The Ten Biggest Lies in Audio.

Υπο συνθηκες το βινυλιο μπορει να παιξει καλυτερα απο cd και hd. Αν καποιος εχει ενα συστημα που το βινυλιο παιζει καλυτερα ας αγοραζει βινυλια.
Στο δικο μου συστημα ας πουμε το Cd επαιζε παντα καλυτερα απο το sacd. Λογικο αφου sacd ακουγα με ενα sony 999es και cd ακουγα με ενα 50αρι που το αναλογικο του σταδιο ειχε πολυ σκληρο modification. Τι σημαινει αυτο, οτι το cd παιζει καλυτερα απο το sacd;
Οποτε ας αφησουμε τις ακουστικες εντυπωσεις που εχει ο καθενας απο εμας στο συστημα του. Αν θελουμε να κρινουμε το "μεσο" αρκουν τα τεχνικα χαρακτηριστικα.

Υπο συνθηκες το βινυλιο μπορει να παιξει καλυτερα απο cd και hd. Αν καποιος εχει ενα συστημα που το βινυλιο παιζει καλυτερα ας αγοραζει βινυλια.
Στο δικο μου συστημα ας πουμε το Cd επαιζε παντα καλυτερα απο το sacd. Λογικο αφου sacd ακουγα με ενα sony 999es και cd ακουγα με ενα 50αρι που το αναλογικο του σταδιο ειχε πολυ σκληρο modification. Τι σημαινει αυτο, οτι το cd παιζει καλυτερα απο το sacd;
Οποτε ας αφησουμε τις ακουστικες εντυπωσεις που εχει ο καθενας απο εμας στο συστημα του. Αν θελουμε να κρινουμε το "μεσο" αρκουν τα τεχνικα χαρακτηριστικα.

Ωχ ενας λογικος !

Κάψτε τον:devil-smiley-029:

:grinning-smiley-043

Ένα καλοστημένο σύστημα πρέπει να παίζει μαγευτικά, είτε cd είτε βινύλιο. Ιδιαίτερα σε απλές ηχογραφήσεις (όχι αναφοράς δηλαδή) να μεταφέρει την ατμόσφαιρα και πάνω απ' όλα να παίζει μουσική.

Δεν θα ήθελα να συνεχίσω να γράφω για να μην στεναχωρήσω κάποιους φίλους-bye-

Κανένας για ακρόαση κάποιο απόγευμα? (στείλτε pm)

Δυστυχώς κάποιοι προσπαθούν να μας τρελάνουν ανάγοντας σε δόγμα την ρετρολαγνεία.
Κατά σύμπτωση στη Θεσσαλονίκη είναι και ο άλλος που λέει ότι πρέπει να γυρίσουμε στα γραμμόφωνα γιατί σε λίγο χρόνο το ηλεκτρικό ρευμα θα διακοπεί δια παντός !
Ναι μα την Παναγία έχει βγάλει και βιβλίο για αυτό .
ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΤΡΙΓΩΝΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ :aetsch:

Απάντηση: Re: The Ten Biggest Lies in Audio.

Δυστυχώς κάποιοι προσπαθούν να μας τρελάνουν ανάγοντας σε δόγμα την ρετρολαγνεία.
Κατά σύμπτωση στη Θεσσαλονίκη είναι και ο άλλος που λέει ότι πρέπει να γυρίσουμε στα γραμμόφωνα γιατί σε λίγο χρόνο το ηλεκτρικό ρευμα θα διακοπεί δια παντός !
Ναι μα την Παναγία έχει βγάλει και βιβλίο για αυτό .
Καλά-καλά κορόιδευε......εσένα θα πιάσουν πρώτο οι κακοί την μέρα της κρίσης. :grandpa:

Ρε λες...;

Μετά θα μαζευόμαστε και θα παίζουμε κιθάρες.
....

Μάντεψε ποιος θα έχει την καλύτερη...., "από παλιά":flipout:

Πλάκα-πλάκα η μουσική εκεί έχει την μεγαλύτερη αλλοίωση..., όταν μετατρέπεται σε ρεύμα.

Κύριοι, το άρθρο που παρατέθηκε στην αρχή του νήματος, έλεγε και άλλα
πράγματα, αλλά ως συνήθως έχουμε πάλι τα ίδια! Αναλογικό Vs ψηφιάκο!!!
Τόσο πολύ κόπτεστε??!! Ακούστε λίγο μουσική καλύτερα από όποιο μέσο
σας ευχαριστεί και αφήστε τα υπόλοιπα, πολύς λόγος γιά το τίποτα...
... και πολλοί δήθεν γνώστες να λένε τα δικά τους!!!

Re: Απάντηση: The Ten Biggest Lies in Audio.

1. Τζιμισκή για την επερχόμενη δοκιμή σου -στο σύστημα σου- έχω ένα εκπληκτικό εργαλείο που σας το διαθέτω, είναι ένας δίσκος βινυλίου αμέσου κοπής με το αντίστοιχο sacd, ηχογραφημένο από το ίδιο υλικό και είναι φτιαγμένο για τέτοιες αντιπαραθέσεις.

Άντε, κανόνισε, και μετά πάμε μία βόλτα από τον μουστιάκια να το συζητήσουμε... :)

Έχεις καθήσει να ακούσεις rock από CD;
Εμένα δε μου κάνει ρε φίλε...
Και να ήταν μόνο αυτό...

Μετά θα μαζευόμαστε και θα παίζουμε κιθάρες.
....

Α να χαθείτε παλιοκιθαρίστες! Παίρνατε όλες τις γυναίκες στα beach party και εγώ που έπαιζα drums έμενα με τη μπαγκέτα στο... χέρι... :slapface:

Κύριοι, το άρθρο που παρατέθηκε στην αρχή του νήματος, έλεγε και άλλα
πράγματα, αλλά ως συνήθως έχουμε πάλι τα ίδια!

Το πιάνουμε ένα ένα...
Μετά τα αναλογικά vs CD θα πιάσουμε τα καλώδια, τα χρυσά αυτιά, τα conditioners...
Έχει ψωμί αυτό το θέμα λέμεεεε! :flipout:

Σύνοψις...
Το Σαββάτο θα είναι σπίτι μου ο Dipie, o Guybrush, ο Themiloc (αν τα καταφέρει) και ο Δημήτρης... Ξεχνάω κάποιον;
Κάτι σαλεύει για Παρασκευή βράδυ αλλά δεν είναι τίποτα σίγουρο... Κοψ θα σε πάρω τηλέφωνο αν παιχτεί κάτι, αλλιώς ετοιμάσου για το επόμενο Σαββάτο να ανηφορίσεις με το επόμενο group... :)

Οι κύριοι που επιμένουν ότι το CD παίζει καλύτερα ας κανονίσουν κάποιες ανάλογες συναντήσεις για να υποστηρίξουν τα λεγόμενά τους μήπως και βγάλουμε κανένα συμπέρασμα τελικά...

Re: Απάντηση: Re: The Ten Biggest Lies in Audio.

Πλάκα-πλάκα η μουσική εκεί έχει την μεγαλύτερη αλλοίωση..., όταν μετατρέπεται σε ρεύμα.

Επιτέλους, το λέει και κάποιος... :shakehands:

Και ακόμα μεγαλύτερη όταν το ρεύμα (η τάση θα έλεγα εγώ) πάει να μετατραπεί σε μουσική... στο τέλος της αλυσίδας

Αυτά είναι τα biggest lies

Last edited:
Πολύ σωστά! Και ειδικά αν τα καλώδια που μεταφέρουν το ρεύμα δεν είναι αξιόλογα... Εκεί να δεις τι γίνεται...

ΦΟΥΡΝΕΛΟΟΟΟΟΟ!!!
(μα τι παλιοχαρακτήρας που είμαι τελικά... θα με αφορίσουν από συντονιστή! Τη βλέπω τη δουλειά! :flipout::flipout::flipout:)

Βtw αν παιχτεί κάτι την παρασκευή να ετοιμάζεσαι Vassilis_T... Σου έχω πεϊνιρλί και αψέντι...

Πολύ σωστά! Και ειδικά αν τα καλώδια που μεταφέρουν το ρεύμα δεν είναι αξιόλογα... Εκεί να δεις τι γίνεται...

:slapface:

Δε μας πείθεις, :flipout:

και αυτά αλλά και όλα τα υπόλοιπα τελικά ή σε τελική ανάλυση (για όσους θέλουν το ακούσουν αλά Καρόλου) είναι θέμα γούστου, ευχρηστίας και οικονομίας. :guitarist:

Last edited:
:slapface:

Δε μας πείθεις, :flipout:

Φτου... Τζούφιο το φουρνέλο...

και αυτά αλλά και όλα τα υπόλοιπα τελικά ή σε τελική ανάλυση (για όσους θέλουν το ακούσουν αλά Καρόλου) είναι θέμα γούστου, ευχρηστίας και οικονομίας. :guitarist:

Για θέμα γούστου δεν το συζητώ καν...
Το θέμα ευχρηστίας είναι ένα άλλο κεφάλαιο όπου φυσικά το βινύλιο χάνει by default, αλλά κυρίαρχος εκεί είναι το mp3... Το CD είναι πάλι κάπου στη μέση βέβαια αλλά τι να κάνουμε, θα το συνηθίσει... :flipout:

Η οικονομία είναι σχετική, Εγώ θα προτιμούσα την ισσοροπία.
Πιο καλό ήχο έχεις από ένα ισσοροπημένο σύστημα παρά από ένα όπου έχεις κάνει οικονομία σε κάποιους κρίκους της αλυσίδας του.
Δεν μπορείς να πεις ότι θα φτιάξεις ένα σύστημα των 3000 ευρώ όπου ο ενισχυτής θα κάνει 1000 ευρώ, τα ηχεία 1970 και το player 30 ευρώ, ενώ θα χρησιμοποιήσεις καλώδια τηλεφώνου για τις συνδέσεις σου...
Αυτό δεν θα παίξει όπως ένα ανάλογο σύστημα των 3000 ευρώ όπου είναι πιο σωστά κατανεμημένο...

Άντε, πάω να ακούσω λιγο live με συνοδεία μπόλικου κρασιού και μεζέδων και θα σας πω αν ακούσω σωστά τα μπαγλαμαδάκια... -bye-

Κανένας για ακρόαση κάποιο απόγευμα? (στείλτε pm)

Εγώ! Θα σε πάρω αύριο να τα πούμε...;)

Λίγα τα λόγια σου για τα τρίγωνα, μη σκοτωθούμε! :argue:

Peace !!!!

Κι εγω όπως οι περισσοτεροι "ασχολουμαι" πολλά χρόνια μ όλη την "άρρωστη" παρέα μου των "ομοιοπαθούντων" - Mosfet, ρευματα, λαμπες, χροιες, κεφαλές, βινύλια, καλώδια, monitors, πειραγμένα BC1, racks, ηχοπαγίδες, stereophile recommended components, εκθέσεις, XRCD, SACD, 180gr βινύλια, κλπ, κλπ. κλπ - αααααααα και αμέτρητα κραξίματα των γυναικών μας....
Στο τέλος της κάθε κουραστική ημέρας, ζεσταίνω τις λάμπες μου, σβήνω τα φώτα και η μουσική "χτίζεται" στον χώρο μου και μαγεύει.
Είτε βινύλιο (που θέλει και το χάδι του) είτε CD - καλή ή κακή εγγραφή, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΜΟΥΣΙΚΗ !!!!!!

Και τωρα που γράφω, ακούγοντας την φωνάρα της Randy Crawford - μαγεύομαι από το SOFT - παρότι ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑΚΙΑΣ μεχρι το κοκκαλο, μαγευομαι από το SOFTware - την ΜΟΥΣΙΚΗ....

Re: Απάντηση: Re: The Ten Biggest Lies in Audio.

Εμ, αυτό βρίσκουν κάποιοι και το αποτέλεσμα γνωστό. (δεν μιλάω προσωπικά για εσένα)
Μάλιστα αυτό λέει και ο δεκάλογος.

- "Can't you hear that?"
- Ποιο του λες εσύ.
- Τα δυναμικά, σου λέει.
- Και τι είναι δυναμικά, ρωτάς
- Εεε......:chinscratch: μα αυτό που λένε οι ριβιούερς, δεν το ακούς ;
- Μα για ποιο πράγμα μιλάς ;
- Αυτό που το πικάπ έχει καλύτερο του cd, άκου......

Αν δεν σε πείσει, υπάρχουν και τα καλώδια και αν είσαι απαιτητικός......, κοντίσιονερ, κύπελλα, κ.α.

Για να βρεις κάτι πρέπει να ξέρεις τι ψάχνεις, έτσι δεν είναι ;
Από τι εξαρτάται, τι παίζει ρόλο, τα όρια του, πως σου αρέσει, κτλ.
Τα τεχνικά και η ορολογία (όπως σε κάθε τομέα) βοηθούν ώστε να μπορούμε να συνεννοηθούμε καλύτερα και να ξέρουμε ότι μιλάμε για το ίδιο πράγμα.

Τώρα αν λες:
αυτό είναι πιο "..τάδε..." από το άλλο, αλλά το "..τάδε..." δεν ξέρω τι είναι, δεν είναι σοβαρή θέση.

Η μελέτη δια της παρατηρήσεως δεν λέω καλή είναι αλλά δεν έχεις ασφαλή συμπεράσματα.

Προφανως καποιος ακουει μουσικη γιατι μεσω αυτης απελευθερωνεται το πνευμα και επερχεται η καθαρση. Αυτο μου εχει συμβει σπανια οταν ακουω Mp3 και cd και οταν αυτο συμβαινει δεν μπορει να συγκριθει με την ψυχικη μεταμορφωση που επιτυγχανεται μεσω του πικαπ. Προφανως αυτο το λεω για οσα cdp εχω ακουσει μεχρι στιγμης και που δεν ειναι και ιδιαιτερως πολλα. Δεν ειμαι σιγουρα προκατειλλημενος και αν στο μελλον βρεθει player σε μη εξωφρενικη τιμη που να μπορει να μου 'μιλησει', να εισαι σιγουρος οτι θα το τσακωσω.

Δεν υπαρχουν αντικειμενικες αληθειες και για αυτον ακριβως τον λογο
αν καποιοι τη βρισκουν με το cd player περισσοτερο, τοτε well done-δεν ειναι περισσοτερο ή λιγοτερο σωστοι απο εμενα.

Οπως και ενα ηχειο που καποιος μπορει να το προσκυναει εγω μπορει να θελω να το κατ**ρησω.

Απάντηση: Re: The Ten Biggest Lies in Audio.

Συμφωνώ!!! Επί τέλους και μια φορά!
Εδώ μάλλον θα διαφωνήσουμε γιατί πιστεύω ότι τα ψηφιακά δεν μπορούν να αποδόσουν σωστά τα δυναμικά.

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; :flipout: :flipout: :flipout:

Αυτό ήταν το καλύτερο ανέκδοτο που έχω ακούσει!!!

Εχω γράψει πάρα πολλά DVD-Audio 96/24 άλλα με original υλικό HD 96/24 που έχω κατεβάσει και άλλα που έχω ψηφιοποιήσει από βινύλια πάλι σε 96/24
Η διαφορά είναι τρομακτική εις βάρος του βινυλίου! Ακόμα και ο πλέον άσχετος με το Hi-Fi παρατηρεί αυτή την διαφορά. Ψόφιος ο ήχος του βινυλίου μπροστά στον original ψηφιακό HD 96/24 ήχο!

Οσες φορές κι αν έβαλα DVD Audio 96/24 πού έχει προέρθει από βινύλια πήρα σχόλια του τύπου: "Δεν έχει και τόσο καλή εγγραφή όπως το προηγούμενο ε;"
Και για τις ψηφιοποιήσεις έχω χρησιμοποιήσει διάφορα πικάπ σπίτι μου και σε σπίτια φίλων, διάφορα phono stages και διάφορα ADC. Πάντα, μα ΠΑΝΤΑ το αποτέλεσμα ήταν υποδεέστερο των πραγματικών ψηφιακών εγγραφών 96/24.