ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2

Αθήνα 22/12/2006

Προς
Τα ΜΜΕ
(συντάκτες εκπ/κού ρεπορτάζ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
για τη διακοπή των συμβάσεων του Δημοσίου με τα φαρμακεία
του Λεκανοπεδίου
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. διαμαρτύρεται έντονα για τη διακοπή της δωρεάν – ή με την προβλεπόμενη συμμετοχή 25% η οποία καθιερώθηκε για πρώτη φορά την περίοδο 90-93 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα– χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Δημοσίου από 1ης-1-2007, επειδή η κυβέρνηση δεν αποδίδει έγκαιρα τα χρήματα στους φαρμακοποιούς για την εξόφληση των λογαριασμών. Έτσι, σύμφωνα με την απόφαση των φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά, οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου από 1ης-1-2007 θα πληρώνουν οι ίδιοι τα φάρμακα και θα περιμένουν να τους αποδοθούν τα χρήματά τους από το δημόσιο, μέσα από τις γνωστές χρονοβόρες διαδικασίες.
Θεωρούμε αδιανόητο το γεγονός το κράτος να εισπράττει από τη μια, στο ακέραιο, τις ασφαλιστικές μας εισφορές και από την άλλη να μην καλύπτει τις ιατροφαρμακευτικές μας ανάγκες και να χρησιμοποιεί τα χρήματα αυτά για άλλους σκοπούς.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει αυτή την πολιτική των περικοπών, που οδηγεί στην όλο και μεγαλύτερη υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και καλεί την κυβέρνηση να αποδώσει, άμεσα, τα οφειλόμενα στους φαρμακοποιούς και να αξιοποιήσει, επιτέλους, υπέρ των ασφαλισμένων τα χρήματα που τους παρακρατεί.
Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:
- Πλήρη Δημόσια και Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και οδοντιατρική περίθαλψη
- Αύξηση των Δαπανών για την Υγεία

ΑΠΟ ΤΗ Δ.Ο.Ε.


www.doe.gr


παιδεία και υγεία, χέρι χέρι ... "μεταρρυθμίζονται και αναβαθμίζονται" ...
 
Γιατί Κε Σούρλα μία εταιρία κινητής τηλεφωνίας δεν αξίζει δις; και όμως έγιναν κάμποσες και μάλιστα κερδοφόρες ενώ η Οτενετ ζημιογόνα. Ξέρετε πόσα χρόνια πληρώνουμε τους αγάδες στον ΟΤΕ κλπ με πάγια;
Για πείτε μου μερικά προηγμένα κράτη με τα χαρακτηριστικά της Ελλάδας; μονοπώλια, αριθμό δημοσίων υπαλλήλων, υποδομή, κουλτούρα (όπως και αν διαμορφώθηκε αυτή, τουρκοκρατία, κατοχή, χούντα, αμορφωσιά κλπ).
Μάλλον θα αστειεύεσται ότι το καθεστώς είναι ελεύθερο για επενδύσεις στην ιδιωτική ανώτατη Παιδεία.
Οι ιδιωτικοποιήσεις σαφώς δεν θα λύσουν τά προβλήματα αλλά θα είναι ένα βήμα να μην μεταφερθεί και στις επόμενες γενιές αυτό το σαθρό και αδηφάγο σύστημα καταστροφής της Ελλάδας.
Δηλαδή θα υπήρχε Έλληνας που θα ήθελε ιδιωτικοποιήσεις αν δούλευαν το δημόσιο και οι ΔΕΚΟ; έχετε δεί τις συμβάσεις εργασίας στον ΟΤΕ, την ΔΕΗ, τον ΟΣΕ κλπ;
Το δημόσιο Πανεπιστήμιο σαφώς και θα έπρεπε να έχει τον πρώτο λόγο άλλά δυστυχώς πρώτα πρέπει να περάσει απο περίοδο κάθαρσης ή αυτοκάθαρσης και να βγεί να διεκδικήσει τον ρόλο του στην κοινωνία.
Εχετε δεί το Διαβαλκανικό; Πάσχει;
 
