ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2

Απάντηση: Re: ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2

Να ρωτήσω και κάτι; δηλαδή αν μιλάμε για 2-3 μέρες επιμόρφωση δεν μπορούσε να είναι τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, το καλοκαίρι; έπρεπε να είναι εργάσιμες ημέρες;

Οχι, δε θα μπορουσε. Οι 200 ημερες ξεκουρασης το χρονο ειναι απολυτως απαραιτητες. :flipout: :flipout: :flipout:

Re: Απάντηση: ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2

17/01/07

Χωρίς επιμόρφωση για τα νέα βιβλία οι δάσκαλοι

Βαγγέλη, για συντακτικό και άγνωστες λέξεις, ξέρω ένα παιδί της 1ης Γυμνασίου, που θα σας τα μάθει μια χαρά. Όταν φτάσετε στην προπαίδεια, πες μου, να εισηγηθώ να σας δώσουν επίδομα ανωτέρων μαθηματικών.

Κύριε Μακρή, μπορεί να αναγνωρίζω ότι η συμμετοχή σας στη συζήτηση είναι απαραίτητη. Όμως το τελευταίο μήνυμά σας θεωρώ ότι δεν είναι δόκιμο. Για 2 λόγους.

1. Ότι το σύνολο των μη εργάσιμων ημερών είναι για όλους τους εκπαιδευτικούς 15 Χριστούγεννα, 15 Πάσχα, και 2 μήνες. Για τους δασκάλους το καλοκαίρι έχουν ρεπό από 15/6 μέχρι 31/8. Οι καθηγητές γυμνασίων από 1/7 μέχρι 31/8. Οι καθηγητές λυκείων από τη λήξη της διόρθωσης των γραπτών των πανελλαδικών και της συμπλήρωσης των μηχανογραφικών (περίπου 25/7) μέχρι τις 31/8. Οι 200 μέρες ξεκούρασης που αναφέρετε μπορεί να ισχύουν για τους επαγγελματίες τεμπέληδες και να ισχύουν και οπουδήποτε αλλού.

2. Το μειωμένο ωράριο διδασκαλίας προέκυψε από την πολιτικήτ ων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ κυρίως να μειώνει τις ώρες απασχόλησης, αντί να δίνει τις απαραίτητες απολαβές. Η κυβέρνηση της ΝΔ διατηρεί αυτή την πολιτική και για τον παραπάνω λόγο, αλλά και για έναν ακόμη. Η διατήρηση της ώριαίας απασχόλησης σε χαμηλά επίπεδα δημιουργεί τις προυποθέσεις για πρόσληψη επιπλέον εκαπιδευτικών, επομένως μείωση της ανεργίας.

Και επίσης να θυμίσω ότι οι ώρες διδασκαλίας δεν ισούνται με το σύνολο της απασχόλησης των εκπαιδευτικών.

Για τους παραπάνω λόγους θεωρώ ότι το παραπάνω κείμενό σας είναι παραπάνω από δεικτικό και σας ζητώ να ανακαλέσετε ή να ανασκευάσετε.

θα συνεχίσω - μέχρι να μου απαγορευτεί από τη διαχείριση - με απλή ενημέρωση μέσω κειμένων που δημοσιεύονται στο net ή στον τύπο και αφορούν θέματα παιδείας. θεωρώ ότι είναι δικαίωμά μου. και δεν πρόκειται ν'απαντήσω σε προσωπικούς - ή σε συλλήβδην κατά των δημοσίων υπαλλήλων - ειρωνικούς ή απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. όποιος ενδιαφέρεται, ας ασχοληθεί με όποιον τρόπο νομίζει. κι όποιος θεωρεί ότι έχει προβλήματα με το επάγγελμά του, ας κάνει αυτό που νομίζει για να τα λύσει. κι ας ζητήσει τη βοήθειά μου να τον στηρίξω. αυτά.

Κυριε Βλασιδη, αν δεν κανω καποιο πολυ μεγαλο λαθος στο μετρημα, οι εκπαιδευτικοι δεν δουλευουν πολυ περισσοτερες απο 165 ημερες καθε χρονο. Για την ακριβεια, νομιζω πως κατα μεσο ορο δουλευουν καπου 37-38 εβδομαδες, δηλαδη περιπου 190 ημερες. Μεσα σε αυτες τις ημερες υπαρχουν και διαφορες αργιες, συνελευσεις καθηγητων (αδιανοητο να κλεινει το σχολειο για συνελευση καθηγητων. Δεν μπορει να γινει σε μη εργασιμη ωρα?) κτλ, συνεπως οι πραγματικες εργασιμες ημερες δεν ειναι πολυ περισσοτερες απο 170-180. Κανοντας μια αφαιρεση μπορουμε να βρουμε τις ημερες ξεκουρασης που ισως να μην ειναι 200 αλλα ειναι πολυ περισσοτερες απο 150. Εχει τοση σημασια ομως το ακριβες νουμερο?

Οπως εχω χιλιογραψει, θεωρω πως ειναι στα ορια του προσβλητικου το να μην προσπαθει ενας καθηγητης να κερδισει λιγες ωρες μαθηματος, μιας και με τις φετινες καταληψεις οι ωρες αυτες ειναι μειωμενες. Πως θα σας φαινονταν αν εγραφε καποιος εδω πως ενω βγαζει 7000 το μηνα δεν του φτανουν για να ζησει και πως πρεπει το κρατος να του μειωσει το ΦΠΑ κτλ? Δε θα ηταν ακομψο να το διαβασει καποιος που δουλευει ολη μερα και βγαζει 1000? Ε, κατι τετοιο συμβαινει και με τους καθηγητες και τις ωρες εργασιας.

Τελος, να πω πως δεν εχω καμια προθεση να προσβαλω κανεναν. Με ενδιαφερουν οι αποψεις και οχι τα προσωπα.

Last edited:
Εκτος απο 2-3 σπανιοτατες περιπτωσεις που χρειαστηκε να ληφθει ταχεια αποφαση το δικο μου σχολειο εκανε ολες τις συνελευσεις του μετα το περας των μαθηματων και δε χασαμε ποτε ωρα. Ειχαμε και μια-μιαμιση προσθετη ωρα διδασκαλιας για τα μαθηματα δεσμης (ημαστε η τελευταια χρονια που εδωσε με Δεσμες) στην οποια καλο ηταν να πηγαινουμε. Βεβαια πηγαινα σε ιδιωτικο οποτε μαλλον ανηκω στους ανθρωπους οι οποιοι επεφεραν την υποβαθμιση και "παραγκονισμο" της δημοσιας εκπαιδευσης, εφοσον εκανα την επιλογη να παω σε ιδιωτικο...

Το μόνο που έχω να πω είναι ότι το ίδιο συνέβαινε και στο δικό μου σχολείο όταν ήμουν μαθητής και το ίδιο συμβαίνει και τώρα στο σχολείο της γυναίκας μου και της κόρης μου. Όλα δημόσια.

Κύριοι είναι προκλητικό. Δεν μπορεί σήμερα να λέει ο δάσκαλος ότι δεν βρήκε 2-3 ημέρες τον χρόνο για επιμόρφωση. Επιτέλους και οι άλλοι Έλληνες δουλεύουν και ξέρουν τι σημαίνει δουλειά. Συναισθανθείτε τι λέτε επιτέλους. Δηλαδή φέτος σύμφωνα με τα γραφόμενά σας, είτε πάτε στο σχολείο είτε όχι το ίδιο και το αυτό, δηλ. αδίκως πάνε τα παιδιά στο σχολείο;
O γιατρός που αμείβετε αναλογικά με εσάς ίδια, ανάλογα με τα έτη σπουδών και τις ώρες εργασίας, χτυπιέτε να κάνει καμμιά εφημερία για να πάρει 50 ευρώ, ποτέ όμως δεν είπε ότι δεν επιμορφώθηκα και αφήνω τον ασθενή να πεθάνει, τρέχει και επιμορφώνεται εκτός ωραρίου.
Πάντως πιστεύω Κε Νικολουδάκο ότι αυτά που γράφετε αφορούν εσάς προσωπικά και μερικούς δικούς σας. Δεν εξηγείτε αλλοιώς πως και οι δάσκαλοι των παιδιών μου και οι δάσκαλοι του κύκλου μου αυτά που γράφετε τα τοποθετούν σαν απαιτήσεις συγκεκριμένης φατρίας. Ξέρετε τι γέλιο έριξαν με τον σκύλο στο Δεμάτι; 'Αλλωστε φαίνεται πλέον και απο τις μαζικότητες των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων.
Δεν θέλω να συνεχίσω να γράφω αυτά που λέγονται απο τους συναδέλφους σας γιατί θα θιχθείτε πάρα πολύ και τα προβλήματα είναι πολλά αλλά όχι ο σκύλος στο Δεμάτι!.

Άσχετο λιγάκι. Η εξαδέρφη μου από την Αυστραλία μου είπε για την κόρη της ότι από του χρόνου (από τα 5 δλδ) εξετάζει την περίπτωση, παρέα με 4-5 άλλα ζευγάρια, του home tutoring. Δεν εμπιστεύονται λέει το εκεί εκπαιδευτικό σύστημα (δεν ξέρω εάν πρέπει να σημειωθεί ότι η εξαδέρφη παντρεύτηκε μουσουλμάνο, δεν ξέρω εάν και οι λοιποί γονείς είναι μουσουλμάνοι δλδ). Πιστεύετε ότι αποδίδει τέτοια διδασκαλία; Βέβαια νομίζω στη χώρα μας απαγορεύεται, δλδ δεν μπορεί να υποκαταστήσει την υποχρεωτική εκπαίδευση. (παραλόγως βέβαια, κατά τη γνώμη μου).

Re: Απάντηση: ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2

θα συνεχίσω - μέχρι να μου απαγορευτεί από τη διαχείριση - με απλή ενημέρωση μέσω κειμένων που δημοσιεύονται στο net ή στον τύπο και αφορούν θέματα παιδείας. θεωρώ ότι είναι δικαίωμά μου. και δεν πρόκειται ν'απαντήσω σε προσωπικούς - ή σε συλλήβδην κατά των δημοσίων υπαλλήλων - ειρωνικούς ή απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. όποιος ενδιαφέρεται, ας ασχοληθεί με όποιον τρόπο νομίζει. κι όποιος θεωρεί ότι έχει προβλήματα με το επάγγελμά του, ας κάνει αυτό που νομίζει για να τα λύσει. κι ας ζητήσει τη βοήθειά μου να τον στηρίξω. αυτά.

Βαγγέλη, με αυτή τη λογική, μήπως σου περνά από το μυαλό ότι τέτοιου είδους απαιτήσεις μπορεί να είναι προσβλητικές για τη νοημοσύνη των γονέων των μαθητών σας, ή, τέλος πάντων, όποιου διαβάζει αυτά τα άρθρα;

Και, εν πάση περιπτώσει, πέρα από την πλάκα, όταν βρεις χρόνο, σκάναρε μια σελίδα αντιπροσωπευτική αυτών των νέων βιβλίων, για τα οποία χρειάζεστε σεμινάριο για να τα διδάξετε, να δούμε κι εμείς οι απ’ έξω, τι καινούργιο και ακαταλαβίστικο έχουν, πια, αυτά τα νέα βιβλία.

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]
image002.jpg
image004.jpg

[SIZE=-2]ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ 75% ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ 25% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ
[/SIZE][/SIZE][/FONT]​
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=+1]ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1][SIZE=-2][/SIZE][/SIZE][/FONT]​
new_tranc.gif
Γεωγραφία Ε' Δημοτικού
[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Μαθητή[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Εξώφυλλο, Σελίδες 1-10, 11-20, 21-30, 31-40, 41-50, 51-60, 61-70, 71-80, 81-90, 91-100, 101-110, 111-120, 121-130, 131-140, 141-150, 151-156[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Δασκάλου[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Εξώφυλλο, Σελίδες 1-120[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Τετράδιο Εργασιών[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Εξώφυλλο, Σελίδες 1-10, 11-20, 21-30, 31-40, 41-50, 51-60, 61-68[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]
new_tranc.gif
Γεωγραφία ΣΤ' Δημοτικού
[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Μαθητή[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Εξώφυλλο, Σελίδες 1-10, 11-20, 21-30, 31-40, 41-50, 51-60, 61-70, 71-80, 81-90, 91-100, 101-110, 111-120, 121-130, 131-140, 141-150, 151-156[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Δασκάλου[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Εξώφυλλο, Σελίδες 1-104[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Τετράδιο Εργασιών[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Εξώφυλλο, Σελίδες 1-10, 11-20, 21-30, 31-40, 41-50, 51-60, 61-76[/SIZE][/FONT]
new_tranc.gif
Μουσική E' Δημοτικού
[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Μαθητή[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Σελίδες 1-18, 19-38, 39-72 [/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Δασκάλου[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Σελίδες 1-98[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Τετράδιο Εργασιών[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Σελίδες 1-18, 19-33, 34-50 [/SIZE][/FONT]
new_tranc.gif
Μουσική ΣΤ' Δημοτικού
[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Μαθητή[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Σελίδες 1-15, 16-30, 31-40, 41-50, 51-65, 66-80[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Τετράδιο Εργασιών[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Σελίδες 1-4, 5-30, 31-40, 41-56[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Γλώσσα Α' Δημοτικού[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Μαθητή[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]πρώτο τεύχος (εξώφυλλο, σελίδες 1-40, 41-60, 61-65, 66-70, 71-80),
δεύτερο τεύχος (εξώφυλλο, σελίδες 1-12, 13-25, 26-41, 42-50, 51-68, 69-84)[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Δασκάλου[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]εξώφυλλο, βιβλίο[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Τετράδιο Εργασιών[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]πρώτο τεύχος (εξώφυλλο, σελίδες 1-36, 37-42), δεύτερο τεύχος (εξώφυλλο, σελίδες 1-40, 41-84)[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Γλώσσα Γ' Δημοτικού[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Μαθητή[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]πρώτο τεύχος (εξώφυλλο, βιβλίο), δεύτερο τεύχος (εξώφυλλο, βιβλίο),
τρίτο τεύχος (εξώφυλλο, βιβλίο[/SIZE][/FONT])[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Δασκάλου[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]εξώφυλλο, βιβλίο[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Τετράδιο Εργασιών[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]πρώτο τεύχος (εξώφυλλο, βιβλίο), δεύτερο τεύχος (εξώφυλλο, βιβλίο)[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Γλώσσα Ε' Δημοτικού[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Μαθητή[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]α' τεύχος (εξώφυλλο, βιβλίο), β' τεύχος (εξώφυλλο, βιβλίο), γ' τεύχος (εξώφυλλο, βιβλίο) [/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Δασκάλου[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]εξώφυλλο, βιβλίο[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Τετράδιο Εργασιών[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]α' τεύχος (εξώφυλλο, βιβλίο), β' τεύχος (εξώφυλλο, βιβλίο)[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Γλώσσα ΣΤ' Δημοτικού[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Μαθητή[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]α' τεύχος (εξώφυλλο, σελίδες 1-45, 46-96),
β' τεύχος (εξώφυλλο, σελίδες 1-55, 56-75, 76-90, 91-98, 99, 100-108),
γ' τεύχος (εξώφυλλο, βιβλίο)[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Δασκάλου[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]εξώφυλλο, βιβλίο[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Τετράδιο Εργασιών[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]α' τεύχος (εξώφυλλο, βιβλίο), β' τεύχος (εξώφυλλο, βιβλίο)[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Ανθολόγιο Α'- Β' Δημοτικού[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Μαθητή[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]εξώφυλλο, σελίδες 1-120, 121-172 [/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Δασκάλου[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]εξώφυλλο, βιβλίο[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Ανθολόγιο Γ'- Δ' Δημοτικού[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Μαθητή[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]εξώφυλλο, σελίδες 1-120, 121-184[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Δασκάλου[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]εξώφυλλο βιβλίο[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Θεατρική Αγωγή Ε'- ΣΤ' Δημοτικού[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Μαθητή[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]εξώφυλλο, σελίδες 1-55, 56-80, 81-104[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Δασκάλου[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]εξώφυλλο, βιβλίο[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Φυσική Ε' Δημοτικού[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Μαθητή[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]σελίδες 1--29, 30-59, 60-74, 75-90, 91-116[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Δασκάλου[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]σελίδες 1-99, 100-189,190-257 [/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Τετράδιο Εργασιών[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]σελίδες 1-49, 50-100, 101-151, 152-201[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Φυσική ΣΤ' Δημοτικού[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Μαθητή[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]σελίδες 1-32, 33-64, 65-98, 99-132[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Δασκάλου[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]σελίδες 1-133, 134-194, 195-264[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Τετράδιο Εργασιών[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] σελίδες 1-44, 45-98, 99-143, 144-188[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Φυσική Αγωγή Α'- Β' Δημοτικού[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Μαθητή[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]εξώφυλλο, βιβλίο [/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Δασκάλου[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]εξώφυλλο, βιβλίο[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Φυσική Αγωγή Ε'- ΣΤ' Δημοτικού[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Μαθητή (Νέο)[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]εξώφυλλο, σελίδες 1-25, 26-50, 51-104[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Δασκάλου (Νέο)[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]εξώφυλλο, βιβλίο[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Μελέτη Περιβάλλοντος Α' Δημοτικού[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Μαθητή[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]εξώφυλλο, σελίδες 1-50, 51-100, 101-156[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Δασκάλου[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]εξώφυλλο, βιβλίο[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Τετράδιο Εργασιών (Νέο)[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]εξώφυλλο, σελίδες 1-15, 16-22, 23-30, 31-56 [/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Μελέτη Περιβάλλοντος Β' Δημοτικού[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Μαθητή[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]εξώφυλλο,
σελίδες 1-20, 21-30, 31-35, 36-40, 41-45, 46-50, 51-60, 61-75, 76-90, 91-110, 111-130, 131-150[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Δασκάλου[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]εξώφυλλο, βιβλίο[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Τετράδιο Εργασιών[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]εξώφυλλο, βιβλίο[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Μελέτη Περιβάλλοντος Γ' Δημοτικού[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Μαθητή[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]εξώφυλλο, σελίδες 1-36, 37-76, 77-106, 107-138, 139-152[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Δασκάλου[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]εξώφυλλο, βιβλίο[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Τετράδιο Εργασιών[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]εξώφυλλο, σελίδες 1-25, 26-52[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Μελέτη Περιβάλλοντος Δ' Δημοτικού[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Μαθητή[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]εξώφυλλο, σελίδες 1-34, 35-56, 57-88, 89-102, 103-112, 113-132, 133-152[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Δασκάλου[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]εξώφυλλο, βιβλίο[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Τετράδιο Εργασιών[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]εξώφυλλο, βιβλίο[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Οδηγός Νηπιαγωγού [/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Δασκάλου[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]εξώφυλλο, σελίδες 1-140, 141-280, 281-432 [/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Ιστορία Γ' Δημοτικού[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Μαθητή[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Σελίδες 1-50, 51-100, 101-152 [/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Δασκάλου[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Βιβλίο[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Τετράδιο Εργασιών[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Βιβλίο[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Ιστορία Δ' Δημοτικού[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Μαθητή[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Σελίδες 1-49, 50-99, 100-144[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Δασκάλου[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Βιβλίο[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Τετράδιο Εργασιών[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Βιβλίο[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Ιστορία Ε' Δημοτικού[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Μαθητή[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Σελίδες 1-50, 51-100, 101-143[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Δασκάλου[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Βιβλίο[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Τετράδιο Εργασιών[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Βιβλίο[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Ιστορία ΣΤ' Δημοτικού[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Μαθητή[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Σελίδες 1-23, 24-53, 54-73, 74-93, 94-113, 114-138[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Δασκάλου[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Βιβλίο[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Τετράδιο Εργασιών[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Σελίδες 1-19, 20-38, 39-56[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Θρησκευτικά Γ ' Δημοτικού[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Μαθητή[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Εξώφυλλο,
Σελίδες 1-6, 7-18, 19-25, 26-32, 33-44, 45-52, 53-64, 65-75, 76-84, 85-100, 101-114,
115-128 [/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Δασκάλου[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Εξώφυλλο, βιβλίο[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Τετράδιο Εργασιών[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] [/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Θρησκευτικά Δ' Δημοτικού[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Μαθητή[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Εξώφυλλο,
Σελίδες 1-6, 7-18, 19-28, 29-38, 39-56, 57-66, 67-76, 77-85, 86-94, 95-108, 109-112 [/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Δασκάλου[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Εξώφυλλο, Βιβλίο[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Τετράδιο Εργασιών[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] [/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Θρησκευτικά Ε' Δημοτικού[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Βιβλίο Μαθητή[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Εξώφυλλο,
Σελίδες 1-4, 5-8, 9-12, 13-16, 17-20, 21-23, 24-27, 28-31, 32-35, 36-39, 40-43, 44-46, 47-50, 51-54, 55-59, 60-64, 65-68, 69-72, 73-76, 77-80, 81-84, 85-88, 89-92, 93-97, 98-101, 102-105, 106-109, 110-111, 112-113, 114-115, 116-119, 120-124, 125-128[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Βιβλίο Δασκάλου[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Εξώφυλλο, Βιβλίο[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Τετράδιο Εργασιών[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] [/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Θρησκευτικά ΣΤ' Δημοτικού[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Βιβλίο Μαθητή[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Εξώφυλλο,
Σελίδες 1-10, 11-19, 20-27, 28-35, 36-38, 39-43, 44-47, 48-51, 52-57, 58-65, 66-70, 71-75, 76-82, 83-89, 90-95, 96-103, 104-110, 111-117, 118-128[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Βιβλίο Δασκάλου[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Εξώφυλλο, Σελίδες 1-51, 52-112[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] Τετράδιο Εργασιών[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] [/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Μαθηματικά Α' Δημοτικού[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Βιβλίο Μαθητή[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Εξώφυλλα α τεύχος, β τεύχος
α τεύχος σελίδες 1-43, 44-84, β τεύχος σελίδες 1-43, 44-88[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Βιβλίο Δασκάλου[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Εξώφυλλο, σελίδες 1-192[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Τετράδιο Εργασιών[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Εξώφυλλα α τεύχος, β τεύχος, γ τεύχος, δ τεύχος
α τεύχος σελίδες 1-44, β τεύχος σελίδες 1-40, γ τεύχος σελίδες 1-48, δ τεύχος σελίδες 1-36[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Μαθηματικά Β' Δημοτικού[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Βιβλίο Μαθητή[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Εξώφυλλα,
α τεύχος σελίδες 1-32, 33-48, 49-64, 65-80, 81-104, β τεύχος σελίδες 1-32, 33-72, 73-88[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Βιβλίο Δασκάλου[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Εξώφυλλο, σελίδες 1-192 [/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Τετράδιο Εργασιών[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Εξώφυλλα,
α τεύχος σελίδες 1-44, β τεύχος σελίδες 1-36, γ τεύχος σελίδες 1-36, δ τεύχος σελίδες 1-44[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Μαθηματικά Γ' Δημοτικού[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Βιβλίο Μαθητή[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Εξώφυλλο
σελίδες 1-25, 26-50, 51-75, 76-100, 101-125, 126-150[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Βιβλίο Δασκάλου[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Εξώφυλλο, σελίδες 1-192[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Τετράδιο Εργασιών[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Εξώφυλλα α τεύχος, β τεύχος, γ τεύχος, δ τεύχος
α τεύχος σελίδες 1-38, β τεύχος σελίδες 1-34, γ τεύχος σελίδες 1-46, δ τεύχος σελίδες 1-38[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Μαθηματικά Δ' Δημοτικού[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Βιβλίο Μαθητή[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Εξώφυλλο
σελίδες 1-32, 33-64, 65-96, 97-128, 129-168, 169-192[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Βιβλίο Δασκάλου[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Εξώφυλλο, σελίδες 1-176[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Τετράδιο Εργασιών[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Εξώφυλλα
α τεύχος σελίδες 1-40, β τεύχος σελίδες 1-36, γ τεύχος σελίδες 1-40, δ τεύχος σελίδες 1-48[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Μαθηματικά Ε' Δημοτικού[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Βιβλίο Μαθητή[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Εξώφυλλο
σελίδες 1-60, 61-81, 82-102, 103-113, 114-121, 122-152[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Βιβλίο Δασκάλου[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Εξώφυλλο, σελίδες 1-200[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Τετράδιο Εργασιών[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Εξώφυλλα
α τεύχος σελίδες 1-40, β τεύχος σελίδες 1-44, γ τεύχος σελίδες 1-44, δ τεύχος σελίδες 1-40[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Μαθηματικά ΣΤ' Δημοτικού[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Βιβλίο Μαθητή[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Εξώφυλλο
σελίδες 1-8, 9-58, 59-72, 73-106, 107-116, 117-134, 135-176[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Βιβλίο Δασκάλου[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Εξώφυλλο, σελίδες 1-168[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Τετράδιο Εργασιών[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Εξώφυλλα α τεύχος, β τεύχος, γ τεύχος, δ τεύχος
α τεύχος σελίδες 1-44, β τεύχος σελίδες 1-44, γ τεύχος σελίδες 1-44, δ τεύχος σελίδες 1-44[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Λεξικό Ορθογραφικό - Ερμηνευτικό Δ', Ε', ΣΤ' Δημοτικού[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Λεξικό[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Εξώφυλλο
σελίδες 1 - 142, 143 - 285[/SIZE][/FONT]

από το ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Ρε Βαγγέλη, ήμαρτον δηλαδή! Άσε το πιλάφι στην άκρη και ανέβασε μια αντιπροσωπευτική σελίδα. Άμα διαλέξω εγώ ό,τι θέλω, μετά θα λες ότι διάλεξα την εξαίρεση στον κανόνα.

Απάντηση: Re: ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2

Ρε Βαγγέλη, ήμαρτον δηλαδή! Άσε το πιλάφι στην άκρη και ανέβασε μια αντιπροσωπευτική σελίδα. Άμα διαλέξω εγώ ό,τι θέλω, μετά θα λες ότι διάλεξα την εξαίρεση στον κανόνα.

όλα αντιπροσωπευτικά είναι. διάλεξε ότι θες και κρίνε το όπως θες. να επισημάνω μόνο ότι για όλα αυτά τα βιβλία που βλέπεις παραπάνω, "επιμορφώθηκα":grinning-smiley-043 δύο μέρες τον περασμένο Ιούνη και άλλες δύο τον περασμένο Σεπτέμβρη - εκτός ωραρίου - βλέποντας εξώφυλλα από δυο βιβλία και φωτοτυπίες από δυο μαθήματα (5 σελίδες σύνολο). οι ημερομηνίες των "επιμορφωτικών σεμιναρίων":grinning-smiley-043 καθορίζονται από τους συμβούλους κατόπιν αδείας των προϊσταμένων. οι δάσκαλοι δεν ρωτήθηκαν. και φέτος, το υπουργείο έδωσε αυτές τις δυο μέρες σεμιναρίων του επόμενου Ιούνη για "αναπλήρωση". χαιρετισμούς από τη "φατρία" μου ...-bye-

Αληθεια ,πέρα απο την επιμόρφωση τι θέση έχουν οι δάσκαλοι για την ουσία τών βιβλίων???Γράφτηκε πάντως οτι η Γιαννάκου σκέπτεται να αποσύρει το κατάπτυστο βιβλίο Ιστορίας τής ΣΤ.Δημοτικού.
Και κάπου διάβασα οδηγίες για την διδασκαλία μέσω τής ´διαθεματικότητας´.Σε ένα ποίημα τής Κικής Δημουλά,που υπάρχει στα νεα ελληνικά υπάρχει η λέξη ´βροχή´.Βασει της διαθεματικότητας απ´οτι είδα,προτείνεται στούς καθηγητές ,με αφορμή την ´βροχή´να προτείνουν στούς μαθητές να ψάξουν περί βροχής,μέχρι και την μετεωρολογία.:flipout:
Προφανώς θέλουν να βγάλουν μαθητές ηλίθιους.Οταν σκοτώνουν ένα ποίημα και το κάνουν βίδες και μέσω αυτού θέλουν να ´μαθουν´άλλα ´χρήσιμα´ πράγματα στα παιδιά,μάλλον οδηγούμαστε σε κοινωνία ´φυτών´.
Καιρός ειναι οι δάσκαλοι να πάψουν να ´απολογούνται´στα περι λίγων ωρών δουλειάς-δεν είναι εκεί το θέμα-και να δούν τι γίνεται με την γλώσσα ,την ιστορία,την γεωγραφία.Ετσι που πάμε ,ο γιός μου θα στέλνει mail απο τα 4 του,αλλά θα πιστεύει οτι τα Γρεβενά είναι Κυκλάδα.

Σαν ιδέα η διαθεματικότητα δεν είναι απαραίτητα κακή. Έτσι όπως το βλέπω εγώ θα μπορούσαν να συνδυαστούν πιο εύκολα η Γεωγραφία με την Ιστορία. Θα γινόντουσαν και τα δύο μαθήματα πιο ενδιαφέροντα με λίγη προσπάθεια. Μια εκδρομή στις θερμοπύλες ας πούμε, θα μπορούσε να συνδυαστεί με μάθημα ιστορίας. Και μετά κάνουμε και ένα πέρασμα και από τις κεραίες του ΟΤΕ και να πως συνδέονται τρία μαθήματα σε μια μέρα.

Tην λογοτεχνία δεν ξέρω πώς θα τήν συνδυάζουν με ´άλλες ´γνώσεις.Π.χ η ´Ιθάκη ´θα δίνει αφορμή για να μάθουμε για το νησί ή για να συζητήσουν τα παιδιά περί Καβάφη.?Προσωπικά αυτά τα θεωρώ τσάτρα-πάτρα και λίγο απ´όλα.Σαν την κοινωνία μας.Fast food,λογοτεχνία,fast food μουσική,κινηματογράφος και πάει λέγοντας.
Αυτό δεν είναι παιδεία.Είναι πληροφορία.

Αληθεια ,πέρα απο την επιμόρφωση τι θέση έχουν οι δάσκαλοι για την ουσία τών βιβλίων???Γράφτηκε πάντως οτι η Γιαννάκου σκέπτεται να αποσύρει το κατάπτυστο βιβλίο Ιστορίας τής ΣΤ.Δημοτικού.
Και κάπου διάβασα οδηγίες για την διδασκαλία μέσω τής ´διαθεματικότητας´.Σε ένα ποίημα τής Κικής Δημουλά,που υπάρχει στα νεα ελληνικά υπάρχει η λέξη ´βροχή´.Βασει της διαθεματικότητας απ´οτι είδα,προτείνεται στούς καθηγητές ,με αφορμή την ´βροχή´να προτείνουν στούς μαθητές να ψάξουν περί βροχής,μέχρι και την μετεωρολογία.:flipout:
Προφανώς θέλουν να βγάλουν μαθητές ηλίθιους.Οταν σκοτώνουν ένα ποίημα και το κάνουν βίδες και μέσω αυτού θέλουν να ´μαθουν´άλλα ´χρήσιμα´ πράγματα στα παιδιά,μάλλον οδηγούμαστε σε κοινωνία ´φυτών´.
Καιρός ειναι οι δάσκαλοι να πάψουν να ´απολογούνται´στα περι λίγων ωρών δουλειάς-δεν είναι εκεί το θέμα-και να δούν τι γίνεται με την γλώσσα ,την ιστορία,την γεωγραφία.Ετσι που πάμε ,ο γιός μου θα στέλνει mail απο τα 4 του,αλλά θα πιστεύει οτι τα Γρεβενά είναι Κυκλάδα.

Έφτασες κιόλας στη ΣΤ' βρε θηρίο!!!! Μπράβο??!!

Εγώ είμαι ακόμα στην Ιστορία της Γ' και προσπαθώ να εμπεδώσω όοοοοοοολα αυτά τα ωραίαααααα που αναφέρει...
ξέρεις εσύ... τα παραμυθάκια του Ομήρου.... τους άλλους που ''κατέβηκαν'' (πάντα μ' άρεσε αυτό το κατέβηκαν από τις βόρειες θάλασσες και τα βόρεια βουνά), το Σλήμαν που ανακάλυψε μόνο τις Μυκήνες, λές και την Τροία την ανακάλυψε ο παππούς του Μπαμπινιώτη, και άλλα συναρπαστικά....:slapface: :damnyou:

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο....keep walking:violent-smiley-030: :violent-smiley-030: :twoguns: :twoguns: :twoguns:

ο σύλλογος που ανήκω - και πολλοί άλλοι, εντός και εκτός Αττικής - έχουν ζητήσει την απόσυρσή τους. πολλοί συνάδελφοι χρησιμοποιούν τα προηγούμενα βιβλία, ιδίως στα μαθηματικά, όπου το χάσμα από τη μία τάξη στην άλλη είναι δυσαναπλήρωτο, λόγω ανεβάσματος του επιπέδου. το βιβλίο της ιστορίας της Στ' (στην οποία τάξη διδάσκω) είναι όντως προς απόσυρση. η δε υπουργός, όταν πριν κάνα δίμηνο ρωτήθηκε - μεσούσης της απεργίας - για τα νέα βιβλία, απάντησε: "δεν είναι το υπουργείο υπεύθυνο γι αυτά ..."