niko Zed
Established Member
- 6 November 2008
- 297
Κωστας Λυμπερ1204148 said:Οι Simple Minds, στην εποχή τους, έβγαλαν τουλάχιστον 4 πολύ καλά άλμπουμ
5 αρκετα καλα θα ελεγα εγω...Βαζω μεσα και το πιο αγαπημενο μου, τo Sparkle in the rain !
Κακώς κατά τη γνώμη μου απαξιώνονται τόσο εύκολα.
Ευκολα δεν τους απαξιωνει κανεις...
Ουτε και τα καλα τους αλμπουμ !
Απλα ειναι λαθος απο υπερενθουσιασμο να υπερεκτιμαται μια καλη- για τα πρωτα χρονια της διαδρομη της -μπαντα οπου στην συνεχεια μεταλλαχθηκε σε μια πιο ανωδυνη, πιο ευπεπτη, πιο λουστραρισμενη μπαντα, και εδειχνε να κανει περισσοτερο δημοσιες σχεσεις, παρα alternative μουσικη, με στοχο τις επιδοτησεις/επιχορηγησεις του ΟΗΕ, της Γιουνισεφ η' και του υπουργειου πολιτισμου(αν εχουν τετοιο εκει...)
Σορρυ αλλα, ο παλαι ποτε...ήχος της Πόλης εκει πηγε περιπατο...
Μετά το πρώτο μισό των 80ς η Βρεττανική μουσική σκηνή δεν δείχνει σημαδια 'παρακμής'
Και ομως ηταν ορατα...Μπορει καποιοι να μην τα ειδαμε, αλλα δυστυχως ειχαν αρχισει να εμφανιζονται...
Μετά το πρώτο μισό των 80ς η Βρεττανική μουσική σκηνή.....αλλάζε[/U]ι. Κι όταν λέμε αλλάζει, εννοούμε εκ βάθρων.
Αυτο δεν ειπα...? Οτι δηλαδη: Aλλαξε τελειως το κλιμα και οι τασεις !!!!!
Και οπως εχουμε πει απο τη μια η μεγαλυτερη ταση του νησιου το φαινομενο που ακουει στο ονομα THE SMITHS.
Και απο την αλλη η πιο σκοτεινη ταση...
The Jesus & Mary Chain, οι Spacemen Three και οι My Bloody Valentine...
Αυτα μεχρι λιγο πριν το τελος της δεκαετιας. Γιατι μετα το '89 ενας νεος και τελευταιος δυνατος ανεμος στα alternative εδαφη παρεσυρε ολο το νησι !
Ολες οι μπαντες του Madchester, τα δυο νεα καμαρια της 4AD - Pale Saints & Lush, οι CUD, οι νεες μπαντες της Creation οι Ride και οι Slowdive, οι Moose, οι Teenage FunClub, οι aHouse, οι Spiritualised, οι Kitchens of Dinstiction, οι EAT, οι Five Thirty...κ.α.
Υπηρξε μεγαλος οργασμος... Για κανα δυο χρονια ομως...Γιατι μετα η απολυτη παρακμη σταθερα εως και σημερα που μιλαμε !!!!
Σταθερές, κατά τη γνώμη μου είναι οι The Fall, οι Felt και η electro-pop των Soft Cell και στη συνέχεια του Marc Almond, μαζί φυσικά με τους Pogues και τους Bad Seeds.
Πρωτον, οι Soft Cell και ο αγαπημενος μου Marc Almond δεν εχουν σχεση με το Indie/Rock/Alternative στερεωμα.
Δευτερον, οι Bad Seeds δεν εχουν σχεση με αυτο το νησι...αυτοι ειναι απο "αλλο" νησι....
Τριτον, τα υπολοιπα ονοματα που επεσαν στο τραπεζι ειναι παρα πολυ σπουδαια ονοματα...Υπαρχουν βεβαια κι αλλοι σαν αυτους...Που εβγαζαν σταθερα σοβαροτατα αλμπουμς... Αυτο...
Oι Βauhaus, το καμάρι του Northampton, καλοί αλλά overrated του κερατά[/B]
Ασχετως της οποιας αισθητικης και γουστου που μπορει να εχει ο καθε ενας απο εμας, δυστυχως το αντιθετο ακριβως εχει συμβει !!!! Δηλαδη ειναι η πιο underrated μπαντα της Βρετανιας !!!
Και μια απο τις σπουδαιοτερες EVER !!!!!!!!:worshippy:
Γι'αυτο αλλωστε αντεξαν στον χρονο και η μουσικη τους ακομα και σημερα προκαλει πραγματικο δεος !!!!!
σήμερα μπορώ να ακούσω μόνο το καλύτερο κομμάτι που έβγαλαν ποτέ κατά τη γνώμη μου: 'The Passion Of Lovers Is For Death'.
Να'τανε μονο αυτο....
for the record:
οι Cure ελάχιστα μου μίλησαν και για πάρα πολύ λίγο. To 'Pornography' για ένα μήνα περίπου, μετά γύρισα στα singles.
[/B]
Τα ιδια ακριβως ισχυουν και εδω...Να'τανε μονο το Pornography....:worshippy:
Πολυ φιλικα, αλλωστε για μουσικη μιλαμε :ernaehrung004:
Last edited by a moderator: