THE WIRE by opc.

http://global.ebay.com/LME49830K1530J201-300W-Mono-Power-Amplfier-Board/110675268009/item

υπάρχουν και ποιο ολοκληρωμένες λύσεις απλα δεν φοράνε τα ιδια μοσφετ τα οποια επαναλαμβάνω ειναι πολλά υποσχόμενα.
μονο απο τα παλια σονυ(φτου κακα) και απο κάποια exicon εχω δει τετοιες καμπύλες

γιατι οχι. το σαιτ που είδα κάπου εχει και τιμοκατάλογο αλλά θέλει απλά ιμειλ.
ασε που αμα ειναι να περιμένουμε ενα μηνα ποιο απλό το βλέπω να κατσω ενα απογευματάκι και να βγάλω ενα ποστκριπ απο το ορκαντ. το δίνουμε στον Δημήτρη και βουαλα οσι 20πσβς
ασε που δεν μου αρέσει το οτι έχω ολόκληρη ψήκτρα και παρ ολα αυτα πρέπει να βάλω αλλη για το IC . στη μεση το ΙC αριστερά δεξιά τα μοσφετ και αναμονές για όποιον θέλει να βαλει περισσότερα.

ωραια θα ηταν αφου εγω σκοπευω να βαλω δυο ζευγαρια mosfet.

θα ηταν ομως το ιδιο καλη;

ξερω οτι στα dac εχει μεγαλη σημασια το layout αφου κυκλοφορουν υψηλες συχνοτητες.

εδω δεν εχει σημασια;

γιατι το bandwith ειναι μεγαλο.

υ.γ. ποιος ειναι ο δημητρης;

στα ντακ μάλιστα εχεις να κάνεις με πολυ απαιτητικά σήματα οπως και εδω αλλα μην τρελαθούμε γιαυτο βάζεις το ολοκληρωμένο γιατι απλοποιεί τρομερά τα πράγματα.

Γιώργο είναι 4 λάυερς τελικά όπως μου είπε...δυσκολεύει το πράμα, πως το βλέπεις Κώστα?

http://www.diyaudio.com/forums/soli...lifier-based-lme49830-lateral-mosfets-36.html

4;

βρε μπας και το κανη για να μην του το κλεψουν;

5 πραγματα ειναι ολα και ολα.

τεσπα βλεπω οτι υπαρχη ενδιαφερων οποτε οτι και να αποφασισουμε

θα πιασουμε καλη τιμη.

στα ντακ μάλιστα εχεις να κάνεις με πολυ απαιτητικά σήματα οπως και εδω αλλα μην τρελαθούμε γιαυτο βάζεις το ολοκληρωμένο γιατι απλοποιεί τρομερά τα πράγματα.

δικιο εχει δεν μενη και τιποτα.

Αλέξανδρε εσυ που έχεις κάνει και τα κονε για ρώτα τον γιατι αφαίρεσε την αντιστάθμιση θερμοκρασίας που υπάρχει στο datasheet.
δεν είδα καμια ιδιαίτερη συμπεριφορά των μοσφετ στα λιγα ντατα που βρήκα αρα φυσιολογικά θα ειναι ασταθής χωρίς αυτή.

Μια ερωτηση ,μπορει να χρησιμοποιηθουν 2 πλακετες ανα καναλι ,με τα αναλογα αποτελεσματα απο πλευρας ισχυος?

οχι με ενα ζευγάρι μοσφετ αλλα γιατι να το κάνεις το συγκεκριμένο ΙC παει μέχρι τα +-100βολτ μιλάμε για τεράστια ισχύ.

Απάντηση: Re: THE WIRE by opc.

οχι με ενα ζευγάρι μοσφετ αλλα γιατι να το κάνεις το συγκεκριμένο ΙC παει μέχρι τα +-100βολτ μιλάμε για τεράστια ισχύ.
Για να οδηγησω αξιοπρεπως τα B&W805N

Last edited:
θέλουν πάνω απο 1Kw?????????
η κατεύθυνση αυτου το IC ειναι για PA. Αυτό ειναι και το βασικό μου πρόβλημα. Γιατι να παίζει καλύτερα απο καποιο διακριτό ενισχυτή. Δεν εχω δει πουθενά κάποιον να το θεωρεί τρομερή ευκαιρία για χαι φαι. Ουτε καν αυτοί που τον πουλάνε στο ebay.
Για να φτιάξεις κατι εύκολο δυνατό μάλιστα αλλα εκει θες τουλάχιστον 4 ζευγάρια μοσφετ αρα παλι δεν κολλάς στο IC ειναι ετσι και αλλιως βαρια κατασκευή αρα την κανεις διακριτή.
Δεν ξέρω , μηπως πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Τι ειναι δηλαδή αυτο που κερδίζεις με αυτή τη σχεδίαση. Γιατι εγω τουλάχιστον δεν εχω ακούσει κάποιο τελεστικό πχ που να πλησιάζει την ποιότητα ενός καλου διακριτού ποσο μάλλον αυτο που εχει πολυ περισσότερους περιορισμούς απο ενα τελεστικό.

Φυσικα και δεν θελουν πανω απο 1 KW,το προβλημα τους ειναι οτι περα απο την ισχυ ,πρεπει να εχουν και λιγο περιεργη αντισταση.

Re: Απάντηση: THE WIRE by opc.

Μια ερωτηση ,μπορει να χρησιμοποιηθουν 2 πλακετες ανα καναλι ,με τα αναλογα αποτελεσματα απο πλευρας ισχυος?

πετρο 400watt μπορει να δωση οπως ειναι.

αν δεν σε φτανουν δεν χρειαζεται να πας σε γεφυρα.

προσθετεις Mosfet παραλληλα.

το τσιπακι μπορει να οδηγηση μεχρι 3 ζευγαρια χωρις driver ενδιαμεσα.

και εγω προσανατολιζομαι σε δυο ζευγαρια mosfet.

Γιωργο ο προβληματισμος ειναι το τι γινεται απο 4 ωμ και κατω.Διοτι η καλη μας B&W δινει καπου στα 6ωμ,αλλα απ αυτα που ειδα και ακουσα ειναι οτι μαλλον κατεβαινει αρκετα πο κατω.Δεν μπορει καποιοι ενισχυτες που θεωρητικα ειχαν 250 βαττ και υποτιθεται οτι τα διπλασιαζαν στα 4 ωμ να τους<ρουφουσαν> τα 805.Ο αρχαιος και ταπεινος τελικος hitachi 6500 me mosfet,συμπεριφεροταν πιο ισορροπημενα με τα μολις 50 βαττ στα 8 και τα 55 βαττ στα 4ωμ

κωστα εγω δεν κολαω στο διακριτο αλλα κολαω στο οτι

πολλοι θεωρουν τα διακριτα ανωτερα ομως αυτοι που ειναι

σε θεση να σχεδιασουν ενα διακριτο που να ξεπερναη ενα ολοκληρωμενο

ειναι ελαχιστοι.

οσο για το πως ακουγεται αν και εχω διαβαση πολυ θετικα σχολια

για το συγκεκριμενο αυτο που εμπιστευομαι ειναι οι μετρησεις.

τις εμπιστευομαι πολυ περισσοτερο απο καποιον που θα μου πη

αυτο παιζη καλα και μεχρι τωρα δεν εχω βγει χαμενος.

άσε δηλαδή που η γέφυρα αυξάνει την ισχύ εις βάρος όλων των άλλων χαρακτηριστικών αφού ζορίζει τα κανάλια πολύ περισσότερο.

Αλέξανδρε εσυ που έχεις κάνει και τα κονε για ρώτα τον γιατι αφαίρεσε την αντιστάθμιση θερμοκρασίας που υπάρχει στο datasheet.
δεν είδα καμια ιδιαίτερη συμπεριφορά των μοσφετ στα λιγα ντατα που βρήκα αρα φυσιολογικά θα ειναι ασταθής χωρίς αυτή.

H απάντησή του...
"The temp comp is not needed because I'm using lateral mosfets. This is very important, as any other sort of output device, mosfet or BJT, is going to need temp comp to work properly. This board and circuit is only suitable for use with lateral fets, as they posses a negative temperature coefficient above a very low bias point, which prevents thermal runaway.
It's also the reason there are no emitter resistors. If you build this up with BJT or standard mosfets, it will quite literally melt itself within 30 minutes."

Kώστα ο τύπος έχει ασχοληθεί πολύ με τη σωστή σχεδίαση του ενισχυτή, φαντάζομαι για όλες τις επιλογές του θα υπάρχει σοβαρός λόγος, λίγα εξαρτήματα έχει η πλακέτα, δεν νομίζω να έχει κάνει κάτι χωρίς λόγο...τουλάχιστον έτσι φαίνεται στα γραπτά του, σοβαρός.

καλώς αρα έχουν θερμικό συντελεστή που το επιτρέπει. δυστυχώς δεν εχω βρει τίποτα αναλυτικά data με το λίγο ψάξιμο που έκανα.
εχει βρει κανείς τα datasheet τους?