Φίλε μου, αν τα media players, τα HTPCs και τα BD players που παίζουν MKV ήταν παράνομα δεν θα τους επιτρεπόταν να κυκλοφορούν στο εμπόριο και φυσικά και εμείς δεν θα είχαμε κατηγορίες για αυτά.
Αλλά είναι απόλυτα νόμιμα, τη στιγμή που υπάρχουν άπειρες νόμιμες χρήσεις για αυτά.
Τώρα, αν κάποιος αντί να βλέπει τα backups του βλέπει παράνομα κατεβασμένα από το internet, δεν είναι δικιά μας δουλειά να μπούμε στο σπίτι του και να τον κυνηγήσουμε..
Καλα κοροιδευομαστε μου φαινεται. Ξερω οτι με την θεση σου δεν μπορεις να μιλησεις ελευθερα.....!Παντως ελπιζω να καταλαβες τι εννοω
Παντα φιλικα!
Η αλήθεια ειναι οτι εχεις δικαιωμα δημιουργιας αντιγραφου ασφαλειας.
Ειναι νομιμο.
Αρκει να εχεις αγορασει το πρωτοτυπο, να το εχεις στην κατοχη σου και να μην κανεις ταυτοχρονη χρηση, δηλαδη να χρησιμοποιεις παντα 1 κοπια την φορά, αυθεντικη ή αντιγραφο.
Πολυ χρησιμη δυνατοτητα οταν εχεις αγορασμενα 100 DVD και τα εχεις περασει μεσα σε σκληρο δισκο.
Προσωπικα μου ειναι αδιαφορο. Ποτε δεν βλεπω την ιδια ταινια. Σε αλλους χρησιμευει.
Καποιοι τον καιρο που τα video club δουλευαν και δεν ειχαν οδηγηθει προς το κλεισιμο, νοικιαζαν 3 ταινιες και τις εβλεπαν μετα απο 10 μερες.
Γιατι ποιος παει να βρει την ταινια που ψαχνει, να ειναι νοικιασμενη, να εχει καψει βενζινη και να ψαχνει παρκινγκ και στο τελος να φευγει με αδεια χερια.
Και αντε και ηρθε η παρεα σπιτι... αντε πες τους να περιμενουν μεχρι να πεταχτεις να βρεις ταινια... ουυυυ θα περιμενουν.
Μπορει να μην ηταν νομιμο 100% αλλά τουλαχιστον δεν ηταν και 100% παρανομο. Και σιγουρα οι εταιριες προωθησης ταινιων δεν εχαναν.
Το κακο με τα mkv δεν ηρθε λογω του broadband.
Ηρθε επειδη τα δισκακια bluray ηταν πανακριβα προς ενοικιαση, οι συσκευες bluray απλησιαστες και με 10 τιτλους ολους και ολους.
Ετσι και επρεπε να εισαι πολυ βλακας για να αγορασεις bluray.
Και ξεκινησαν τα mkv...
Αυτο το λαθος εκαναν οι εταιριες.
Διαφορετικα με 1 , αντε 1.5 νοικιαζες παλια ενα δισκακι (dvd).
Πολυ καλυτερα απο το να εχεις δισκους, broadband, καρτες γραφικων και τουμπανα υπολογιστες. Χωρις καν κοπο ειχες την ταινια που ηθελες. Αλλωστε ποσες θα εβλεπες την βδοβαδα; Μια, δυο, τρεις;
Απλα αυτο που χρειαζοταν ηταν φθηνα bluray players, φθηνα και πολλα δισκακια.
Αλλά επαιξαν γουδοχερι οι εταιριες...
Α, ξεχασα... ηταν και το HD DVD που βοηθησε ουσιαστικα να εδραιωθει το mkv...
Αλλο ενα γουδοχερι για τις εταιριες...