The Thing - Prequel

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    0
Re: The Thing (2011) - Prequel

Η κουβέντα για το The Thing μου έφερε στο μυαλό ένα απο τα καλύτερα επεισόδια των X-Files ("Ice" S01E07). H ιστορία είναι η ίδια μόνο που ο εξωγήινος εκει είναι ένα παράσιτο και προκαλεί ένα είδος φονικής τρέλας σε όσους προσβάλει. Ατμόσφαιρα αποκλεισμού και αβεβαιότητας σε τηλεοπτικά πάντα πλαίσια.

Ολο το X FILES ήταν πολύ καλό, ήταν ένα τεράστιο επεισόδιο καθώς υπέβοσκε στο υπόβαθρο η συνωμοσία της κυβέρνησης ξέχωρα απ τα αυτοτελή επεισόδια κι αυτό νομίζω ήταν το μυστικό της επιτυχίας του. Κρίμα που το τελευταίο επεισόδιο γκρέμισε ό,τι είχε χτιστεί μέχρι τότε, σημειωτέον έχω δει και τους 9 κύκλους 3 φορές αφού ήμουν απ τους λίγους πιστεύω που το έβλεπαν στις 2 το πρωί απ τον ΑΝΤ1 χωρίς καν να χει διαφημιστεί και με είχε καθηλώσει, μακράν η καλύτερη σειρά τέτοιου είδους, μου λείπει πολύ, πριν δύο χρόνια μάλιστα σ ένα βίντεο κλαμπ που δυστυχώς έκλεισε νοίκιασα κι είδα και τους 9 κύκλους, μιλάμε τρέλλα!!!

...το οποίο κυκλοφόρησε σε bluray πριν λίγες μέρες :smile: Εκεί όμως νομίζω δεν είχε shapeshifter.

To "Ice" μαζί με τα "Darkness Falls" και "Beyond the Sea" είναι τα αγαπημένα μου της πρώτης σαιζον.

Ναι πρίν λίγες μέρες κυκλοφόρησε και όντως δεν είναι shapeshifter o εξωγήϊνος, αλλά υπάρχουν πολλές ομοιότητες, όπως η κλειστοφοβική ατμόσφαιρα, η ανυπαρξία εμπιστοσύνης κλπ κλπ...μάλλον ο σεναριογράφος είχε διαβάσει το Who goes there και ήταν φαν της ταινίας του '51 :grinning-smiley-043

Τα εν λόγω επεισόδια είναι επικά !!!

.... ήμουν απ τους λίγους πιστεύω που το έβλεπαν στις 2 το πρωί απ τον ΑΝΤ1 χωρίς καν να χει διαφημιστεί και με είχε καθηλώσει, μακράν η καλύτερη σειρά τέτοιου είδους, μου λείπει πολύ, πριν δύο χρόνια μάλιστα σ ένα βίντεο κλαμπ που δυστυχώς έκλεισε νοίκιασα κι είδα και τους 9 κύκλους, μιλάμε τρέλλα!!!

Το τι βρισίδι είχα ρίξει στον ΑΝΤ1 τότε δεν περιγράφεται! Τότε ήταν που ορκίστηκα να μην βάλω στο στόμα μου ουίσκι Jameson -τον σπόνσορα της σειράς- επειδή μου είχε σπάσει τα νεύρα με τις διαφημίσεις κάθε 10 λεπτά.

Τέλος πάντων, αρκετά ρημάξαμε το θέμα, back to The Thing, please :smile:

Όπως είχα γράψει πριν από καιρό κρατούσα μικρό καλάθι και δικαίως το έκανα. Η ταινία δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από αυτήν του '82, μάλιστα οι αντιστοιχίες-κοπιαρίσματα με αυτήν είναι πολύ προφανείς έως εκνευριστικές ειδικά για όσους έχουν δει την πρώτη.
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η εμφάνιση του Ulrich Thomsen που τον γνωρίσαμε στο "Festen" του Thomas Vinterberg στον ρόλο του κακού επιστήμονα.
Το μόνο που αφήνει η ταινία σε ενδεχόμενη περίπτωση ενός sequel είναι

Μετά τους McReady και Childs τι απέγινε η Kate?

Re: Απάντηση: The Thing (2011) - Prequel

Καλα να παθεις...:aetsch:

Συναχωμένος και με δεκατάκια έφαγα και αυτό το "πράγμα" (thing) στη μάπα!!! :flipout::flipout::flipout:

Υ.Γ.. Τουλάχιστον κερδίσαμε και έχασαν οι Τότεναμ και Νιουκάστλ!!!!!!!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: The Thing (2011) - Prequel

Υ.Γ.. Τουλάχιστον κερδίσαμε και έχασαν οι Τότεναμ και Νιουκάστλ!!!!!!!!!

:music-smiley-005:

Υ.Γ. Εγω την περασα πριν 2 βδομαδες την ιωση.Λες να κολλαει απο δω?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The Thing (2011) - Prequel

:music-smiley-005:

Υ.Γ. Εγω την περασα πριν 2 βδομαδες την ιωση.Λες να κολλαει απο δω?

Πάντως "κολλημένοι" είμαστε, αυτό είναι σίγουρο!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The Thing (2011) - Prequel

Πάντως "κολλημένοι" είμαστε, αυτό είναι σίγουρο!!!

Indeed...

Υ.Γ.Που καταντησαμε ρε να περιμενουμε απο τους πουθεναδες να χασουνε...

Όπως είχα γράψει πριν από καιρό κρατούσα μικρό καλάθι και δικαίως το έκανα. Η ταινία δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από αυτήν του '82, μάλιστα οι αντιστοιχίες-κοπιαρίσματα με αυτήν είναι πολύ προφανείς έως εκνευριστικές ειδικά για όσους έχουν δει την πρώτη.
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η εμφάνιση του Ulrich Thomsen που τον γνωρίσαμε στο "Festen" του Thomas Vinterberg στον ρόλο του κακού επιστήμονα.
Το μόνο που αφήνει η ταινία σε ενδεχόμενη περίπτωση ενός sequel είναι

Μετά τους McReady και Childs τι απέγινε η Kate?
Συμφωνω απολυτα με το spoiler.
Προσωπικα δεν μου αρεσε.

Απάντηση: The Thing (2011) - Prequel

Και εγώ αν και λάτρης της πρώτης ταινίας και γενικά των Sci-Fi Horror ταινιών, η συγκεκριμένη ήταν απλά αδιάφορη. Μέτριο προς αδιάφορο καστ, μέτρια ειδικά εφέ, σκηνοθεσία χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο και βέβαια χωρίς τη σπουδαία μουσική του Morricone. Κρίμα!

Και εγώ δηλώνω λάτρης την πρώτης ταινίας (1982), καθώς και του ALIEN (Ridley Scott).
Χαρακτηρίζω την ταινία σαν remake του The thing (1982), το οποίο θέλει να πλασαριστεί σαν prequel (με τη σκηνή του τέλους). Έλλειψη Φαντασίας, τα ίδια κόλπα τα είχαμε δεί και το 1982. Επίσης δεν μου άρεσαν κάποιες ιδέες (οι μάγκες οι Αμερικάνοι που ξεγέλασαν τους Νορβηγούς). Κάποιες σκηνές δημιουργούν ερωτηματικά (Γιατί ο Εξωγήινος, αφού πήγε με ανθρώπινη μορφή στο σκάφος του ξαφνικά έγινε alien; Για να τρομάξουμε ;). Kατώτερη από το αναμενόμενο.

Το δέσιμο του prequel με το φιλμ του Κάρπεντερ είναι εξαιρετικό, δεν τους έχει ξεφύγει τίποτα.Τα εφέ είναι πάρα πολύ καλά και αληθοφανή.Γενικά θα έλεγα πως η ταινία απευθύνεται σε όσους απλά είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους βλέποντας το φιλμ του '82, τι στο καλό είχε συμβεί στη βάση των Νορβηγών...

Eγω παντως αρχισα να εχω ενοχλησεις οταν ειδα οτι δεν τους ....εμεινε ελικοπτερο...

Στην ταινια του 82 δεν ξεκιναει με ενα ελικοπτερο με Νορβηγους να κυνηγουν πυροβολωντας το Σκυλο ?

Που στα κομματια πηγαν αυτα ?

Καλούτσικη αλλα ε βαρυ όνομα στην πλάτη της. Δεν έχει την αγωνία της ταινίας του Carpenter βέβαια, πιο πολύ ένα παγωμένο Alien μου θύμισε.
Το μεγάλο προσόν της ταινίας του 1982, εκτός απο το cast, ήταν οτι δεν έδειχνε τον εξωγήινο και δημιουργούσε μια ατμόσφαιρα αβεβαιότητας. Ποιος είναι ποιος, ποιος είναι τι κτλ. Εδω έχουμε ένα κυνηγητό του Κυρίου Πλοκάμια με τα όπλα στα χέρια.

Υ.Γ. Ίσως κάνω λάθος αλλα το 1982 δεν νομίζω να υπήρχαν τρυπάνια με μπαταρία και κάμερες όπως αυτές που έδειξαν στην σκηνή όπου παίρνουν δείγμα ιστού απο το "παγάκι".

Για το τρυπανι μαλλον δικιο πρεπει να εχεις....

Παντως τοτε ηταν και θεμα καθαρα τεχνικο οτι δεν εδειχναν τον εξωγηινο. Με τι.......προσοντα ? ολα τα τερατα ηταν ακομα μηχανικα και εμοιαζαν ψευτικα οποτε προτιμουσαν να δειχνουν τμηματα τους και οχι ολα.

Ακριβής μπορεί να είναι η μεταμόρφωση αλλα η υλοποίηση της μου φάνηκε κάπως...υπερβολική. Το τελικό αποτέλεσμα βέβαια μοιάζει με τα καμμένα υπολείμματα που βρίσκουν οι Αμερικάνοι στη The Thing 1982, κάτι που δεν το θυμόμουν.

Εμενα μου φανηκε απολυτα συνεπης η μεταμορφωση με την παλια ταινια.

Και δυο λογια και απο μενα .

Η ταινια του 82 ηταν απλα ενα μικρο διαμαντακι.

Η αποπειρα επαναληψης της δεν με χαλασε. Δεν ηταν σιγουρα μια φτηνη απομιμηση, δεν ειχε ηθοποιους κακους ασχετα αν δεν ειχε σταρ και το οπτικο της κομματι ηταν εξαιρετικο.

Θα ηθελα μια πιο βαθια προσεγγιση στον εξωγηινο και την προελευση του οπως πιθανολογω οτι θα κανει ο Σκοτ με τον Προμηθεα .Αυτο μου ελειπε οχι μια ακομα περιπετεια search and destroy οπως αυτη.

Τοτε θα την χαρακτηριζα απολυτα επιτυχημενη.

Την απολαυσα παντως.

Σημερα ειδα την ταινια του 82. Πριν μια εβδομαδα ειδα το prequel (The Thing 2011).
Το prequel δεν ηταν καθολου κακο. Ηταν καλο αλλα το προβλημα εντοπιζεται στο οτι υπαρχει το μετρο συγκρισης που λεγεται The Thing 1982.

Το ειδα σημερα και μου ξυνισε γιατι δεν φτιαχνονται πια τετοιες ταινιες. Η εκδοση του 1982 ηταν κλειστοφοβικη και ατμοσφαιρικοτατη σε σχεση με το φρεσκο prequel. Τα εφε δεν θα ελεγα πως υστερουσαν σημαντικα και δεν με χαλασαν στο παραμικρο.
Το δεσιμο μεταξυ prequel-sequel ηταν αξιοπρεπεστατο (χωρις να κοιταω τις σουπερ λεπτομερειες).

οποτε
The Thing 2011 (prequel) Καλο χωρις να αποτελει κατι το ιδαιτερο
The Thing 1982 (sequel) Αψογο.

Το prequel δεν είναι κακή ταινία. Προσωπικά την είδα ευχάριστα και δεν την σύγκρινα με την ταινία του 1982. Θα ήταν λίγο άδικο.
Θα ήθελα λίγο παραπάνω εξήγηση βέβαια σχετικά με το σκάφος. Παντως το τέλος, είναι η αρχή της 1ης ταινίας, με το κυνηγητό του ελικοπτέρου κλπ.

Eγω παντως αρχισα να εχω ενοχλησεις οταν ειδα οτι δεν τους ....εμεινε ελικοπτερο...

Στην ταινια του 82 δεν ξεκιναει με ενα ελικοπτερο με Νορβηγους να κυνηγουν πυροβολωντας το Σκυλο ?

Που στα κομματια πηγαν αυτα ?

Είναι στο τέλος της ταινίας, τα βλέπεις στους τίτλους.

Ίσως ο φίλος το σταμάτησε στους τίτλους και έχασε την σκηνή με το ελικόπτερο.