Θέμα της Εβδομάδας ή και του μήνα: Ιδέες προτάσεις και δηλώσεις συμμετοχής.

Απάντηση: Θέμα της Εβδομάδας-7 Νοεμβρίου:Αναπαράσταση Κλασικών Φωτογραφιών - ανεβάζου

Γνωρίζοντας από 1ο χέρι πόσο δύσκολη είναι η αναπαράσταση κλασσικής φωτογραφίας, λέω πως το πηρούνι είναι πολύ καλή δουλειά, μπράβο NtinNton

RΑναπαράσταση Κλασικών Φωτογραφιών

Αυτή που είχα στο μυαλό μου ώς πρώτη επιλογή δεν μου κάθισε τελικά. Πήγα για την δεύτερη επιλογή αλλά πάλι δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ίσως δοκιμάσω αργότερα για μια ακόμα ιδέα που έχω, αλλά ώς τότε...

Πρωτότυπο αυτή
henri-cartier-bresson04.jpg

Και απόπειρα αυτή

5155408826_ccf862a975_b.jpg

Δυστηχώς το κλού της ορίτζιναλ, ο αντικατοπτρισμός λείπει καθώς στην μια που κατάφερα να συγχρονιστώ το καδράρισμα ήταν λάθος...

Re: Θέμα της Εβδομάδας-7 Νοεμβρίου:Αναπαράσταση Κλασικών Φωτογραφιών - ανεβάζουμε 3-1

Αλεξη ο τυπος στην πρωτοτυπη πεφτει μες στα νερα...εσυ στα στεγνα την εβγαλες..:flipout::a0210:

Re: Θέμα της Εβδομάδας-7 Νοεμβρίου:Αναπαράσταση Κλασικών Φωτογραφιών - ανεβάζουμε 3-1

δυσκολο θεμα αλλα πραγματι πολυ ενδιαφερον αφου εκανε κι εμενα να ψαξω πολλους φωτογραφους και να ανακαλυψω κι εναν που δεν τον ειχα προσεξει (http://www.in-public.com/TrentParke)...

αποφασισα λοιπον να ακολουθησω τα χναρια του Bresson στην οδο Ασωματων στο Θησειο...

attachment.php

ενα παλιο σπιτι με δυο Καρυατιδες στον πρωτο οροφο και δυο μαυροφορεμενες γιαγιαδες που περπατουν αργα και περηφανα εκαναν μια απο τις πιο γνωστες φωτογραφιες αυτου του τοσο μεγαλου φωτογραφου...

μια αντιθεση που συζητηθηκε πολυ... μια εικονα που εκανε τον γυρο του κοσμου...

η δικη μου εκδοχη δεν εχει πια μαυροφορεμενες γιαγιαδες αλλα μοντερνους μεταναστες που περνουν απο αυτο το σπιτι βιαστικα, μη γνωριζοντας την ιστορια του...

attachment.php

δεν μπορει να συγκριθει βεβαια σε καμια περιπτωση η μια με την αλλη...

οσο και να προσπαθησα να αντιγραψω... ουτε γιαγιαδες υπηρχαν, ουτε ανοιχτες πορτες, ουτε πεζοδρομιο που σεβεται την υπαρξη των Καρυατιδων...

ο Δημος αποφασισε να το κοψει και να βαλει καδο σκουπιδιων ακριβως μπροστα απο τις Καρυατιδες λες και πια δεν εχουν σημασια αυτες...

ενα δεντρο εχει σχεδον καλυψει την προσοψη του κτηριου λες και θελουμε να κρυψουμε την ιστορια μας... να κρυψουμε ολα οσα μας εκαναν να γινουμε καποτε ενας σπουδαιος αρχαιος πολιτισμος...

ενα μου ηρθε στο μυαλο... "Λαός που δεν σέβεται την ιστορία του είναι λαός καταδικασμένος να πεθάνει..."

ενα σπιτι, μια ιστορια... ενας λαος αδικαιολογητως απων... συνεχως...

Attachments

• DSC_3573.jpg
    DSC_3573.jpg
    87.8 KB · Views: 133
  • photo.jpg
    photo.jpg
    31.3 KB · Views: 130

Όλες οι συμμετοχές πολύ καλές,
μπράβο πάιδες :grinning-smiley-043

Πράγματι, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες τις συμμετοχές...:SFGSFGSF:

Alex να φωτογραφίσουμε είπαμε όχι να κάνουμε μπάνιο χειμωνιατικα:award:

Πολύ ωραία paИ-baL. Περίμενες αρκετή ώρα?

μιση ωρα περιπου... ισως και λιγο παραπανω...

ο Bresson πρεπει να ηταν ή πολυ τυχερος ή να τις πληρωσε για να του κατσουν ή να ειχε κατασκηνωσει απεναντι...

δεν εξηγειται διαφορετικα...

Υπενθυμίζω οτι αύριο είναι η τελευταία μέρα που ανεβάζουμε φωτογραφίες για το Θέμα : Αναπαράσταση Κλασικών Φωτογραφιων. Ελπίζω να δούμε μερικές ακόμα συμμετοχές μέχρι τότε.

4 προτασεις απο δικες μου υποψηφιοτητες προς αντιγραφη...

μηπως και αποτελεσουν πηγη εμπνευσης για οσους ψαχνουν ακομα...

http://www.dpgr.gr/usergalleries/displayimage.php?pos=-434667

http://www.dpgr.gr/manlyk/RoyDeCarava/images/RoyDeCarava5.jpg

http://www.magnumphotos.com/Archive...S5RYDWNN11L&ALID=2K7O3R14TE52&PN=18&CT=Search

http://www.artscenecal.com/Announcements/0705/AKertesz0705a.jpg

Λιγο υπομονη και θα ερθει και η δικια μου

Να μαι και εγω...δεν καταφερα πολλα πραγματα...ο εξωτερικος φωτισμος που χρησιμοποιησα αποδειχτηκε "σκληρος" (δεν χρησιμοποιησα το φλας)ο Σταυρος ειχε ξυλινο περιβλημα που αναγκαστηκα να το σβησω με το gimp και ιδου το αποτελεσμα.....

Η εξαιρετικη πρωτοτυπη..

NYC80303.jpg

http://www.magnumphotos.com/Archive/C.aspx?VP3=ViewBox_VPage&VBID=2K1HZSO0MNEG&IT=ZoomImage01_VForm&IID=2K7O3RHZIAK3&ALID=2K7O3R13SMFN&PN=2&CT=Search

και η δικια μου την οποια φωτιζει μια απλη λαμπα φθοριου εχοντας απο κατω ενα μαυρο ματ υφασμα....

Ελπιζω να μην ειναι τοσο χαλια..-bye-

View attachment 61052

Last edited:
Re: Θέμα της Εβδομάδας: Ιδέες προτάσεις και δηλώσεις συμμετοχής.

Το θέμα "Αναπαράσταση κλασσικών φωτογράφων" έληξε. Τρέχει ήδη το επόμενο "Φωτογραφίες εμπνευσμένες από τραγούδι" και, όπως ίσως προσέξατε, η ημερομηνία λήξης συμπίπτει με την λήξη του θέματος για να μην μπερδευόμαστε.

Ncups αναμένουμε την πρότασή σου :idea:

Σπύρο είπαμε η δικιά σου είναι η πάνω ή η κάτω?

:flipout::flipout:Ειπαμε...να πεις εναν καλο λογο αλλα οχι κ ετσι!!
Τεραστιες οι διαφορες

Re: Θέμα Εβδομάδας-21Νοεμβρίου: Φωτό εμπνευσμένες από τραγούδια - ανεβάζουμε 17-21/11

μα το θεμα ρε Σπυρο δεν ειναι να αντιγραψουμε αλλα να αναπαραστησουμε...

δικαιολογημενη λοιπον η απορια του Αλεξη...

συγχαρητηρια και απο εμενα σε ΟΛΟΥΣ για την προσπαθεια!!!

εξαιρετικες συμμετοχες!!!

Απάντηση: Θέμα της Εβδομάδας: Ιδέες προτάσεις και δηλώσεις συμμετοχής.

Καλημέρα σε όλους και συγγνώμη για την καθυστέρηση.

Η πρότασή μου είναι εύκολη και ίσως πολυφωτογραφημένη:

Κατεργασμένο ξύλο.

Πλεονεκτήματα:Βρίσκεται παντού, ταιριάζει πάρα πολύ με ασπρόμαυρο, μπορεί να φανεί χρήσιμη επιτέλους εκείνη η ντιβανοκασέλα της γιαγιάς(!), οι ξυλόγλυπτες λεπτομέρειες μιας καρέκλας, ξυλόγλυπτα εκκλησίας και άλλα που δεν μου έρχονται στο μυαλό τώρα.Επίσης μια κώλωνα της ΔΕΗ, καυσόξυλα σε παράταξη κ.α.

Απαγορεύονται δέντρα, θάμνοι, τριανταφυλλιές κι γενικά ξύλο που είναι "ζωντανό".

Tο ζητούμενο είναι η έμπνευση, όπως και σε όλα τα project άλλωστε.

Re: Θέμα της Εβδομάδας: Ιδέες προτάσεις και δηλώσεις συμμετοχής.

Το έχω "λιώσει" :flipout: αλλά δεν πειράζει, πολύ μου αρέσει! Εξάλλου προηγείται το εξαιρετικά ενδιαφέρον του Alex - μην ξεχνιόμαστε!!!

Απάντηση: Θέμα της Εβδομάδας: Ιδέες προτάσεις και δηλώσεις συμμετοχής.

Το φαντάστηκα ότι κάποιος θα το έχει "λιώσει". Να το αλλάξω μιας και είναι πολύ φρέσκο;Δεν έχω πρόβλημα, και σβήνεις και τα post, και τώρα που το σκέφτομαι ίσως είναι καλύτερη η εναλλακτική επιλογή μου. Τι λες;

Re: Απάντηση: Θέμα της Εβδομάδας: Ιδέες προτάσεις και δηλώσεις συμμετοχής.

ίσως είναι καλύτερη η εναλλακτική επιλογή μου. Τι λες;

Λέω να μας πεις την εναλλακτική σου και να αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός (μεγάλο ανέκδοτο αυτό). Προσωπικά θα εξακολουθήσω να τραβάω ξύλα πάσης φύσεως έτσι κι αλλιώς!