The revival of vinyl !!!!!!!!!

Αυτό που μου αρέσει είναι ότι η κουβέντα μας δεν έχει εκτραπεί με προσωπικες επιθέσεις και προσβολές, όπως παλαιότερα. Ο καθένας εκθέτει τις απόψεις του. Άλλωστε αυτό είναι και το νόημα της συμμετοχής σε ένα σωματείο. Φανταστείοτε ότι εξ αιτίας κάποιας συζήτησης εδώ το 2007 προέκυψε ο πρώτος τόμος του δικού μου βιβλίου [και θα ακολουθήσουν τουλάχιστον άλλοι δύο]. Βέβαια εξ αιτίας αυτού κάποια άλλα θα περιμένουν για πολύ να δουν το φως της δημοσιότητας.
Μαγγελάνε δεν θα σου πέρασε από το μυαλό ότι εξ αιτίας του ότι είσαι καλός τιμονιέρης, όλα διάβηκαν καλά!!!

Υ.Γ. Μην το πάρεις πάνω σου!!! Λ.Σ.

Thanks Λουκά...Ολοι μαζί συμβάλλουμε στο να πηγαίνει καλά μια συζήτηση, ο καθένας από το πόστο του και κατανοώντας ο ένας τις απόψεις του άλλου...

Αυτό που μου αρέσει είναι ότι η κουβέντα μας δεν έχει εκτραπεί με προσωπικες επιθέσεις και προσβολές, όπως παλαιότερα. Ο καθένας εκθέτει τις απόψεις του. Άλλωστε αυτό είναι και το νόημα της συμμετοχής σε ένα σωματείο. Φανταστείοτε ότι εξ αιτίας κάποιας συζήτησης εδώ το 2007 προέκυψε ο πρώτος τόμος του δικού μου βιβλίου [και θα ακολουθήσουν τουλάχιστον άλλοι δύο]. Βέβαια εξ αιτίας αυτού κάποια άλλα θα περιμένουν για πολύ να δουν το φως της δημοσιότητας.
Μαγγελάνε δεν θα σου πέρασε από το μυαλό ότι εξ αιτίας του ότι είσαι καλός τιμονιέρης, όλα διάβηκαν καλά!!!

Είναι που και εγώ ήμουν φρόνημος...:flipout:

Aγαπητέ Λουκά, μη νομίζεις οτι θα ξεφύγεις με λίγα καλά λόγια προς τον καπετάνιο.
Το 2007 είχες αναφέρει δημόσια ότι θα μου αφιερώσεις τον πρόλογο του βιβλίου σου, πράγμα που ποτέ δεν έγινε. Η.Μ

:ernaehrung004:

Άλλωστε αυτό είναι και το νόημα της συμμετοχής σε ένα σωματείο. Φανταστείοτε ότι εξ αιτίας κάποιας συζήτησης εδώ το 2007 προέκυψε ο πρώτος τόμος του δικού μου βιβλίου [και θα ακολουθήσουν τουλάχιστον άλλοι δύο]. .

Thanks Λουκά...Ολοι μαζί συμβάλλουμε ...

Γκουχ Γκουχ ...μ' εκείνο το 10% υπερ του σωματείου τι θα γίνει ;

Aγαπητέ Λουκά, μη νομίζεις οτι θα ξεφύγεις με λίγα καλά λόγια προς τον καπετάνιο.
Το 2007 είχες αναφέρει δημόσια ότι θα μου αφιερώσεις τον πρόλογο του βιβλίου σου, πράγμα που ποτέ δεν έγινε. Η.Μ

:ernaehrung004:
Αν κατάλαβα καλά είσαι ο ........
Και μου πέρασε η ιδέα, εξ αιτίας κάτι που έγραψες.
Ξέρουν ποιος είσαι; Δεν θα σε μαρτυρήσω ποτέ, μην ανησυχείς. Φρονίμεψες βλέπω!
Όσο για τον πρόλογο, αναφέρω, χωρίς να κατονομάζω, 2 άτομα. Φυσικά θα μπορούσα να υπογράψω το αντίτυπό σου για να μην έχεις παράπονο. Αλλά από όσο γνωρίζω δεν αγόρασες κανένα και προσπαθείς να κρατήσεις τις πωλήσεις σε χαμηλό επίπεδο και χάνει και το σωματείο το .... 10% που είπε κάποιος!!! Λ.Σ.

Μην το πείς!!!!...Δεν είναι!!

