The Witcher [Netflix]

Ψηφίστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 19 29.7%
  • Πολύ Καλή

Votes: 20 31.3%
  • Καλή

Votes: 12 18.8%
  • Μέτρια

Votes: 6 9.4%
  • Κακή

Votes: 7 10.9%

• Total voters
    64
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: The Witcher [Netflix]

Το got ήταν plot driven.
Το Witcher όχι. Έχει μακράν πιο light προσέγγιση.

Δεν καταλαβαίνω την ορολογία που αναφέρεις.
Και οι δύο σειρές ανοίκουν στην ίδια κατηγορία Medieval fantasy action drama.
Ποιο κοντά θεματολογικά δεν θα μπορούσαν να είναι
Προφανώς η πιο light προσέγγιση το καθιστά σεναριακά πιο αδύναμο

Το να μην ξερει καποιος τις διαφορες που χαρακτηριζουν τα διαφορετικα ειδη δεν ειναι τρομερο.

Οι ταμπελες του imdb μπερδευουν πολυ κοσμο με αποτελεσμα οτιδηποτε με σπαθια και πανοπλιες να θεωρειται παρομοιο.

Δεν ειναι .

Δεν καταλαβαίνω γιατί λογομαχούμε. Προφανώς οι σειρές ανήκουν στο ίδιο είδος, την Ηρωική Φαντασία. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να έχουν παρόμοια πλοκή, concept, επίπεδο πολυπλοκότητας, χαρακτήρες, διάλογο κλπ.

Για να χρησιμοποιήσουμε μια αναλογία, αστυνομικό είναι και το True Detective, αστυνομικό είναι και το Bad Boys, ΕΦ είναι και το Star Wars, ΕΦ είναι και το Blade Runner.

Το The Witcher έγινε η πιο δημοφιλής σειρά παγκοσμίως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που συλλέχθηκαν από την εταιρία Parrot Analytics και το Business Insider! Η νέα σειρά φαντασίας έριξε μάλιστα από την κορυφή το The Mandalorian της Disney+ για την εβδομάδα από τις 22 έως τις 28 Δεκεμβρίου.

Το The Witcher είναι επίσης η πιο δημοφιλής σειρά του Netflix για το 2019 στο Ηνωμένο Βασίλειο και η 2η πιο δημοφιλής στις Ηνωμένες Πολιτείες! Η σειρά του Netflix έκανε πρεμιέρα στις 20 Δεκεμβρίου και είναι εντυπωσιακό το “προσπέρασμα” της στο The Mandalorian, δεδομένης της δυναμικής που είχε το spin-off του Star Wars, το οποίο πριν ένα μήνα ήταν η πιο δημοφιλής σειρά στις ΗΠΑ.

Βέβαια, πρέπει να σημειώσουμε πως το The Witcher είναι παγκοσμίως διαθέσιμο μέσω του Netflix ενώ το The Mandalorian είναι διαθέσιμο, μέσω της Disney+, σε ελάχιστες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αυστραλία.

Απάντηση: Re: The Witcher [Netflix]

Δεν καταλαβαίνω γιατί λογομαχούμε. Προφανώς οι σειρές ανήκουν στο ίδιο είδος, την Ηρωική Φαντασία. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να έχουν παρόμοια πλοκή, concept, επίπεδο πολυπλοκότητας, χαρακτήρες, διάλογο κλπ.

Ακριβώς αυτό.
Αν είχαν ίδια πλοκή χαρακτήρες και ιστορία τότε θα μιλούσαμε για αντιγραφή και όχι απλως για το ίδιο είδος.
Πχ να δώσω ένα άλλο παράδειγμα. Το Ghostbusters είναι comedy fantasy όπως ακριβώς είναι και το Night at the Museum
Ίδιο είδος αλλά εντελώς άλλες ταινίες.

Το να μην ξερει καποιος τις διαφορες που χαρακτηριζουν τα διαφορετικα ειδη δεν ειναι τρομερο.
Οι ταμπελες του imdb μπερδευουν πολυ κοσμο με αποτελεσμα οτιδηποτε με σπαθια και πανοπλιες να θεωρειται παρομοιο.
Δεν ειναι .

To Imdb δίνει κάποιες γενικές ταμπέλες ως προς το είδος μίας σειράς..
Σαφώς μετά μπορείς να δώσεις και πιο ειδικές ταμπέλες..

Πιστεύω ότι το όλο "μπέρδεμα" στο θέμα έγινε από την στιγμή που ειπώθηκε εάν το The Witcher θα είναι το νέο GOT...
Κάποιοι το πήρανε τοις "μετρητοίς" αυτό, αλλά το νόημα της σύγκρισης είχε μάλλον και κάποιες σχετικές έννοιες..

Αυτό το άρθρο εδώ τα λέει σωστά πιστεύω..

CS Soapbox: Is The Witcher Really the New Game of Thrones?
https://www.comingsoon.net/tv/features/1116599-cs-soapbox-is-the-witcher-really-the-new-got

και καταλήγει..

No, it’s not the new GoT, it’s The Witcher - €”existing within the same genre but on another side of the spectrum.

Βασικά αυτό που γράφτηκε ήταν:

Θεωρώ ότι θα καλύψει επαρκώς την απουσία του GOT.

Πράγμα που ασφαλώς δεν συνεπάγεται ότι "Witcher = Νέο GOT", αλλά ότι καλώς ή κακώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, τουλάχιστον εξ όσων γνωρίζω, κάποια άλλη αξιόλογη σειρά σε αυτό το genre.

Για να γίνω πιο κατανοητό αυτό που ανέφερα, θα ήθελα να επισημάνω ότι στο ίδιο genre ανήκουν και άλλες σειρές που παιζόντουσαν στο παρελθόν, όπως το "Legend of the Seeker" ή το "The Shannara Chronicles" (σειρές που επίσης θεωρούνταν πιο "νεανικές" και "ανάλαφρες").

Πιστεύω ότι το όλο "μπέρδεμα" στο θέμα έγινε από την στιγμή που ειπώθηκε εάν το The Witcher θα είναι το νέο GOT...
Κάποιοι το πήρανε τοις "μετρητοίς" αυτό, αλλά το νόημα της σύγκρισης είχε μάλλον και κάποιες σχετικές έννοιες..

Ετσι ειναι .

Αν μιλαμε για ταινιες το Witcher θαταν στην ιδια ακριβως κατηγορια με το The Huntsman ή το Maleficent. Σε σειρα κατι αναλογο προσφατα τουλαχιστον εγω δεν θυμαμαι για αυτο και το παρομοιασα με το Once upon a time ( που ειναι ιδιας θεματολογιας αλλα διαφορων εποχων)

πορωμενος ο καβιλ συν τη δουλεια που εριξε στο γυμναστηριο για το σωμα του..

O Henry Cavill είναι τόσο πωρωμένος με τον χαρακτήρα του Witcher που πήρε την στολή σπίτι του!!
από Zedikous
2 Ιανουαρίου 2020
0 σχολιο
11 προβολές
Ο Henry Cavill έχει δείξει αναμφισβήτητα ότι είναι από τους πιο φανατικούς και πωρωμένους υποστηρικτές του Witcher όχι μόνο της σειράς αλλά και του παιχνιδιού και των βιβλίων. Μάλιστα κάτι το οποίο δείχνει την αφοσίωση του στον ρόλο είναι το γεγονός ότι πήρε την στολή του Geralt σπίτι του για να την και εξηγεί τι έχει κάνει με αυτήν :

Πήρα ολόκληρη την στολή σπίτι μου. Δεν είναι εύκολο πράγμα να την βάλεις. Στα γυρίσματα μας παίρνει συνήθως 2 ώρες κάθε μέρα να κάνουμε τα μαλλιά και το makeup. Έτσι άπλα έχω αυτή την φανταστική στολή στο σπίτι ως έκθεμα.

Αν και ο Cavill δεν συνηθίζει να φορά την στολή στο σπίτι του, η παραγωγός του Witcher Lauren Schmidt Hissrich αποκάλυψε ότι δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο να βλέπουν τον Cavill με την στολή του Geralt εκτός σετ όταν δεν κάνουν γυρίσματα:

Δεν είναι άπλα ένας ρόλο γι’ αυτόν. Ήθελε για παράδειγμα η πανοπλία να δείχνει ότι έχει φορεθεί χρόνια και χρόνια. Έκανε πρωινό φορώντας της, θα τύχαινε να κοιμηθεί φορώντας την. Του εξηγούσαμε ότι δεν χρειάζεται να το κάνει αυτό αλλά έχει επενδύσει τόσο πολύ σε αυτόν τον χαρακτήρα και την ενσάρκωση του.

Δείχνει πολλά και διάφορα, γιατί έχει και πολλά πράγματα να μάθεις για τον κόσμο της σειράς..

Αλλά είναι και το στυλ της σειράς όπως φαίνεται να σου παρουσιάζει ιστορίες του ενός επεισοδίου..

Ειδα δυομισυ επισοδεια και μπορω να πω οτι μου αρεσει αρκετα.
Μου φαινεται οτι θα μπει και αυτη στον καταλογο των αγαπημενων μου αλλα ς μην προτρεχω. Να την ολοκληρωσω πρωτα και βλεπουμε.
Ο πρωταγονιστης πολυ δυνατος χαρακτηρας.

Ολοκληρώνοντας τη σειρά την αξιολογώ με θετικό πρόσημο και τείνω προς πολύ καλή. Μου άρεσε η ατμόσφαιρα και το υφάκι της σειράς και αν και άγνωστος με το σύμπαν του Witcher όσο προχωρούσε η σειρά μου άρεσε περισσότερο και ας είχε βομβαρδισμό πληροφοριών στην αρχή. Στο μείον ίσως το τελευταίο επεισόδιο που τα τελευταία 5 λεπτά μου φάνηκαν σαν fast forward. Οι χαρακτήρες του Γκέραλτ & της Γένεφερ οι πιο ολοκληρωμένοι και από άποψη ηθοποιών άλλα και ανάπτυξης. Οι υπόλοιποι απλά κομπάρσοι. Από την άλλη βέβαια πόσο να χωρέσει και η ανάπτυξη άλλων μέσα σε 8 επεισόδια

Sent from my iPhone using Tapatalk