Βαγγέλη αφού σε ευχαριστήσω για την γερμανική μετάφραση της επιγραφής τού Αουσβιτς στο Υ.Γ.2 τού τελευταίου σου post

,θα ήθελα να σού πώ οτι η συμβολή σου ήταν πολύ σημαντική ακόμα και με τις προκηρύξεις διότι λειτουργώντας αυτές σαν κόκκινο πανί προκαλούσαν συζήτηση που τίς ξεπερνούσε.
Και το φόρουμ αντανακλά κοινωνικούς συσχετισμούς.Πέραν τών υπερβολικών αντιδράσεων και προσωπικών επιθέσεων θα έλεγα δυό μονον πράγματα.
1)H προπαγάνδα για την διάλυση του Δημοσίου χαρακτήρα πολλών κοινωνικών αγαθών καλά κρατεί.
2)Η αντίδραση σε αυτό που ονομάζω εγώ νεοφιλελευθερισμό,χρειάζεται έξυπνους τρόπους δράσης πιό φιλικούς πρός τον πολίτη.Και εδώ έχουν μεγάλη ευθύνη οι συνδικαλιστικές ηγεσίες και οι ψαγμένοι εκπαιδευτικοί διότι οι ´παραδοσιακης μορφής´αντιδράσεις επειδή έχουν παραχρησιμοποιηθεί και μερικές φορές αναίτια,προκαλούν εξαρτημένα αντανακλαστικά σε μέρος τής κοινωνίας.
Σού αφιερώνω απόσπασμα απο τον χτεσινό Ναυτίλο(κατά κόσμον Κυριο Στάθη Σταυρόπουλο )'όπως ακριβώς γράφτηκε στο χτεσινό φύλλο της Ελευθεροτυπίας.Εχει και ´κακά ´λόγια μέσα,αλλά δεν θα βάλω και μπίπ σε ένα δημοσιογραφικό έγκυρο κείμενο:
'Eιμαι ήσυχος.Εκατον πενήντα χρόνια μετά,αφού θαχω πεθάνει θα είμαι ήσυχος.Διότι μυρίζομαι το θειάφι αυτων που μένουν στα ρηχά για να μην πνιγούν, μετρώντας την ευτυχία με πλυντήρια για τούς καταναλωτές και τάφους, για όσους έβγαλε απο την μέση ο αναταγωνισμός(για καλύτερα πλυντήρια).
Tσιράκια πότε τού Κλίντον ,πότε τού Μπούς ,εσείς όνοι στίς οθόνες,στίς επιφυλλίδες τών εφημερίδων,νεκρωτικές κουφάλες τών ανθρωπιστικών βομβαρδισμών,δεν σάς σώνουν τα καθώς
πρέπει και τα μερσί απρέ βού.
Ξέρω οτι και εγώ θα πάω στην κόλαση για τίς δικές μου αμαρτίες.Γκουλάγκ αδυσώπητο με περιμένει.Αλλά ώσπου να πεθάνω θά σάς γκρεμίζω τα Γκουαντανάμο,όσο μπορώ ,αυτό το λίγο που μπορώ.Ωσπου οι αθώοι να σάς τα στείλουν στο διάολο.Και εσάς μαζί.........´
Νάσαι καλά.Και θά τα λέμε.