Θέλω ελληνικά ....

Ναι γεια, ανέβασε κανένα cad.
Γενικά η σωστή τοποθέτηση προκύπτει με ακροάσεις επί τόπου. Την απόσταση των ηχείων την ανοίγεις όσο επιθυμείς με στόχο να πετύχεις ισοσκελές κατά προσέγγιση τρίγωνο μεταξύ των ηχείων και της θέσης ακρόασης. Η απόσταση είναι καλύτερο να είναι μεγαλύτερη των δύο μέτρων και το πόσο πιο μεγάλη μπορεί να γίνει καθορίζεται από το σημείο στο οποίο αρχίζει να δημιουργείται τρύπα ή ασάφεια στο κέντρο της σκηνής. Γενικά παίζοντας με το μπρος πίσω από τον τοίχο αλλάζει αρκετά το άκουσμα. Σε θέσεις μακρυά από τον πίσω τοίχο συνήθως κερδίζεις σε βάθος σκηνής αλλά γενικά σε κάθε χώρο από διαφορετική θέση τονίζονται κάποιοες συχνότητες στη θέση ακρόασης και πιθανότατα δημιουργούνται nulls σε κάποιες άλλες. Το ψάχνεις και βλέπεις. Σε κάθε περίπτωση προσαρμογής των ηχείων προσαρμόζεται ανάλογα για τη δημιουργία του ισοσκελούς και η θέση ακρόασης. Επίσης, όταν αλλάξεις πηγή είναι πιθανό να θελήσεις να ξανακάνεις την παραπάνω διαδικασία.

Ευχαριστώ supersonic...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

τι διαστάσεις είναι ο χώρος?
Πλευρά ηχείων 6.5μ, και καθετα 8.5

Panoramix, ευχαριστώ πολύ για τις συστάσεις...
Αυτή τη στιγμή κάνω συνεχείς δοκιμές (χρόνου επιτρέποντος) για τη σωστη θέση ηχείων και θέσης ακρόασης.
Δεδομένου του γεγονότος ότι ο χώρος είναι ψιλοάδειος τα κουνάω όλα κατά το δοκούν...
Η μεταξύ των ηχείων απόσταση 3.5μ παίρνει και άλλο, αλλά δε θέλω να κρυφτεί το δεξί ηχείο άλλο...
Θέση ακρόασης 4μ.
Στη μέση της απόστασης των 3.5μ ...βρίσκεται το ...... μικρόφωνο του τραγουδιστή....και εκεί στο γραφείο κάθεται καθιστός....(από κεί τουλάχιστον τον ακούω εγώ).
Η σκηνή μεγάλη και ψηλή...ανάλογα την κλίση των ηχείων...μεταβάλλεται....ακόμα ψάχνομαι...
Εντάσεις παίζω μαξ 100db στο 1.5μ περίπου...(ντεσιμπελόμετρο αγοράς...)
Οπώς σας έχω πεί ψάχνω cd player kai dac...
Για βοηθάτε....

Αδερφέ υπάρχουν ευκαιρίες με 3000ευρά...
και πεταμένα λεφτά 200ευρά....
Θέλω να πώ ότι με ενδιαφέρει να κάνω έξυπνες αγορές....
και στην παρούσα φάση να αφήσω και ένα περιθώριο για βελτίωση....αφού καταλήξω στα όποια αρχικά θέλω μου....
ελπίζω να έγινα κατανοητός...

Ενδεικτικά σας αναφέρω....ότι εντός εβδομάδας....θα σας δείξω και άλλες φωτογραφίες...για να αγαλιαζει η ψυχή μας αδέρφια...

Bλεπω παρκέ...χμμμμ....η επομενη επενδυση σου πρεπει να γινει σε μοκετα για το πατωμα.

Λοιπόν φίλοι, επειδή ο διάολος έχει πολλά ποδάρια....φαίνεται ότι με έχει βρει με πολλά....
πρίν λίγο στήθηκε (στο τρέξιμο είναι αλήθεια...πολύ βαρυ πρόγραμμα) ένας dynaco st35 με λάμπες 12ax7 phillips ecg jan και el84 telefunken οδηγώντας τα αμερικάνικα Ωmega grande 6......
δεν πρόλαβα παρά να ακούσω δυο τρία τραγούδια για να χάσω το σαγονι μου...Φ Υ Σ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α.........
δεν κουνάει το κτίριο, ούτε έχει τα χαμηλά των pl300 αλλά σε βάζει δίπλα από το στόμα του τραγουδιστή.....χροιές ....clarity....αχχχχχ ρε τι με βρήκε στα γεράματα....
όπως σωστά λέει και ο αδερφός .....σε κάνει να αναρωτιέσαι για την εξέλιξη του hifi μετά από 50 χρόνια.... εσείς αλήθεια τί λέτε????
φυσικά θα σηκώσω φώτο όσο πιο γρήγορα ΜΠΟΡΏ....

12AX7/EL84 ε?
Μια διαχρονικη συνταγη,που οπως λες,οντως σε κανει να διερωτασαι ποια "εξελιξη" ειχε το hifi απο τοτε.
Αν θα τον κρατησεις, αλλαξε τις ECG και θα με θυμηθεις.Οχι πως δεν ειναι καλες αλλα δεν ειναι αναμεσα στις καλυτερες.
Δοκιμασε και 5751 στην θεση τους.

Re: Απάντηση: Θέλω ελληνικά ....

Kαι μερικές φώτο από τα νέα αποκτήματα.... όπως τα καλλιτέχνησε η γυναίκα μου...
έρχονται και άλλα πολλά....

2016-04-19-11-47-45-180.jpg
2016-04-19-11-38-27-512.jpg
2016-04-19-11-54-38-315.jpg

Re: Απάντηση: Θέλω ελληνικά ....

Kαι μερικές φώτο από τα νέα αποκτήματα.... όπως τα καλλιτέχνησε η γυναίκα μου...

Καλιτεχνης η γυναικα σου. Λες και τα σχεδιασε με παστελ ;)

να μας συστήσετε τον λαχειοπώλη σας...
Δεν παίρνω λαχεία αδερφέ...

Καλιτεχνης η γυναικα σου. Λες και τα σχεδιασε με παστελ ;)
Ειναι καλλιτέχνης πράγματι....ζωγραφίζει στη ψυχή μου.

Έρχονται και άλλα όπως σας είπα....μιλάω για ντακ, πικαπ, φωνο, τροφοδοτικά....ηχεία....ενισχυτές....
Ο διάολος αδέρφια...