα οτι δεν παω σε συναυλιες?..Ισως φταιει το γεγονος
οτι σχεδον καθημερινα, εχω επαφη με πραγματικα οργανα και ζωντανους μουσικους...

Πως το ξερεις βρε Λουκα οτι δεν παω σε συναυλιες?..Ισως φταιει το γεγονος
οτι σχεδον καθημερινα, εχω επαφη με πραγματικα οργανα και ζωντανους μουσικους...
Το σχόλιό σου περί ανοίγματος σακούλας με γαριδάκια-πατατάκια και ο ενοχλητικός θόρυβος ΜΟΝΟ εκεί παραπέμπει. Λ.Σ.