The revival of vinyl !!!!!!!!!

Έχω χάσει άπειρες ώρες σε ακροάσεις συστημάτων με τραγικές μουσικές επιλογές.

Έλα ρε! Δεν είχαν καν το CD με τα δελφινάκια; :flipout:

Το έχω βιώσει και εγώ αυτό που λες Τζίμη... Καθαρά μηχανάκηδες!
Προσωπικά θεωρώ ότι το κλάσμα σύστημα/αριθμός album πρέπει να είναι μικρότερο του 10 (10.000 / 1000 albums) για να θεωρήσω ότι ο ιδιοκτήτης του συστήματος ακούει μουσική!

Γιατι, το να εχεις Χ.000 albums παει να πει ότι τα ακούς κιόλας; :p

ε τουλάχιστον μια φορά θα τ' άκουσες . Αμα όμως έχεις σύστημα 20.000 και 10 cd "αναφοράς" που ακούς από ένα τραγούδι απ' το καθένα σε κάθε συγκριτικό ; :flipout:

Εξαρτάται, αν έχτισες τη δισκοθήκη σου δίσκο-δίσκο σίγουρα θα τους έχεις ακούσει όλους. Πάντα ακούμε κάποιους περισσότερο από άλλους. Εξαρτάται από τί θες να ακούσεις, απλώνεις το χέρι σου και βρίσκεις κάτι που εκείνη τη στιγμή έχεις την επιθυμία να ακούσεις. Μπορεί να ακούσεις μόνα μια φορά κάτι και να μην έχεις την επιθυμία να το ξαναακούσεις ίσως γιατί να πήρες ό,τι πήρες από το πρώτο άκουσμα.
Το καλό με την μεγάλη δισκοθήκη είναι ότι ανάλογα με την επιθυμία μπορείς να βρεις και τον δίσκο.´Είχα ένα φίλο κάποτε [δυστυχώς απεβίωσε το 2000] και με *διευκόλυνε* με τις προτάσεις του για το τί να ακούσουμε. Βάλε *Γαλλική Σχολή* θυμάμε που μου έλεγε και πιάναμε κάποιον Γάλλο συνθέτη και εξαντλούσαμε τα έργα του. Κοντσέρτα, συμφωνίες....
Αν κληρονομίσεις μια δισκοθήκη θα χρειαστείς χρόνια για να ακούσεις τους δίσκους.
Σημασία έχει να ακούμε μουσική. Ήμουν ευχαριστημένος και με όταν είχα πολύ λιγους δίσκους. Λ.Σ.

Kαλά κουμάσια είσαστε όλοι!!:flipout:

Από admin μέχρι συντονιστές, το κάνατε το νηματάκι σφεντόνα!!

Διαβάζω και τραβάω την κοτσίδα μου!!!

Ε, κοίτα, αν έχεις π.χ. κάποιον δίσκο Iron Maiden γνωρίζεις τουλάχιστον ότι δεν ανήκουν στο χώρο του Lounge Jazz...
Και, όσο και να είναι, έστω από περιέργεια, όλο και κάποιους θα έχεις ακούσει... :p

Οχι ρε συ . Εμ άμουσοι , εμ μη ζωόφιλοι .....α πα πα

Άσε... Παλιοχαρακτήρες... :flipout:

Kαλά κουμάσια είσαστε όλοι!!:flipout:

Από admin μέχρι συντονιστές, το κάνατε το νηματάκι σφεντόνα!!

Διαβάζω και τραβάω την κοτσίδα μου!!!

Καλοκαιράκι...
Ε τι να κάνουμε πασάκα μου; Αφού οι απαντήσεις έχουν δοθεί εδώ και πάρα πολλές σελίδες και σε άλλα thread...
Μάλιστα αναφέρθηκε πάλι από κάποιον φίλο η ερώτηση που όλοι οι πολέμιοι του βινυλίου αποφεύγουν...

Αυτοί που υποστηρίζουν το βινύλιο κατά 99.9% έχουν και CD/SACD στο σύστημά τους.
Αυτοί που υποστηρίζουν το CD/SACD σε τι ποσοστό έχουν και βινύλιο στο σύστημά τους;

Δεν μπορώ να δεχτώ κάποιον που κάνει σύγκριση μεταξύ μουσακά και παστίτσιου όταν δεν έχει δοκιμάσει κάποιο από τα δύο!

Δεν μιλάς για τους παρόντες φυσικά και εγώ δεν απαντώ για τους παρόντες εξ ίσου φυσικά.

Δεν μπορείς να τσουβαλιάζεις όλο το λεγόμενο hi-end με κάποια ακραία παραδείγματα. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν *5* δίσκους και σούπερ μηχανήματα τα οποία και αλλάζουν αρκετά συχνά και έχουν την αγωνία το πώς θα ακουστούν οι 5 δίσκοι τους! Αυτοί αοτελούν μια πολύ μικρή μειοψηφία, ενώ πάνω από το 90% ενδιαφέρεται για την μουσική.
Καλόν θα είναι να μην γενικεύπουμε, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα. Λ.Σ.

Ενω αυτο τωρα δεν ειναι αυθαιρετη γενικευση; Και ειδικα εφοσον αναλαμβανετε να απαντησετε για τους μη παροντες/συμμετεχοντες στο forum εν ειδει προστατη; Γνωριζετε το 90% του χωρου; Ολοι προσωπικες εκτιμησεις εκφραζουμε, που, κατα κυριο λογο, επειδη ειναι προσωπικες, τεινουν και προς το αυθαιρετο καποιες φορες.

Αυτή η επιθυμία το να ακούμε όσο καλύτερα την μουσική είναι που μας κάνει πολλούς από εμάς να παρακολουθούμε συναυλίες ζωντανής μουσικής.
Θα μπορούσα να βγάλω το εξ ίσου αυθαίρετο συμπέρασμα ότι όσοι αποστρέφονται το λεγόμενο hi-end, σίγουρα θα αποστρέφονται πολύ περισσότερο συναυλίες ζωντανής ακουστικής μουσικής, για τον απλό λόγο ότι αυτές τους φέρνουν πιο κοντά στο αληθινό γεγονός,την βίωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο της μουσικής. Λ.Σ.

Και σε συνεχεια του προηγουμενης τοποθετησης μου...

Αν δεν μας αρεσει η ακουστικη μουσικη με τεσσερις νοματαιους σε ενα δωματιο και τα απολυτως φυσικα οργανα που παιζουν τοτε τι ειμαστε;
Αν δηλαδη δεν μπορω το ομποε αλλα λατρευω τον Munly (γιατι φανταζομαι οτι καμια απο τις προαναφερθεισες pure εταιρειες δεν τον εκδιδει) ή οπως πολυ σωστα ειπε και πριν ο Supersonic, τον Reinhardt σε κατι μονοφωνικες με τον Grappelli, αδυνατω να βιωσω το γεγονος;

Και τελος παντων τι ειναι αυτο με τις συναυλιες ακουστικης μουσικης; Πανακεια; (δεν ειναι προσωπικο το ερωτημα μου ειναι επειδη πολυ συχνα το ακουω απο κοσμο και αναρρωτιεμαι γενικοτερα)

Δεν μπορώ να δεχτώ κάποιον που κάνει σύγκριση μεταξύ μουσακά και παστίτσιου όταν δεν έχει δοκιμάσει κάποιο από τα δύο!
Συγνωμη,δεν φανταζομαι να αποκαλεις το βινυλιο μουσακα; :flipout:

Γιατί όχι;

Τηγανίζεις τις μελιτζάνες και τις πατάτες, τις στεγνώνεις με το χαρτάκι σου, τις απλώνεις ευλαβικά στο ταψί, απλώνεις τον κιμά, βάζεις την κρέμα από πάνω, πιο πάνω το τυράκι...
Βινυλιακά πράγματα! Τσίλικα! Με μεράκι!

Όχι βράζω δυο μακαρόνια και τους χώνω τη κρέμα από πάνω και τελείωσε! :ADFADF1:

Απάντηση: Re: The revival of vinyl !!!!!!!!!

Γιατί όχι;

Τηγανίζεις τις μελιτζάνες και τις πατάτες, τις στεγνώνεις με το χαρτάκι σου, τις απλώνεις ευλαβικά στο ταψί, απλώνεις τον κιμά, βάζεις την κρέμα από πάνω, πιο πάνω το τυράκι...

Γκουρμε βινυλιο....:worshippy::worshippy:

Γιατί όχι;

Ε!!!!! ....ενταξει...........ετσι που το θετεις.......................... :laugh:

Re: Απάντηση: Re: The revival of vinyl !!!!!!!!!

Το παλεύω να γίνω Kessler στη θέση του Kessler... :smile:

τί μου τον θύμησες...
πρέπει να βρώ τις κριτικές του στα ρεμάστερ των stones...
νόμιζες ότι θα φας φουαγκρά με χαβιάρι μαζί....

και δυστυχώς εξακολουθούσαν να είναι ήχοι πεταμένοι δεξιά και αριστερά με πλήρη απομόνωση απέναντι, σαράντα όργανα δεξιά και ένα τσέμπαλο με μια φωνή αριστερά, τριάντα όργανα δεξιά και ένας αντίλαλος με φωνή αριστερά και....τι είχα Γιάννη μου το 64 τι είχα πάντα....