Θέλουν Στρώσιμο Τα Αναλογικά Καλώδια Ιnterconect και Πόσο ?

άρα? τι σημαίνει ότι το μεταχειρισμένο και εκείνο στο κουτί (καινούργιο) έχουν διαφορά λοιπόν?

Με μπέρδεψες μωρέ!!...Που να θυμάμαι πως έπαιζε το μεταχειρισμένο πριν να "στρώσει"?:Banane0:

Απλά το "στρωμένο" και το "άστρωτο" είχαν έντονες διαφορές με σαφές( ηχητικά) προβάδισμα του πρώτου...

Δεν μπορω να πω ότι τα καλώδια στρωνουν...απλα μπορω να πω ότι με τον καιρο, ένα καλώδιο παίζει καλύτερα, συνήθως λίγο πιο μαλακά.
Τωρα, πολλοί αναρωτιούνται για την κατεύθυνση του καλωδιου κτλ. Να πούμε ότι κάποιες εταιρείες βάζουν νεράκι κατεύθυνσης του σήματος για σωστή σύνδεση, ενω άλλοι λένε ότι το σήμα πρεπει να μεταφέρεται όπως κάποιος διαβάζει τα γράμματα πάνω του.

Με μπέρδεψες μωρέ!!...
:flipout:

Που να θυμάμαι πως έπαιζε το μεταχειρισμένο πριν να "στρώσει"?:Banane0:

Απλά το "στρωμένο" και το "άστρωτο" είχαν έντονες διαφορές με σαφές( ηχητικά) προβάδισμα του πρώτου...

Ναι... λέω ότι αφού δεν θυμάσαι πως έπαιζε το καινούργιο, η διαφορά προς το καλύτερο του μεταχειρισμένου, πως ξέρεις ότι δεν υφίστατο και πριν παλιώσει το δεύτερο...σε σχέση με το πρώτο που παρέμεινε καινούργιο??

Ναι... λέω ότι αφού δεν θυμάσαι πως έπαιζε το καινούργιο, η διαφορά προς το καλύτερο του μεταχειρισμένου, πως ξέρεις ότι δεν υφίστατο και πριν παλιώσει το δεύτερο...σε σχέση με το πρώτο που παρέμεινε καινούργιο??

Δεν γίνονται αυτά..
Τα καλώδια παράγονται με συγκεκριμένες προδιαγραφές κατά χιλιόμετρα..

Ολα στην αρχη σου φαινονται οτι παιζουν σκληρα,και συσκευες και καλωδια,και με τον καιρο στρωνουν δηλαδη μαλακωνουν ή ανοιγει ο ηχος κλπ.
Το ερωτημα ειναι στρωνουν ή συνηθιζουν τα αυτια μας,καποιοι dealers στο εξωτερικο σε ρωτουν αν πριν στα στειλουν τα καλωδια, να τα βαλουν σε ενα ειδικο μηχανακι burn-in που τα στρωνει,
Γνωμη μου οι συσκευες θελουν σιγουρα στρωσιμο αυτο δεν αμφισβητηται απο κανενα,τα καλωδια ισως,δεν χαλαει και κανενα να τα ακουσει πιο ενδελεχως μετα απο καμια εκατοστη ωρες και να βγαλει ασφαλεστερο συμπερασμα γιαυτα.

Εδω η αποψη ενος κατασκευαστη καλωδιων
http://www.atlascables.com/fine-tuning.html

Δεν μπορω να πω ότι τα καλώδια στρωνουν...απλα μπορω να πω ότι με τον καιρο, ένα καλώδιο παίζει καλύτερα, συνήθως λίγο πιο μαλακά.
Τωρα, πολλοί αναρωτιούνται για την κατεύθυνση του καλωδιου κτλ. Να πούμε ότι κάποιες εταιρείες βάζουν νεράκι κατεύθυνσης του σήματος για σωστή σύνδεση, ενω άλλοι λένε ότι το σήμα πρεπει να μεταφέρεται όπως κάποιος διαβάζει τα γράμματα πάνω του.

Είτε με βελάκια,είτε με το πως κάποιος διαβάζει τα γράμματα είναι ένα και το αυτό!
Η κατευθυντικότητα έχει σημασία,γιατι σ'αυτά τα καλώδια χρησιμοποιούνται 2 ή παραπάνω αγωγοί,όπου ένας ή παραπάνω εξ αυτών,στο αρνητικό είναι κολλημένοι με το μπλενταζ στη μία άκρη ενώ στην άλλη άκρη κολλημένοι χωρίς μπλεντάζ

Δεν γίνονται αυτά..
Τα καλώδια παράγονται με συγκεκριμένες προδιαγραφές κατά χιλιόμετρα..

Οι αγωγοί ναι, τα βύσματα, οι κολλήσεις, ψυχρές/θερμές... ??

Η μόνη εξήγηση που βρίσκω λογική είναι 80% ψυχοακουστικά φαινόμενα και 20% ελαχιστότατες μεταβολές της χωρητικότητας λόγω διηλεκτρικής (ξετύλιγμα/ που ακουμπά/ θερμοκρασία δωματίου) και τίποτε περισσότερο... να προσθέσω και την παράμετρο γήρανσης που είναι φαινόμενα οξείδωσης που επιδρά και στην χωρητικότητα και στην αντίσταση του καλωδίου...

Απάντηση: Re: Θέλουν Στρώσιμο Τα Αναλογικά Καλώδια Ιnterconect και Πόσο ?

Οι αγωγοί ναι, τα βύσματα, οι κολλήσεις, ψυχρές/θερμές... ??

Η μόνη εξήγηση που βρίσκω λογική είναι 80% ψυχοακουστικά φαινόμενα και 20% ελαχιστότατες μεταβολές της χωρητικότητας λόγω διηλεκτρικής (ξετύλιγμα/ που ακουμπά/ θερμοκρασία δωματίου) και τίποτε περισσότερο... να προσθέσω και την παράμετρο γήρανσης που είναι φαινόμενα οξείδωσης που επιδρά και στην χωρητικότητα και στην αντίσταση του καλωδίου...
Έχεις δίκιο!

Re: Απάντηση: Re: Θέλουν Στρώσιμο Τα Αναλογικά Καλώδια Ιnterconect και Πόσο ?

Έχεις δίκιο!

Μακάρι... έχω φτάσει σε αυτό το σημείο, μετά από πολύ ψυχοθεραπεία...:flipout:

Έχω βάλει φίλο να ακούει διάφορα καλώδια και να ακούει τρελές διαφορές!
Πάω λοιπόν και εγώ σαν τρελοκερκυραίος,του δένω τα μάτια και του λέω!Αναπαύσου στην πολυθρόνα και άκου.Μετά από ένα εύλογο διάστημα χρόνου,τού λέω ώρα νάλλάξουμε καλώδια.περνά λίγη ώρα και τον ρωτώ! Πώς σού ακούγονται;
Απάντηση:Aαααα αυτό είναι πιο έτσι,πιο αλλιώς
Α ναι του απαντώ!!Του ελευθερώνω τα μάτια τον πάω πίσω από το ρακ και του κάνω την εξής ερώτηση
Μου εξηγείς πώς άκουσες διαφορετικά τη στιγμή που η αλλαγή καλωδίων δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ;
Κάγκελο ο φίλος

Last edited:
Εγώ για να μην χρειαστώ ψυχολόγο κλπ, αγοράζω πάντα μεταχειρισμένα = στρωμένα! :2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Θέλουν Στρώσιμο Τα Αναλογικά Καλώδια Ιnterconect και Πόσο ?

Εγώ για να μην χρειαστώ ψυχολόγο κλπ, αγοράζω πάντα μεταχειρισμένα = στρωμένα! :2thumb22sup:

Σωστά πράττεις και γλυτώνεις και ευρωδραχμές

Re: Απάντηση: Θέλουν Στρώσιμο Τα Αναλογικά Καλώδια Ιnterconect και Πόσο ?

Έχω βάλει φίλο να ακούει διάφορα καλώδια και να ακούει τρελές διαφορές!
Πάω λοιπόν και εγώ σαν τρελοκερκυραίος,του δένω τα μάτια και του λέω!Αναπαύσου στην πολυθρόνα και άκου.Μετά από ένα εύλογο διάστημα χρόνου,τού λέω ώρα νάλλάξουμε καλώδια.περνά λίγη ώρα και τον ρωτώ! Πώς σού ακούγονται;
Απάντηση:Aαααα αυτό είναι πιο έτσι,πιο αλλιώς
Α ναι του απαντώ!!Του ελευθερώνω τα μάτια τον πάω πίσω από το ρακ και του κάνω την εξής ερώτηση
Μου εξηγείς πώς άκουσες διαφορετικά τη στιγμή που η αλλαγή καλωδίων δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ;
Κάγκελο ο φίλος

:ears::laugh:

Παντως αρκετες φορες οι διαφορες ειναι πιο εντονες σε συγκεκριμενους δισκους,ενω σε πολλους αλλους μπορει να μην εντοπισεις σημαντικες/αξιολογες διαφορες μεταξυ δυο καλων καλωδιων

Last edited:
Re: Απάντηση: Θέλουν Στρώσιμο Τα Αναλογικά Καλώδια Ιnterconect και Πόσο ?

Πού έχω καταλήξει;;
Αν περισσεύουν κάποιες ευρωδραχμές τις επενδύω στα μηχανήματα και όχι στα καλώδια:grinning-smiley-043

H στη μουσικη :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Θέλουν Στρώσιμο Τα Αναλογικά Καλώδια Ιnterconect και Πόσο ?

H στη μουσικη :ernaehrung004:

Εννοείτε,γιατι στο κάτω κάτω βλέπω κόσμο να αναλλώνεται δεξιά αριστερά,να χάνει χρόνο και όταν καταφέρνει ν'αποκτήσει κάποια μηχανήματα να τα παρατά να μην κάθεται να απολαμβάνει την μουσική του και να ξεκινά έναν άλλο αγώνα δρόμου για απόκτηση άλλων μηχανημάτων...Και είναι -μ'όλον το σεβασμό- πολλοί τέτοιοι