Φίλε send οφείλω να ομολογήσω ότι τα επιχειρήματά σου έχουν ενδιαφέρον και είναι σαφώς συζητήσιμα.
Προσωπικά δεν αντιτίθεμαι ντέ και καλά στην απαγόρευση τής ιδιωτικής πρωτοβουλίας.Αντιτίθεμαι στην ευκολία με την οποία ορισμένοι λατρεύουν,κάθε τί το ιδιωτικό,λές και θά λυθούν όλα τα προβλήματα τής χωρας με μιάς,ή ακόμα χειρότερα θεωρούν την ζωή μιά ζούγκλα επιβίωσης.Αυτό καταργεί κάθε έννοια δικαίου και λελογισμένης κρατικής προστασίας.
Το δυστύχημα είναι ότι στην Ευρώπη όλη η λεγόμενη σοσιαλδημοκρατία έχει διολισθησει σε θέσεις πιό συντηρητικές και απο την λεγόμενη ´δεξιά´-τυπικό παράδειγμα η καλοπλυμένη νοικοκυρά Σεγκολέν στήν Γαλλία-και ειδικά στην Ελλάδα ,όπου το κύριο ενδιαφέρον συνίσταται στο να κερδηθούν οι εκλογές,τα πάντα πωλούνται ,όχι για επενδύσεις αλλά για κάλυψη τρυπών τού προϋπολογισμού.
Προκρίνω ένα δομημένο και αυστηρό Δημόσιο Πανεπιστήμιο και αντιστοίχως και σοβαρά Ιδιωτικά.
Εάν δείς τί γινεται στην Υγεία ,όπου τα Ιδιωτικά Νοσοκομεία-Ξενοδοχεία,έχουν ξεσαλώσει με ληστρικά τιμολόγια ,ακριβώς επειδή στα Δημόσια υπάρχει χάος,πολύ φοβάμαι ότι το ίδιο θά γίνει και με την Παιδεία.
Και αυτό εξαρτάται απο την πολιτική βούληση τών κομματων εξουσίας,τα οποία δέν έχουν σαφή ,αλλά εντελώς καιροσκοπικό πολιτικό σχεδιασμό.
Υ.Γ
Προσωπικά θα επιθυμούσα να εργάζομαι σε ένα αξιόπιστο Ε.Σ.Υ,γιατί έτσι αντιλαμβάνομαι την Ιατρική(αυτό σάν θέση αρχής)ακόμα και εάν είχα λιγότερες απολαυές απ´ότι στον ιδιωτικό τομέα.Ομως αυτά πού έζησα στην Δημόσια Υγεία πρίν 14 χρόνια με οδήγησαν στην ιδιώτευση.Το καθεστώς ήταν ασφυκτικά κομματικό και γραφειοκρατικό και δεν επέτρεπε καμιά επιστημονική πρωτοβουλία,παρ´ότι υπήρχαν αξιολογότατοι επιστήμονες.
To ότι όμως επικρίνω τον δημόσιο τομέα αυτό δεν μέ κάνει να μήν βλέπω τίς τεράστιες διαστρεβλώσεις και τού ιδιωτικού.Για μένα όταν νοσεί ο ένας τομέας ,νοσεί και ο άλλος.
 
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2006 ΣΤΟ Ε.Κ.Α.

ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 16
Και των μέτρων που κάνουν την παιδεία πιο ακριβό και απρόσιτο εμπόρευμα
Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αν και διακηρύσσουν ότι η άρση της συνταγματικής απαγόρευσης για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων «αποτελεί ώριμο αίτημα της κοινωνίας», προσπαθούν να αναθεωρήσουν το συγκεκριμένο άρθρο στα κρυφά και με συνοπτικές διαδικασίες για να αποφύγουν τις λαϊκές αντιδράσεις και να συγκαλύψουν τις αντιδραστικές επιδιώξεις αυτής της αλλαγής.
Εμείς που συμμετείχαμε στη σημερινή σύσκεψη θεωρούμε ότι η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος μας αφορά όλους, γιατί δε σηματοδοτεί απλά την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά την έναρξη μιας δριμύτερης επίθεσης για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.
Θεωρούμε δημαγωγικούς μύθους τους ισχυρισμούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι με τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων θα ανακοπεί η φοιτητική μετανάστευση στα πανεπιστήμια του εξωτερικού και θα βελτιωθεί η ποιότητα των δημοσίων πανεπιστημίων μέσα από τον ανταγωνισμό και του ενιαίους κανόνες λειτουργίας με τα ιδιωτικά.
Τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» δεν μπορούν να συναγωνιστούν τα δημόσια, γιατί δεν θα είναι πανεπιστήμια αλλά εμπορικές επιχειρήσεις αγοραπωλησίας υποβαθμισμένων πτυχίων, μια μεταμφίεση δηλαδή των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών (ΚΕΣ) και των ΙΕΚ.
Η ίδρυση ιδιωτικών ψευτο-πανεπιστημίων δεν αποσκοπεί μόνο στην αύξηση του τζίρου των μεγαλοσχολαρχών. Πάνω απ’ όλα στοχεύει στην εξώθηση των δημοσίων πανεπιστημίων να λειτουργήσουν σαν ιδιωτικά: με μάνατζερ, επιχειρησιακό σχέδιο, δίδακτρα, κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων και του ασύλου και προπαντός με τις επιχειρήσεις να παρεμβαίνουν άμεσα στο περιεχόμενο των σπουδών και της έρευνας σύμφωνα με τα συμφέροντά τους.
Αυτά τα μέτρα έρχεται να προωθήσει το γνωστό νομοσχέδιο-πλαίσιο για τη λειτουργία των ανώτατων ιδρυμάτων, ενάντια στο οποίο ξεσηκώθηκαν την προηγούμενη χρονιά φοιτητές-σπουδαστές και πανεπιστημιακοί.
Αντίστοιχος τρόπος λειτουργίας προβλέπεται και για δημόσια σχολεία, που στο όνομα της «αποκέντρωσης» και μέσα από τα νέα προγράμματα διδασκαλίας και τις ζώνες δραστηριοτήτων καλούνται να δουλέψουν ανταγωνιστικά και σε μεγάλο βαθμό αυτοχρηματοδοτούμενα με τη συνεισφορά των γονιών, της «τοπικής κοινωνίας» και των επιχειρήσεων, οι οποίες θα συνδιαμορφώνουν και το πρόγραμμα τους .
Η αναθεώρηση του άρθρου 16 σε συνδυασμό με τα νέα μέτρα ιδιωτικο-οικονομικής λειτουργίας της δημόσιας εκπαίδευσης οδηγούν σε σχολεία και πανεπιστήμια πολλών κατηγοριών και δύο στην ουσία ταχυτήτων, τα λίγα εκλεκτά για τους γόνους των ευνοημένων κοινωνικών στρωμάτων και τα πάμπολλα υποβαθμισμένα για τα παιδιά του λαού . Γι’ αυτό,

Απαιτούμε:

• Να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος
• Να διακοπεί κάθε απόπειρα και διαδικασία για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων (π.χ. Σχολή Ογκολογικής Χειρουργικής , πανεπιστήμιο της ΠΑΣΕΓΕΣ, ακαδημία ΓΣΕΕ κλπ)
• Να μην κατατεθεί ο νέος νόμος πλαίσιο για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ
• Να μην προχωρήσουν τα σχέδια για «αποκέντρωση» του σχολείου στους δήμους και τους χορηγούς, να καταργηθεί η ευέλικτη ζώνη και κάθε μέτρο διαφοροποίησης σχολείων και προγραμμάτων
• Να απαγορευτεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην εκπαίδευση
• Να αποσυρθούν τα νέα αντιπαιδαγωγικά και αντιεπιστημονικά βιβλία
• ΕΝΙΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Οι φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη αποφάσισαν :

1. Να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα σε πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων, της νεολαίας, του λαού της Αθήνας, μέσα από συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες στα σχολεία, πανεπιστήμια, χώρους δουλειάς και κατοικίας.
2. Την Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2006 να γίνουν συλλαλητήρια διαμαρτυρίας σ’ όλους τους δήμους της Νομαρχίας Αθηνών.
3. Να προχωρήσουμέ σε συλλογή υπογραφών κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16, οι οποίες θα κατατεθούν στο ΥΠΕΠΘ και στη Βουλή από αντιπροσωπεία των συμμετεχόντων στη σύσκεψη φορέων την Τρίτη 9 Γενάρη 2007.
4. Να καλέσουμε τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων και της νεολαίας, να αποφασίσουν παλλαϊκό συλλαλητήριο για της 10 Γενάρη 2007 ημέρα συζήτησης του άρθρου 16 στη Βουλή

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι παρακάτω φορείς:

Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας
Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας
Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Ομοσπονδία Γονέων Νομαρχίας Αθηνών
Ένωση Γονέων 1ου Διαμερίσματος Αθήνας
Ένωση Γονέων 4ου Διαμερίσματος Αθήνας
Ένωση Γονέων 6ου Διαμερίσματος Αθήνας
Ένωση Γονέων Παλαιού Φαλήρου
Ένωση Γονέων Ηλιούπολης
Ένωση Γονέων Ζωγράφου
Ένωση Γονέων Νέας Φιλαδέλφειας
Ένωση Γονέων Περιστερίου
Ένωση Γονέων Αιγάλεω
Και πολλοί πρωτοβάθμιοι σύλλογοι γονέων

Σύλλογος Φοιτητών Νομικής
Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού
Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συλλόγων Φοιτητών Γεωπονικής
Συντονιστική Επιτροπή του Φοιτητικού Συλλόγου ΣΕΜΦΕ-Ε.Μ.Π.
Σπουδαστικοί Σύλλογοι Τ.Ε.Ι. ΣΕΥΠ Αθήνας
ΣΤΕΦ Αθήνας
ΣΓΤΚΣ Αθήνας
ΣΤΕΦ Πειραιά
Σύλλογος ΕΤΕΠ

Συνδικάτο Μετάλλου
Συνδικάτο Φαρμάκου
Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών-Πληροφορική
Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Αθήνας
Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας
Σωματείο Επισιτισμού
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Εξωραϊστικός Σύλλογος Σεπολίων «Αναγέννηση»
Σύλλογος Γυναικών Ν. Κόσμου
Επιτροπή Ειρήνης Ν. Κόσμου



www.alfavita.gr
 
Η Ευρωπαϊκή νομοθεσία επιτρέπει τήν ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.Γιατί η Οξφόρδη ή το Χάρβαρντ δεν άνοιξαν παραρτήματα εδώ???Γιατί δεν τούς συμφέρει οικονομικά η αγορά τής Ελλάδας.Εμένα με ενδιαφέρει να βγαίνουν μορφωμένοι Ελληνες Πολίτες και όχι αγράμματοι .Και αυτό δεν διασφαλίζεται απο ένα ασύδοτο ιδιωτικό καθεστώς ,όπως και απο ένα ασφυκτικό δημόσιο.Εάν η ´εμμονή ´τού Ελληνα γονέα να σπουδάσει το παιδάκι του αντί οποιουδήποτε τιμήματος,μονον για να παρει το ´χαρτί´,μεταφερθει απο τα Ρουμανοβουλγάρικα Πανεπιστήμια σε ιδιωτικά Ελληνικά ,Βαλκανικού τύπου,δεν βλέπω καμιά διαφορά.Και ασφαλώς πιστευω ότι οι Ιδιωτικές μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να λειτουργούν με σαφείς κανόνες και να αξιολογούνται διαρκώς.

Οσον αφορά την κινητή τηλεφωνία ,μου είναι αδιάφορο εάν η Τιμ ή η Παναφον είναι κερδοφόρες αλλά οι τιμές τους πανάκριβες,γιατί εγώ είμαι καταναλωτής και όχι ιδιοκτήτης.Δεν έχω διαπιστώσει ότι ο ανταγωνισμός μού έχει προσφέρει φτηνότερες τιμές.
 
Φίλε Βαγγέλη Νικολουδάκο εάν ανοίξουμε συζήτηση για την Δημόσια Υγεία και τα ασφαλιστικά ταμέια θα μιλάμε μήνες.
Ειναι απολύτως σωστο αυτό που αναφέρεις μέσω τής προκηρύξεως για τον ΟΠΑΔ.
Και που να δείς που τα δημόσια μαιευτήρια ζητούν χρηματα απο τίς λεχώνες για να τούς δώσουν εξιτήριο.Η ακόμα χειρότερα ότι σύγχρονες και αναγκαιες εξετάσεις δεν έχουν κοστολογηθεί και τα ταμεία πληρώνουν ακόμα με προεδρικά διατάγματα τού 1995 και δεν αναγνωρίζουν κάθε νέα ιατρική εξέταση.
Πάντως ο Κακλαμάνης άυξησε αξιοπρεπώς την ιατρική επίσκεψη μετά απο 21 χρόνια γεγονός πού βοηθά και τούς ασφαλισμένους να έχουν καποια επιστροφή χρημάτων οταν επισκεπτονται μη συμβεβλημένους ιδιώτες.
Για να μην πούμε για τα απογευματινά ιατρεία στα νοσοκομεία που με νομο τού Αλεκου Παπαδοπολου,ο πολίτης πληρώνει απο 60-75 ευρώ επίσκεψη εάν θελει να εξεταστει εκεί.
Το δυστύχημα είναι ότι επί Σημίτη άρχισε το ξεχαρβάλωμα(οχι ο εκσυγχρονισμός) τού δημόσιου τομέα και συνεχίζεται και σήμερα.Και οταν βλέπω τον Γιωργάκη να αποχωρεί απο την βουλή στην συζήτηση για τον Ο.Τ.Ε,ντρέπομαι για την απύθμενη υποκρισία του.
 
Η Ευρωπαϊκή νομοθεσία επιτρέπει τήν ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.Γιατί η Οξφόρδη ή το Χάρβαρντ δεν άνοιξαν παραρτήματα εδώ???Γιατί δεν τούς συμφέρει οικονομικά η αγορά τής Ελλάδας.

Σπύρο, εκτός από την οικονομική παράμετρο που θέτεις υπάρχει και άλλη μία εξίσου σημαντική. Η αντιστοιχία του πτυχίου. Μια μαγική κουβέντα που δεν έχει καμμία σχέση με την ισοτιμία του πτυχίου ή την αναγνώριση αυτού.
Ευτυχώς η ελληνική γλώσσα είναι τόσο πλούσια, που ακόμα και αυτές να έλειπαν θα εύρισκαν άλλες για να δικαιολογήσουν την ύπαρξη του σημαντικότερου επιστημονικού φορέα στη χώρα, ήτοι το : Διαπανεπιστημιακό Κέντρο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών Αλλοδαπής, το σημερινό ΔΟΑΤΑΠ. Δεν θα αναφερθώ παραπάνω στο ''φαινόμενο'' γιατί θέλω να συνεχίσω να είμαι μέλος αυτού του φόρουμ...

ΥΓ Κάθε ομοιότητα της πλάγιας γραφής της λέξης ''σημαντικότερου'' με πλάγιες μεθόδους εξασφάλισης αντιστοιχίας Τίτλου Σπουδών Αλλοδαπής ΔΕΝ
είναι καθόλου τυχαία, με λίγα λόγια είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ εσκεμμένη.....
 
Aγαπητέ Γιάννη προσωπικά θά χρειαζόμουν κάποιες περαιτέρω διευκρινίσεις.Ηδη είσαι πολύ πειστικός,αλλά έστω και στα πλαίσια ενός ανοικτού φόρουμ,μάλλον θα βρείς τρόπο να το εκφράσεις πιό ..........αναλυτικά.;)
 
Aγαπητέ Γιάννη προσωπικά θά χρειαζόμουν κάποιες περαιτέρω διευκρινίσεις.Ηδη είσαι πολύ πειστικός,αλλά έστω και στα πλαίσια ενός ανοικτού φόρουμ,μάλλον θα βρείς τρόπο να το εκφράσεις πιό ..........αναλυτικά.;)

Ύπαγε οπίσω μου.......:devil-smiley-029: :flipout: :flipout:
 
Αφηστε κυριε Σουρλα... υπαρχει συννενοηση μεταξυ ΔΟΑΤΑΠ και Υπουργείου Παιδείας για καθυστερηση και αναβολη αιτησεων για τις καταταξεις απο πανεπιστημια του εξωτερικου. Ειναι πολυ εξυπνοι οι τυποι. Αποφασιζουν και διαταζουν μην παιρνοντας υποψιν τους νομους που υπαρχουν. Ό,τι να'ναι...
 
Θα κανετε επιτελους την δουλεια που επιτελους πληρωνεστε να κανετε; 'Η παλι θα κοιταξουμε να την βγαλουμε χαλαρα μεχρις οτου αντεξει; Απο την στιγμη που αρχισαν να συζητιουνται τετοια θεματα στο forum το μονο που βλεπω ειναι ενας ακριτος αρνητισμος σε καθε ειδους ιδιωτικη πρωτοβουλια. Και οχι μονο αρνηση αλλα και θεληση απαγορευσης μιας τετοιας κινησης. Καποιες φορες μου ερχεται η ιδεα οτι πρεπει να ιδρυθει και μια κινηση που θα κανει διαμαρτυριες απεναντι στην ελειψη λογικης και την προθεση για παραταση του βολεματος. Δε θα ξαναγραψω σε θεματα παιδειας στο forum και θα αρκεστω στα αλλα πιο trivial προβληματα. Ντροπη σας ως καθηγητες και δασκαλοι, ο κακως κειμενος συνδικαλισμος εχει κρατησει την Ελλαδα πολυ πισω απο αυτα που θα μπορουσε. Καλη επιτυχια στον "αγωνα, παλη, εναντιωση" σε καθετι...

Κύριε Konnos δυστυχώς δεν είχα την δυνατότητα να δω το παραπάνω μήνυμα νωρίτερα, θέλω να σας θυμίσω πως στο avclub δεν επιτρέπονται προσωπικοί χαρακτηρισμοί, και το παρόν μήνυμα μου αποτελεί επίπληξη, την επόμενη φορά θα υπάρχει διακοπή του λογαριασμού σας για μια βδομάδα κλπ.

@ Βαγγέλη η συνέχεια επί της ουσίας στο no3 θέμα σε παρακαλώ.
 
Ζητω συγγνωμη. Δεν αναφερομουν προσωπικα σε καποιον, δεν μου αρεσει να κανω προσωπικες επιθεσεις εξαλλου. Αναφερομουν γενικα στις απεργιες και στην προθεση των συλλογων να συνεχισουν. Ξερω πως δεν αρεσει να θιγονται συμπεριφορες και θα μπορουσα να σιωπησω, απλως εχω κι εγω καποια ορια. Δε θα επαναληφθει.
 
Απάντηση: Re: ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2

Κύριε Konnos δυστυχώς δεν είχα την δυνατότητα να δω το παραπάνω μήνυμα νωρίτερα, θέλω να σας θυμίσω πως στο avclub δεν επιτρέπονται προσωπικοί χαρακτηρισμοί, και το παρόν μήνυμα μου αποτελεί επίπληξη, την επόμενη φορά θα υπάρχει διακοπή του λογαριασμού σας για μια βδομάδα κλπ.

@ Βαγγέλη η συνέχεια επί της ουσίας στο no3 θέμα σε παρακαλώ.

Παντως, εγω δει και αλλους, βαρυτερους, προσωπικους χαρακτηρισμους (οχι αθωα αστεια) σε αυτο το φορουμ, χωρις να εχει επεμβει η διαχειριση. Ελπιζω πως αυτο ειναι συμπτωματικο και δεν εχει σχεση με τις αποψεις του καθενός ή καποιες, ιντερνετικες ή στενοτερες, φιλιες.
 
Last edited:
δεν θα υπάρξει Νο 3, παρά το ότι συζητήθηκαν αρκετά σημαντικά θέματα και σε τούτο και στο Νο 1, καθώς και στο θέμα που είχα ανοίξει για την απεργία το Σεπτέμβρη. ως επί το πλείστον, και στα 3 θέματα, όπως και σ'αυτό για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, αλλά και σε κάποια άλλα ανάλογα θέματα που ανοίχτηκαν, κυριάρχησε η διαμάχη μεταξύ "δημοσίων" και "ιδιωτικών", άρα ο στόχος για τον οποίο ανοίχτηκαν τα θέματα παρέκκλινε από τον αρχικό (που ήταν η ενημέρωση και ο διάλογος) και κατέληξε σε κόντρα - ενίοτε με βαρείς χαρακτηρισμούς.

χρόνια πολλά σε όλους.
 
@ konnos Ευχαριστώ για την κατναόηση, φυσικά και πρέπει να υποστηρίζεις το δίκαιο των απόψεων σου, αλλά με επιχειρήματα και όχι με χαρακτηριμούς.

@ Μακρής Φίλε μου αν και δεν μπορώ να καταλάβω αν το μήνυμα σου αναφέρεται συγκεκριμένα κάπου, ή απλά σηκώνουμε σκόνη. Θα ήθελα να σε παρακαλέσω στο μέλλον, όλα αυτά που πέφτουν στην αντίληψη σου και ξεφευγουν από τη διαχείρηση να τα αναφέρεις είτε στον υπευθυνο διαχειριστή της κατηγορίας είτε σε μένα. Σε αυτό το δικτυακό χώρο, σκοπός όλων όσων τον αγαπούν πραγματικά είναι να έχει υψηλό επίπεδο στις συζητήσεις, συμπεράματα του τύπου αφού έγινε μια φορά κάτι "στραβό" τότε πρέπει να γίνετε πάντα είναι το λογότερο επικινδυνα. Περιμένω τη βοήθεια σου .....

@ Βαγγέλη Τα θέματα που ανοίγεις εμπεριέχουν σοβαρούς προβληματισμούς και συγκεντρώνουν επιχειρήματα και απόψεις από όλα τα "στρατόπεδα" δεν νομίζω πως πρέπει να σταματήσουν λόγω της "ανωριμότητας" μας, που θα πάει με τον καιρό θα στρώσουμε και θα μάθουμε να συζητάμε χωρίς να πρέπει να πείσουμε και όλους τους άλλους για την ορθότητα των απόψεων μας
 
Re: Απάντηση: ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2

δεν θα υπάρξει Νο 3, παρά το ότι συζητήθηκαν αρκετά σημαντικά θέματα και σε τούτο και στο Νο 1, καθώς και στο θέμα που είχα ανοίξει για την απεργία το Σεπτέμβρη. ως επί το πλείστον, και στα 3 θέματα, όπως και σ'αυτό για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, αλλά και σε κάποια άλλα ανάλογα θέματα που ανοίχτηκαν, κυριάρχησε η διαμάχη μεταξύ "δημοσίων" και "ιδιωτικών", άρα ο στόχος για τον οποίο ανοίχτηκαν τα θέματα παρέκκλινε από τον αρχικό (που ήταν η ενημέρωση και ο διάλογος) και κατέληξε σε κόντρα - ενίοτε με βαρείς χαρακτηρισμούς.

χρόνια πολλά σε όλους.

Διάλογο, ε; Λοιπόν, κοίτα να δεις. Ως ανήκων στην πλευρά των κακών, των «ιδιωτικών», τέλος πάντων ρε παιδί μου, αυτών που βάζουν το κέρδος υπεράνω όλων, και όχι τη μόρφωση του Νεοέλληνος, (λες και ο σύγχρονος Έλλην πρέπει να πάει στο πανεπιστήμιο για να μορφωθεί), επίτρεψέ μου ένα μικρό μονόλογο. Όχι ότι προσδοκώ να σε πείσω, αλλ’ απλώς να διακινδυνεύσω μια πρόβλεψη, αφού, πλέον έχουμε μπει εις τας Ευρώπας. Λοιπόν, και στο Ευρωπ. Δικαστήριο θα συρθούμε ως χώρα, για την άρνηση αναγνώρισης των γνωστών, ιδιωτικών πτυχίων, δηλαδή θα γίνουμε για άλλη μια φορά περίγελως (κοινώς, ρεντίκολο των σκυλιών, όπως γίναμε και με τις χωματερές), και ιδιωτικά πανεπιστήμια θα ιδρυθούν, και ισάξια των δημοσίων θα είναι, και τα δημόσια πανεπιστήμια θα βελτιωθούν. Εδώ που τα λέμε, τί άλλο να κάνουν. Έτσι κι αλλιώς, όταν είσαι στον πάτο, το μόνο που μένει είναι η άνοδος.

Και ξέρεις γιατί; Όχι διότι είναι απαράδεκτο, η εξέλιξη της χώρας να κρέμεται από τις βουλές διαφόρων υψηλά ισταμένων στα διάφορα συνδικαλιστικά όργανα στελεχών, τα οποία αυτοκλήτως εκφέρουν εαυτούς ως «αγωνιστές» προς χάριν του πόπολου που δεν ξέρει. Όχι διότι είναι απλώς εξοργιστικό για τον κοινό νου, η χώρα να λειτουργεί κατά πως θα καπνίσει(*) στη μια ή την άλλη συντεχνία διαφόρων παχύρρευστων βολεμένων, στους οποίους -και μόνον- το άκουσμα της λέξης «ξεβόλεμα» μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο. Όχι διότι είναι απλώς σε βάρος της χώρας, να μην κουνιέται ΤΙΠΟΤΑ, επειδή θίγει κάποιους, να μη γίνεται ΤΙΠΟΤΑ επειδή έτσι θέλουν κάποιοι άλλοι. Τίποτε απ’ όλ’ αυτά, ΑΛΛΑ απλώς διότι αυτά που υπογράψαμε για να εισέλθουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συνιστούν από μέρους μας πλήρη συγκατάθεση, η οποία συνάγεται ως εξής: Θέλουμε να πάψουμε να είμαστε μια γελοία χώρα, και αν αυτό δεν μπορέσουμε να το καταφέρουμε μόνοι μας, θα μας το κάνετε εσείς. Με το ζόρι. Είτε μας αρέσει, είτε όχι. Θέλουμε - δε θέλουμε.

Βέβαια, με αυτά δεν εννοώ, ότι όλοι όσοι δραστηριοποιούνται ιδιωτικώς είναι καλοί και άξιοι. Απλώς, το συνολικώς αποδιδόμενον, το overall performance ρε παιδί μου, είναι όπως στο εξέθεσα. Το μόνο που μένει, είναι να τα δούμε όλα αυτά. Απλώς, εσένα θα σε χαλάνε, ενώ εγώ θα τα απολαμβάνω. Αυτή είναι όλη μας η διαφωνία.

(*) Είπα να βάλω το γνωστό ρήμα, αλλά δεν θα ήταν σωστό να φέρω τον κύριο Γενικό σε δύσκολη θέση.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2

ΑΛΛΑ απλώς διότι αυτά που υπογράψαμε για να εισέλθουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συνιστούν από μέρους μας πλήρη συγκατάθεση, η οποία συνάγεται ως εξής: Θέλουμε να πάψουμε να είμαστε μια γελοία χώρα, και αν αυτό δεν μπορέσουμε να το καταφέρουμε μόνοι μας, θα μας το κάνετε εσείς. Με το ζόρι. Είτε μας αρέσει, είτε όχι. Θέλουμε - δε θέλουμε.

Ετσι ακριβως ειναι. Οποιος ΘΕΛΕΙ, το βλεπει. Σαμπως θα ειχαμε μετρό αν δεν ηταν υποχρεωση μας οταν αναλαβαμε την Ολυμπιαδα? Θυμαται κανενας πως αυτο υπηρχε στο "προγραμμα" του Ανδρεα απο το '81?

Και να σου πω κατι Κωστα? Για τοσο "προβληματικος" λαος που ειμαστε, παλι καλα τα εχουμε καταφερει. Η εστω και μικρη και κακη εκμεταλλευση του φυσικου καλους της χωρας μας, μαζι με τη ναυτηλια, εχουν σωσει την παρτιδα για εμας. Παλι καλα να λεμε...