θέλω βοήθεια

Το ιδιο αυθαίρετη είναι και η δική σου άποψη! Αφού δεν εχεις στοιχεία για την u30!
Άρα και η δική σου και η δική μας είναι εξισου αυθαίρετες απόψεις

Όχι εξίσου, υπάρχει μια μικρή διαφορά. Έχω αίσθηση του τι σημαίνει 0.02, 0.03, 0.05, 0.07, 0.1 cd/m2. :smile:

Επίσης άλλες tv προτείνεις στο skroutz και άλλα review tv δίνεις;
Είναι οι ίδιες με άλλη ονομασία;
Απλά δε το γνωρίζω για αυτό σε ρωτάω

Δεν μου αρέσει να προτείνω τηλεοράσεις. Παραδείγματα έφερα, για να τονίσω το γεγονός ότι προτείνονται τηλεοράσεις για τις οποίες δεν ξέρουμε τίποτα, μόνο και μόνο επειδή είναι συγκεκριμένη τεχνολογία ή μάρκα. Και για τις οποίες οι ενδείξεις δείχνουν ότι υστερούν.

Ναι σωστα εφοσον ομως τηλεοραση βλεπουν συνηθως παραπανω απο ενα ατομα μετραει να εχει υψηλο ANSI και υπο γωνια κατι στο οποιο οι LCD υστερουν.

Επισης το ANSI πρεπει να συνοδευεται απο σωστη καμπυλη gamma αλλιως ο καμβας δειχνει αλλο πινακα απο αυτον που θα επρεπε.

Όταν έχεις την χαμηλή στάθμη μαύρου και την υψηλή αντίθεση, εννοείται ότι ψάχνεις και τα υπόλοιπα. Δεν είναι όμως το ίδιο αντιληπτά όλα τα πράγματα.
Πράγματα όπως την στάθμη του μαύρου, την αντίθεση του πάνελ, την θερμοκρασία λευκού, την δυναμική αντίθεση είναι εύκολο σχετικά να την καταλάβεις βλέποντας απλά την τηλεόραση να παίζει. Για την ακρίβεια της κλίμακας του γκρι, την τιμή του γάμμα ή την μορφή της καμπύλη του, θες είτε όργανο είτε σοβαρή προϋπηρεσία στο να βλέπεις εικόνες ακριβώς στα πρότυπα.

Τέλος θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι μπορεί οι τηλεοράσεις που προτείνεις να είναο όντως καλύτερες!
Αυτό που λέω όμως είναι ότι χωρίς review της u30 δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα σε στις συγκρίσεις με τις 2 tv!

Δεν υπάρχουν "καλύτερες" τηλεοράσεις. Η τηλεόραση που καλύπτει τις δικές σου ανάγκες είναι η καλύτερη.

Για την U30, όποιος ενδιαφέρεται, καλό θα είναι να την δει να παίζει πρώτα. Από τα καταστήματα που έχω πάει πρόσφατα, αρκετά σκοτεινό χώρο έχει το πλάισιο Μαγούλας (έξοδο 2 αττικής οδού), και την έχει να παίζει δίπλα σε LCD αντίστοιχης τιμής. Ο φωτισμός προέρχεται αποκλειστικά από το φως που βγάζουν οι τηλεοράσεις, και φωτισμό τύπου:

52123.jpg

ο οποίος βρίσκεται στο πάνω μέρος, πίσω από τις πλάτες των τηλεοράσεων.

Βρε Γιώργο δηλαδή η κίνηση η γωνία θέασης η χρωματικη απόδοση το scaling δεν μετράνε; Για να μην πω την τιμη που υπο νορμαλ συνθήκες η σαμυ έχει τουλάχιστον 100 ευρω πάνω και πρέπει να παίξει με αλλα μοντέλα.

Η κίνηση υποφέρει (50 Hz bug + dynamic false contouring), η χρωματική απόδοση είναι κακή (εκτεταμένο dithering), το scaling δεν ενοχλεί.
Επίσης δεν καταλαβαίνω πως βγάζεις τόσο κακο το μαύρο της u30. Έχεις όργανα και γνώσεις, κανε μια μέτρηση.

Αν μπορείς να συνεννοηθείς με τον υπεύθυνο στο πλαίσιο της Μαγούλας, εγώ θα πάω να σας την μετρήσω. :smile:

Η κίνηση δεν υποφέρει.

Στην st30 με το IFC κλειστό είναι μια χαρα και κλασεις ανώτερη απο κάθε προσιτή LCD .

Dithering έχει η u30 και όχι η d5000; Απο που προκύπτει αυτο ;

Κάτι βασικό : απο shadow detail και κρασαρισμα πως παει η σαμυ ρυθμισμενη να δείχνει σκοτεινό μαύρο; Μήπως χάνει η μάνα το παιδί όπως στις περισσότερες LCD ;

To review το αναφέρει. Εφάμιλλο της D8000. Μόνο ακριβή πανασόνικ το ξεπερνά (όχι φτηνή).
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ue40d5520-ue32d5520-201107121282.htm
Black Level

The Samsung UE40D5520 partakes in auto-dimming once the Average Picture Level (APL) on screen falls below a certain threshold, and this persists even in [Game Mode]. To make the auto-dimming less intrusive, we bumped [Shadow Detail] to the maximum value of “2“, which served to minimise the difference between the dimmed and undimmed black levels. Even so, on a full black screen (video black) the blacks would drop to 0.01 cd/m2 from a more “natural” 0.03 cd/m2 measured on an ANSI checkerboard test pattern.

All in all though, this is a seriously impressive black-level response – on par with the company’s D8000 LED LCD television higher up the ladder – which is surpassed only by Panasonic Neo Plasma displays among the HDTVs we’ve tested so far this year. The D5520′s undefeatable low-APL auto-dimming does frustrate, but its effects can be mitigated somewhat with the help of ambient lighting which renders our eyes less sensitive to minor fluctuation in black levels.

Δεν λέει κάτι ξεκάθαρα αναφέρεται σε black level και όχι shadow detail για το οποίο απλά λέει ότι υπάρχει ρύθμιση .

Επίσης δεν κλείνει το autodimming και ανεβασανε τη ρύθμιση του shadow detail για να μην πολυφαινεται η διακυμανση !! Μιλάμε για αστεία πράγματα...

Last edited:
Δεν λέει κάτι ξεκάθαρα αναφέρεται σε black level και όχι shadow detail για το οποίο απλά λέει ότι υπάρχει ρύθμιση .

Επίσης δεν κλείνει το autodimming και ανεβασανε τη ρύθμιση του shadow detail για να μην πολυφαινεται η διακυμανση !! Μιλάμε για αστεία πράγματα...

Γιατί αστεία; Λες η U30 να είναι καλύτερη;
Εδώ floating blacks είχαν ακόμα και κορυφαία μοντέλα πλάσμα του 2010, αλλά δεν τα θεωρούσαμε αστεία. Μήπως είναι πολύ αυστηρή η κριτική;
Ειδικά όταν οι φθηνές πανασόνικ έχουν λάθος γάμμα (< 2) χωρίς δυνατότητα παρέμβασης; (χωρίς κανένας να ξέρει αν έχουν και floating blacks, μιας και τα μενού τους μοιάζουν περσινά, σε αντίθεση με τις μεγαλύτερες σειρές...)

Δυστυχώς πρότεινα την U30 στον πατέρα φίλου, και μόλις πήγα σπίτι μου ζήτησε να την ρυθμίσω για να παίξει καλύτερα.

Αν μπορείς να συνεννοηθείς με τον υπεύθυνο στο πλαίσιο της Μαγούλας, εγώ θα πάω να σας την μετρήσω. :smile:

Και γιατί μάναμ δεν μετράς του πατέρα του φίλου σου?...που να τρέχεις σε κατάστημα. Τόσο κακό τους έκανες πια, που ούτε την πόρτα δεν σου ανοίγουν?

Κι όταν σου είχε ζητήσει να την ρυθμίσεις, με τι θα την ρύθμιζες μάναμ?...με το μάτι?

Και σου έχω πει και αυτό... ;)

Κάτι γίνετε από το SERVICE MENU, αλλά θέλει ΜΑΣΤΟΡΑ και όχι ΣΚΙΤΖΗ

...σε σχόλιο σου ...

