The Witcher [Netflix]

Ψηφίστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 19 29.7%
  • Πολύ Καλή

Votes: 20 31.3%
  • Καλή

Votes: 12 18.8%
  • Μέτρια

Votes: 6 9.4%
  • Κακή

Votes: 7 10.9%

• Total voters
    64
Να και κάτι ενδιαφέρον
e71a0e8fabc1f75b168eec73cb8ea1f6.jpg

καταρχην για να συγκρινεις 2 σειρες πρεπει να μοιαζει και το σεναριο.δεν μοιαζει πουθενα, δηλαδη οτι εχει σπαθι και καστρα το συγκρινουμε με το got?σε λιγο θα ακουσουμε οτι ο καβιλ μοιαζει με τον μομοα.

Συμφωνώ και εγώ ότι η όποια σύγκριση γίνεται με το GOT ή άλλες παρομοίες ιστορίες (LOTR π.χ) γίνεται απλά σε θεματολογικό επίπεδο..
Βασίλεια, Βασιλειάδες, πόλεμοι μεταξύ τους και μαγεία..

Σαφώς δεν μιλάμε για άμεσες συγκρίσεις στο σενάριο ή τους χαρακτήρες..
υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους από το λίγο που έχουμε δει και μάθει..
(Στο GOT έχουμε δει 8 σεζόν και εδώ μία.)

Το The Witcher είναι σαφώς μία σειρά που στηρίζεται περισσότερο στην μαγεία και την μυθολογία περιοχών,
σε σχέση με το GOT που ήταν πιο "παραδοσιακό".. ίσως.. :cool:

Εδώ η σειρά έχει το όνομα του βασικού πρωταγωνιστή της.. (που βασικά θα είναι ένα τρίο..)
ενώ στο GOT είχαμε πολλούς βασικούς χαρακτήρες..

--------

Τώρα η σύνοψη της 1ης σεζόν..

Σαφώς η 1η σεζόν βασίστηκε κυρίως στο να μας παρουσιάσει τους 3 βασικούς χαρακτήρες της, σε μία πρώτη φάση..
καθώς και μία πρώτη ματιά των άλλων στοιχείων που συνθέτουν τον κόσμο της..

και αυτό έγινε και μέσα από μεμονωμένες ιστορίες του ενός επεισοδίου..
με γεγονότα που απλά πέρασαν για την δράση..

Όντως φτάσαμε γρήγορα στο φινάλε σε μία σύγκρουση Βορρά - Νότου χωρίς να έχουμε δεθεί πολύ
με βασικές καταστάσεις και χαρακτήρες..

Εγώ πάντως σαφώς και δέθηκα περισσότερο με την ιστορία της Yennefer έως τώρα..
ενώ απλώς ο αρκετά επίπεδος χαρακτήρας του Geralt έως τώρα, μας κάνει να τον θεωρούμε απλά ως τον μεγάλο Bad Ass της σειράς!! :cool:

Δεν ξέρω καθόλου τι μπορεί να "κρύβουν" όλα τα υπόλοιπα βιβλία..
(Η σειρά βέβαια δεν θα τα ακολουθήσει πιστά..)

αλλά είμαι πολύ περίεργος να δω τι στο καλό "εννοεί" ο παραγωγός όταν λέει ότι μπορεί να σου βγάλει ακόμη και 20 σεζόν!! :cool:

------

The Witcher: Τα λάθη του Game of Thrones που θέλει να αποφύγει η σειρά

https://www.oneman.gr/pop-code/t/tileorasi/netflix/witcher-game-of-thrones-netflix.5660929.html

Ξέρετε τι δε μ αρέσει στη συγκεκριμένη ενώ είναι στη θεματολογία των σειρών ή ταινιών που μ αρέσουν; Οι διάλογοι, λες και είναι στην Αμερική του 2020, βρίζουν και μιλάνε με το σημερινό τρόπο, κατά την προσωπική μου άποψη θα μπορούσε να είναι πιο προσαρμοσμένο στην εποχή που απευθύνεται γιατί ακουστικά πραγματικά ξενερώνεις.

Ναι είναι αλήθεια ότι στους διαλόγους,
αλλά και στα τραγούδια θέλησαν να δώσουν και μία πιο μοντέρνα εκδοχή! :cool:

The Witcher: Το τραγούδι της σειράς που πρόλαβε να γίνει viral

....
Σε συνέντευξή τους με το Decider, οι συνθέτες αποκάλυψαν ότι το τραγούδι είχε τουλάχιστον 5 με 6 βερσιόν (ανάμεσά τους και μία σε ραπ!)
πριν προχωρήσουν με την τελική του μορφή που τραγούδησε άρρωστος στο στούντιο ο Joey Batey.

....
Ο στόχος της showrunner Lauren S. Hissrich για τη μελωδία ήταν να παραμείνει στο πνεύμα της σειράς που συνδυάζει το μεσαιωνικό με το αναγεννησιακό και το μοντέρνο,
οπότε αυτό ακολούθησαν και οι συνθέτες.
«Αυτό ακριβώς προσπαθήσαμε να πετύχουμε», εξηγεί η Belousova, «γιατί για εμάς ο Joey και ο χαρακτήρας του, ο Jaskier,
είναι ο Freddy Mercury της Ηπείρου στην ουσία. Προσπαθούμε να τον κάνουμε ροκστάρ».

https://www.oneman.gr/pop-code/t/tileorasi/netflix/the-witcher-netflix-toss-a-coin.5660854.html

Απάντηση: Re: The Witcher [Netflix]

Ξέρετε τι δε μ αρέσει στη συγκεκριμένη ενώ είναι στη θεματολογία των σειρών ή ταινιών που μ αρέσουν; Οι διάλογοι, λες και είναι στην Αμερική του 2020, βρίζουν και μιλάνε με το σημερινό τρόπο, κατά την προσωπική μου άποψη θα μπορούσε να είναι πιο προσαρμοσμένο στην εποχή που απευθύνεται γιατί ακουστικά πραγματικά ξενερώνεις.
Αυτό με τους διαλόγους μερικές φορές ξεφεύγει λίγο παραπάνω .
Σε μια σκηνή λέει στην μαθητευόμενη μάγο
- Σε είκοσι λεπτά να βρίσκεσαι στο δωμάτιο.
Κοίταξα και εγώ το ρολόι μου και σκέφτηκα.... εντάξει προλαβαίνει

καταρχην για να συγκρινεις 2 σειρες πρεπει να μοιαζει και το σεναριο.δεν μοιαζει πουθενα, δηλαδη οτι εχει σπαθι και καστρα το συγκρινουμε με το got?σε λιγο θα ακουσουμε οτι ο καβιλ μοιαζει με τον μομοα.

Όχι βέβαια.
Πρώτα από όλα το ίδιο το Netflix έκανε ότι ήταν δυνατόν να τον παρουσιάσει ως το νέο GOT.
Βέβαια ακόμα και το Netflix να μην το προσπαθούσε υπάρχουν κατηγορίες που συγκαταλέγονται κάποια πράγματα.
Δεν γίνεται σύγκριση μεταξύ κωμωδίας ,επιστημονικής φαντασίας.
Κάποια πράγματα θεματολογικά ανοίκουν στην ίδια κατηγορία ( medieval fantasy action drama )
Οι διαφοροποιήσεις φυσικά και θα υπάρχουν και σε αυτές πρωτεύον ρόλο παίζει η ιστορία.

Καθησα να την δω. Δεν εχω παιξει το παιχνιδι ουτε διαβασει τα βιβλια. Ο ηρωας απο το προυσιαστικο ελεγα θα ειναι κατι σε Dritzz και με την θεματολογια καπου εκει το περιμενα.
Τελικα ειδα το πρωτο επεισοδιο και καπακι το δευτερο. 15 λεπτα πριν τελειωσει το σταματησα γιατι νύσταξα. Χτες ειπα θα το συνεχισω και θα δω και το τριτο. Με πηρε ο υπνος πριν τελειωσουν τα 15 λεπτα!!!!
Πειτε μου οτι βελτιωνεται και δεν κινειται στους αστειους διαλογους και στα συντομα περασμα χαρακτηρων που πριν τελειωσει το επεισοδιο τους βρισκει καποιο βελος στο κεφαλι...

GoT ; Σε καμια περιπτωση. Παραγωγη και διαλογοι μαλλον κατι προς Hercules και Zena προ 20 ετων.

Ειναι λαθος συγκριση.

Ειναι σειρα Fantasy.

Πιο σωστο ειναι να το συγκρινεις πχ με το HuntsMan (η Χιονατη δηλαδη) παρα με μεσαιωνικου τυπου drama διανθισμενο με λιγο fantasy οπως το GoT

Εγώ μέχρι το 6ο την κατατάσσω σειρά του μεσημεριανού Σαββατοκύριακου. Θυμίζει εποχές Ζήνα τίποτα παραπάνω

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

παιδια σε οποιον δεν αρεσει δε χρειαζεται να ειρωνευεται και να κραζει.υπαρχουν και ατομα που τους αρεσει η σειρα.με το να κραζετε δημιουργειται εκνευρισμος και αντιλογος.με ολο το σεβασμο παντα

Τι θα δουμε στην δευτερη σαιζον...https://watchandchill.gr/the-witcher-ti-tha-doyme-sti-deyteri-sezon/

Και ενας πολυ αναλυτικος οδηγος του κοσμου και των χαρακτηρων , πχ για την Yennefer..https://witcher.fandom.com/wiki/Yennefer

Για εμενα παντως η σειρα δεν εχει τιποτα να ζηλεψει απο το LOTR , ενταξει το GOT ειναι αρκετα διαφορετικο ασε που εκει το 90% των χαρακτηρων πεθανε μεχρι να φτασουμε στο τελος.;D

Τι θα δουμε στην δευτερη σαιζον...https://watchandchill.gr/the-witcher-ti-tha-doyme-sti-deyteri-sezon/

Και ενας πολυ αναλυτικος οδηγος του κοσμου και των χαρακτηρων , πχ για την Yennefer..https://witcher.fandom.com/wiki/Yennefer
Για εμενα παντως η σειρα δεν εχει τιποτα να ζηλεψει απο το LOTR , ενταξει το GOT ειναι αρκετα διαφορετικο ασε που εκει το 90% των χαρακτηρων πεθανε μεχρι να φτασουμε στο τελος.;D

Περιμένω την στιγμή που η Ciri θα βγάλει αυτά τα χαζοφορέματα και θα βάλει τα δερμάτινα! :laugh: