The Terror [AMC]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 13 44.8%
  • Πολύ Καλή

Votes: 10 34.5%
  • Καλή

Votes: 4 13.8%
  • Μέτρια

Votes: 2 6.9%
  • Κακή

Votes: 0 0.0%

• Total voters
    29
Είδα το 6ο. Άσχημα τα βλέπω τα πράγματα....

Μόλις το είδα και εγώ!
Όντως πολύ μαύρα τα πράγματα! :-|

Τώρα..

για το ον το οποίο μας το ξαναέδειξε..
δεν μου φέρνει και πολύ προς Yeti..
δεν είχα καταλάβει ως τώρα ότι ήταν έτσι ακριβώς..

Μυστήριο και η σχέση του με την εσκιμώα..

Χμμμ.. τι λες εσύ Θοδωρή ??

Το ον..

.. μου θυμίζει διασταύρωση ανθρώπου με πολική αρκούδα θα έλεγα! :-|

Τώρα ξαναείδα την σκηνή και κατάλαβα κάτι καλύτερα..

Του λέει η Εσκιμώα.. δέξου με στην θέση του πατέρα μου ως Σαμάνο σου..
Δεν μπορείς να μην έχεις Σαμάνο..

(Ιερέας, μάγος-γιατρός και αρχηγός ενίοτε της οικογενειακής θρησκείας.. άνδρας ή γυναίκα..)

https://el.wikipedia.org/wiki/Σαμανισμός

Μετά όμως η εμφάνιση της εσκιμώας στην συνέχεια στα πλοία..
ίσως δείχνει ότι δεν την δέχτηκε το Ον ??

Για να δούμε..

Αφήνω 2 για αύριο.. και 2 για την Πέμπτη! :cool:

Καταλαβα τι του ειπε και ξερω τι ειναι ο Σαμανος....απλα δεν μπορώ να φανταστώ τι παιζει.

Γενικά με τους μπαμπουλες δεν το χω και εφόσον μιλάμε για εντελώς φανταστικό σενάριο πλέον....δεν το ψάχνω. Δεν εχω διαβάσει τα αληθινά γεγονότα που είπε ο avpap...αλλά πολύ αμφιβάλω αν έχει μπαμπουλες εκεί.

Με χαλάει λίγο το φανταστικό κομματι τις σειράς.

Ισως ολα εξηγηθούν με πληροφορίες για την κουλτούρα και τα πιστευω των Εσκιμώων....αλλα δεν ξέρω τίποτα για το θέμα.

Για όποιον δεν ξέρει το έβαλα! :p
Η θεωρία που αναλύει εκεί και η Wiki.. σαφώς αφήνει πολλά ενδεχόμενα ανοιχτά..

Εμένα πάντως μου αρέσει και η φάση του φανταστικού, υπό το πρίσμα αυτής της θεωρίας! :cool:
.. εδώ πιστεύω ότι είναι άντε κάπου στο 1/3 της ιστορίας,
και όλος ο άλλος χρόνος είναι αφιερωμένος σε πιο πραγματικά στοιχεία.

Εάν μένανε μόνο στα πραγματικά στοιχεία, θα ήταν κάτι σα ντοκιμαντέρ του Discovery ή του National Geographic! :cool:

Εδω διαφωνω. Γιατι το λες αυτο...δεν θα μπορουσε να ειναι μια ωραια σειρα χωρις το φανταστικο? Εχει τοσο πολλα που μπορει να παν στραβα οπως βλεπουμε ηδη που αρκουν για να ειναι ενα καλο θριλερ. Δεν χρειαζεται να ειναι sci fi ή τρομου για να ειναι καλο.
Το να μην εχει τερατα δεν θα την εκανε ενα βαρετο ντοκιμαντερ κατ εμε.

Αλλα ας μην ειμαι απαισιοδοξος...μπορει να στρωσει καπως το πραμα. Οπως και να χει, το μονο σίγουρο ειναι οτι θα την δω μεχρι τέλους. :ernaehrung004:

Όχι δεν έχω πρόβλημα με τα ντoκιμαντέρ..
.. βλέπω και τέτοια! :cool:

Από το AMC όμως ?? :cool:

Σκέψου πάντως εκείνη την εποχή, πόσα πράγματα ήταν άγνωστα για αυτούς τους ανθρώπους!
και από θέμα πολιτισμών δηλαδή και άλλα σχετικά!

Ακόμη και τώρα δηλαδή πολλά μπορεί να μην ξέρουμε! :cool:

Θα μπορούσε ή όλη φάση του κινδύνου να βασιζόταν στην πραγματικότητα σε κάποια άγρια ζώα.. πολικές αρκούδες κτλ..

Εγώ όμως το βρίσκω έξυπνο που για αυτόν τον έστω υπαρκτό κίνδυνο
πήραν και μία "θεωρία" και την ντύσαν με μία δόση υπερφυσικού!

Το βρίσκω ότι έδεσε ωραία ιδίως για την εποχή αυτή.

..

Μου θυμίζει κάπως το Taboo θα έλεγα εδώ! :cool:

Θα δούμε όμως, όντως που θα το πάνε..
οκ για μένα ως τώρα..

Last edited:
Λοιπόν, για να είστε κάπως σωστά ενημερωμένοι τι θα δείτε περίπου..
διαβάστε την εισαγωγή στο 1ο post..

H σειρά βασίζεται σε νουβέλα που περιλαμβάνει και το φανταστικό στοιχείο.. (μαζί με το πραγματικό..)
Τα εξήγησε σαφώς και ωραία ο πρόεδρος προγράμματος του AMC..

"Η αυθεντικότητα είναι κάτι που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ και αυτή η μοναδική μίξη της αληθινής ιστορίας με
την επιστημονική φαντασία στην νουβέλα του Dan Simmons, είναι κάτι που δεν έχουμε ξανασυναντήσει."

https://avclub.gr/forum/showthread.php/148199-The-Terror-AMC?p=1057607991&viewfull=1#post1057607991

Να σας πως ότι έριξα τελικά και μία ματιά στην νουβέλα.. :p
αλλά να δούμε πως θα το πάνε εδώ! :cool:

Η ύπαρξη τέρατος πίστευα ότι θα με ενοχλήσει αλλά τελικά δεν έγινε αυτό. Συμφωνώ απόλυτα με τον Teddy ότι δεν χρειαζόταν για να κάνει τη σειρά ενδιαφέρουσα, από την άλλη όμως υπάρχει και στο βιβλίο οπότε μάλλον δεν υπήρχαν και πολλές επιλογές.

Είδα 4-5-6 και πρέπει να πω ότι η σκηνή του πάρτι ήταν φανταστική, ειδικά όπως το έβλεπε ο καπετάνιος μέσα από τη δική του λίγο "μπερδεμένη"οπτική γωνία. Ήταν κάτι μεταξύ εφιάλτη και παραίσθησης.

Συμφωνώ με τον Άκη για αυτό που λέει για την εσκιμωα όταν εμφανίζεται στο πάρτι. Και εμένα προς τα εκεί πήγε το μυαλό μου.

Τραβάτε με κι ας κλαίω.....είμαι στην μέση του 7ου...-bye-

Πρώτο απ όλους με βλέπω να διασχίζω τον πόλο!
Πήρες φόρα και δεν σταματάει το έλκηθρο με τίποτα. Σου έχουν μείνει προμήθειες ή θα την βγάλεις με γαλετα την υπόλοιπη βραδια; :)

Εννοείται οτι δεν τρώω τίποτα καθώς βλέπω την συγκεκριμένη σειρά....έτσι για να μπαίνω στην θέση των πρωταγωνιστών....μετά το 5ο επεισοδιο δε... ...δεν πίνω ούτε αλκοόλ ώστε να συμπάσχω με τον Καπετάνιο.

:flipout:

Εννοείται οτι δεν τρώω τίποτα καθώς βλέπω την συγκεκριμένη σειρά....έτσι για να μπαίνω στην θέση των πρωταγωνιστών....μετά το 5ο επεισοδιο δε... ...δεν πίνω ούτε αλκοόλ ώστε να συμπάσχω με τον Καπετάνιο.

:flipout:
Κλαίω!!

Η μόνη τηλεοπτική σειρά που σε βοηθάει να αδυνατίσεις. Οι συνεχείς ακρωτηριασμοί βοηθούν ακόμη περισσότερο

Πάω να αγοράσω καμιά κονσέρβα κρέας με φασόλια σήμερα να μπω καλύτερα στο κλίμα της σειράς! :p :laugh:

Μιάς και διάβασα τι λέει περίπου η νουβέλα να πω ότι τα πράγματα είναι μάλλον "απλά και ωραία!"
Έχουμε μία πραγματική ιστορία η οποία συνδυάζεται μπορούμε να πούμε με έναν τοπικό θρύλο..

..ο οποίος είναι αλήθεια στην περίπτωση εδώ. :cool:

Μιά χαρά! :D

Εάν δώσετε βάση σε αυτό που θα πει η Εσκιμώα στο 6ο τα πράγματα ξεκαθάρισαν μάλλον σε καλό βαθμό.
Μετά ανατρέξτε στην θεωρία του πράγματος.

'Εβλεπα και το Frontier του Discovery, και οι εσκιμώοι έχουν πολλούς θρύλους!
Κάτι σα τους Ινδιάνους ας πούμε!

Last edited:
Όντως.. εντελώς χαζή η τελευταία σκηνή του 8ου.. :-|

ούτε ένας πυροβολισμός δεν έπεσε..
τελείως πανικός..

Είχε και αρκετό μπλα-μπλα το επεισόδιο..
Περίμενα να δούμε κάποια εξήγηση για το ον..

.. και την σχέση του με τους εσκιμώους..
και κυρίως τώρα με την εσκιμώα..

.. όπως αναφέρεται περίπου στην νουβέλα, και μου άρεσε.
Να δούμε εάν θα δωθούν οι εξηγήσεις στα 2 τελευταία..

Αυτό που μου αρέσει στα τελευταία είναι η αλλαγή σκηνικού πάντως!
Αρκετά ατμοσφαιρικό και το νέο σκηνικό..

Τι αναφέρει η νουβέλα για το Ον..

Το Ον είναι η "προσωποποίηση" κάποιου δαίμονα που ήρθε στην περιοχή και άρχισε να σκοτώνει τους Εσκιμώους..
Οι εσκιμώοι βρήκαν τρόπο να το ελέγχουν με την βοήθεια "Ιερέων" - Σαμάνων..
οι οποίοι μέρος του τρόπου αυτού ήταν να κόβουν τις γλώσσες τους..

Γι' αυτό και ο 1ος εσκιμώος που σκότωσαν είχε κομμένη γλώσσα
και στην συνέχεια προσπάθησε να πάρει την θέση του η κόρη του και έκοψε και αυτή την γλώσσα της..

Αύριο τα 2 τελευταία! :cool:

Last edited: