Θέλω plasma τώρα!!!

nikosjc

Senior Member
8 September 2008
313
Καλημέρα και Χρόνια πολλά!

Ενώ το αρνάκι ψήνεται, εγώ ψήνομαι για τηλεόραση!!! :-)

Αφού λοιπόν κατέληξα στην τεχνολογία (Plasma!), και με δεδομένα τα ~2,5-3μ απόσταση θέασης για αναλογικά (ή ψηφιακά αρκετά αργότερα-Χαλκίδα γαρ) κανάλια, ταινίες HD σε mkv, και κάνα Pro ή Dirt2 που και που, έχω αρκετά μοντέλα που καλοβλέπουν το πορτοφόλι μου!

Τα χρήματα που διαθέτω είναι περί τα 1000 και κάτω, με προτεινόμενα τα 800-900 ! (Βασικά δεν θέλω να δώσω πολλά γιατί το 3d πλησιάζει και με βλέπω σε κάνα-δυο χρόνια να θέλω πάλι τηλεόραση, οπότε θέλω κάτι καλό αλλά σε νορμάρ τιμή με ότι καλύτερο μπορεί να διαθέτει σε αυτά τα λεφτά...)

Έτσι λοιπόν...
LG 50PK550 ~830
Νομίζω πολύ καλή περίπτωση! Και μάλιστα σε 18άτοκες δόσεις για όποιον ενδιαφέρεται. Να είχε και δικτυακές δυνατότητες :-(

LG 50PK760 ~900 (?)
προς το παρόν μόνο από pixmania όμως, άρα +140 μεταφορικά!
Νομίζω η καλύτερη περίπτωση αυτή τη στιγμή με τα πάντα όλα πάνω!!!

LG 50PS8000 50'' ~970
Αυτό είναι περσινό μοντέλο? Φαντάζομαι δεν αξίζει έτσι (αφού υπάρχουν τα νέα)?

Αλλαγή εταιρίας...
Samsung PS50B650 ~1010
Καλή περίπτωση νομίζω.

Και τώρα...
Panasonic Viera ΤX-P42G20E 42'' ~1045
Πιθανόν η καλύτερη? Αλλά 42άρα :-( (όχι ότι θα μου έπεφτε μικρή αλλά...)
Και με όλες τις δυνατότητες! Αλλά για 42άρα που πέφτει λίγο ακριβή!

Panasonic Viera ΤX-P42G10E 42'' ~800
Καλύτερη τιμή από την παραπάνω αλλά περσινό μοντέλο! Σε τι υπολείπεται? Αξίζει?

Panasonic TX-P42S20E 42" ~850
Ακόμα μια καλή λύση. Χωρίς τα καλούδια της G20 όμως! :-(

Μεγάλο το μπέρδεμα λοιπόν!!! Πως θα σας φαινόταν να με ξεμπερδέψετε λίγο??? :-)

Και άλλες ερωτήσεις...
Την G20 είχα από την αρχή στο μυαλό μου, αλλά τα 1045 μου φαίνονται πλέον πολλά για 42άρα, βλέποντας 50άρες με 800 !!! Αξίζει?

42άρα Pany S20, χωρίς καλούδια (αφού προτιμώ τα 800 από τα 1045 της G20) ή άλλη μάρκα αλλά στις 50? (πχ lg)

Την KP550 την έχει δει κανένας από κοντά? Γιατί εντάξει τα θετικά σχόλια που διαβάζω, αλλά αν δεν την έχεις μπροστά σου...
Με ενδιαφέρει πολύ πάντως!

Η Samsung αξίζει?

Την KP760 που νομίζω με ενδιαφέρει πιο πολύ από όλες πότε βλέπετε να έρχεται προς τα μέρη μας και σε τι τιμή?

Στα θέλω μου, εκτός των παραπάνω με ενδιαφέρουν αρκετά και οι δυνατότητες internet (κάνα youtube δεν είναι άσχημο), ο media player δεκτός βεβαίως, ψηφιακή σε mpeg2 και 4, αλλά πάνω απ'όλα μια καλή εικόνα!
Θεωρητικά κατά σειρά προτίμησης εγώ έχω 50KP760, 50KP550 (αν και την LG δεν την πολύ πάω γενικώς), PS50B650,ΤX-P42G20E 42 (πολλά λεφτά όμως :-(), P42S20E 42.

Τι λέτε?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Σόρρυ που έγραψα πολλά, αλλά ήθελα να είμαι όσο πιο ακριβής γίνεται για το τι ζητάω (δεν ξέρω αν τα κατάφερα...).

Καλό Πάσχα σε όλους!!!

Θα σου ελεγα να ξεχασεις τα περυσινα μοντελα...

Για τις G20 και PK550 εχουμε καποιες δοκιμες...

http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-txp42g20-txp42g20b-20100308169.htm
http://www.avforums.com/reviews/Panasonic-TX-P42G20-Plasma-HDTV-Review.html
http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1267447473
http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/preview/3359-lg-60pk550-preview.html

Επισης μπορεις να δεις και την νεα Samsung 50C6500...

Δηλαδη 50G20, 50S20 , 50PK550 και 50C6500 στην λιστα...για την G20 υπαρχει και το νημα με αποψεις απο 3 κατοχους...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=58830

Αν δεν καίγεσαι ιδιαίτερα για ίντερνετ, γιατί δεν παίρνεις μία 42u10 να κάνεις τη δουλειά σου με τα μισά περίπου λεφτά του μπάτζετ σου; (Δεν σου λέω την 50ρα, γιατί είναι δύσκολο να την βρεις)

ΥΓ. Μια και είσαι κ εσύ χαλκιδέος, μήπως ξέρεις πότε αναμένεται να έρθει το ψηφιακό σήμα από τα μέρη μας;

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.

@nik21: Συνονόματε και συντοπίτη, δεν θα ήθελα να πάω σε περσινό μοντέλο και προσπαθώ να αποφύγω τις 42 ιντσες, σε περίπτωση που μπορώ να βρω σε καλή ευκαιρία 50άρα με καλή ποιότητα. Εκτός αν μου πει κάποιος ότι η LG και οι λοιπές φθηνές 50άρες είναι μάπα, οπότε θα πάω σε 42". Το ίντερνετ με ενδιαφέρει αρκετά, όπως και οι δικτυακές δυνατότητες. Είναι ο λόγος που δεν έχω "κλείσει" ακόμα στην PK550 (η οποία είναι το μόνο που δεν έχει, αφού έχει και media player και bluetooth!) και προτιμώ την PK760. Αλλά το θέμα είναι να είναι και καλή ποιοτικώς.
Για το σήμα στα μέρη μας, άσ' τα! Άκουσα για αρχές του 11. Έτσι κι αλλιώς το 12 θα είναι υποχρεωτικό! Πάντως τον Ιούνιο που θα πάει Αθήνα, προς Πάρνηθα που εμείς πιάνουμε δεν... :-(

@Yperion: Τα έχω δει τα περισσότερα από τα reviews. Το θέμα είναι, είναι αρκετά καλή η νέα σειρά της LG στην πράξη? Γιατί είναι σημαντικό το ότι είναι αρκετά φθηνότερες και μπορεί να έχουν παρόμοια ποιότητα με τις panasonic (που οι 42'' είναι στα ίδια και πιο πάνω χρήματα από τις 50άρες της LG)! Θεωρώ και πολύ όμορφες τις νέες LG! Μόνο στην ποιότητα τους κολλάω γιατί δεν τις έχω και πολύ σε εκτίμηση...

Επειδη ειναι ολες καινουργια μοντελα κανε λιγο υπομονη να εχουμε και τις αποψεις των πρωτων κατοχων...

Η LG σαν ποιοτητα κατασκευης ειναι ανω του μεσου ορου παντως και ξεπερναει πολλους αλλους γνωστους κατασκευαστες...

Θα πεταχτώ αύριο μέχρι saturn να χαζέψω καμία από κοντά, και αν μου κάτσει καμία καλά στο μάτι μπορεί και να την τσιμπήσω! Υπάρχει καμία πιθανότητα να υπάρχει καμιά LG PK550 ή 750/760(έχει έρθει ελλάδα)?

Πoιο Saturn έχει τη μεγαλύτερη ποικιλία? Κάποιο άλλο μαγαζί που να αξίζει να πάω? (πχ electroworld?)

Και τα 3 Saturn μεγάλα είναι εξαρτάται που μένεις Για LG χλωμό ακόμα
Γράφτηκε εδω μέσα εντός της εβδομαδας το Public θα εχει μια Panasonic G20
Αυτή θα άξιζε να την δείς

Ευχαριστώ πολύ, από Χαλκίδα είμαι. Θα πάω αν είναι και στο Saturn και στο Public (κοντά είναι) και πιθανόν και media markt αν προλάβω.

Αν και την 42G20 καλύτερα να μην τη δω γιατί θα μου τη βαρέσει και θα την πάρω!!! Είναι ακριβή ρε γμτ! Με 1000+ που έχει παίρνω 50άρα! Η 50άρα g20 έχει 1400 + :-(

Έχω καταλήξει σε LG PK550, PK760 και Samsung PS650. 50άρες όλες...
Το θέμα είναι πότε θα υπάρχουν διαθέσιμες (η 760 κυρίως) και κατά πόσο τελικά αξίζουν...

Λοιπόν τα γύρισα όλα αλλά επέστρεψα με άδεια χέρια (όχι ότι δεν υπήρχαν ευκαιρίες αλλά έχω καταμπερδευτεί!)!

Λοιπόν, είδα την 42G10. Πολύ καλή τηλεόραση. Παίζει από 999 m.markt στα 950 στο public και... 800 στο saturn!!! Στο τσακ ήμουν να την πάρω αλλά κρατήθηκα λόγω παλαιότητας του μοντέλου... :-(. Επίσης στο saturn η 46αρα G10 στα 999(νομίζω)! Αχ...

Καινούριες LG δυστυχώς πουθενά, παρόλο που η PK550 έχει κυκλοφορίσει σε αρκετά eshops. Πάντως κ κάνα δυο περσινά μοντέλα που είδα δεν ήταν άσχημα. Κρατιέμαι μόνο και μόνο για την PK750/760...

Και τώρα η G20! Τις είχε δίπλα δίπλα με μια 46άρα G10! Η διαφορά θα έλεγα κάτι παραπάνω από αισθητή!!! Πολύ λιγότερη γυαλάδα, πολύ καλύτερα τα χρώματα, αλλά η μεγαλύτερη διαφορά ήταν στις λεπτομέρειες. Υπήρχαν σημεία που ενώ νόμιζες ότι στην G10 δεν υπήρχαν καν, στην G20 ήταν απλά τέλεια!!! Η 42άρα στα 1099 (public). Ακόμα πιο αχ...

Αν μου έλεγες μέχρι προχθές ότι θα έπαιρνα μια 42άρα tv με τα πάντα όλα πάνω στα ~1050-1100 θα ήμουν τρελαμένος! Αλλά με σας εδω μέσα... :gossip: θέλω 50άρα τώρα!!! :bang: :smile:

Από άλλες καινούριες μόνο η S20 στο public, πολύ καλή αλλά δεν έχω σκοπό να πάω εκεί (έτσι λέω προς το παρόν).

Ρε παιδιά βοηθήστε λίγο. Έχω πει ότι προτιμώ 50άρα και μάλιστα στα ~850-900 , άντε 1000 για κάτι πολύ καλό :worshippy:, αλλά πείτε μου τη γνώμη σας:
G20 42" ~1100 (Τρομερή, τα πάντα όλα, αλλά ακριβή και 42άρα...)
G10 42" ~ 800 (300 κάτω!!! αλλά περσινή και "άδεια")
PK550 50" ~ 850 ( παμφθηνη, μόνο δύκτιο/internet δεν έχει αλλά μεσαίο μοντέλο LG)
Η να περιμένω PK760 50άρα ~1000+ φαντάζομαι, αλλά με τα πάντα όλα πάνω και ότι καλύτερο για LG????????????

please help...!!! :hmmmm:

PK550 50" ~ 850 ( παμφθηνη, μόνο δύκτιο/internet δεν έχει αλλά μεσαίο μοντέλο LG)
Η να περιμένω PK760 50άρα ~1000+ φαντάζομαι, αλλά με τα πάντα όλα πάνω και ότι καλύτερο για LG????????????

please help...!!! :hmmmm:

Επειδη ειμαι λιγο αδιαβαστος, αν η μονη διαφορα ειναι το δυκτιο /internet τοτε σε καμμια περιπτωση μην παρεις την ακριβη...
Οι τηλεορασεις καλα θα κανουν να ασχοληθουν με την εικονα (που ακομα εχουν πολλα να κανουν) και να αφησουν στην ησυχια τους το Internet και το youtube.. Αμα θελω Internet ΔΕΝ θα το δω στη τηλεοραση.. Οτι και να κανουν απλα δεν προκειται..
Φανταζεστε να κολλησει virus η πλασμα και να αρχισει να κανει τα δικα της?
Ειμαστε για τετοια?
Norton antivirus για internet tv βαλατε? Οχι ακομα?... πολυ κακως...
Οσο για τις media player ικανοτητες των τηλεορασεων, εχμ...
Μια πρεπει οι υποτιτλοι να ειναι ετσι και οχι γιουβετσι, μια ο ηχος πρεπει να ειναι ετσι και οχι αλλιως...
Αει χασου μυρμηγκακι... ταινια θελω να δω.. αμα ηθελα να μ.....στω με reencodes κλπ, ανοιγω και το pc...

Η ταινια πρεπει να παιζεται απο εκει που κατεβαινει.. system administrator να μεταφερει αρχεια των 4 και 5 giga δεν ΘΕΛΩ να προσλαβω....

Καλά θα κάνεις να κοιτάς προς 50 μεριά για να μην ψάχνεσαι πάλι σε κανενα χρόνο
Περίμενε την LG 550 να την δείς
Κάτοχοι στο εξωτερικό δεν διακρίνουν διαφορές στην εικόνα μεταξύ 550 - 760
Διαφορές στον εξοπλισμό έχουν Επένδυσε στο μέγεθος
Για την G20 τι να πείς ... Απλά κορυφαία

Σε σωστό δρόμο είσαι...-bye-

Να κάνω και μια σχετικά άσχετη ερώτηση;

Επείδή σύντομα θα πάρω μια 50άρα Plasma (αλλά δεν ξέρω ποια ακόμα από τις 50PK550 ή 760 ή samsung PS50B650, θα δούμε μόλις πάρω γνώμη για την 550 από κάποια παιδιά που την περιμενουν), έχω αρχίσει ήδη να σκέφτομαι και να σχεδιάζω σε 3d(:stupid:) τι θα κάνω με τον χώρο που θα μπει η tv! Θα την κρεμάσω στον τοίχο λογικά και κοιτάω για λιτά επιπλάκια και ραφάκια.

Μετά την μεγάλη εισαγωγή λοιπόν, έχω το εξής θέμα. Για 50'' και απόσταση θέασης τα ~2,8μ ποιο είναι το κατάληλλο ύψος να μπεί από το έδαφος? Και στο περίπου τι απόσταση θα έχει από τον τοίχο με μια βάση τοίχου που θα μπορεί να περιστρέφεται ελαφρώς?

Thanks!!! :smile:

..... Για 50'' και απόσταση θέασης τα ~2,8μ ποιο είναι το κατάληλλο ύψος να μπεί από το έδαφος? Και στο περίπου τι απόσταση θα έχει από τον τοίχο με μια βάση τοίχου που θα μπορεί να περιστρέφεται ελαφρώς?

Το κάτω μέρος της τηλεόρασης περίπου 70-80cm από το έδαφος. Και η απόσταση της πλάτης της τηλεόρασης απ' τον τοίχο περίπου στα 8-10cm (ανάλογα και με τη βάση).

Ρίξε και μια ματιά εδώ:

http://www.thx.com/consumer/home-entertainment/home-theater/hdtv-set-up/

Α είναι χαμηλά ε? (όπως είχα την παλιά βασικά). Εγώ έλεγα για πάνω από μέτρο αλλά μάλλον είχα στο μυαλό μου κάδρο και όχι tv! :hmmmm:

Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Η πρόταση μου είναι να κανείς υπομονή λίγο καιρό, όχι για τίποτα άλλο απλά να μαζέψεις μερικά χρήματα και να ανεβάσεις τον προϋπολογισμό σου από τα 1000 στα 1400 και τότε οι επιλογές σου θα είναι πολλές και καλές.

Η πρόταση μου είναι να κανείς υπομονή λίγο καιρό, όχι για τίποτα άλλο απλά να μαζέψεις μερικά χρήματα και να ανεβάσεις τον προϋπολογισμό σου από τα 1000 στα 1400 και τότε οι επιλογές σου θα είναι πολλές και καλές.

Σ'ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή φίλε μου, αλλά το βασικό θέμα δεν είναι τόσο ότι δεν Εχω να δώσω τώρα τα 1400, αλλά ότι δεν Θέλω να δώσω τόσα λεφτά για μια τηλεόραση!!! Επειδή έχουν καταντήσει χειρότερα από υπολογιστές (αλλά εδώ δεν έχει αναβαθμίσεις-την πετάς και πας για άλλη), και επειδή τρώγομαι με τέτοια πράγματα και σε 2 χρόνια θα θέλω άλλη (3d, κλπ), θα κλαίω σύντομα τα λεφτά που θα δώσω. Αν όμως μπορέσω να κάνω μια καλή αγορά, οικονομική και ξέρω ότι αυτό που πήρα κάνει τόσο και μου προσφέρει τα αντίστοιχα θα είμαι ικανοποιημένος. Και σε 2-3 χρόνια δεν θα με νοιάζει να την αλλάξω για κάτι νέο (και επίσης φθηνό). Οπότε τελικά έχω "κλείσει" στα 800-1000€ για 50'' με μια καλή εικόνα θα κάνω τη δουλειά μου (μπαλίτσα, ταινιούλες, κλπ) άνετα!!! :D

Thanks!!! :-)

Αν όμως μπορέσω να κάνω μια καλή αγορά, οικονομική και ξέρω ότι αυτό που πήρα κάνει τόσο και μου προσφέρει τα αντίστοιχα θα είμαι ικανοποιημένος. Και σε 2-3 χρόνια δεν θα με νοιάζει να την αλλάξω για κάτι νέο (και επίσης φθηνό). Οπότε τελικά έχω "κλείσει" στα 800-1000 για 50'' με μια καλή εικόνα θα κάνω τη δουλειά μου (μπαλίτσα, ταινιούλες, κλπ) άνετα!!! :D

Σαν λογικη ειναι πολυ σωστη , οι τηλεορασεις (κυριως οι LCD) οντως εχουν καταντησει σαν τα PC που βγαινει κατι καινουργιο καθε μηνα...

Παιρνεις μια καλη τηλεοραση που δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο ακριβοτερα μοντελα οπως η 50PK550 και με τα υπολοιπα αναβαθμιζεις σε 2-3 χρονια...

Σ'ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή φίλε μου, αλλά το βασικό θέμα δεν είναι τόσο ότι δεν Εχω να δώσω τώρα τα 1400, αλλά ότι δεν Θέλω να δώσω τόσα λεφτά για μια τηλεόραση!!! Επειδή έχουν καταντήσει χειρότερα από υπολογιστές (αλλά εδώ δεν έχει αναβαθμίσεις-την πετάς και πας για άλλη), και επειδή τρώγομαι με τέτοια πράγματα και σε 2 χρόνια θα θέλω άλλη (3d, κλπ), θα κλαίω σύντομα τα λεφτά που θα δώσω. Αν όμως μπορέσω να κάνω μια καλή αγορά, οικονομική και ξέρω ότι αυτό που πήρα κάνει τόσο και μου προσφέρει τα αντίστοιχα θα είμαι ικανοποιημένος. Και σε 2-3 χρόνια δεν θα με νοιάζει να την αλλάξω για κάτι νέο (και επίσης φθηνό). Οπότε τελικά έχω "κλείσει" στα 800-1000 για 50'' με μια καλή εικόνα θα κάνω τη δουλειά μου (μπαλίτσα, ταινιούλες, κλπ) άνετα!!! :D

Thanks!!! :-)

Νομίζω ότι η LG 50PK550 για την περίπτωσή σου είναι μονόδρομος. http://www.skroutz.gr/s/264668/LG-50PK550-50%2522.html?keyphrase=50PK550

Last edited: