The revival of vinyl !!!!!!!!!

Ε, την επόμενη φορά που θα ανέβω θα σε πάρω κιμά να με κάνεις κεφτέδες... :p

άστο καλύτερα...
στο φαί προτιμώ μουσακά.
στη μουσική πλέον....αέρα κοπανιστό...

στη μουσική πλέον....αέρα κοπανιστό...

Σε έκαναν άυλο και εσένα... :p

Αλήθεια ρε παιδιά...
Αν το CD παίζει καλύτερα από το βινύλιο...
Το SACD καλύτερα από το CD...
Το High Definition καλύτερα από το SACD...

Δεν θα έπρεπε η διαφορά HD - Βινυλίου να είναι τόσο χαώδης ώστε πρακτικά κάποιος που ακούει από HD να μην μπορεί να αντέξει πλέον την τόσο υποδεέστερη ποιότητα του βινυλίου;
Γιατί κάθε φορά που γίνεται συγκριτικό CD vs SACD/ SACD vs HD κλπ ακούμε κρίσεις του στυλ "Αυτό είναι το μέλλον! Το SACD/HD πάτησε στο λαιμό το CD/SACD! Απίστευτες διαφορές! Η μέρα με τη νύχτα!"

Και εγώ, sorry, αλλά δεν μπορώ να ακούσω ευχάριστα μουσική από κάτι 64άρια mp3 που έχουν κωδικοποιηθεί με παλιούς codecs όσο και αν αυτά μου φέρνουν αναμνήσεις...

Αλήθεια ρε παιδιά...

Δεν θα έπρεπε η διαφορά HD - Βινυλίου να είναι τόσο χαώδης ώστε πρακτικά κάποιος που ακούει από HD να μην μπορεί να αντέξει πλέον την τόσο υποδεέστερη ποιότητα του βινυλίου;
Γιατί κάθε φορά που γίνεται συγκριτικό CD vs SACD/ SACD vs HD κλπ ακούμε κρίσεις του στυλ "Αυτό είναι το μέλλον! Το SACD/HD πάτησε στο λαιμό το CD/SACD! Απίστευτες διαφορές! Η μέρα με τη νύχτα!"

Και εγώ, sorry, αλλά δεν μπορώ να ακούσω ευχάριστα μουσική από κάτι 64άρια mp3 που έχουν κωδικοποιηθεί με παλιούς codecs όσο και αν αυτά μου φέρνουν αναμνήσεις...

To post σου φανερώνει έναν απο τους λόγους που το βινύλιο όχι απλά δεν εξαφανίστηκε αλλα περνάει και μια κατα κάποιον τρόπο δεύτερη περίοδο ακμής.

Βλεπεις λαμβάνοντας υπόψιν οτι σαφώς υπάρχουν πολλά κακά βινύλια όπως φυσικά και πάμπολα κακα CD's και αφήνοντας στην άκρη αυτό το γεγονός, το βινύλιο στην καλή του μορφή και παρόλες τις αναλογικές αδυναμίες του κυρίως πρακτικής μορφής είναι αυτήν την στιγμή η μόνη πρόσβαση σε τέτοια αχανή ποικοιλία και ποσότητα σε υλικό υψηλής ανάλυσης/Ηι Rez ή όπως γουστάρει ο καθένας.

Οκ είναι μεγάλη ταλαιπωρία αλλα και ικανοποίηση το κυνήγι μιας καλής κόπιας αλλα δεν είναι και τόσο μεγάλη υπόθεση τελικά.Ναι για να απολαύσει κανείς τα βινύλια του όπως πραγματικά τους αξίζει πρέπει να τα σκάσει απο γερά εώς ...χοντρά και ναι το Sacd και τα υψηλής ανάλυσης άυλα είναι απο εφάμιλλα εώς και καλύτερα (για να μην πεί κανείς και με πολύ ευκολότερο τρόπο) αλλα πούντα; μονο το βινύλιο παρέχει τέτοια ποσότητα σε τέτοια ποιότητα και ποικοιλία και ..λογικές τιμές.

Έχει αγοράσει κανεις SHM SACD; μιλάμε για εγκεφαλικό απο την ποιότητα αλλα και απο την τιμή τους για να μην σχολιάσω με λύπη την ισχνή ποικοιλία σε τίτλους κάτι παρόμοιο ισχύει και με τα άυλα αν και τιμολογούνται σαφώς πιο λογικά αλλα όχι σε σχέση με το οτι είναι αέρας κοπανιστός και η εςταιρία που το πουλάει καρπώνεται έτσι τεράστιο κέρδος.