:flipout::flipout::flipout:

απίστευτη αντίδραση!! :flipout:

Αν κατάλαβα καλά είσαι ο ........
Και μου πέρασε η ιδέα, εξ αιτίας κάτι που έγραψες.
Ξέρουν ποιος είσαι; Δεν θα σε μαρτυρήσω ποτέ, μην ανησυχείς. Φρονίμεψες βλέπω!
Όσο για τον πρόλογο, αναφέρω, χωρίς να κατονομάζω, 2 άτομα. Φυσικά θα μπορούσα να υπογράψω το αντίτυπό σου για να μην έχεις παράπονο. Αλλά από όσο γνωρίζω δεν αγόρασες κανένα και προσπαθείς να κρατήσεις τις πωλήσεις σε χαμηλό επίπεδο και χάνει και το σωματείο το .... 10% που είπε κάποιος!!! Λ.Σ.

ναι... δεν είμαι αυτός που λες μάλλον .... έγραφα σαν Ηλίας Μ.* από το 2001-αρχές 2002(εποχές AvForum)
γνωστός και σαν Ηλίας από το Manchester σε πολύ παλιούς..... (ωραίες εποχές ε?)

Last edited:
^ όλα καλά, επικοινωνήσαμε με πμ με τον Λουκά... μου θύμισε τις παλιές εποχές με τους επικούς καβγάδες σε ένα μήνυμα που περιέγραφε τις καταστάσεις με γλαφυρότητα και χιούμορ... και επιβεβαιώθηκε ότι δεν εννοούσε εμένα βέβαια. Η.Μ

:ernaehrung004: Λουκά :ADFADF1:

ολίγον αυθαίρετα όσα γράφεις....
ολίγον από λογική: όργανο, μπουζούκι, χωροφύλακας...

Γιατί αυθαίρετο;
Το SACD δεν είναι σαφώς ανώτερο από το CD; Και το HD σαφώς ανώτερο από το SACD;

Αν όπως λες το βινύλιο δεν αντέχει ούτε 5 λεπτά σε σύγκριση με το CD, τότε με το HD οι διαφορές θα ήταν όχι απλά ακουστές, αλλά κραυγαλέες!
Και δεν έχω πετύχει κάτι τέτοιο.
Δεν προσπαθώ να πείσω κάποιον ότι το βινύλιο παίζει καλύτερα από το CD. Απλά βλέπω τρελή κοροϊδία πίσω από όλα αυτά (και ειδικά τα ψηφιακά που είναι της μόδας).

^ όλα καλά, επικοινωνήσαμε με πμ με τον Λουκά...

Ναι αλλά και μόνο που σκέφτηκε ότι μπορεί να είσαι άλλος δεν αξίζει ένα flame;

Υ.Γ. Α ναι! Μ.Φ. :flipout:

Γιατί αυθαίρετο;
Το SACD δεν είναι σαφώς ανώτερο από το CD; Και το HD σαφώς ανώτερο από το SACD;

Αν όπως λες το βινύλιο δεν αντέχει ούτε 5 λεπτά σε σύγκριση με το CD, τότε με το HD οι διαφορές θα ήταν όχι απλά ακουστές, αλλά κραυγαλέες!
Και δεν έχω πετύχει κάτι τέτοιο.
Δεν προσπαθώ να πείσω κάποιον ότι το βινύλιο παίζει καλύτερα από το CD. Απλά βλέπω τρελή κοροϊδία πίσω από όλα αυτά (και ειδικά τα ψηφιακά που είναι της μόδας).

βρε καλώστονε.....μέρες πέρασαν....
Ξέχασα και τι ήθελα να πω....

λοιπόν...
Το θέμα με το HD είναι ότι ακόμα δεν έχουμε τους mainstream τίτλους και θα περάσει ξανά καιρός να τους ξαναδούμε και το έργο το έχουμε ξαναδεί και μέχρι να βγούν οι τίτλοι του HD θα έχει βγεί το superHD και δεν συμμαζεύεται.

Εννοούσα για sacd ότι δεν....όχι ηχητικά, αλλά απλά μαρκετίστικα πέθανε, όπως ίσως πεθάνει, έναντι του νέου καλύτερου το HD.
Είναι άτοπο να περιμένουμε με τα νέα φορμά να ακούμε τα παλιά
ΤΑ ΟΠΟΙΑ (έγραφα) ότι είναι εξαιρετικά στο 16/44.1
Απλά...λίγοι το αντιλαμβάνονται και επειδή οι υπόλοιποι ίσως δεν μπορούν ρίχνουν το φταίξιμο στην ανάλυση.

Και πως γίνονται οι δοκιμές HD vs SACD και βγάζουν νικητή το HD;
Με άλλες ηχογραφήσεις; :p

Και δεν μιλάω για τη μαρκετινίστικη πλευρά του αλλά για το κατά πόσο υπάρχει διαφορά στον ήχο σε σχέση με το CD.

Και πως γίνονται οι δοκιμές HD vs SACD και βγάζουν νικητή το HD;
Με άλλες ηχογραφήσεις; :p

Και δεν μιλάω για τη μαρκετινίστικη πλευρά του αλλά για το κατά πόσο υπάρχει διαφορά στον ήχο σε σχέση με το CD.

