Θέμα της Εβδομάδας ή και του μήνα: Ιδέες προτάσεις και δηλώσεις συμμετοχής.

Re: Θέμα Εβδομάδας-21Νοεμβρίου: Φωτό εμπνευσμένες από τραγούδια - ανεβάζουμε 17-21/11

Πολυ καλη Αλεξη...ο φακος εχει κανει το θαυμα του....η διαφορετικη γωνια ληψης βοηθαει επισης.....

Γρρρρ...θελω και εγω φωτεινο φακο:argh:

Re: Θέμα Εβδομάδας-21Νοεμβρίου: Φωτό εμπνευσμένες από τραγούδια - ανεβάζουμε 17-21/11

HEY! TEACHER! LEAVE THOSE KIDS ALONE!!!

Τραβηγμενη με Canon 500d και τον Canon 50mm 1.8 :a0210:

Καλη σκεψη... αν δεν κανω λαθος το τραγουδι μιλαει για πιεση...ισως μπορουσες να την αναδειξεις ειτε με περισσοτερα βιβλια ειτε με καποιου ειδους ακαταστασια με χαρτια, μολυβια κτλ...

:grinning-smiley-043

Αλεξ πολυ καλη... ισως αν η γωνια ληψης ηταν απο πιο ψηλα ωστε το θεμα να δειχνει λιγο μικρο να συνεβαλλε στην ολη ατμοσφαιρα...ή ισως αν το background ακολουθουσε το βλεμα για να δειχνει το...ταξιδι των σκεψεων...

-bye-

Τείνω να συμφωνήσω με τα σχόλια του Ηλία για όλες.

Η δικιά μου ίσως ήθελε λίγο αέρα απο τα δεξιά, αν και όχι πολύ γιατί το θέμα μου ήταν ο άνθρωπος και όχι το τοπίο πίσω του.

Δημήτρη, όντως αν τρεμόπαιζε λιγάκι η φλόγα θα ήταν τέλεια. Να μην είναι τόσο στατική.

Του φίλου michis αυτόνομη είναι εξαιρετική. Πολύ καλή σύνθεση, εστίαση και επεξεργασία. Λείπει μάλλον όμως η σύνδεση με το τραγούδι. Ένα κουρασμένο χέρι να κρατάει τα γυαλιά, μια μουντζούρα χαρούμενη πάνω στο βιβλίο ή σε ένα τετραδιο, δείγμα της σκέψης που πετάει μακριά, κάτι τέτοιο.

Σπύρο, Ηλία και οι υπόλοιποι, δεν βλέπω να έχεται ανεβάσει συμμετοχή αυτήν την βδομάδα! Άντε!!!

Πολυ καλη Αλεξη...ο φακος εχει κανει το θαυμα του....η διαφορετικη γωνια ληψης βοηθαει επισης.....

Γρρρρ...θελω και εγω φωτεινο φακο:argh:

Είναι ο φωτεινός φακός (και όπως φαίνεται στο bokeh είναι και τέρμα ανοικτός), αλλά είναι και οτι φρόντισα να καθόμαστε εκεί που χτυπάει ακριβώς ένας μικρός προβολεας και να κοιτάμε απο την πλευρά που ερχόταν ακόμα το τελευταίο φώς ώστε να φωτίζόμαστε κυκλικά. Στην δεύτερη που έχει πέσει ήδη ο ήλιος, φαίνεται η διαφορά στο πλάι.

Αλλά πάντα με εκπλήσει η συμπεριφορά του συγκεκριμένου φακού... Είναι απλά εξαιρετικός.

Ενδιαφέρουσες, περίμενα και από Ελληνικά τραγούδια αλλά φαίνεται ότι δεν μας βγαίνει... Τεςπα, μπορεί να έχουμε και σήμερα κανέναν καθυστερημένο.

Από αύριο: Κύκλος!

Μια χαρά και η γωνία λήψης και το χρώμα!!

Ευχαριστώ Σίμο!

Μικρή η συμμετοχή όμως.

Michis θα ήθελα αν έχεις όρεξη να μας πείς δυο τρια λόγια για το πώς κατέληξες στην συγκεκριμένη φωτογραφία. Την δημιουργική διαδρομή δλδ που έκανες απο το τραγούδι μέχρι την φωτογραφία. Νομίζω οτι αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος απο αυτό το νήμα, να παίρνουμε ιδέες για το πώς μπορούμε να σχεδιάσουμε μια φωτογραφία απο μια ιδέα.

Αυτήν την βδομάδα κύκλος. Ίσως παραήταν σύνθετα τα τελευταία δυο θέματα γιαυτό και η μειωμένη συμμετοχή.

Re: Θέμα της Εβδομάδας: Ιδέες προτάσεις και δηλώσεις συμμετοχής.

Υπενθυμίζω στον Ηλία οτι είναι επιφορτισμένος με την επιλογή του επόμενου θέματος μετά τον κύκλο που τελιώνει 5/12.

Μέχρι την Κυριακή καλό θα ήταν να έχει γίνει η ανακοίνωση.

Επίσης όποιος απο τους φίλους που είναι στην σχετική λίστα (βλ πρώτο ποστ) έχει ήδη αποφασίσει το θέμα του μπορεί να το ανακοινώσει ελεύθερα.

Re: Θέμα Εβδομάδας-5 Δεκεμβρίου: Κύκλος - ανεβάζουμε 1-5/12

Με μικρή καθυστέρηση. Δεν είχα ιδιαίτερο χρόνο αυτή την εβδομάδα για φωτογραφικές βόλτες. Κάτι η δουλειά κάτι ο καλός καιρός που προσφερόταν για βόλτες με την οικογένεια δεν προλαβα για κάτι που είχα στο μυαλό μου. Καθώς τακτοποιούσα όμως τις φώτο από την βόλτα στο Αττικό Πάρκο βρήκα την παρακάτω φωτογραφία που μπορεί να μην είναι κατι το πρωτότυπο μου έφερε όμως στο μυαλό το ομώνυμο τραγούδι της Linda Perhacs και την απίστευτη φωνή της

Dolphin λοιπόν η καθυστερημένη μου συμμετοχή που σίγουρα αδικεί το τραγούδι

http://www.youtube.com/watch?v=t9B84o9eaHE

attachment.php

Attachments

• IMGP3904.jpg
    IMGP3904.jpg
    107.1 KB · Views: 82

Το κέρδος είναι ακριβώς αυτό, είναι σαν να έχουμε assignment, ανάθεση, παραγγελία πες τε το όπως θέλετε. Η διαφορά μας με τους επαγγελματίες είναι ότι ναι μεν δεν υπάρχει χρήμα :bigcry: , αλλά δεν υπάρχει και άγχος, οπότε η ευχαρίστηση είναι ατόφια. Η κριτική , για μένα τουλάχιστον εποικοδομητική, γιατί βοηθάει στο "χτίσιμο" του θέματος, π.χ. έψαχνα αέρα για το κερί, δεν είχε, φυσητό έσβηνε, οπότε τι να κάνω - τι να κάνω? Έβαλα χέρια που το προστατεύουν και προσθέτουν και "ζωή":

Συμμετοχή #2

Τραγούδι candle in the wind - Elton John

attachment.php

Συγνώμη που την ανέβασα σήμερα, αλλά χθές δεν προλάβαινα με τίποτα...

Attachments

• Candle R1 Res.jpg
    Candle R1 Res.jpg
    25.3 KB · Views: 99
Απάντηση: Θέμα Εβδομάδας-5 Δεκεμβρίου: Κύκλος - ανεβάζουμε 1-5/12

Λοιπόν με τους καθυστερημένους και εγώ μαζί....

http://www.youtube.com/watch?v=PmQP2VbVYU4

attachment.php

Μιας και η γειτονιά μου είναι τίγκα στους εθισμένους αρρώστους, οι οποίοι παλεύουν κάθε μέρα με τον θάνατο σε έναν αγώνα που τις περισσότερες φορές έχει νικητή τον μαυροφορεμένο με το δρεπάνι...

Μιας και ποτέ κανείς δεν τους νοιάστηκε ειλικρινά απο την πολιτική ελίτ του τόπου, παρά έλεγε ευχολόγια μόνο και μόνο για μια ψήφο παραπάνω...

Μιας και τελευταία οι "πολιτισμένοι" κάτοικοι της γειτονιάς μου, των Εξαρχείων, αποφάσισαν να "καθαρίσουν" την πλατεία απο αυτούς, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση τους και την εγκατάσταση των πιο πολλών, στις "γύρω" γειτονιές....

Μιας και κανείς δεν νοιάστηκε παρα μόνο συχνά πυκνά η μουσική....

Τους την αφιερώνω και εύχομαι στην καινούρια ιδεολογία....

Υ.Γ Η ιδέα ήταν της γυναίκας μου και την ευχαριστώ....

Attachments

• DSC_3480.jpg
    DSC_3480.jpg
    52.3 KB · Views: 94
Last edited:
Απάντηση: Θέμα Εβδομάδας-5 Δεκεμβρίου: Κύκλος - ανεβάζουμε 1-5/12

Αιμίλιε είσαι απλά μεγάλος....-bye-

χαχα!!!Ε όχι ρε....συνομήλικοι πρέπει να είμαστε....-bye-

Υ.Γ Μόνο η εκτέλεση ανήκει σε εμένα....τα υπόλοιπα στην γυναίκα...(μάλλον θα την κάνω μέλος)...

Re: Απάντηση: Θέμα Εβδομάδας-5 Δεκεμβρίου: Κύκλος - ανεβάζουμε 1-5/12

Υ.Γ Μόνο η εκτέλεση ανήκει σε εμένα....τα υπόλοιπα στην γυναίκα...(μάλλον θα την κάνω μέλος)...

κι εγώ ψήνω την δικιά μου... σκέψου ότι μέχρι πριν κάτι μήνες Δεν είχε σερφάρει ποτέ! Ωραία φωτογραφία και το Ελληνικό που έλειπε...

Re: Απάντηση: Θέμα Εβδομάδας-5 Δεκεμβρίου: Κύκλος - ανεβάζουμε 1-5/12

Λοιπόν με τους καθυστερημένους και εγώ μαζί....

Παρ ολα οσα ποσταρεις αλλου :operator:, επιβεβαιωνεις οτι ως ελλην μπορει να αργεις αλλα το κανεις καλα....:a0210:

Παιδια εχετε δικιο, επρεπε να περιεχει το αντιδραστικο στοιχειο περισσοτερο η φωτογραφια...

Φιλε Αλεξη,η δικια σου ειναι πανεμορφη. Η ατμοσφαιρα που δινει ενας περιπατος στην πολη το βραδυ μεταδοθηκε στο επακρο! Οσο για την περιγραφη, επειδη στην προηγουμενη συμμετοχη μου ηταν παρατραβηγμενη, ειπα αυτη τη φορα να τη διατυπωσω με ενα στιχο.

Φιλε cacau, η απλοτητα και η ηρεμια ειναι αυτο που μου εδωσε η πρωτη φωτογραφια σου, πολυ ωραια! Και η δευτερη το ιδιο...Αν θα μπορουσα να βρω ενα ψεγαδι θα ηταν οτι θα μπορουσε η φλογα να κινειται, οπως ειπαν και τα παιδια.

ΝtinNton, πολυ καλη συμμετοχη, απλη και ομορφη.

Εmilot, παρα πολυ ωραια! Ωραιο στησιμο,που σε κανει να την βλεπεις ωρα. Επισης,πολυ ωραια η επεξεργασια που εκανες, και ακομα πιο ωραιο το κειμενο.

Καλη συνεχεια να εχουμε παιδια!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Θέμα Εβδομάδας-5 Δεκεμβρίου: Κύκλος - ανεβάζουμε 1-5/12

Παρ ολα οσα ποσταρεις αλλου :operator:, επιβεβαιωνεις οτι ως ελλην μπορει να αργεις αλλα το κανεις καλα....:a0210:

χαχα!!!-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Θέμα Εβδομάδας-5 Δεκεμβρίου: Κύκλος - ανεβάζουμε 1-5/12

κι εγώ ψήνω την δικιά μου... σκέψου ότι μέχρι πριν κάτι μήνες Δεν είχε σερφάρει ποτέ! Ωραία φωτογραφία και το Ελληνικό που έλειπε...

-bye-

Απο τις δικές σου η δεύτερη μου άρεσε περισσότερο...-bye-