The Thing - Prequel

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    0
Re: The Thing (2011) - Prequel

Ενδιαφεροντα !!! Θα ψαξω να βρω τα κομικς αμεσα.

Μπορεις να μου πεις τους τιτλους των παλαιων ?

Mε συγχωρείς για την αργοπορία της απάντησης.Είναι τα The Thing From Another World: Climate of Fear, 4 τεύχη και, The Thing From Another World: Eternal Vows 1 τεύχος...το πρώτο τεύχος του Climate of Fear είναι συλλεκτικό γιατί έχει τη συνέχεια της ιστορίας με τον Τσάϊλντς και τον Μακρίντυ, θα το βρείς από 80 έως 130 δολλάρια περίπου, τα υπόλοιπα τα έχουν πολύ φθηνά.

Τηρουμένων των αναλογιών πάντα η ταινία είναι πολύ καλή.Μη περιμένετε να νιώσετε την ατμόσφαιρα του φιλμ του Κάρπεντερ, αυτά ήταν για το τότε κοινό, ας μην ξεχνάμε πως η ταινία δεν έγινε ποτέ επιτυχία στο σινεμά, αλλά στα οικιακά φορμά !
Το δέσιμο του prequel με το φιλμ του Κάρπεντερ είναι εξαιρετικό, δεν τους έχει ξεφύγει τίποτα.Τα εφέ είναι πάρα πολύ καλά και αληθοφανή.Γενικά θα έλεγα πως η ταινία απευθύνεται σε όσους απλά είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους βλέποντας το φιλμ του '82, τι στο καλό είχε συμβεί στη βάση των Νορβηγών...

Καλούτσικη αλλα ε βαρυ όνομα στην πλάτη της. Δεν έχει την αγωνία της ταινίας του Carpenter βέβαια, πιο πολύ ένα παγωμένο Alien μου θύμισε.
Το μεγάλο προσόν της ταινίας του 1982, εκτός απο το cast, ήταν οτι δεν έδειχνε τον εξωγήινο και δημιουργούσε μια ατμόσφαιρα αβεβαιότητας. Ποιος είναι ποιος, ποιος είναι τι κτλ. Εδω έχουμε ένα κυνηγητό του Κυρίου Πλοκάμια με τα όπλα στα χέρια...
...και, συγνώμη τώρα, η λεπτεπίλεπτη twenty something παλαιοντολόγα πως τα κατάφερε να τρέχει μέσα στα χιόνια φορτωμένη με το φλογοβόλο; Απο geek σε GI Jane σε χρόνο dt. Τουλάχιστον ο Russel και οι άλλοι ήταν κομμάντα ;)

Όντως, πολύ καλή η σύνδεση των δύο ταινιών αλλα αυτό δουλεύει σε βάρος της νέας: αν τα δει κάποιος το ένα αμέσως μετα το άλλο καταλαβαίνει οτι είναι σε διαφορετική κατηγορία.

Οι πρωταγωνιστές αδιάφοροι, με το ζόρι θυμάμαι 1-2 φάτσες.

Υ.Γ. Ίσως κάνω λάθος αλλα το 1982 δεν νομίζω να υπήρχαν τρυπάνια με μπαταρία και κάμερες όπως αυτές που έδειξαν στην σκηνή όπου παίρνουν δείγμα ιστού απο το "παγάκι".

Διασκεδασα πολυ παντως με την ταινια.
Popcorn Movie, μια χαρα.

Παιδιά το είδα και να με συγχωρείτε αλλά μόνο μια λέξη του ταιριάζει, ΑΔΙΑΦΟΡΗ. Στο τσακ δεν με πήρε ο ύπνος. Εντελώς προβλεπόμενη και φανταστείτε δεν έχω δει αυτή που λέτε, θα ψάξω να τη βρω. Εφέ δεν είχε, ήταν γελοία θα έλεγα η μετατροπή του ανθρώπου σε μισό άνθρωπο, μισό άλιεν, και σεναριακά δεν πρόσφερε απολύτως τίποτα, όσο για τους ηθοποιούς...:bang:

Παιδιά το είδα και να με συγχωρείτε αλλά μόνο μια λέξη του ταιριάζει, ΑΔΙΑΦΟΡΗ. Στο τσακ δεν με πήρε ο ύπνος. Εντελώς προβλεπόμενη και φανταστείτε δεν έχω δει αυτή που λέτε, θα ψάξω να τη βρω. Εφέ δεν είχε, ήταν γελοία θα έλεγα η μετατροπή του ανθρώπου σε μισό άνθρωπο, μισό άλιεν, και σεναριακά δεν πρόσφερε απολύτως τίποτα, όσο για τους ηθοποιούς...:bang:

Τυχερός εισαι, εμένα με ψιλοπήρε ο υπνος στη μέση της ταινίας Με το ζόρι άντεξα μέχρι το τέλος, μόνο και μόνο για να δω την τελευταία σκηνή και πως συνδέεται με την ταινία του '82. Είχα βάλει και τις δύο ταινίες να παίξουν στη σειρά και φάνηκε αμέσως η διαφορά.

Απάντηση: The Thing (2011) - Prequel

Φαντάζομαι για κάποιον που δεν έχει δει καμία από τις δύο, καλύτερα πλέον να δει το prequel (2011) και μετά την παλιά του 1982, σωστά?

αξιοπρεπές νομιζω
περιμενα μεγαλη πατατα ευτυχως διαψευσθηκα...
τα εφε βεβαια πολυ προχωρημενα σε σχεση με τα αναλογικα 30 χρονια πριν...

Re: Απάντηση: The Thing (2011) - Prequel

Φαντάζομαι για κάποιον που δεν έχει δει καμία από τις δύο, καλύτερα πλέον να δει το prequel (2011) και μετά την παλιά του 1982, σωστά?

Εννοείται. Αν δεις πρώτα του 1982, το καινούριο θα σου φανεί σούπα ανάλατη ;)

Καλούτσικη αλλα ε βαρυ όνομα στην πλάτη της. Δεν έχει την αγωνία της ταινίας του Carpenter βέβαια, πιο πολύ ένα παγωμένο Alien μου θύμισε.
Το μεγάλο προσόν της ταινίας του 1982, εκτός απο το cast, ήταν οτι δεν έδειχνε τον εξωγήινο και δημιουργούσε μια ατμόσφαιρα αβεβαιότητας. Ποιος είναι ποιος, ποιος είναι τι κτλ. Εδω έχουμε ένα κυνηγητό του Κυρίου Πλοκάμια με τα όπλα στα χέρια...

Σωστός, όπως ακριβώς και στο Αλιεν του Σκότ που δεν μας έδειχνε τον εξωγήϊνο παρά μόνο κάποια κομμάτια του για δευτερόλεπτα.Το κοινό εκείνης της εποχής τέτοια κόλπα ήθελε, για να βάζει τη φαντασία του να δουλεύει.Πάντως στη νουβέλα του Κάμπελ, ο εξωγήϊνος είχε πλοκάμια και άλλα τέτοια όμορφα, και καμμία σχέση με το τέρας του Φρανκεστάϊν που είχε η ταινία του 1951...

Εφέ δεν είχε, ήταν γελοία θα έλεγα η μετατροπή του ανθρώπου σε μισό άνθρωπο, μισό άλιεν

Το κόνσεπτ του εξωγήϊνου είναι ακριβώς αυτό.Δεν έχει μορφή είναι ένας μικροοργανισμός που μιμείται τις άλλες μορφές ζωής κατά βούληση.Ακόμα και όταν το ανακαλύπτουν οι Νορβηγοί είναι κάτι το ακαθόριστο, αφού έχει τη μορφή που βρήκε σε κάποιον άλλο πλανήτη.Ετσι λοιπόν λογικό είναι όταν αποκαλύπτεται να έχει κάποια από τις μορφές τις οποίες καταλαμβάνει.Δεν θα έλεγα ωστόσο γελοία τη μεταμόρφωση των ανθρώπων γιατί ακριβώς έτσι περιγράφεται ο εξωγήϊνος στη νουβέλα, οπότε είναι ακριβέστατη...πρέπει να δείς την ταινία του Κάρπεντερ με τις μεταμορφώσεις των σκύλων και την τελική σεκάνς με το Blair-Thing για να καταλάβεις καλύτερα.

Το κόνσεπτ του εξωγήϊνου είναι ακριβώς αυτό.Δεν έχει μορφή είναι ένας μικροοργανισμός που μιμείται τις άλλες μορφές ζωής κατά βούληση.Ακόμα και όταν το ανακαλύπτουν οι Νορβηγοί είναι κάτι το ακαθόριστο, αφού έχει τη μορφή που βρήκε σε κάποιον άλλο πλανήτη.Ετσι λοιπόν λογικό είναι όταν αποκαλύπτεται να έχει κάποια από τις μορφές τις οποίες καταλαμβάνει.Δεν θα έλεγα ωστόσο γελοία τη μεταμόρφωση των ανθρώπων γιατί ακριβώς έτσι περιγράφεται ο εξωγήϊνος στη νουβέλα, οπότε είναι ακριβέστατη...πρέπει να δείς την ταινία του Κάρπεντερ με τις μεταμορφώσεις των σκύλων και την τελική σεκάνς με το Blair-Thing για να καταλάβεις καλύτερα.

Ακριβής μπορεί να είναι η μεταμόρφωση αλλα η υλοποίηση της μου φάνηκε κάπως...υπερβολική. Το τελικό αποτέλεσμα βέβαια μοιάζει με τα καμμένα υπολείμματα που βρίσκουν οι Αμερικάνοι στη The Thing 1982, κάτι που δεν το θυμόμουν.

Παιδιά εντάξει, απόψεις εκφράζουμε και απόλυτα κατανοητό, αν και η απόψή μου παραμένει ότι ήταν μια φθηνή παραγωγή, εντούτοις νομίζω είναι κοινώς αποδεκτό και θα συμφωνήσετε οι περισσότεροι.

Ακριβής μπορεί να είναι η μεταμόρφωση αλλα η υλοποίηση της μου φάνηκε κάπως...υπερβολική. Το τελικό αποτέλεσμα βέβαια μοιάζει με τα καμμένα υπολείμματα που βρίσκουν οι Αμερικάνοι στη The Thing 1982, κάτι που δεν το θυμόμουν.

Οντως έτσι είναι, πολλές φορές βλέποντας την ταινία αναρωτήθηκα τι ήταν αυτό το καμένο πράγμα που είχε βρεί ο Μακρίντυ με τον Κόπερ όταν βγήκαν από τη βάση των Νορβηγών. Οπως και σε κάποια πλάνα που έδειχνε το ενωμένο κεφάλι σε μιά άμορφη μάζα, τότε είπαν μεταξύ τους, "Είναι άνθρωπος εκεί μέσα ή κάτι άλλο;" "ότι και να ήταν το έκαψαν στα γρήγορα" ...Από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι ήταν έξυπνη η υλοποίηση όταν ο Χένρικ-Thing πλησιάζει τον πεσμένο Φίντς και ενώνονται τα κεφάλια τους για να τον απορροφήσει.Το πήραν μαζί τους πίσω και την πλήρωσε ο φουκαράς ο Μπένινγκς ...βέβαια τα υπόλοιπα υπολείματα που βρήκαν δίπλα (φαίνονται καθαρά) ήταν αυτά της Τζούλιετ-Thing, αλλά δεν τα πήραν μαζί τους πίσω στη βάση.

Παιδιά εντάξει, απόψεις εκφράζουμε και απόλυτα κατανοητό, αν και η απόψή μου παραμένει ότι ήταν μια φθηνή παραγωγή, εντούτοις νομίζω είναι κοινώς αποδεκτό και θα συμφωνήσετε οι περισσότεροι.

Από εμένα γείτονα (Περιστεριώτης γαρ), είναι απόλυτα σεβαστή η άποψή σου, δεν θα διαφωνήσω ότι είναι σχετικά φθηνή παραγωγή, περίμενα ίσως κάτι περισσότερο.Απλά θέλησα να σου εξηγήσω κάτι παραπάνω για την ταινία...αν θέλεις να δείς σε blu και την ταινία του '82 αλλά και το πρωτότυπο του '51 ευχαρίστως να στις δανείσω να βγάλεις τα συμπεράσματά σου :ernaehrung004:

Από εμένα γείτονα (Περιστεριώτης γαρ), είναι απόλυτα σεβαστή η άποψή σου, δεν θα διαφωνήσω ότι είναι σχετικά φθηνή παραγωγή, περίμενα ίσως κάτι περισσότερο.Απλά θέλησα να σου εξηγήσω κάτι παραπάνω για την ταινία...αν θέλεις να δείς σε blu και την ταινία του '82 αλλά και το πρωτότυπο του '51 ευχαρίστως να στις δανείσω να βγάλεις τα συμπεράσματά σου :ernaehrung004:

Α μάλιστα γι αυτό και το "Δυτική Αττική" έτσι; Λοιπόν σ ευχαριστώ για την προσφορά, αλλά τώρα που είδα αυτό δεν νομίζω ότι θα αντέξω άλλο, κυρίως γιατί για να δω κάτι δεύτερη και τρίτη φορά πρέπει να ναι κάτι πολύ καλό. Από τέτοιου είδους ταινίες, νομίζω αυτή που με κέρδισε περισσότερο είναι όλη η σειρά των ALLIEN με τη Σίγκουρνι Γουϊβερ, εκεί πραγματικά ένιωσα ατμόσφαιρα, τρόμο, εφέ, πραγματικά σινεφίλ θρίλερ κρίμα που δεν τα χει το βίντεο κλαμπ μου σε blue.

Α μάλιστα γι αυτό και το "Δυτική Αττική" έτσι; Λοιπόν σ ευχαριστώ για την προσφορά, αλλά τώρα που είδα αυτό δεν νομίζω ότι θα αντέξω άλλο, κυρίως γιατί για να δω κάτι δεύτερη και τρίτη φορά πρέπει να ναι κάτι πολύ καλό. Από τέτοιου είδους ταινίες, νομίζω αυτή που με κέρδισε περισσότερο είναι όλη η σειρά των ALLIEN με τη Σίγκουρνι Γουϊβερ, εκεί πραγματικά ένιωσα ατμόσφαιρα, τρόμο, εφέ, πραγματικά σινεφίλ θρίλερ κρίμα που δεν τα χει το βίντεο κλαμπ μου σε blue.

Αφού σου άρεσε το Alien (αγαπημένο δεν λέω !!!! τα έχω κι αυτά σε μπλέ !) τότε είμαι σίγουρος ότι θα σου αρέσει η ταινία του '82 και ας έχεις πάρει με κακό μάτι το κόνσεπτ των ταινιών.Σε προσκαλώ να το δούμε παρέα, στο σύστημά μου και κερνάω και τα μπυρόνια...περιμένω πμ σου να τα πούμε από κοντά.

Η κουβέντα για το The Thing μου έφερε στο μυαλό ένα απο τα καλύτερα επεισόδια των X-Files ("Ice" S01E07). H ιστορία είναι η ίδια μόνο που ο εξωγήινος εκει είναι ένα παράσιτο και προκαλεί ένα είδος φονικής τρέλας σε όσους προσβάλει. Ατμόσφαιρα αποκλεισμού και αβεβαιότητας σε τηλεοπτικά πάντα πλαίσια.

Η κουβέντα για το The Thing μου έφερε στο μυαλό ένα απο τα καλύτερα επεισόδια των X-Files ("Ice" S01E07). H ιστορία είναι η ίδια μόνο που ο εξωγήινος εκει είναι ένα παράσιτο και προκαλεί ένα είδος φονικής τρέλας σε όσους προσβάλει. Ατμόσφαιρα αποκλεισμού και αβεβαιότητας σε τηλεοπτικά πάντα πλαίσια.

Φοβερό επεισόδιο, ίσως από τα καλύτερα της σειράς ! Να σου προτείνω και μία σχετικά άγνωστη cult ταινία το The Horror Express του '72 με καστ όπως οι Κρίστοφερ Λη, Πήτερ Κιούσινγκ και Τέλη Σαβάλας, με τρομερά πολλές ομοιότητες με το The Thing...

Φοβερό επεισόδιο, ίσως από τα καλύτερα της σειράς ! Να σου προτείνω και μία σχετικά άγνωστη cult ταινία το The Horror Express του '72 με καστ όπως οι Κρίστοφερ Λη, Πήτερ Κιούσινγκ και Τέλη Σαβάλας, με τρομερά πολλές ομοιότητες με το The Thing...

...το οποίο κυκλοφόρησε σε bluray πριν λίγες μέρες :smile: Εκεί όμως νομίζω δεν είχε shapeshifter.

To "Ice" μαζί με τα "Darkness Falls" και "Beyond the Sea" είναι τα αγαπημένα μου της πρώτης σαιζον.