λείπει ο μηχανισμός ανάγνωσης...:2thumb22sup:

Έχει και καλύτερο user interface...
Άσε που παίρνεις και το notebook στο κρεβάτι.
Ενώ με το βινύλιο πρέπει να σηκώνεσαι, να περπατάς, να σκύβεις για να παίρνεις το δίσκο...

Γιατί μου θυμίζει κόντρα Wii vs Playstation; :flipout:

Μμμ, λες να ξεκινήσουμε μια παράλληλη; Θα πλακώνομαι μετά με τον JL σε δυο μέτωπα, μια ψηφιακά/αναλογικά και μια PS3/Wii! :D

Eνδιαφέρουσα κόντρα θα είναι... Ψηφιακό εναντίον PS3 και Aναλογικό εναντίον Wii; :p :flipout:

Έχει και καλύτερο user interface...
Άσε που παίρνεις και το notebook στο κρεβάτι.
Ενώ με το βινύλιο πρέπει να σηκώνεσαι, να περπατάς, να σκύβεις για να παίρνεις το δίσκο...

Γιατί μου θυμίζει κόντρα Wii vs Playstation; :flipout:

χωρίς καμμία διάθεση ειρωνίας για να μην παρεξηγηθώ, για το κρεβάτι μου προτιμώ κάτι διαφορετικό από το notebook.
To να σηκώνεσαι και να περπατάς δεν είναι απαραίτητα κακό καθώς σε λίγο θα μας τα βάζουν όλα στο κεφάλι ενώ θα καθόμαστε στον καναπέ.
Παιδιά νομίζω ότι η κουβέντα είναι ατελείωτη. Ο καθένας για κάποιους λόγους προτιμάει είτε βινύλιο είτε cd είτε μπομπίνα είτε οτιδήποτε του έχει σφηνωθεί στο κεφάλι ότι αποδίδει καλύτερα ή εν πάσει περιπτώσει σύμφωνα με τα γούστα του.
Γνωστός βινυλιάκιας ων, ο μαύρος δίσκος με όλα του τα κουσούρια μου προσφέρει ένα άλλο ταξίδι. Σχεδόν 25 χρόνια συλλογής ίσως να με έχουν επηρεάσει ή ίσως να του έχω δώσει ιδιότητες που πιθανόν δεν τις έχει. Και τι έγινε? Στο τέλος της ημέρας όταν θα έχω ακούσει τη μουσική που θέλω, χαζεύοντας το πλατό να γυρίζει, διαβάζοντας τυχόν σχόλια ή στίχους, και έχοντας ικανοποιήσει πέραν της ακοής και την όραση και την αφή με τρόπο που μόνο ένας δίσκος βινυλίου μπορεί να μου προσφέρει μπορώ να χαλαρώσω. Όλες οι αισθήσεις συμμετέχουν. Εδώ σε διάφορες παρουσιάσεις που έχω δει στο forum και σε διάφορα σπίτια φίλων που έχω επισκεφθεί βλέπω να φωτίζουν με ειδικούς φωτισμούς τα μηχανήματα δημιουργώντας ακριβώς την αίσθηση που ο καθένας επιθυμεί να τον συντροφεύει στο ταξίδι του.
Σαφώς και το βινύλιο ξανάρχεται στη μόδα ίσως γιατί βολεύει κάποιες εταιρείες για να κονομήσουν (π.χ. 180gr, 200gr, 500gr, κλπ).
Οι απόψεις μου προφανώς δεν μπορούν να θεωρηθούν αμερόληπτες ωστόσο εκφράζουν αυτό που εγώ νιώθω γι´αυτό που λέγεται μουσική απόλαυση, και το οποίο θεωρώ ότι είναι πιο πολύπλοκο από να πάρω το netbook στο κρεβάτι.

Ας το πω ακόμη μια φορά:δεν τα *οικονομάνε* οι εταιρείες με το χοντρό βινύλιο και αναφέρομαι στο 99,99% που είναι οι πολύ μικρές εταιρείες επανεκδόσεων που με το ζόρι καλύπτουν τα έξοδά τους και αν.
Εν ολίγοις ο στόχος τους δεν είναι η κονομισιά που δεν είναι και κακό. Λ.Σ.

Με τοσα ΟΤ να τολμησω και εγω να ρωτησω κατι που αφορα "resurrection" παλιου πικαπ (για να μπω στο revival του βινυλιου)?
Εχω ενα παλιο (15ετιας Dual) που ζητημα αν εχει 50 ωρες λειτουργιας γιατι καθοτανε στο πατρικο (το ειχα παρει και καλα για τις διακοπες!!).
θελει καμμια αλλαγη ιμαντα ή τιποτα αλλο?
εμενα παντως καλα μου ακουγεται