Το έχω δηλώσει και αλού, αν υπήρχε τέτοια ποιότητα όπως αυτή των καλών SACD's στην ανάλογη ποσότητα με τα βινύλια πρώτος θα το γύριζα, όμως το βινύλιο είναι εδώ και παίζει απίστευτα και υπάρχεον άπειρα!
Οκ υπάρχουν πολλά cd καλύτερα απο τα αντίστοιχα βινύλια λόγω καλύτερης προεργασίας αλλα ποιοτικά δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δυνατοτήτων του κάθε format.

Ok kάποιοι ευαγγελιστές του lifestyle, του μοντερνισμού η δεν ξέρω τί μπορεί να υπερασπίζονται τις δίκαιολογημένες απόψεις του οι οποίες όμως αφορούν την μεγάλη μάζα τρου κόσμου εκει έξω για την οποία το mp3 256kbps είναι υπέρ αρκετό, εμείς όμως οι λίγοι αλλα απο τα γεγονότα αποδεδειγμένα πια αρκετοί εραστές της μουσικής αλλα και του ήχου δεν είναι δυνατόν να μην γοητευτούμε απο την τρεάστια ποικοιλία και αριθμό των εξαιρετικών βινυλίων, είτε μεταχειρισμένων, είτε επανεκδόσεων και ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτό είναι να καταστραφούν, κάτι που επιχειρήθηκε κάποτε αλλα μάταια.. η αγάπη του κόσμου το έσωσε.

Last edited:
Δυστυχώς τώρα που υπάρχει η τεχνολογία και η δυνατότητα με χαμηλό κόστος να παρεχόταν υψηλής πιστοτητας ψηφιακό υλικό στις μάζες, λίγο η έλειψη ενδιαφέροντος απο το αγοραστικό κοινό, λίγο (δηλαδή τι λίγο; ..πάρα πολύ) η καπιταλιστική κρισάρα διαρκείας που ζούμε τα καθήλωσαν σε μια niche αγορά μόνο για audiophiles μικρότερη και απο αυτή του βινυλίου και ολίγον ..αχταρμά μετα συγχωρήσεως..

Ευτυχώς για εμάς τους φίλους του βινυλίου βέβαια γιατι έτσι στον ψηφιακό αχταρμά κυρίως χαμηλής ποιότητας του σήμερα, υπάρχει σαν μοναδική λύση με την ανάλογη ποιότητα και ποσότητα αλλα και κάποιου είδους τυποποίησης στην αναπαραγωγή ελείψει κάτι ανάλογου ψηφιακού κυρίως λόγω έλειψης βουλησης απο τους καταναλωτές και απο την βιομηχανία κατ επέκταση.

Γενικώς βέβαια κρίμα... αλλα λόγω αυτών που προανέφερα Ζήτω το βινύλιο!

Last edited:
Το '75 θυμάμαι είχα μείνει κυριολεκτικά έκθαμβος από την αμεσότητα των Direct Cut της Sheffield με Thelma Houston και Harry James Bigband
και την αβυσαλέα διαφορά από καλά κοινά βινύλια Α' κοπής. Την ίδια αίσθηση έπαιρνα από μητρικές ταινίες 15 ή 30 ips που έπεφταν στα χέρια μου ή έγραφα ο ίδιος και πάλι έκπληκτος από την μεγάλη έκπτωση ποιότητας των βινυλίων που κόπηκαν από αυτές.
Με όλα αυτά θέλω να πώ οτι το μεγαλείο του αναλογικού ήχου σε ακρίβεια, δυναμική και πιστότητα βρισκόταν δυστυχώς σε αυτά τα 2 φορμά και μοιραία η ποιότητα έπεφτε από τους πολλούς συμβιβασμούς ακόμη και μιας άριστης κοπής και τυπώματος που τις περισσότερες φορές γινόταν από αντίγραφα της μητρικής ταινίας.
Σήμερα μπορούμε να γράφουμε σε Digital eXtreme Definition και να δώσουμε για κατέβασμα αρχεία σχεδόν πανομοιότυπα με τα αρχικά σε 24/192 ή 96.
Θα πω τη γνώμη μου, σαν κάποιος που άκουσε και δούλεψε σε όλα τα φορμά: η σημερινή ψηφιακή καταγραφή είναι κατά πολύ ακριβέστερη από οποιαδήποτε αναλογική υπήρξε ποτέ.
Η ζεστασιά και μουσικότητα που αγαπάτε και υπερασπίζεστε στο βινύλιο δεν είναι τίποτε άλλο από χρώμα και έλλειμα πληροφορίας. Το λέω αυτό γιατί αν ακούγατε τα 2 φορμά που ανέφερα στην αρχή θα διαπιστώνατε πολλαπλές συγγένειες με την καλή ψηφιακή καταγραφή.
Εν τέλει όλα τα αγαπάμε γιατί υπηρετούν τη μουσική που μας ομορφαίνει τη ζωή.:a0210:

