Θυμάσαι Δημήτρη εκείνο το balanced καλώδιο που πάνω στο διηλεκτρικό έδειχνε φορά από τον τελικό προς τον προενισχυτή;

Θυμάσαι Δημήτρη εκείνο το balanced καλώδιο που πάνω στο διηλεκτρικό έδειχνε φορά από τον τελικό προς τον προενισχυτή;
άρα? τι σημαίνει ότι το μεταχειρισμένο και εκείνο στο κουτί (καινούργιο) έχουν διαφορά λοιπόν?
Με μπέρδεψες μωρέ!!...
Που να θυμάμαι πως έπαιζε το μεταχειρισμένο πριν να "στρώσει"?:Banane0:
Απλά το "στρωμένο" και το "άστρωτο" είχαν έντονες διαφορές με σαφές( ηχητικά) προβάδισμα του πρώτου...
Ναι... λέω ότι αφού δεν θυμάσαι πως έπαιζε το καινούργιο, η διαφορά προς το καλύτερο του μεταχειρισμένου, πως ξέρεις ότι δεν υφίστατο και πριν παλιώσει το δεύτερο...σε σχέση με το πρώτο που παρέμεινε καινούργιο??
Δεν μπορω να πω ότι τα καλώδια στρωνουν...απλα μπορω να πω ότι με τον καιρο, ένα καλώδιο παίζει καλύτερα, συνήθως λίγο πιο μαλακά.
Τωρα, πολλοί αναρωτιούνται για την κατεύθυνση του καλωδιου κτλ. Να πούμε ότι κάποιες εταιρείες βάζουν νεράκι κατεύθυνσης του σήματος για σωστή σύνδεση, ενω άλλοι λένε ότι το σήμα πρεπει να μεταφέρεται όπως κάποιος διαβάζει τα γράμματα πάνω του.
Δεν γίνονται αυτά..
Τα καλώδια παράγονται με συγκεκριμένες προδιαγραφές κατά χιλιόμετρα..
Έχεις δίκιο!Οι αγωγοί ναι, τα βύσματα, οι κολλήσεις, ψυχρές/θερμές... ??
Η μόνη εξήγηση που βρίσκω λογική είναι 80% ψυχοακουστικά φαινόμενα και 20% ελαχιστότατες μεταβολές της χωρητικότητας λόγω διηλεκτρικής (ξετύλιγμα/ που ακουμπά/ θερμοκρασία δωματίου) και τίποτε περισσότερο... να προσθέσω και την παράμετρο γήρανσης που είναι φαινόμενα οξείδωσης που επιδρά και στην χωρητικότητα και στην αντίσταση του καλωδίου...
Έχεις δίκιο!
Εγώ για να μην χρειαστώ ψυχολόγο κλπ, αγοράζω πάντα μεταχειρισμένα = στρωμένα! :2thumb22sup:
Έχω βάλει φίλο να ακούει διάφορα καλώδια και να ακούει τρελές διαφορές!
Πάω λοιπόν και εγώ σαν τρελοκερκυραίος,του δένω τα μάτια και του λέω!Αναπαύσου στην πολυθρόνα και άκου.Μετά από ένα εύλογο διάστημα χρόνου,τού λέω ώρα νάλλάξουμε καλώδια.περνά λίγη ώρα και τον ρωτώ! Πώς σού ακούγονται;
Απάντηση:Aαααα αυτό είναι πιο έτσι,πιο αλλιώς
Α ναι του απαντώ!!Του ελευθερώνω τα μάτια τον πάω πίσω από το ρακ και του κάνω την εξής ερώτηση
Μου εξηγείς πώς άκουσες διαφορετικά τη στιγμή που η αλλαγή καλωδίων δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ;
Κάγκελο ο φίλος
Πού έχω καταλήξει;;
Αν περισσεύουν κάποιες ευρωδραχμές τις επενδύω στα μηχανήματα και όχι στα καλώδια![]()
το διηλεκτρικό του
H στη μουσικη :ernaehrung004:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.