Lucas Stephanides - Anakrousis
AVClub Addicted Member
- 16 March 2007
- 2,118
Είχα αγοράσει μια παρτίδα. Ηχητικά μου φάνηκαν καλοί, αλλά η ποιότητα εκτύπωσης δεν ήταν καλή και με ενοχλούσε το χάρτινο εσώφυλλο!! Λ.Σ.Sundazed???
Είχα αγοράσει μια παρτίδα. Ηχητικά μου φάνηκαν καλοί, αλλά η ποιότητα εκτύπωσης δεν ήταν καλή και με ενοχλούσε το χάρτινο εσώφυλλο!! Λ.Σ.Sundazed???
Δεν ήταν θέμα γούστου, δεν είναι σωστό να κρίνεις έτσι. Ήταν αποτέλεσμα συγκρίσεων με τα αντίτυπα του εμπορίου. Ακόμη και οι τελευταίες εκτυπώσεις της Decca από Ολλανδία δεκαετίας 1980 [που είναι οι χειρότερες ή λιγότερο καλές όσον αφορά την ποιότητα του ήχου] ήταν καλύτερες από τους Speakers Corner. Λ.Σ.Ηταν θεμα ηχητικου γουστου η απορριψη ή επειδη δεν τηρουν αυτα που λενε?
Δεν ήταν θέμα γούστου, δεν είναι σωστό να κρίνεις έτσι. Ήταν αποτέλεσμα συγκρίσεων με τα αντίτυπα του εμπορίου. Ακόμη και οι τελευταίες εκτυπώσεις της Decca από Ολλανδία δεκαετίας 1980 [που είναι οι χειρότερες ή λιγότερο καλές όσον αφορά την ποιότητα του ήχου] ήταν καλύτερες από τους Speakers Corner. Λ.Σ.
Δεν κρίνω αν έχει κάποιος καλό ή πόσο καλό σύστημα έχει, αλλά πώς παίζει και ποια γούστα έχει ο ιδιοκτήτης του. Τα γούστα είναι σεβαστά.δηλαδή, ποιοι από του δίσκους των εταιριών που κάνουν επανεκδόσεις πρέπει να μας αρέσουν για να κρίνετε με ασφάλεια ότι έχουμε καλό σύστημα?
Η συνταγή για καλή δουλιά είναι;Δεν εκρινα,προς θεου.Ερωτηση εκανα,γιατι θεωρω οτι λογω επαγγελματικης ενασχολησης μηπως ηξερες κατι παραπανω (αν π.χ. τελικα δεν ειναι απο αναλογικες ταινιες τα ριμαστερ αλλα απο ψηφιακες).
Παντως ακομα και αν μου ελεγες οτι ειναι θεμα γουστου θα το δεχομουν.Δεν το θεωρω κακο,ιδιως οταν μιλαμε για ηχο...:ernaehrung004:
Το ευχέλαιο γίνεται πριν ή μετά την εκτύπωση?Η συνταγή για καλή δουλιά είναι;
1. αυθεντική αναλογική [και λαμπάτη] ταινία ηχογράφησης
2. λαμπάτος εξοπλισμός [μαγνητόφωνο, κοπτικό μήτρας]
3. Καλός παλιός μηχανικός χάραξης μήτρας
4. Χάραξη μήτρας χωρίς φίλτρα, συμπιέσιες δυναμικών και άλλα κακά.
5. Δείγματα δίσκων της επανέκδοσης και σύγκριση τους με την αυθεντική ταινία ηχογράφησης και παλιό δίσκο ή και άλλες ανατυπώσεις ή και επανεκδόσεις. Δίσκοι θα βγουν για την επανέκδοση μόνο αν είναι καλύτεροι από όποια άλλη προηγηθείσα έκδοση. Ειδάλλως φτου και από την αρχή ή δεν θα βγουν δίσκοι.
6. Εκτύπωση σε παρθένο βινύλιο 180-200 γρ.
Αυτή είναι η δουλιά του Bernie Grundman [και άλλων] από την Classic records, DCC, Groove note, Analogue productions, Original Recordings Group. Λ.Σ.
Στέλιο μη το σκαλίζεις ρε φίλε. Μιλάμε για τον παραλογισμό του Hi-End.
Δυστυχώς και δεν μιλάω για τους παρόντες εννοείται, το 90% της κοινότητας εκεί έξω, μουσικά δεν.... μα καθόλου όμως.
...
είσαι επιφανές μέλος της Μουσικής Κατηγορίας και δεν θα έπρεπε να τα λές αυτά.
5 δευτερόλεπτα είναι μία αιωνιότητα.
Ακου το Gimme Shelter. Ακριβώς πριν μπεί ο λεμές με τα φωνητικά.
Ο πειρατής ρίχνει μία πενιά. Μία (1)! Μία πενιά. Μία μαύρη νότα ξεσκισμένη: γλυκειά μου! οσο πιο 'βρώμικη' είσαι, όσο πιο πολλοί σε έχουν πάρει, τόσο πιο πολύ σ αγαπάω! Και θέλω να με σταυρώσουν πάνω σου.
Μία γαμημένη πενιά που μαζεύει όλο το κομμάτι και ανάβει όλες τις συνάψεις του εγκεφάλου σου, και δεν θέλεις ν ακούσεις πιά τίποτ άλλο, στα έχει πεί όλα.Και θέλεις να πέσεις στα γόνατα. Και ν αρχίσεις να του γλείφεις αυτές τις μπότες από δέρμα κροταλία, που φόραγε τότε.
Και να δηλώσεις δούλος του - ταπεινός.
Σε κάποιο βαθμό συμφωνώ με τον Λουκά.
Η συναισθηματκή ευκρίνεια είναι σημαντική και εξαρτάται και από το μέσο. Σε ένα κονσερβοκούτι ή σε μιά κακά εκτύπωση θα δυσκολευόμουν να δώ αυτό:
Δεν μιλάς για τους παρόντες φυσικά και εγώ δεν απαντώ για τους παρόντες εξ ίσου φυσικά.Στέλιο μη το σκαλίζεις ρε φίλε. Μιλάμε για τον παραλογισμό του Hi-End.
Δυστυχώς και δεν μιλάω για τους παρόντες εννοείται, το 90% της κοινότητας εκεί έξω, μουσικά δεν.... μα καθόλου όμως.
Έχω χάσει άπειρες ώρες σε ακροάσεις συστημάτων με τραγικές μουσικές επιλογές.
Υ.Γ. Ξέρεις τι είναι να ακούς μόνο ότι ακούγεται καλά στο σύστημα σου; Πολλά φάρμακα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.