Θέλουν Στρώσιμο Τα Αναλογικά Καλώδια Ιnterconect και Πόσο ?

Οι υποθέσεις που λέγονται ή που κάνουμε-μπορεί ίσως να έχουν κάποια βάση-δεν είναι επιστημονικές αλήθειες.

Στην επιστήμη για να τεκμηριωθεί κάτι, απαιτείται η σχετική θεωρία,αποδείξεις και πειράματα-μετρήσεις επαλήθευσης απο ειδικούς επιστήμονες.

Δεν υπάρχει κάτι σε σχέση με το στρώσιμο γενικώς κι ειδικώς των ηχητικών συσκευών,πέρα απο τα ηχεία όπου μπορούν εύκολα σχετικά να στοιχειοθετηθούν και να μετρηθούν διαφορές πρίν-μετά ακόμη κι απο μη ειδικούς.Το ότι πολλοί ακούμε διαφορές,πρίν και μετά στα μηχανήματα,δεν γεννάται θέμα τις ακούμε,δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο όμως...Ακόμη περισσότερο στα καλώδια,όπου εκεί χάνεται εντελώς η μπάλα,απ' όσα ακούγονται και γράφονται...

Last edited:
Οι υποθέσεις που λέγονται ή που κάνουμε-μπορεί ίσως να έχουν κάποια βάση-δεν είναι επιστημονικές αλήθειες.

Στην επιστήμη για να τεκμηριωθεί κάτι, απαιτείται η σχετική θεωρία,αποδείξεις και πειράματα-μετρήσεις επαλήθευσης απο ειδικούς επιστήμονες.

Δεν υπάρχει κάτι σε σχέση με το στρώσιμο γενικώς κι ειδικώς των ηχητικών συσκευών,πέρα απο τα ηχεία όπου μπορούν εύκολα σχετικά να στοιχειοθετηθούν και να μετρηθούν διαφορές πρίν-μετά ακόμη κι απο μη ειδικούς.Το ότι πολλοί ακούμε διαφορές,πρίν και μετά στα μηχανήματα,δεν γεννάται θέμα τις ακούμε,δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο όμως...Ακόμη περισσότερο στα καλώδια,όπου εκεί χάνεται εντελώς η μπάλα,απ' όσα ακούγονται και γράφονται...

Κατανοητά όσα λες,αλλά μου γεννάται μια απορία.
Από τη στιγμή που ακούμε διαφορές είναι εύλογο ότι επήλθαν κάποιες αλλαγές.Αυτές οι αλλαγές δεν γίνεται να οφείλονται σε φυσικά ή χημικά φαινόμενα;;

Να κάνω τον κόπο να σου εξηγήσω φυσική/κβαντική φυσική/χημεία/μεταλλουργία/ηλεκτρολογία?? ... θα μου επιτρέψεις να σου μην σου απαντήσω ενδελεχώς διότι θα ήταν πολύ μακροσκελές, πίστεψε με δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση για το στρώσιμο καλωδίων...

Αλλά πολύ σύντομα...

Βασικά τα ηλεκτρόνια είναι όπου "θέλουν" και όχι όπου τα θέλουμε εμείς ( ή ο κατασκευαστής καλωδίων...) και κινούνται επίσης εκεί που "θέλουν" όταν τους ασκούμε διαφορά δυναμικού στα άκρα του αγωγού... ο παράλογα ντετερμινιστικός τρόπος σκέψης του ανθρώπου (και κάποιον κατασκευαστών καλωδίων...) τα θέλουν ή τα φαντάζονται να κινούνται σαν στρατιές που παρελαύνουν (παρελαύαναν) στην ερυθρή πλατεία...:flipout:

Αυτό που ακούμε (όσοι το ακούμε... εγώ ακούω αυτό το λεγόμενο "στρώσιμο") είναι ένα πολυσύνθετο φαινόμενο που μάλλον έχει περισσότερες ψυχολογικές/διανοητικές/ηχοακουστικές παραμέτρους παρά φυσικές μηχανικές κλπ...

είναι ένα πολυσύνθετο φαινόμενο που μάλλον έχει περισσότερες ψυχολογικές/διανοητικές/ηχοακουστικές παραμέτρους παρά φυσικές μηχανικές κλπ...

εεε τότε να ρωτήσουμε έναν ψυχολόγο για το στρώσιμο των καλωδίων..... -bye-

Λοιποοοόν....

Τα καλώδια στρώνουν ή μάλλον καλύτερα αλλάζουν ήχο με τον καιρό..
Δεν ξέρω πως και το γιατί αλλά αν το θέλετε ''στρώνουν"..

Δεν έχει κανείς παρά να δοκιμάσει δύο καλώδια, ίδιο μοντέλο, του ίδιου κατασκευαστή.
Το ένα "πολυφορεμένο" και το άλλο από το κουτί..Δυστυχώς ή ευτυχώς, οι διαφορές
μεταξύ των δύο είναι ακουστές...

Λοιποοοόν....

Δεν έχει κανείς παρά να δοκιμάσει δύο καλώδια, ίδιο μοντέλο, του ίδιου κατασκευαστή.

Σαν καλο παλιο κρασι,"ωριμα" πουρα,και τοσα αλλα :ernaehrung004:

Λοιποοοόν....

σε παραπέμπω στο ποστ #26... :flipout:

αστειεύομαι καπετάνιο...

ναι έχω παρατηρήσει και αυτό το φαινόμενο που λες, αλλά σε ρωτάω και κάτι άλλο... τα δυο ίδια καλώδια αρχικά ακούγονταν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο??

Λοιποοοόν....

εχω ακριβώς την αντίθετη άποψη.
Δυστυχώς ή ευτυχώς.
Και δεν πάω παρακάτω.:operator:

Re: Απάντηση: Re: Θέλουν Στρώσιμο Τα Αναλογικά Καλώδια Ιnterconect και Πόσο ?

Σαν τη γριά κότα;;;:Banane0:Αυτή και αν έχει στρωθεί....

Προτιμω τα "στρωμενα" πουρα :bandit:

υπάρχει και η άλλη "δοξασία".
Τα κατευθυντικά καλώδια δεν κάνει να τα παίξεις ανάποδα. Γιατί χαλάνε....

υπάρχει και η άλλη "δοξασία".
Τα κατευθυντικά καλώδια δεν κάνει να τα παίξεις ανάποδα. Γιατί χαλάνε....

Θυμάσαι Δημήτρη εκείνο το balanced καλώδιο που πάνω στο διηλεκτρικό έδειχνε φορά από τον τελικό προς τον προενισχυτή;