Δεν μπορείς να καλιμπράρεις την U30, δεν υπάρχουν ρυθμιστικά.
Μόνο αντίθεση/φωτεινότητα μπορείς να ρυθμίσεις.

Last edited:
Όντως τα μοντέλα του 10 είχαν θέμα .

Οι φετινές το έχουν λύσει το θέμα όπως φαίνεται απο τα νήματα των κατόχων .

Ναι, τα μοντέλα 20 είχαν θέμα, και τα μοντέλα 30 έχουν το ίδιο θέμα, από την ανάποδη (πήγε το floating στην αντίθεση από την φωτεινότητα). Για τις ακριβές (με σύνδεση ίντερνετ) υπάρχει αναβάθμιση για κάποια μοντέλα που το λύνει, για τις φθηνές δεν έχω καταλάβει αν θα δοθεί λύση.

Re: Απάντηση: θέλω βοήθεια

Και γιατί μάναμ δεν μετράς του πατέρα του φίλου σου?...που να τρέχεις σε κατάστημα. Τόσο κακό τους έκανες πια, που ούτε την πόρτα δεν σου ανοίγουν?

Κι όταν σου είχε ζητήσει να την ρυθμίσεις, με τι θα την ρύθμιζες μάναμ?...με το μάτι?

Γιατί ήταν στην Καλαμάτα. Εγώ για μια βάφτιση πήγα, που να φανταζόμουν ότι θα με τσίμπαγαν για καλιμπράρισμα, να εμφανιστώ στην εκκλησία με λαπτοπ και τον αισθητήρα... :flipout:
Όταν δε άρχισαν να με ρωτάνε γιατί δεν πρότεινα κάποια LCD, εκεί να έβλεπες...
(Υποπτεύομαι ότι άρχισε η σύγκριση με σάμσουνγκ σε φιλικό σπίτι, αλλά μοντέλο δεν έμαθα. Υποπτεύομαι LCD σειρά 5000 η 4000 από την τιμή που μου είπαν).

Το παράδοξο είναι ότι ο χώρος που την έβαλαν ευνοεί την πλάσμα: σκοτεινό το δωμάτιο, με μόνο μια μπαλκονόπορτα δίπλα στην τηλεόραση, οπότε όλο το φως που μπαίνει έρχεται από την πλάτη της U30. Και παρότι η διάταξη αυτή θα βοηθήσει την εικόνα επειδή το μαύρο θα φαίνεται πιο σκούρο, παρόλα αυτά πάλι φωτεινό φαίνονταν και η εικόνα εντελώς επίπεδη.

Ε ας βάλουν μια αγγελία στο avclub και παίρνουν μια λεντ που έχει και ο γείτονας τους.

Να τους φακελώσουμε κιόλας ότι είναι άσχετοι από εικόνα (μαζί με εμένα), ή να δούμε πιο ρεαλιστικά πόσο "καλά" παίζει η U30; :flipout:

underdog θα άλλαζες την U10 σου με μια U20 ή μια U30 που είναι νεότερα μοντέλα (άρα "καλύτερα");

Καλά βρε κι εσύ πήγες στη Καλαμάτα χωρίς laptop και αισθητήρα?...αυτά τα πράγματα τα έχουν πάντα στο πορτ-μπαγκάζ, ποτέ δε ξέρεις αν θα χρειαστούν...:flipout:

Θέλει επέμβαση στο service menu σε κάτι hexadecimal που έχει εκεί μέσα για να αλλάξει το gamma, contrast και κάτι άλλα, ώστε να φύγει το πέπλο, δεν ξέρω να το κάνω...αλλά έχω δει να το κάνουν (και σε G10 και σε ΡΧ80).

Last edited:
Re: Απάντηση: θέλω βοήθεια

Καλά βρε κι εσύ πήγες στη Καλαμάτα χωρίς laptop και αισθητήρα?...αυτά τα πράγματα τα έχουν πάντα στο πορτ-μπαγκάζ, ποτέ δε ξέρεις αν θα χρειαστούν...:flipout:

Στους κλέφτες που θα σπάσουν το αμάξι;;; :flipout:

Τελικά η σύγκριση μάλλον γίνεται με C630 (περσινό μοντέλο που το αγόρασαν φέτος)... :flipout: