ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2

Εχτες και προχτες θα εδινε εισαγωγικες (αποφοιτος ΤΕΙ) εξετασεις ενας φιλος μου, στο πολυτεχνειο Ξανθης, για τους πολιτικους μηχανικους. Για δευτερη φορα φετος οι εξετασεις αναβληθηκαν λογω καταληψης. Θα κανουμε ερανο για να παρει πισω τα λεφτα και το χρονο που εχει ξοδεψει αυτες τις 2 φορες? Αδεια απο τη δουλεια για να διαβασει, μεταφορικα, ξενοδοχεια, αγανακτηση. Σπυρο, θα κανουμε ερανο ή θα του τα δώσει πισω κανας εργατοπατερας? Φαντασου το σκηνικο. Φτανεις στο πολυτεχνείο και βρισκεις καποιον να σε ενημερωνει πως αποφασισε να κλεισει τη σχολη.
 
Last edited:
Re: Απάντηση: ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2

Εχτες και προχτες θα εδινε εισαγωγικες (αποφοιτος ΤΕΙ) εξετασεις ενας φιλος μου, στο πολυτεχνειο Ξανθης, για τους πολιτικους μηχανικους. Για δευτερη φορα φετος οι εξετασεις αναβληθηκαν λογω καταληψης. Θα κανουμε ερανο για να παρει πισω τα λεφτα και το χρονο που εχει ξοδεψει αυτες τις 2 φορες? Αδεια απο τη δουλεια για να διαβασει, μεταφορικα, ξενοδοχεια, αγανακτηση. Σπυρο, θα κανουμε ερανο ή θα του τα δώσει πισω κανας εργατοπατερας? Φαντασου το σκηνικο. Φτανεις στο πολυτεχνείο και βρισκεις καποιον να σε ενημερωνει πως αποφασισε να κλεισει τη σχολη.

Θεωρώ τις καταλήψεις ως ακραίο μέτρο που πρέπει να εφαρμόζεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπως πχ στην περίοδο της δικτατορίας. Δυστυχώς εδώ γίνονται για ψύλλου πήδημα και θα έπρεπε οι ίδιοι οι φοιτητές να βάλουν φρένο. Δεν είναι προς όφελος κανενός. Υπάρχουν και πιο δημοκρατικοί τρόποι διαμαρτυρίας.
 
Δεν έγραψα τιποτα για καταλήψεις.Πάντως δεν μπορύμε να ζητάμε απο τους φοιτητές να είναι εντελώς απολιτικοί.Αλλο το ότι εκμεταλλευονται διεθνή γεγονότα με υπερβολή πολλές φορές.
Οι καταλήψεις τών φοιτητών στην Γαλλια πρόσφατα παντως ήταν εντυπωσιακές.Οπως παλιότερα στα Αμερικανικά Πανεπιστήμια.Τα ίδια άκουγαν και τότε οι καταληψίες.Οι περισσότεροι απ´αυτούς ήτνα και τα σημαντικότερα μυαλά τής γενιάς τους.
Δεν νομίζω οτι καταστράφηκε η παιδεία τους απ´αυτές.
Το Πανεπιστήμιο οφείλει να είναι συνδεδεμένο με την κοινωνία και να έχει στούς κόλπους του προβληματιζόμενους ανθρώπους.Ομως χρειάζεται ένα μέτρο απο ολόκληρη την Πανεπιστημιακή Κοινότητα,για να γίνεται διάκριση μεταξύ μείζονος και ελάσσονος θέματος.
 
Δ
Οι καταλήψεις τών φοιτητών στην Γαλλια πρόσφατα παντως ήταν εντυπωσιακές.Οπως παλιότερα στα Αμερικανικά Πανεπιστήμια.Τα ίδια άκουγαν και τότε οι καταληψίες.Οι περισσότεροι απ´αυτούς ήτνα και τα σημαντικότερα μυαλά τής γενιάς τους.

Μηπως επειδη δεν ειναι υποθεση ρουτινας και γινονται για σοβαρους λογους?
 
Οχι.Δεν ξεκινούσαν πάντα απο σοβαρούς λόγους.Πολλες φορές μάλιστα η τρομαγμένη κρατική αντιδραση τίς φούντωνε.
Δεν λέω οτι οι καταλήψεις θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για ´ψύλλου πήδημα´.
Και είναι ίδιον των νέων να αντιδρούν και υπερβολικά.Επίσης διαφωνώ πλήρως με συντεχνιακές καταλήψεις για τίς οποίες έχουμε συζητήσει στο παρελθόν.
Απλά δεν θεωρώ τον κάθε καταληψία ,εξ ορισμού,αποτυχημένο ή κακό φοιτητή.
Και στα χρόνια μου,πολλοί άνθρωποι,πλήν τών επαγγελματικών στελεχών,που συμμετείχαν σε έντονες αντιδράσεις εξελίχθηκαν σε αξιόλογους επιστήμονες.
 
Γιατί όλοι κρίνουμε το σύστημα και βγάζουμε την ουρά μας απέξω. Η εκάστοτε κυβέρνηση πράττει ότι την καπνίσει; εμείς δεν είμαστε αυτοί που πιέζουμε; 10 Δήμαρχοι δεν πήγαν στην Γιαννάκου όταν είχαν οι εκπαιδευτικοί απεργία, και "διαμαρτυρήθηκαν" (sic) για την βάση του 10 και την κατάργηση των σχολών χωρίς ενδιαφέρον στην Επαρχία;
Διαννοείστε να δημιουργηθεί στην Έδεσσα ΑΕΙ, διαχείρισης και ανάπτυξης χειμερινού τουρισμού; Ποιός εισηγήθηκε κάτι τέτοιο; Κανείς γιατί το καθηγητικό κατεστημένο θέλει να ζεί στην Αθήνα. Το ξέρετε ότι καθηγητές των ΑΕΙ στην Λάρισα κατοικούν στη Αθήνα και βρίσκονται στην Λάρισα μόνο 2 μέρες την βδομάδα και τα υπόλοιπα τα κάνουν οι βοηθοί;
Για πείτε μου τι ενδιαφέρον θα βρεί ένας υποψήφιος στην Πάντειο και τι δουλειά θα κανει; Για δείτε όμως πόσες έδρες έχει. Για δείτε πόσα κονδύλια απορρόφησε απο προγράμματα και ποιόι τα έφαγαν. Το ανέφερε καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστήμιου.
Θα φταίει το ιδιωτικό ΑΕΙ που δεν υπάρχει ανώτατη σχολή τουρισμού στην Ελλάδα, ενώ η Σορβόννη έχει σχολή μαγειρικής; ή μήπως δεν είναι αναγκαίες τέτοιες σχολές στην χώρα μας με τόσες επενδύσεις στον τουρισμό;
Συνωστίζονται όλοι οι νέοι να γίνουν καθηγητές, δάσκαλοι, μηχανικοί δικηγόροι επαγγέλματα δηλάδή που σχεδόν είναι κορεσμένα και δεν έχουμε σχολές πληροφορικής και τουρισμού και να μαζέψει η Εδεσσα, η Φλώρινα, το Κιλκίς η Καβάλα, οι Σέρρες, η Δράμα η Αλεξανδρούπολη κλπ όλον τον φοιτητόκοσμο των Βαλκανίων. Ξέρετε υπάρχει και άλλη Ελλάδα και όχι μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Και αυτά πρέπει να γίνουν τώρα πριν η Βουλγαρία και η Ρουμανία γίνουν Ελλάδα. Εμείς ακόμα ζούμε στην δωρεάν ανώτατη παιδεία που στοιχίζει όσο το ΜΙΤ. Και δεν φτάνει που αυτοκοροιδευόμαστε μας αρέσει κιόλας!!!
Το καταλαβαίνω ότι κανείς ιδιώτης δεν πρόκειται να φτιάξει φιλοσοφική και σχολές που δεν έχουν πέραση. Εκεί μπορούν να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης.
Και δεν καταννοούμαι κάτι. Οι καθηγητές που σήμερα κόπτονται για την Παιδεία, μέχρι εδώ φθάνουν οι δυνατότητές τους δηλ μέχρι αυτό που είναι η Ανώτατη Παιδεία σήμερα. Εαν το αφήσουν να εξελιχθεί το σύστημα, μπορεί να φθάσει και παραπέρα, έχει γίνει αλλού ας μην γίνονται φραγμός επι τέλους σε οτιδήποτε νέο. Αλλά τους καταννοώ θα χάσουν την κουτάλα.
 
Θα φταίει το ιδιωτικό ΑΕΙ που δεν υπάρχει ανώτατη σχολή τουρισμού στην Ελλάδα;

Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει ανώτατη σχολή τουρισμού στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Στη Χίο υπάρχει το δαιτμηματικό μεταπτυχιακό "Σχεδιασμός - Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού" το οποίο και έχω τελειώσει. Μία κατεύθυνση του προπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων είναι "Διοίκηση των Τουριστικών Επιχειρήσεων".

Επίσης μεταπτυχιακό στη Διοίκηση των Τουριστικών επιχειρήσεων έχει το Πανεπιστήμιο του Πειραιά και το ΕΑΠ.

Υπάρχουν ακόμα και 3-4 (Α)ΤΕΙ τουρισμού
 
και δεν έχουμε σχολές πληροφορικής

Έχουμε πάρα πολλές Πανεπιστημιακές Σχολές Πληροφορικής καθώς και ΤΕΙ. Ρίξε μια ματιά στο Site του ΥΠΕΠΘ. Ειδικά τα Πολυτεχνεία και τα Πανεπιστήμια Αθήνας, Κρήτης και Πατρών είναι πασίγνωστα στην Ευρώπη. Με το Πανεπιστήμιο Κρήτης είχε συνεργασία το Πανεπιστήμιο μου, όταν ήμουν στο Εδιμβούργο.
 
Το ξέρετε ότι καθηγητές των ΑΕΙ στην Λάρισα κατοικούν στη Αθήνα και βρίσκονται στην Λάρισα μόνο 2 μέρες την βδομάδα και τα υπόλοιπα τα κάνουν οι βοηθοί;

Έχεις δίκιο, το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα περιφερειακά Πανεπιστήμια. Γιατί δεν τους βάζει χέρι του υπουργείο παιδείας;
 
Δεν μιλάω για μεταπτυχιακά, μιλάω για σχολές βασικές που θα βγάλουν στελέχη. Οι σχολές πληροφορικής, που παρεπιπτόντως είναι υψηλού επιπέδου και ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, δυστυχώς δεν φθάνουν, είναι λίγες. Αλλά δεν καταλάβατε, είπα για να πουλήσουμε εκπαιδευτικές υπηρεσίες ανωτάτου και εξειδικευμένου επιπέδου. Και ο τουρισμός δεν εξαντλείται στις ξένες γλώσσες και στο μαρκετινγκ. Υπάρχουν ένα σωρό ειδικότητες που πρέπει να αναχθούν σε υψηλού επιπέδου εξειδίκευση για να προσδοκάμε αποτελέσματα. Και να μην είμαστε αναγκασμένοι όλες οι θέσεις υψηλής εξιεδίκευσης (μάγειρας, γευσιγνώστης, γκρουμ κλπ) να τους εισάγουμε απέξω.
Ποιός να πειράξει τους καθηγητές, αφού έχουν άσυλο χειρότερα απο τους βουλευτές. Τι έγινε με την έρευνα στην Πάντειο; με τον άλλον στην Θεσσαλονίκη τι έγινε;
 
Last edited:
Δεν μιλάω για μεταπτυχιακά, μιλάω για σχολές βασικές που θα βγάλουν στελέχη. Και ο τουρισμός δεν εξαντλείται στις ξένες γλώσσες και στο μαρκετινγκ. Υπάρχουν ένα σωρό ειδικότητες που πρέπει να αναχθούν σε υψηλού επιπέδου εξειδίκευση για να προσδοκάμε αποτελέσματα. Και να μην είμαστε αναγκασμένοι όλες οι θέσεις υψηλής εξιεδίκευσης (μάγειρας, γευσιγνώστης, γκρουμ κλπ) να τους εισάγουμε απέξω.

Εννοείς ότι πρέπει να υπάρχουν Πανεπιστημιακές σχολές για μάγειρες και γκρούμ; Μάλλον τα έχεις μπλέξει λίγο. Η μαγειρική είναι τέχνη και όχι επιστήμη. Η επιστήμη του τουρισμού είναι άλλο πράγμα. Οι ειδικότητες που αναφέρεις παρέχονται από την Ανώτερη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων του ΕΟΤ (έχει στη Ρόδο και αλλού). Αν θες πληροφορίες πάρε τηλέφωνο στον ΕΟΤ και ζήτα τον κ. Μίχο, διευθυντή εκπαίδευσης, πες του χαιρετισμούς από μένα.

Τόσα ινστιντούτα επαγγελματικής κατάρτισης πως δεν παράγουν ποιοτικά στελέχη για τις ειδικότητες που αναφέρεις; Νόμιζα πως ο ιδιωτικός τομέας κάνει θαύματα. Τι κάνει ο ΣΕΤΕ για αυτό; Περιμένουν να αλλάξει το άρθρο 16 για να κάνουν Πανεπιστημιακή σχολή για γκρουμ;
 
ΑΕΙ δεν είναι μόνο τα Πανεπιστήμια είναι και τα Πολυτεχνεία. Ναι εννοώ γκρουμ και μάγειρα ανώτατης εκπαίδευσης. Οι σχολές τουριστικών επαγγελμάτων, αξιέπαινες αλλά όχι για στελέχη υψηλού επιπέδου. Η υψηλή εξειδίκευση κάνει την διαφορά. Οι σχολές τουριστικών επαγγελμάτων καταρτίζουν μέσαια στελέχη.
Ξέρετε τι σημαίνει μάγειρας υψηλήs εξειδίκευσης; Για δείτε λίγο τα προσόντα και τους μισθούς στον όμιλο Grecotel και δείτε τι βγάζει η Ρόδος και οι υπόλοιπες σχολές.
Η ειρωνεία σας για τα ΙΙΕΚ δεν κατανοοώ σε τι συνίσταται και τι συνεισφέρει. Αν κάτι απο αυτά που έγραψα είναι άγνωστο και δεν το ξέρετε μην το ειρωνεύεσται. Δείτε λίγο στην Γαλλία και την Αμερική τι σχολές γκρουμ υπάρχουν και πόσο κοστίζουν;
Η μαγειρική δεν είναι επιστήμη;
 
ΑΕΙ δεν είναι μόνο τα Πανεπιστήμια είναι και τα Πολυτεχνεία.

Δηλαδή βγάζουν γκρούμ και μάγειρες και τα Πολυτεχνεία; Αυτοί μετά έχουν και δικαίωμα υπογραφής ως Μηχανικοί Μαγειρικής;
 
Last edited:
για τα ΙΙΕΚ δεν κατανοοώ σε τι συνίσταται και τι συνεισφέρει. Αν κάτι απο αυτά που έγραψα είναι άγνωστο και δεν το ξέρετε μην το ειρωνεύεσται. Δείτε λίγο στην Γαλλία και την Αμερική τι σχολές γκρουμ υπάρχουν και πόσο κοστίζουν;
Η μαγειρική δεν είναι επιστήμη;

Βάλτε μου σας παρακαλώ εδώ τα Link για τα Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία που έχουν σχολές γκρουμ γιατί εγώ δεν τα γνωρίζω και μου κινεί το ενδιαφέρον το θέμα
 
Η ειρωνεία σας για τα ΙΙΕΚ δεν κατανοοώ σε τι συνίσταται και τι συνεισφέρει.

Εννοώ ότι ενώ είστε υπέρμαχος της ιδιωτικής εκπαίδευσης δεν απαντάτε στο ερώτημα γιατί η ιδιωτική πρωτοβουλία στην Ελλάδα δεν έχει δημιουργήσει σχολές που να παράγουν ποιοτικά στελέχη αντίστοιχα με του εξωτερικού. Επειδή δεν καλύπτονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο των ΙΕΚ και των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών; Περιμένουν δηλαδή πρώτα να αλλάξει το άρθρο 16 για να φτιάξουν Πολυτεχνικές και Πανεπιστημιακές σχολές για γκρουμ; Ελπίζω να έγινα κατανοητός τώρα.
 
Last edited:
Η μαγειρική δεν είναι επιστήμη;

Τώρα που το λές θυμάμαι έναν τύπο που γνώρισα κάποτε στην Αμερική και νομίζω ότι είχε Bachelor με Major στη Μαγειρική/ Minor groοm και Phd στην Πυρηνική φυσική. Αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρος για το groοm.
 
Last edited:
Μάλλον ο στόχος του διαχωρισμού αυτών που είναι υπέρ ή κατά τού άρθρου 16 έχει επιτευχθεί.Επίσης φαίνεται ότι επι τούτου συγχέεται η έννοια τής κρατικής με την δημοσια παιδεία.
Η Κρατική παιδεία ,που είναι ταξική(δυστυχώς δεν έχουν καταργηθεί ακόμα στοιχειώδεις κανόνες της οικονομίας)ήδη έχει προσανατολιστεί πρός όφελος τών άμεσων εργοδοτικών αναγκών.Ηδη οι επιχειρήσεις παραγγέλνουν προγράμματα στα Πανεπιστήμια,ήδη υπάρχει μεγάλη εξειδίκευση στην γνώση αλλά και κατάτμηση τής γνώσης με αποτέλεσμα η αναθεώρηση τού άρθρου 16,να επικυρώνει την ήδη υπάρχουσα ροπή.Ακόμα χειρότερα δέ,που θα μπούν στο παιχνίδι και παρασιτικοί φορείς,όπως τα εκδοτικά συγκροτήματα,η Γ.Σ.Ε.Ε,και ίσως και η Εκκλησία.Και αυτοί θα μπορούν να ιδρύουν ´Πανεπιστημιακά Ιδρύματα´,με συγκεκριμένη κατεύθυνση και συγκεκριμένο χαρακτήρα.
Τα παραπάνω θα συντελέσουν στην επιδείνωση τής παρεχομένης εκπαιδεύσεως.Και εάν φτιαχτούν και Πανεπιστήμια απο επιχειρηματίες το μόνον που θα τούς ενδιαφέρει θάναι να εκπαιδεύουν εργαζομένους για την επιχείρησή τους και αυτό θα το πλασσάρουν σαν γνώση.
Επίσης κανείς δεν ασχολείται με την πρωτοβάθμια και τήν δευτεροβάθμια εκπαίδευση,αλλά η προπαγάνδα υπόσχεται εκπαιδευτικούς παραδείσους στην τριτοβάθμια,μη ασχολούμενη με το δημοτικό και το Λυκειο το οποίο αποτελεί συμπλήρωμα τού εξειδικευμένου ιδιωτικού φροντιστηρίου.
Οι αντιτιθέμενοι στο αρθρο 16 θα πρέπει να θυμηθουνε ότι μιλάνε για δημόσια παιδεία και όχι για κρατική.Οτι θα πρέπει να διεκδικήσουν ,η κοινωνία να έχει πρόσβαση στο ουσιαστικό περιεχόμενο της γνώσης και να δημιουργούνται διαβασμένοι πολίτες και όχι εξειδικευμένα ,αλλά ημιμαθή συνολικά ρομπότ.Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνον με τα δίδακτρα.
Το γεγονός ότι οι αντιτιθέμενοι στην αναθεώρηση επιμένουν στην μή αλλαγή τού σημερινού καθεστωτος τούς καθιστά συνυπεύθυνους με τούς υποστηρικτές τού ιδιωτικού,δήθεν μη κερδοσκοπικού πανεπιστημίου.
Επικράτηση του δημοσίου χαρακτήρα τής παιδείας σημαίνει ότι κυρίαρχο ενδιαφέρον είναι ο νέος άνθρωπος και η ολοκλήρωσή του.Σημαίνει ότι δεν μπορεί να ανοίγει παραμάγαζο ο κάθε επιτήδειος.Σημαινει ακαδημαϊκή ελευθερία,που δεν παρέχεται ούτε σήμερα ,πλήρως .Σημαίνει ότι η διοικητική ,οικονομική και επιστημονική-ερευνητική αυτοτέλεια θα προστατεύονται αυστηρά απο κανονες τού δημοσιου,ακόμα και σε μή δημόσια πανεπιστήμια.Η ερευνα δεν θα εξαρτάται απο τίς ανάγκες ιδιωτικών επιχειρήσεων.Δυστυχώς ,και στο εξωτερικό ανέρχονται ιεραρχικά επιστήμονες που φέρνουν χρήματα στα Πανεπσιτήμια βάσει καθοδηγούμενη έρευνας και όχι βάσει καθαρών επιστημονικών κριτηρίων,μερικές φορές.
Επίσης το χωρίς όρια ανταγωνιστικό περιβάλλον,πολλές φορές οδηγεί σε βιαστικές μελέτες ,γιατί ορισμένοι προτρέχουν να δημοσιευσουν αποτελέσματα ερευνών υπο τον φόβο ότι άλλη ερευνητική ομάδα θα τούς προλάβει.
Εάν καταργηθεί η έννοια τού ΝΠΔΔ,στο Πανεπιστήμιο,δεν θα υπάρχει κρατική υποχρέωση για συνεχή χρηματοδότηση.Οι χρηματοδοτήσεις θα μετατραπούν σε επιδοτήσεις,εάν και εφ´όσον ´υπάρχουν χρήματα´.
Το αίτημα τής χρηματοδότησης τής παιδείας στο 5%του ΑΕΠ είναι εντελώς επίκαιρο πλέον ,όπως και η αλλαγή τού νόμου -πλαίσιο στα δημόσια Πανεπιστήμια.Οπως και οι αλλαγές στο δημοτικό και στο γυμνάσιο.Εάν δεν γίνουν αυτά,είτε με 16,είτε χωρίς ,δεν προβλέπεται βελτίωση.
Υ.Γ
Η Ανεργία τών νέων δεν οφείλεται μονον στις ´μέτριες σπουδές´.Οφεϊλεται και στο ότι μιά αποκοιμισμένη κοινωνία κάνει κοινωνικές και οικονομικές επιλογές που παράγουν ανεργία.
Ας δούμε τι συμβαίνει πραγματικά και ας μην ξεγελιόμαστε απο ιδιωτικούς ή κρατικους παραδείσους.
Προσωπικά θεωρώ ότι η μεγάλη εξειδίκευση παράγει ´ευφυείς ηλίθιους´που´έχουν ξεχάσει τι θα πεί πολίτης και άνθρωπος.
 
http://degree-finder.com/browseby/category/Cooking_and_Personal_Services.html
http://steinhardt.nyu.edu/nutrition/index.php/page/6
Columbus State University Cooking and Hospitality http://scs.indiana.edu/undergraddegrees/maricopatransferguidespdf/AASCulinaryStudies.pdf
http://www.allculinaryschools.com/requestinfo/?schoolID=147http://www.ritz.edu/
http://cookingcareer.shawguides.com/BostonUniversityCulinaryArts/?ci=11.394141&pi=6&q=1

και χιλιάδες άλλα Κε Αντωνόγλου. Το κακό δεν είναι να μην ξέρεις κάτι, κακό είναι να μην ξέρεις ότι δεν ξέρεις και κάκιστο είναι όταν σου δείχνει κάποιος κάτι που δεν ξέρεις και εσύ νομίζεις ότι ξέρεις. Φυσικά συνεχίζω να μην κατανοώ την ειρωνεία σας και δυστυχώς διαπιστώνω την ημιμάθειά σας.
 
Δυστυχώς όμως το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα δεν έχει παράγει μέχρι σήμερα επιστήμονες ολκής. Γιαυτό έχουμε πληρώσει δισεκκατομύροα ευρώ, για την μελέτη της γέφυρας Ριο-Αντίριο, του μετρό, των ΠΑΘΕ και σε όλα τα μεγάλα έργα. Πουθενά Ελληνική εταιρία. Τον Παρθενώνα όμως τον σχεδίασαν Ελληνες και τον κατασκεύασαν, δεν ηταν δημόσια η Παιδεία τότε. Αναφέρετέ μου μια αξιόλογη επιτυχία του Ελληνικού δημόσιου τομέα και αναλογιστείτε πόσα χρήματα καταναλώνει. Δυστυχώς δεν είμαστε κοινωνία αγγελικά πλασμένη όπως και οι άλλες κοινωνίες. Συμφωνώ με την άποψή σας Κε Σούρλα με την προυπόθεση να ήμασταν μία κοινωνία καλών καγαθών ανθρώπων και να κυβερνούαν οι άξιότεροι και οι πιο χρηστοί.
 
Κύριε Κυρίτση,ας ονειρευτούμε και λιγάκι:smile: .Πέραν του εφικτού υπάρχει και το ευκταίο.Ωρα που είναι είπα να το δώ το θέμα και απο τίς δυό πλευρές χωρίς μεγάλες διαχωριστικές γραμμές.Αλλως τε πιστευω ότι όλοι επιθυμούμε το καλύτερο,αλλά μάς έχουν μπερδέψει με τίς μη-διακηρύξεις τους,οπότε ....δύσκολα τα πράγματα γενικώς.