Last edited:
Το '75 θυμάμαι είχα μείνει κυριολεκτικά έκθαμβος από την αμεσότητα των Direct Cut της Sheffield με Thelma Houston και Harry James Bigband
Σήμερα μπορούμε να γράφουμε σε Digital eXtreme Definition και να δώσουμε για κατέβασμα αρχεία σχεδόν πανομοιότυπα με τα αρχικά σε 24/192 ή 96.
Θα πω τη γνώμη μου, σαν κάποιος που άκουσε και δούλεψε σε όλα τα φορμά: η σημερινή ψηφιακή καταγραφή είναι κατά πολύ ακριβέστερη από οποιαδήποτε αναλογική υπήρξε ποτέ.
Η ζεστασιά και μουσικότητα που αγαπάτε και υπερασπίζεστε στο βινύλιο δεν είναι τίποτε άλλο από χρώμα και έλλειμα πληροφορίας. Το λέω αυτό γιατί αν ακούγατε τα 2 φορμά που ανέφερα στην αρχή θα διαπιστώνατε πολλαπλές συγγένειες με την καλή ψηφιακή καταγραφή.
Εν τέλει όλα τα αγαπάμε γιατί υπηρετούν τη μουσική που μας ομορφαίνει τη ζωή.:a0210:

Συμφωνώ απολύτως σε όλα! Μέχρι λοιπόν να έχω στην διάθεση μου αυτήν την ποιότητα που περιγράφεις σε ποικοιλία _ιδια το ξέρω οτι δεν γίνεται_ αλλα συγκρίσιμη με τα βινύλια και σε κάποιο τυποποίημένο format Yλικό-Άυλο δεν με ενδιαφέρει αλλα που να μην με κάνει τεχνικό προκειμένου τα τα απολάυσω τα καλά βινύλια και λιγότερο τα καλά CD θα παραμένουν ο καλύτερος συμβιβασμός..

Και μην νομνίζεις οτι δεν με λυπεί αυτό το γεγονός αλλα με τις παρούσες συνθήκες δυστυχώς η παροχή στην αγορά της ποιότητας που περιέγραψες δυστυχώς θα είναι περιορισμένη και τουλάχιστον προς το παρόν ..πολύπλοκη..
Kαι εγώ ο ταλαίπωρος κάνω το σ&&&το μου παξιμάδι για να μαζεύω τα πολλές φορές πανάκριβα SACD.

Υ.Γ. Απίστευτη δισκάρα αυτή που ανέφερες! όνειρο απατηλό όντως ποιοτικά συγκριτικά με την συντριπτική πλειοψηφία κυκλοφοριών ανεξαρτήτως format.

Επειδή είναι αδύνατον να αναστηθούν οι Beatles, o Heifetz, ο Ellington κλπ [τυπικά επέλεξα τα ονόματα] προκειμένου να τους ηχογραφήσουμε με την νέα ψηφιακή την πιο τέλεια τεχνολογία, *ανώτερη* της αναλογικής, καλόν θα είναι να ακούμε τα βινύλιά μας και υπάρχει εκεί εξω ένας αναρίθμητος θησαυρός από αυτά που εκποιούνται ακόμη και σε τιμές εξευτελιστικές. Για να μην αναφερθώ μόνο στις audiophile επανεκδόσεις. Λ.Σ.

Kαι ας έχουμε υπόψιν οτι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των παλαιών ηχογρσαφήσεων μάλλον θα .εκτεθουν απο την Ιδιδαίτερα αποκαλυπτική φύση της σύχρονης ψηφιακή τεχνολογίας...
Εδώ τα σύγχρονα πικάπ έχουν γίνει πια πολλές φορές ....εννοχλητικά αποκαλυπτικά...

Kαι ας έχουμε υπόψιν οτι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των παλαιών ηχογρσαφήσεων μάλλον θα .εκτεθουν απο την Ιδιδαίτερα αποκαλυπτική φύση της σύχρονης ψηφιακή τεχνολογίας...
Εδώ τα σύγχρονα πικάπ έχουν γίνει πια πολλές φορές ....εννοχλητικά αποκαλυπτικά...

Της ποιας; :flipout:

Συγνώμη φίλε μου αλλά η ψηφιακή τεχνολογία στον τομέα του ήχου είναι ένα μεγάλο φιάσκο.
Δεν μπορούμε να μιλάμε για σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία όταν, για να πουλάνε οι εταιρίες ακριβά καλώδια και transports υλοποιούν τα πάντα να δουλεύουν με synchronous μεταφορά δεδομένων χωρίς error correction.
Έτσι δούλευαν τα modem τη δεκαετία του 80 και αν είχε παράσιτα η γραμμή έβλεπες ascii ανθρωπάκια να χορεύουν στην οθόνη σου!

Κάποια στιγμή η εποχή του ☻■ⁿ♪²≈°÷☻♥♦♣♠•NO CARRIER πέθανε (εκτός αν σου άνοιγε το τηλέφωνο η μάνα σου).

Με τη σύγχρονη τεχνολογία των 2400 kbps έσκασαν μύτη τα πρωτόκολλα με error correction, κάτι που ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί καν στο audio!

Επειδή είναι αδύνατον να αναστηθούν οι Beatles, o Heifetz, ο Ellington κλπ [τυπικά επέλεξα τα ονόματα] προκειμένου να τους ηχογραφήσουμε με την νέα ψηφιακή την πιο τέλεια τεχνολογία, *ανώτερη* της αναλογικής, καλόν θα είναι να ακούμε τα βινύλιά μας και υπάρχει εκεί εξω ένας αναρίθμητος θησαυρός από αυτά που εκποιούνται ακόμη και σε τιμές εξευτελιστικές. Για να μην αναφερθώ μόνο στις audiophile επανεκδόσεις. Λ.Σ.

Λουκά μου οι σπουδαίοι του παρελθόντος δεν πέθαναν ποτέ ζούν μέσα από τις μουσικές που άφησαν. Περιμένουν όμως-ευτυχώς- και πολλοί ζωντανοί και σπουδαίοι βιολονίστες να τους ακούσουμε, για να αναφέρω μερικούς:
Julia Fischer, Joshua Bell , Vadim Repin , Maxim Vengerov, Λεωνίδας Καβάκος. Κάνε ένα κόπο και γι αυτούς ας έγραψαν μόνο ψηφιακά οι "καυμένοι". Τα βήματα ενός Όιστραχ ενός Χόροβιτς ή μιας Κάλλας έχουν ευτυχώς συνέχεια και οφείλουμε αγάπη και υποστήριξη στους νέους και όχι μόνο στους παλιούς επειδή έγραψαν αναλογικά.

Last edited:
Της ποιας; :flipout:

Συγνώμη φίλε μου αλλά η ψηφιακή τεχνολογία στον τομέα του ήχου είναι ένα μεγάλο φιάσκο.
Δεν μπορούμε να μιλάμε για σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία όταν, για να πουλάνε οι εταιρίες ακριβά καλώδια και transports υλοποιούν τα πάντα να δουλεύουν με synchronous μεταφορά δεδομένων χωρίς error correction.
Έτσι δούλευαν τα modem τη δεκαετία του 80 και αν είχε παράσιτα η γραμμή έβλεπες ascii ανθρωπάκια να χορεύουν στην οθόνη σου!

Κάποια στιγμή η εποχή του ☻■ⁿ♪²≈°÷☻♥♦♣♠•NO CARRIER πέθανε (εκτός αν σου άνοιγε το τηλέφωνο η μάνα σου).

Με τη σύγχρονη τεχνολογία των 2400 kbps έσκασαν μύτη τα πρωτόκολλα με error correction, κάτι που ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί καν στο audio!

To οτι μας δουλεύουν κανονικά (σχεδόν) όλοι δεν έχει κανείς παρα να ξεβιδώσει το καπάκι απο την συντριπτική πλειοψηφία των dacs του χιλιάρικου η απλά να σκεφτεί τι το εξωτικό έχει αυτή η σύνδεση με firewire και την χρεώνουν μαλαματένια οι λίγοι που την βάζουν (και λύνουν τόσα προβλήματα στο τσάκ μπάμ..).

Aνάλογα τραγικά φαινόμενα ισχύουν και στα τενεκεδένια μινιατούρες phono stages με τις εξωφρενικές τιμές ή τις κεφαλές των οποίων η τιμή τριπλασιάστηκε σε μια νύχτα μόλις το βινύλιο ξανάρχισε να πουλάει..

Αλλα αρκετά γιατι νομίζω οτι είμστε off topic

Λουκά μου οι σπουδαίοι του παρελθόντος δεν πέθαναν ποτέ ζούν μέσα από τις μουσικές που άφησαν. Περιμένουν όμως-ευτυχώς- και πολλοί ζωντανοί και σπουδαίοι βιολονίστες να τους ακούσουμε, για να αναφέρω μερικούς:
Julia Fischer, Joshua Bell , Vadim Repin , Maxim Vengerov, Λεωνίδας Καβάκος. Κάνε ένα κόπο και γι αυτούς ας έγραψαν μόνο ψηφιακά οι "καυμένοι". Τα βήματα ενός Όιστραχ ενός Χόροβιτς ή μιας Κάλλας έχουν ευτυχώς συνέχεια και οφείλουμε αγάπη και υποστήριξη στους νέους και όχι μόνο στους παλιούς επειδή έγραψαν αναλογικά.
Θέμη όποιος επιθυμεί μπορεί να ακούσει τους νέους καλλιτέχνες ψηφιακά. Ακούω και εγώ cd προκειμένου να γνωρίσω κάτι που δεν υπάρχει σε αναλογικό μέσο και κάθε φορά θλίβομαι γιατί δεν μπορώ να ανεχτώ τον ήχο ο οποίος μου κλείνει την πόρτα. Δεν με ενοχλεί μία μονοφωνική ηχογράφηση ή μια μεταφορά από 78 στροφές σε βινύλιο παρά τους περιορισμούς αυτών των ηχογραφήσεων.
Οι νέοι καλλιτέχνες όσο τεχνικά άψογα και αν παίζουν, ακόμη και αν ηχογραφούνταν αναλογικά, νομίζω ότι γενικά δεν θα με συγκινούσαν.
Ακούσαμε κάποτε την όπερα της πεντάρας με την Lemper. Εξαίρετη νέα καλλιτέχνης και πολύ καλή ερμηνεία και [ψηφιακή] ηχογράφηση. Τί ήθελε ο φίλος και μου ζήτησε να παίξουμε την παλιά του 1958 [;] με την Λενυα!!
Εντελώς ξαφνικά και χωρίς καμία προδιάθεση ή προκατάληψη αισθανθήκαμε όλη την ατμόσφαιρα, σαν να είχαμε μεταφερθεί κάπου αρκετές δεκαετίες πίσω στο παρελθόν. Ή να ακούς τους πλανήτες με Κάραγιαν σε Decca και να νομίζεις ότι σε κάποιο σημείο της μουσικής βρίσκεσαι στο διάστημα.
Ένα άλλο που δεν μπορώ να ανεχθώ είναι τα δυναμικά [διαρκώς αναφέρομαι στην κλασική μουσική] όπου στα χαμηλά περάσματα μπορεί να μην ακούς σχεδόν τίποτα [μάλλον θόρυβο] και όταν φτάνεις στα δυνατά ξεκουφαίνεσαι και θα πρέπει να χαμηλώσεις την ένταση. Πολλά cd Hyperion είναι έτσι αλλά και άλλα. Λ.Σ.

Αλήθεια ρε παιδιά...

ολίγον αυθαίρετα όσα γράφεις....
ολίγον από λογική: όργανο, μπουζούκι, χωροφύλακας...
Καλά κάνουν όσοι θέλουν βινύλιο, καλά κάνουν όσοι θέλουν ψηφιακά ή άυλα.
Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει ο ένας να πείσει τον άλλον.
όσοι είναι ξεροκέφαλοι (για τους άλλους) κακό δικό τους.
Προσωπικά γιά μένα, το δικό μου βινύλιο είναι εξαιρετικά υποδεέστερο σε πολλούς τομείς με πρώτο την ευελιξία, δεύτερο την ηχητική ποιότητα και δε συμμαζεύεται από τα ψηφιακά μου.
Όποτε έκανα το τεστ κράτησε 5 λεπτά.
Και στη συνέχεια το βινύλιο έμεινε σε απραξία γιά πάνω από 2 μήνες.

Δεν πρόκειται να το αποχωριστώ, παίζει πολύ καλά, αλλά θα κρατήσω το ψηφιακό.
Τις λίγες φορές που θα το διαλέξω θα με ταξιδέψει ελκυστικά πίσω στο χρόνο.
Τις άλλες ...θα κοιτάξω μπροστά.

To post σου φανερώνει έναν απο τους λόγους που το βινύλιο όχι απλά δεν εξαφανίστηκε αλλα περνάει και μια κατα κάποιον τρόπο δεύτερη περίοδο ακμής.

Βλεπεις λαμβάνοντας υπόψιν οτι σαφώς υπάρχουν πολλά κακά βινύλια όπως φυσικά και πάμπολα κακα CD's και αφήνοντας στην άκρη αυτό το γεγονός, το βινύλιο στην καλή του μορφή και παρόλες τις αναλογικές αδυναμίες του κυρίως πρακτικής μορφής είναι αυτήν την στιγμή η μόνη πρόσβαση σε τέτοια αχανή ποικοιλία και ποσότητα σε υλικό υψηλής ανάλυσης/Ηι Rez ή όπως γουστάρει ο καθένας.

αντίστοιχα το ίδιο συμβαίνει με συμβατικό redbook 16/44.1. Τώρα, αν κάποιοι δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν και να το απολαύσουν....εντάσσονται σαφώς στην ίδια κατηγορία με τους άλλους που λένε ότι το βινύλιο δεν είναι καλό γιατί κάνει σκρατς σκρατς....

Οκ είναι μεγάλη ταλαιπωρία αλλα και ικανοποίηση το κυνήγι μιας καλής κόπιας αλλα δεν είναι και τόσο μεγάλη υπόθεση τελικά.Ναι για να απολαύσει κανείς τα βινύλια του όπως πραγματικά τους αξίζει πρέπει να τα σκάσει απο γερά εώς ...χοντρά και ναι το Sacd και τα υψηλής ανάλυσης άυλα είναι απο εφάμιλλα εώς και καλύτερα (για να μην πεί κανείς και με πολύ ευκολότερο τρόπο) αλλα πούντα; μονο το βινύλιο παρέχει τέτοια ποσότητα σε τέτοια ποιότητα και ποικοιλία και ..λογικές τιμές.

το ίδιο ουτοπία είναι να κυνηγάει κανείς βινύλια σήμερα και το ίδιο σε κόστος.
Το sacd είναι ήδη πεθαμένο. Και το βινύλιο είναι πεθαμένο, αναστημένο για να ξαναπεθάνει...-και ό,τι πιάσουμε...

Έχει αγοράσει κανεις SHM SACD; μιλάμε για εγκεφαλικό απο την ποιότητα αλλα και απο την τιμή τους για να μην σχολιάσω με λύπη την ισχνή ποικοιλία σε τίτλους κάτι παρόμοιο ισχύει και με τα άυλα αν και τιμολογούνται σαφώς πιο λογικά αλλα όχι σε σχέση με το οτι είναι αέρας κοπανιστός και η εςταιρία που το πουλάει καρπώνεται έτσι τεράστιο κέρδος.

ναι.
μιά χαρά είναι ηχητικά. Δεν ξέρω τι εννοείς εγκεφαλικό. Ακριβό - Το ίδιο όσο ένα φρέσκο βινύλιο. Αν μιλάμε για κάτι νέο, να μιλήσουμε επίσης γιά αντίστοιχα νέο βινύλιο. Όχι ζαβολιές.

Το έχω δηλώσει και αλού, αν υπήρχε τέτοια ποιότητα όπως αυτή των καλών SACD's στην ανάλογη ποσότητα με τα βινύλια πρώτος θα το γύριζα, όμως το βινύλιο είναι εδώ και παίζει απίστευτα και υπάρχεον άπειρα!
Οκ υπάρχουν πολλά cd καλύτερα απο τα αντίστοιχα βινύλια λόγω καλύτερης προεργασίας αλλα ποιοτικά δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δυνατοτήτων του κάθε format.

Δεν πρόκειται να υπάρξει. Διότι το sacd πέθανε.
Να επανέλθουμε λίγο σε εκείνα που λέγαμε γιά 16/44.1?

Ok kάποιοι ευαγγελιστές του lifestyle, του μοντερνισμού η δεν ξέρω τί μπορεί να υπερασπίζονται τις δίκαιολογημένες απόψεις του οι οποίες όμως αφορούν την μεγάλη μάζα τρου κόσμου εκει έξω για την οποία το mp3 256kbps είναι υπέρ αρκετό, εμείς όμως οι λίγοι αλλα απο τα γεγονότα αποδεδειγμένα πια αρκετοί εραστές της μουσικής αλλα και του ήχου δεν είναι δυνατόν να μην γοητευτούμε απο την τρεάστια ποικοιλία και αριθμό των εξαιρετικών βινυλίων, είτε μεταχειρισμένων, είτε επανεκδόσεων και ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτό είναι να καταστραφούν, κάτι που επιχειρήθηκε κάποτε αλλα μάταια.. η αγάπη του κόσμου το έσωσε.

Τα 128 kbps που εκπέμπουν σήμερα οι καλοί (όχι οι καλύτεροι) σταθμοί στο διαδίκτυο άραγε πώς σου φαντάζουν σε σχέση με τα συμβατικά Fm της δεκαετίας του 70-80-90?
Για πες μου ποιό είναι καλύτερο από τα δυό?

Δεν εχω αντιληφθει να ειπε κανενας ως τωρα εδω,οτι δεν ακουει νεους καλλιτεχνες επειδη γραφουν ψηφιακα,ουτε οτι τους παλιους καλλιτεχνες τους ακουει επειδη εγραψαν αναλογικα.

Οι καλοι καλλιτεχνες ασφαλως και τυγχανουν σεβασμου και εκτιμησης,ασχετα με την ηλικια τους η το μεσον στο οποιο γραφουν η εγραψαν.

Εκεινο που ελεχθη ειναι η προτιμηση στον αναλογικο ηχο,ακομη κι οταν η ηχογραφιση δεν ειναι "τεχνικα" σωστη,ειτε λογω ηλικιας ειτε λογω κακης εγγραφης.

Να ρωτησω ξανα κατι που ξαναρωτησα;Ειμαι βεβεαιος οτι ΟΛΟΙ οσοι εχουν και προτιμουν το πικαπ,εχουν και(τουλαχιστον)cd players και ενα αρκετα μεγαλο αριθμο cd's σε σχεση με τα βινυλια τους.

Απο αυτους που εχουν και προτιμουν το cd player η αλλα ψηφιακα μεσα,εχουν ΟΛΟΙ πικαπ;Αν ναι σε ποια αναλογια η συλλογη τους περιλαμβανει cd's και βινυλια;

Aν δεν εχουν πικαπ,πως να μην προτιμουν το cd;

Αν ειχαν πικαπ και τωρα δεν εχουν,δεν ειχαν καθολου αξιολογα βινυλια ωστε να κρατησουν εστω και μερικα;Τοσο καλυτερα ειναι ολα τα cd σε σχεση με τα βινυλια που ειχαν;

Αν ειχαν πικαπ,ποσο "καλο" ηταν;

Νωρίτερα σήμερα έβλεπα το πρώτο επεισόδιο του Suits (εξαιρετική σειρά, btw..).

Μαντέψτε τι βλέπουμε σε σχεδόν πρώτο πλάνο στο γραφείο του ενός πρωταγωνιστή..

Σωστά!

attachment.php

Και HiEndάς ο δικός σου.. Εξαιρετική σειρά.. :D

Attachments

• Suits.S01E01.Pilot.720p.WEB-DL.DD5.1.H.264-TB.mkv_snapshot_00.29.47_[2011.08.27_02.18.jpg
    Suits.S01E01.Pilot.720p.WEB-DL.DD5.1.H.264-TB.mkv_snapshot_00.29.47_[2011.08.27_02.18.jpg
    192.7 KB · Views: 139
Δεν εχω αντιληφθει να ειπε κανενας ως τωρα εδω,οτι δεν ακουει νεους καλλιτεχνες επειδη γραφουν ψηφιακα,ουτε οτι τους παλιους καλλιτεχνες τους ακουει επειδη εγραψαν αναλογικα.

Οι καλοι καλλιτεχνες ασφαλως και τυγχανουν σεβασμου και εκτιμησης,ασχετα με την ηλικια τους η το μεσον στο οποιο γραφουν η εγραψαν.

Εκεινο που ελεχθη ειναι η προτιμηση στον αναλογικο ηχο,ακομη κι οταν η ηχογραφιση δεν ειναι "τεχνικα" σωστη,ειτε λογω ηλικιας ειτε λογω κακης εγγραφης.

Να ρωτησω ξανα κατι που ξαναρωτησα;Ειμαι βεβεαιος οτι ΟΛΟΙ οσοι εχουν και προτιμουν το πικαπ,εχουν και(τουλαχιστον)cd players και ενα αρκετα μεγαλο αριθμο cd's σε σχεση με τα βινυλια τους.

Απο αυτους που εχουν και προτιμουν το cd player η αλλα ψηφιακα μεσα,εχουν ΟΛΟΙ πικαπ;Αν ναι σε ποια αναλογια η συλλογη τους περιλαμβανει cd's και βινυλια;

Aν δεν εχουν πικαπ,πως να μην προτιμουν το cd;

Αν ειχαν πικαπ και τωρα δεν εχουν,δεν ειχαν καθολου αξιολογα βινυλια ωστε να κρατησουν εστω και μερικα;Τοσο καλυτερα ειναι ολα τα cd σε σχεση με τα βινυλια που ειχαν;

Αν ειχαν πικαπ,ποσο "καλο" ηταν;

Η προτίμηση στον αναλογικό ήχο σε σχζέση με το cd, το έχω ξαναπεί σε άλλη ευκαιρία, προέρχεται, εκτός φυσικά από εμμονές, στο εξής γεγονός:
Τα πρώτα χρόνια η ψηφιοποίηση ήταν ατελής και το αποτέλεσμα μάλλον σκληρό για τα αναλογικομαθημένα αυτιά. Στην συνέχεια και όταν πια οι ψηφιακές ηχογραφήσεις ήταν σε 18, 20 ή 24 μπιτ, τα βινύλια που κοβόντουσαν από αυτές υπερτερούσαν από την "πατημένη" 16/44.1 και ντιθεραρισμένη κόπια από την οποία έβγαινε το cd. Όταν λοιπόν το βινύλιο αυτό παιζόταν σε ένα καλό πικάπ, στην ουσία ήταν σαν να άκουγες υλικό HD σε σχέση με το cd.
Αυτά για να κατανοήσετε γιατί τα περισσότερα χρόνια από το '85 προτιμήθηκε το βινύλιο. Ευτυχώς όμως πια τα κομπιούτερ και τα αποθηκευτικά άλλαξαν και φθήνηναν και μπορούμε να κατεβάζουμε και να ακούμε την μήτρα όπως ακριβώς γράφτηκε χωρίς κανέναν από τους δεκάδες συμβιβασμούς της αναλογικής αλυσίδας παραγωγής και αναπαραγωγής και με ΠΟΛΥ περισσότερη ακρίβεια και πληροφορία.
Να κάνω μία τελευταία ερώτηση: Πόσοι από αυτούς που έχουν αξιόλογη δισκοθήκη βινυλίων με ακριβό σύστημα ανάγνωσης, έχουν και αντίστοιχα αξιόλογο ψηφιακό σύστημα? μήπως έχουν μείνει λίγο "μακρυά νυχτωμένοι" θεωρώντας ότι "τα ψηφιακά λίγο πολύ παίζουν ίδια" και δεν αξίζει να ξοδέψουμε εκεί ούτε καν τα λεφτά μιας κεφαλής? Να επιχειρήσουμε να το δούμε αυτό στατιστικά? τι αναλογικό και τι ψηφιακό έχετε οι βοώντες υπερ του αναλογικού?

Η προτίμηση στον αναλογικό ήχο σε σχζέση με το cd, το έχω ξαναπεί σε άλλη ευκαιρία, προέρχεται, εκτός φυσικά από εμμονές, στο εξής γεγονός:
Τα πρώτα χρόνια η ψηφιοποίηση ήταν ατελής και το αποτέλεσμα μάλλον σκληρό για τα αναλογικομαθημένα αυτιά. Στην συνέχεια και όταν πια οι ψηφιακές ηχογραφήσεις ήταν σε 18, 20 ή 24 μπιτ, τα βινύλια που κοβόντουσαν από αυτές υπερτερούσαν από την "πατημένη" 16/44.1 και ντιθεραρισμένη κόπια από την οποία έβγαινε το cd. Όταν λοιπόν το βινύλιο αυτό παιζόταν σε ένα καλό πικάπ, στην ουσία ήταν σαν να άκουγες υλικό HD σε σχέση με το cd.
Αυτά για να κατανοήσετε γιατί τα περισσότερα χρόνια από το '85 προτιμήθηκε το βινύλιο. Ευτυχώς όμως πια τα κομπιούτερ και τα αποθηκευτικά άλλαξαν και φθήνηναν και μπορούμε να κατεβάζουμε και να ακούμε την μήτρα όπως ακριβώς γράφτηκε χωρίς κανέναν από τους δεκάδες συμβιβασμούς της αναλογικής αλυσίδας παραγωγής και αναπαραγωγής και με ΠΟΛΥ περισσότερη ακρίβεια και πληροφορία.
Να κάνω μία τελευταία ερώτηση: Πόσοι από αυτούς που έχουν αξιόλογη δισκοθήκη βινυλίων με ακριβό σύστημα ανάγνωσης, έχουν και αντίστοιχα αξιόλογο ψηφιακό σύστημα? μήπως έχουν μείνει λίγο "μακρυά νυχτωμένοι" θεωρώντας ότι "τα ψηφιακά λίγο πολύ παίζουν ίδια" και δεν αξίζει να ξοδέψουμε εκεί ούτε καν τα λεφτά μιας κεφαλής? Να επιχειρήσουμε να το δούμε αυτό στατιστικά? τι αναλογικό και τι ψηφιακό έχετε οι βοώντες υπερ του αναλογικού?

Τελικα φαινεται να ξερεις καλυτερα απο μας γιατι μας αρεσει το βινυλιο.

Ολα τα πιο πανω ειναι απαντηση σ'αυτα που ρωτησα;

Εσεις κατ'αρχην εχετε πικαπ στο συστημα σας;

Στο συστημα μου εχω ενα Marantz CD52 II SE(μην σχολιασεις χωρις να ξερεις τι του εχει γινει :smile: ) και ενα Triode TRV CD4SE.

Απο πικαπ,Garrard 401(τελειωνει μια αυτοσχεδια βαση συντομα)/audiocraft AC3000MC,Thorens TD166HD,TD125,TD126 με rega,SME & Linn η alphason βραχιωνες,(μερικα αλλα επισης),τελειωνω συντομα ενα DIY πικαπ,και απο κεφαλες audio technica AT20SLa,AT20SS,benz micro Glider SL MR,LP ebony-S,Ebony TR,JICO MM1 SAS,1-2 Shelter,ortofon SPU,Shure v15 type III SAS & MR και διαφορες αλλες που δεν θυμαμαι τωρα.
Phono stages NVO SPA-II,Lukaschek PP1/T9,Leben RS-30EQ,modified vinyline,διαφορα step-ups και το prototype του νεου NVO SPA (baby version με λυχνιες βεβαια).

3000-4000 βινυλια και 1500+ cd's

Αρκετη μουσικη στον υπολογιστη

Εσυ τι εχεις σε αναλογικο;

Last edited: