The Ten Biggest Lies in Audio.

Re: Απάντηση: Re: The Ten Biggest Lies in Audio.

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; :flipout: :flipout: :flipout:

Αυτό ήταν το καλύτερο ανέκδοτο που έχω ακούσει!!!

Εχω γράψει πάρα πολλά DVD-Audio 96/24 άλλα με original υλικό HD 96/24 που έχω κατεβάσει και άλλα που έχω ψηφιοποιήσει από βινύλια πάλι σε 96/24
Η διαφορά είναι τρομακτική εις βάρος του βινυλίου! Ακόμα και ο πλέον άσχετος με το Hi-Fi παρατηρεί αυτή την διαφορά. Ψόφιος ο ήχος του βινυλίου μπροστά στον original ψηφιακό HD 96/24 ήχο!

Οσες φορές κι αν έβαλα DVD Audio 96/24 πού έχει προέρθει από βινύλια πήρα σχόλια του τύπου: "Δεν έχει και τόσο καλή εγγραφή όπως το προηγούμενο ε;"
Και για τις ψηφιοποιήσεις έχω χρησιμοποιήσει διάφορα πικάπ σπίτι μου και σε σπίτια φίλων, διάφορα phono stages και διάφορα ADC. Πάντα, μα ΠΑΝΤΑ το αποτέλεσμα ήταν υποδεέστερο των πραγματικών ψηφιακών εγγραφών 96/24.
Δεν μας λες ανα έκανες ´σύγκριση με βινύλιο το ίδιο υλικό που λέχει παραχθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και για τα δύο, τρί, τέσσερα μέσα. Απλά μας λες για hd downloads και για ψηφιοποίηση δίσκων βινύλίου όπου το αντίγραφό σου υπερτερούσε του βινυλίου. Μπορεί και να είναι έτσι και τί έγινε;
Πιστική για το ένα ή το άλλο έσο είναι μόνο η σύγκριση όπως την έχω χιλιοειπεί.
Όλα τα μέσα φτιαγμένα από την ίδια πηγή από τον ίδιο άνθρωπο ταυτόχρονα. Σε αυτό πρόσθεσε εσύ και το ίδιο υλικό σε hd download. Τότε θα μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Λ.Σ.

Οχι δεν είπα ότι το αντίγραφό μου υπερτερούσε του βινυλίου. Το αντίγραφό μου ακουγόταν το ίδιο με το βινύλιο.

Το HD που έχω κατεβάσει υπερτερεί και του αντίγραφού μου και του βινυλίου.

Και το κατάλαβαν και άσχετοι άνθρωποι πού άκουγαν το αντίγραφο μην ξέροντας από ποιά πηγή έχει προέρθει.

Για ποιό σύστημα βινυλίου μιλάμε και με τι phono stage;

Γιατί το "διάφορα" δεν βοηθάει και πάρα πολύ... :)

Χρειαζόμαστε: 1 ζευγάρι καλώδια ηχείων ατερμάτιστα, 1 ζευγάρι πλαστικά καλώδια απλώματος τερματισμένα με
wbt, 1 ζευγάρι ηχεία, 1 μπουκάλι Johnnie Walker.

Δοκιμάζουμε το Johnnie Walker για να ελέγξουμε την ποιότητα. Παίρνουμε το ένα καλώδιο ηχείων και δοκιμάζουμε το ουίσκι ξανά. Για να βεβαιωθούμε για την σταθερή του γεύση, γεμίζουμε ακόμα ένα ποτηράκι και πίνουμε. Επαναλαμβάνουμε. Βάζουμε τον έναν πόλο στο συν και τον άλλο στο πλην. Ακολουθούμε προσεκτικά τη διαρομή μέχρι τον ενισχυτή. Τεντώνουμε το καλώδιο και δοκιμάζουμε αν έρχεται το ηχείο. Βεβαιωνόμαστε ότι το ουίσκι είναι ακόμα εντάξει. Καλού κακού δοκιμάζουμε και τη γεύση του καλώδιου. Παίρνουμε έναν δίσκο βινυλίου και κοιτάμε αν χωράει να περάσει στο πορτάκι του πλέιερ. Αν κολήσει στο μαραφέτι του πλέιερ, ξύνουμε με ένα τσακαβίδι. Δοκιμάζουμε το ουίσκι γιατί είναι σημαντικό σ’ αυτή τη φάση. Μετά, τυλίγουμε τα καλώδια απλώματος γύρω μας. Ή κάτι τέτοιο. Μπορούμε να βάλουμ και πωθ το λένε. Ποιόθ ενδιαφέρεται. Τώρα παίρνουμε το θηλεχοντρόλ και ελέθουμε το ουίκι. Προθθέθτουμε ένα μικρό κίτρινο κροκόδειλο. Ανάφουμε τον ενιχιτή τθου 350 βαθμούθ. Θραβάμε τα καλώδια και ό,τι βρούμε μπροθτά μς. Πατάμε τα μακκθιλάρια με κάτι που ζουλιέται και κσαπλώνουμε. Δεν κζεχνάμε να ελέγκχουμε το ουίκι και φατάμε
play. Όταν κθυπνήθουμε παίνουμε τηλέφωνο τον CostaCoyiaνα πυομε τι ακουθαμε.

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:
:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: The Ten Biggest Lies in Audio.

Ολα τα μέταλλα και περισσότερο τα κράμματα απαιτούν κάποιο χρόνο ομογενοποίησης και σταθεροποίησης των χαρακτηριστικών τους,μεταβαίνοντας απο την ρευστή κατάσταση στην στερεά( π.χ κολλήσεις).

Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στα μέταλλα.Για παράδειγμα το μπετό αποκτά 70-80% των χαρακτηριστικών του περίπου στα 50 χρόνια και φθάνει στο μάξιμουμ γύρω στα 100 χρόνια μετά.

Η συναρμογή κι η αγωγιμότητα μεταξύ επαφών,υπάγεται επίσης σε φυσικούς κανόνες.Ο χρόνος κι άλλοι εξωτερικοί παράγοντες υπεισέρχονται στην εξίσωση.

Συγνώμη που αναγκαζομαι να επέμβω αλλά μετά από πολλές ρίψεις μπετού και πολλά χιλιάρικα στα εργαστήρια τεστ αντοχών αυτά για το μπετό ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Το μπετό αναπτύσει το 70-80% των αντοχών του τις πρώτες 7 ημέρες όπου είναι και ο χρόνος που τεστάρουμε το πρώτο δοκίμιο για να δούμε αν πάμε καλά για ξεκαλούπωμα στις 15 ημέρες. Επίσης οι αντοχές αναπτύσονται με την υγρασία και εφόσον στεγνώσει τελείως τέρμα κάτι το οποίο συμβαίνει μέσα σε 1-2 εβδομάδες. Κρίσιμα πολύ είναι τα 2 πρώτα 24ωρα.

Επίσης το C20/25 που χρησιμοποιείται στις οικοδομές έχει ενδεικτική διάρκεια ζωής 50-100 χρόνια και μετά για τα μπάζα. Και τα 100 πολλά είναι και όλα αυτά εφόσον υπάρχουν κάποιες συνθήκες π.χ. όχι πολλοί σεισμοί κτλ.

Αυτά λέει η επιστήμη και τα υπόλοιπα οι μάστορες που εγώ συγκεκριμένα τους απαγορεύω ρητά να εκφέρουν άποψη στη δουλειά.

Πιθανόν να είναι κι έτσι,αλλά αυτά που γράφω παραπάνω(δεν είμαι πολιτικός μηχανικός),απο πολιτικούς μηχανικούς μέλη του φόρουμ έχουν γραφεί στην εκτός σε θέμα με αντικείμενο τους σεισμούς κι όχι απο μάστορες...

Κι εγώ είχα την εντύπωση,ότι μετά τα 40-50 χρόνια γίνεται άχρηστο,αλλά με διόρθωσαν,ότι αυτό δεν ισχύει.Οχι ένας αλλά δύο.Εγώ το δέχθηκα,αφού είναι η δουλιά τους.

Ψάχνοντας τώρα απο περιέργεια βρήκα,ότι με βάση τον ELOT EN 206-1,προβλέπεται διάρκεια ζωής για τον τύπο σκυροδέματος C25/30 κοντά στον αιώνα,οπότε μάλλον αυτοί είχαν δίκιο...

Last edited:
o jargon εχει δικιο.η διαρκεια ζωης του σκυροδεματος c20/25 το οποιο χρησιμοποιειται και στις περισσοτερες οικοδομες ειναι 100 χρονια χωρις να συμπεριλαβεις εντονες σεισμικες δραστηριοτητες οι οποιες και το εξασθενουν.γι'αυτο υπαρχουν τα σιδερα.
τωρα το οτι μπορει να αντεξει και παραπανω οπως και το οτι μπορει να αντεξει και σεισμους μεγαλυτερους απο αυτους για τους οποιους μελετηθηκε ειναι γιατι οπως μας ελεγαν και στη σχολη "το μπετο εχει φιλοτιμο"...
χρονια πολλα σε ολους με υγεια...

Δεν ξέρω κατά πόσον ενδείκνυται στο παρόν θέμα, αλλά το σκυρόδεμα δεν στεγνώνει ποτέ, και ούτε είναι δόκιμος ο όρος του στεγνώματος (ξήρανσης). Απλώς, το σκυρόδεμα πήζει κατά τη διαδικασία της σχετικής εξώθερμης αντίδρασής του με το νερό, κάτι που συμβαίνει για πολλά χρόνια, (θεωρητικά, καθ' όλη τη διάρκεια της ωφέλιμης ζωής του). Απλώς, κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες αναπτύσσει το μέγιστο μέρος της αντοχής του, κάτι για το οποίο θεμελιώδης προϋπόθεση είναι η παρουσία νερού. Το να αφήσει κανείς νεαρό σκυρόδεμα να στεγνώσει και να χάσκει ξασπρισμένο στον Ήλιο, ειδικά το καλοκαίρι, είναι σοβαρή παράλειψη.

Xaxax! Νομίζω όμως ότι ξεφύγαμε τελείως τώρα και σε λίγο θα γράψουμε το

"The ten biggest lies about concrete"

Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει κανέναν να το συνεχίσουμε νομίζω..