ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2

Βέβαια, με αυτά δεν εννοώ, ότι όλοι όσοι δραστηριοποιούνται ιδιωτικώς είναι καλοί και άξιοι. Απλώς, το συνολικώς αποδιδόμενον, το overall performance ρε παιδί μου, είναι όπως στο εξέθεσα. Το μόνο που μένει, είναι να τα δούμε όλα αυτά. Απλώς, εσένα θα σε χαλάνε, ενώ εγώ θα τα απολαμβάνω. Αυτή είναι όλη μας η διαφωνία.

όταν τα δούμε όλα αυτά που λες, είναι πολύ πιθανόν να "χαλάσουν" - εκτός από μένα - κι εσένα, αλλά εγώ δεν είμαι τόσο κακός:grinning-smiley-043 ώστε να κάτσω μετά να το απολαμβάνω. γιατί θα ήμουν τελείως τρελός - και μισαλλόδοξος - αν απολάμβανα να σε βλέπω ν'αποδίδεις το 100% των δυνατοτήτων σου κάθε μέρα, για 600 ευρώ το μήνα, και με το φόβο ότι την άλλη μέρα θα πεταχτείς στο δρόμο επειδή έτσι "κάπνισε" (δε βάζω κι εγώ το σωστό ρήμα, ξέρεις γιατί:grinning-smiley-043 ) στον τυχόντα εργοδότη σου (και χωρίς συνέπειες γι αυτόν, μόνο για σένα). τώρα, τα υπόλοιπα που αναφέρεις περί παχύσαρκων βολεμένων κ.λ.π. είναι η γνώμη σου, κι ούτε κι εγώ θέλω να στην αλλάξω. σε δημοκρατία ζούμε, οπότε όλες οι γνώμες είναι σεβαστές (δεν είμαι όμως βέβαιος για το πόσο ακόμη ...)
 
Bαγγέλη πώς τόλεγαν βρέ εκείνο με την ΕΟΚ επί παππού Καραμανλή??(εσύ είσαι και τεκνό βέβαια,δεν θυμάσαι):flipout: .Θά τρώμε με ´χρυσά κουτάλια´,κάτι τέτοια λέγανε τότε.Να γίνουμε Ογρόπη.Να γίνουμε Σουηδία.Πολιτική σκέψη υψηλής στάθμης που εσύ ο ´οπισθοδρομικός καράβλαχος´σε σχέση με τον ´πολιτισμένο τής Εσπερίας ´δεν καταλαβαίνεις.:damnyou:
Και αφού δεν καταλαβαίνεις εσύ ´παλιόβλαχε´θά σε κάνουμε εμείς να το καταλάβεις.Ποιοί δηλαδή???Η πεφωτισμένη μειοψηφία που αυτή ξέρει.Δημοκρατικά πάντα,εννοείται.Αφού είπαμε ξέρειειειειειει.
Σε αυτήν τού είδους τήν σκέψη μιά απάντηση υπάρχει:'Δεν θέλουμε ωρέ´.
Ας μήν γράψω όπως τάπε κάποτε ο ´παλιόβλαχος ´ο Καραϊσκάκης και μου διαγραφεί ,δικαίως, το post.
 
Πολύ ενδιαφέρον έχει άρθρο τού θεωρητικού τού ´εκσυγχρονισμού και τής υποταγής ´Νικου Μουζέλη ο οποίος αναλύει γιατί δεν πρέπει να γίνονται δημοψηφίσματα.Χρησιμοποιεί τα περί ´ανωρίμου λαού´και όλα αυτά τα αντιδημοκρατικά φληναφήματα.Βλέπεις τού κάηκε η γούνα τού γαλλοθρεμενου όταν τα Γαλλάκια τούς πετάξανε στα μουτρα ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ στο ευρωσύνταγμα.
 
Γράφει λοιπόν ο Κυριος Μουζέλης στο Βημα στίς 3-12-2006.Δινω περίληψη.Παραθέτει 4 βασικούς λόγους ο αυτοκράτωρ:
1)Eιναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς στον απλό πολίτη-τον λαουτζίκο δηλαδή που έλεγε και η κυρία Βιργινία-και να αναπτύξει πολύπλοκα επιχειρήματα υπέρ ενός ´Ναι ´ή ενός ´Οχι´.
2)Tα δημοψηφίσματα σαμποτάρουν μακροχρόνιες μεταρρυθμιστικές πολιτικές,οι οποίες σχεδόν πάντα για να πετύχουν χρειάζονται λήψη μη δημοφιλών μέτρων.
3)Tα δημοψηφίσματα δεν ευνοούν τούς αγώνες για την θεσμοποίηση τών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για την προστασία εθνοτικών ή άλλων μειονοτήτων.
4)O θεσμός τού δημοψηφίσματος δεν ευνοεί τούς θεσμούς τής αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας,αλλά αυτούς τής βοναπαρτικής δημοκρατίας.Δηλαδή ενός πολιτευματος που δεν εχει ισχυρά ενδιάμεσα στρώματα μεταξύ λαού και ηγεσίας.
Τωρα βέβαια πώς γινεται οι Ελβετοί να καταφευγουν συχνά σε δημοψηφίσματα-λαός που οι διαφοροι ευρωλιγούρηδες κατα τα άλλα δοξάζουν-δεν μάς το λεει ο καθηγητής.
Πρέπει να πικράθηκε απο το δημοψήφισμα τών κυπρίων εναντίον του Ανάν γι´αυτό σου είπε να επιχειρηματολογήσει κατά τών δημοψηφισμάτων για ναχει το κεφάλι του ήσυχο.Βεβαια οταν προεκλογικά ολα τα διαπλοκοκάναλα υποστήριζαν οτι ο γιωργάκης με το που ανέλαβε την ηγεία τού Πασοκ,άλλαξε τα γκαλοπ ,όχι μονον δεν είχε πει´κουβέντα ,αλλά υπερθεμάτιζε κιόλας.
Οπως τούς βολευει η δημοκρατία τους πεφωτισμένους....
 
Γράφει λοιπόν ο Κυριος Μουζέλης στο Βημα στίς 3-12-2006.Δινω περίληψη.Παραθέτει 4 βασικούς λόγους ο αυτοκράτωρ:
1)Eιναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς στον απλό πολίτη-τον λαουτζίκο δηλαδή που έλεγε και η κυρία Βιργινία-και να αναπτύξει πολύπλοκα επιχειρήματα υπέρ ενός ´Ναι ´ή ενός ´Οχι´. Οπερ σημαίνει ότι αφού σε θεωρώ ικανό να ψηφίσεις στις εκλογές , αυτά βάσει των οποίων σε καλώ να με ψηφίσεις είναι απλώς ψέμματα ή σου λέω απλώς ό,τι κρίνω πως χρειάζεται να ξέρεις ( on a need to know basis πραγμάτωση της δημοκρατίας )

2)Tα δημοψηφίσματα σαμποτάρουν μακροχρόνιες μεταρρυθμιστικές πολιτικές,οι οποίες σχεδόν πάντα για να πετύχουν χρειάζονται λήψη μη δημοφιλών μέτρων. Και φυσικά δεν νοείται να έχει δικαίωμα ο ιθαγενής υπήκοος να μην αρέσκεται σε μη δημοφιλή ( γι αυτόν πάντα ) μέτρα , από τα οποία φυσικά , κάποιος θα επωφεληθεί.
3)Tα δημοψηφίσματα δεν ευνοούν τούς αγώνες για την θεσμοποίηση τών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για την προστασία εθνοτικών ή άλλων μειονοτήτων. Κοινώς θα γίνετε πολυπολιτισμικοί , είτε γουστάρετε ή όχι
4)O θεσμός τού δημοψηφίσματος δεν ευνοεί τούς θεσμούς τής αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας,αλλά αυτούς τής βοναπαρτικής δημοκρατίας.Δηλαδή ενός πολιτευματος που δεν εχει ισχυρά ενδιάμεσα στρώματα μεταξύ λαού και ηγεσίας. Κοινώς λείπουν οι ρουφιάνοι και οι γλύφτες που μεσολαβούν μεταξύ της ηγεσίας και του λαού , για να καταστήσουν απλά τα δύσκολα νοήματα και οράματα της ηγεσίας .
Τωρα βέβαια πώς γινεται οι Ελβετοί να καταφευγουν συχνά σε δημοψηφίσματα-λαός που οι διαφοροι ευρωλιγούρηδες κατα τα άλλα δοξάζουν-δεν μάς το λεει ο καθηγητής.
Πρέπει να πικράθηκε απο το δημοψήφισμα τών κυπρίων εναντίον του Ανάν γι´αυτό σου είπε να επιχειρηματολογήσει κατά τών δημοψηφισμάτων για ναχει το κεφάλι του ήσυχο.Βεβαια οταν προεκλογικά ολα τα διαπλοκοκάναλα υποστήριζαν οτι ο γιωργάκης με το που ανέλαβε την ηγεία τού Πασοκ,άλλαξε τα γκαλοπ ,όχι μονον δεν είχε πει´κουβέντα ,αλλά υπερθεμάτιζε κιόλας.
Οπως τούς βολευει η δημοκρατία τους πεφωτισμένους....

Σόρρυ , αλλά είπα να προεκτείνω λίγο την σκέψη του πεφωτισμένου διανοούμενου , απλοϊκώ τω τρόπω βέβαια , αλλά κι εγώ υπήκοος είμαι .
 
Εγώ για ένα πράγμα απορώ, πώς από το 1975 το ίδιο το Σύνταγμα να χρειάστηκε όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις φορές αναθεώρηση, για την οποία προβλέπεται τέτοια εξαιρετική διαδικασία, μεταξύ άλλων και διάλυση της Βουλής (άλλο εάν οι ...ιθαγενείς δεν το κατανοούν έτσι) και να μην χρειάστηκε, όχι τρεις, αλλά μία φορά, μία βρε αδερφέ, να καταφύγουμε στις κάλπες χάριν δημοψηφίσματος.
Μα όλα τόσο εύρυθμα λειτουργούν σε αυτή τη χώρα;
 
σας παραθέτω σχεδόν αυτούσια την άποψη της κας Υπουργού Παιδείας για το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος: "δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολείται ο κόσμος με αυτό το ζήτημα, αφού είναι καθαρά και μόνο απόφαση του κοινοβουλίου". έλα ντε ...:grinning-smiley-043

θα το ψάξω να βρώ πώς ακριβώς το εξέφρασε.
 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟN ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 23 Δεκεμβρίου 2006

Μετά το τέλος της συνεργασίας που είχε σήμερα (Σάββατο 23 Δεκεμβρίου) με τον Πρωθυπουργό η Υπουργός Παιδείας Κα. Μαριέττα Γιαννάκου προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πολύ ώρα ήσασταν με τον Πρωθυπουργό. Συζητήσατε το άρθρο 16; Την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση; Έρχεται μια δύσκολη χρονιά;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι, όλες οι χρονιές είναι δύσκολες όταν θέλεις να κάνεις πράγματα. Δεν έχει όμως αυτό σημασία. Με τον Πρωθυπουργό είχαμε μια γενική συζήτηση. Όπως ξέρετε, οι μεταρρυθμίσεις δεν αρχίζουν τώρα. Έχουν ήδη γίνει αρκετές από αυτές. Είχαμε μια γενική συζήτηση κυρίως για το πώς πήγε ο διάλογος μέχρι στιγμής και ποια συγκεκριμένα αποτελέσματα έχουμε, για τις προοπτικές του Υπουργείου Παιδείας, για όλες τις πολιτικές που εφαρμόζονται. Ήταν μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τα εκπαιδευτικά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η νέα χρονιά όμως θα έχει να κάνει συγκεκριμένα με το νομοσχέδιο για την Παιδεία, αλλά και με το περίφημο άρθρο 16, για το οποίο ήδη έχουν εκδηλωθεί αντιδράσεις.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Έχω πει επανειλημμένα ότι πρέπει να μιλάμε μέσα στα πραγματικά πλαίσια. Η υπόθεση της Αναθεώρησης του Συντάγματος είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Βουλής των Ελλήνων. Και οι Βουλευτές τελικά θα ψηφίσουν ο καθένας χωριστά και ονομαστικά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με την κοινοτική οδηγία τί γίνεται με τα Πανεπιστήμια; Βλέπουμε σήμερα δημοσιεύματα ότι ψηφισθεί-δεν ψηφισθεί το άρθρο 16, από το νέο χρόνο θα είμαστε υποχρεωμένοι και θα μπορούν να λειτουργούν.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αυτή είναι μια οδηγία για τα επαγγελματικά δικαιώματα, η οποία υπάρχει από το 1989. Δεν πρόκειται για καινούργια εφεύρεση. Αυτό είναι τελείως διαφορετικό από την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Επαναλαμβάνω: η Αναθεώρηση θα συζητηθεί και ο καθένας θα εκφράσει τις απόψεις του. Είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Βουλής των Ελλήνων. Κανενός άλλου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κυρία Γιαννάκου συζητήσατε το νομοσχέδιο; Υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα; Πότε μπορεί να το περιμένουμε μέσα στο νέο έτος;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Έχουμε ήδη τοποθετηθεί επ’ αυτού. Σας λέω μόνο ότι αποτιμήσαμε τα αποτελέσματα του μέχρι στιγμής διαλόγου, ο οποίος πραγματικά είναι εξόχως εποικοδομητικός. Δεν νομίζω ότι στο παρελθόν είχε γίνει ποτέ τόσο εξαντλητικός και αναλυτικός διάλογος γι’ αυτά τα θέματα, ώστε να αντιληφθεί και η κοινωνία τί είναι το καλύτερο για όλο τον κόσμο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα δεν φοβάστε τις αντιδράσεις δηλαδή;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Οι αντιδράσεις στην πολιτική μπορεί να υπάρχουν πάντα διότι ζούμε σε Δημοκρατία και ο καθένας έχει διαφορετικές απόψεις. Όμως η Δημοκρατία δεν έχει τέτοια αδιέξοδα.



ΥΓ.(δικό μου): η "Δημοκρατία" δεν έχει αδιέξοδα γιατί τα μεταφέρει όλα στον απλό πολίτη ...
 
Bαγγέλη πώς τόλεγαν βρέ εκείνο με την ΕΟΚ επί παππού Καραμανλή??(εσύ είσαι και τεκνό βέβαια,δεν θυμάσαι):flipout: .Θά τρώμε με ´χρυσά κουτάλια´,κάτι τέτοια λέγανε τότε.Να γίνουμε Ογρόπη.

ο "παππούς" ήταν έξυπνος, δεν άφησε να εννοηθεί ποιοι θα έτρωγαν με χρυσά κουτάλια, ούτε ποιοι θα τα πλήρωναν κάνοντας καινούριες τρύπες στο ζωνάρι τους ...
 
Κε Χατζηγεωργίου, δεν κατάλαβα το νόημα του μηνύματός σας. Ευελπιστώ να μην σοβαρολογείτε στο περί επιστημονικού, για το ΔΙΚΑΤΣΑ, γιατί όταν ήρθαν οι πρώτοι πληροφορικοί στην Ελλάδα (που ακόμα δεν υπήρχε σχολή στην Ελλάδα) το ΔΙΚΑΤΣΑ τους αντιστοιχούσε με στους δακτυλογράφους και πρόεδρος ήταν τότε ένας καθηγητής της Θεολογικής.
 
Απάντηση: Re: ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2

γιατί όταν ήρθαν οι πρώτοι πληροφορικοί στην Ελλάδα (που ακόμα δεν υπήρχε σχολή στην Ελλάδα) το ΔΙΚΑΤΣΑ τους αντιστοιχούσε με στους δακτυλογράφους και πρόεδρος ήταν τότε ένας καθηγητής της Θεολογικής.

κι ομως, παρολα αυτα η χωρα μας υπαρχει ακομα. ειναι να απορει κανεις:flipout: :flipout: :flipout:

και κατι λιγο ασχετο(?). ειμαι στο ΙΚΑ πριν μερικους μηνες και φτανει η σειρα μου στο γραφειο που θα με εξυπηρετούσαν. τυπωνει λοιπον η υπάλληλος το χαρτι μου και στο τελος πρεπει να υπογραψει......και δεν εχει στιλό:music-smiley-005: Μενω αποσβολωμένος και πριν προλαβω να ψελλισω καποια λεξη μου λεει αταραχη, "δε μας εχουν προμηθευσει με στυλό αν και το εχω ζητησει απο μερες. να φανταστειτε πως εχτες ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ να φερω απο το σπιτι μου, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να το κανω". Για καλη μου τυχη, της δανεισε ενα στυλό μια συναδελφος της και ετσι η δυσκολη αποστολη της εξοχης υπαλληλου εξετελεσθει επιτυχως. :fahne90: :fahne90: :fahne90:

Ετοιμαζω βιβλιο με ιστοριες απο τη γραμματεια του τμηματος φυσικης του πανεπιστημιου Αθηνων. Δεχομαι και pre-orders...:aktion033:
 
Last edited:
Απάντηση: Re: ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2

Κε Χατζηγεωργίου, δεν κατάλαβα το νόημα του μηνύματός σας. Ευελπιστώ να μην σοβαρολογείτε στο περί επιστημονικού, για το ΔΙΚΑΤΣΑ,

Φυσικά και ΔΕΝ σοβαρολογώ. Σοβαρολογία και ΔΙΚΑΤΣΑ είναι δύο πράγματα εκ διαμέτρου αντίθετα...
 
χεχε οσοι δεν εχουν λογαριαστει με το ΔΟΑΤΑΠ ολα καλα τα βλεπουν, αλλα μολις παρεις πρεφα τι παιζει τοτε...
 
Πάντως εγώ μέχρι σήμερα δεν έχω καταλάβει (πεισθεί):
1. τι σημαίνει δημοφιλές μέτρο, και όσα έχουν παρθεί στο όνομα του λαού αν ήταν φιλικά για τον λαό και όχι μόνο για κάποιες κάστες.
2. Αν θα μέναμε έξω απο τη ΕΟΚ τι θα είχαμε καταφέρει (εκ του αποτελέσματος η σύγκριση).
3. Η ΕΟΚ ή ΕΕ μας φταίει ή η κούτρα μας (ανοργανωσιά, λαμόγια κλπ). Ηρθαν πολλά λεφτά Αρη.....που ; πήγαν τα λεφτά απο τον 1262/82, τα ΜΟΠ, το Β´ Κ.Π.Σ.;
3. Δεν βλέπω την ανάγκη (εκτός εξαιρετικών και μη προβλεφθέντων περιπτώσεων), εφόσον τα κόμματα δουλευούν σωστά, δηλ εξαγγέλουν προεκλογικά το πρόγραμμά τους, το εκτελούν στην διακυβέρνηση και εν τέλει δεν κάνουν το αντίθετο απο αυτό που εχουν εξαγγείλει, να καταφεύγουν σε δημοψηφίσματα και εφόσον έχουν πλειοψηφία.
 
ακουει κανεις τι λεει ο αριστερος/προοδευτικος Παγκαλος? "δεν μπορει να λυθει το προβλημα της παιδειας αν δεν υπαρχει ανταγωνισμος στην τριτοβαθμια εκπαιδευση".

ελπιζω μερικοι, τουλαχιστον μεσα τους, να κανουν την αυτοκριτικη τους.
 
Τον Πάγκαλο δεν τον λαμβάνει υπ´όψιν του ούτε ο εαυτός του πιά.
Ο ανταγωνισμός όμως τι σχέση έχει με την επί τούτου υποβάθμιση τής Δημόσιας Παιδείας,και τήν ενισχυση βοϊδοσχολών ιδιωτικού τύπου με σκοπό το κέρδος και μόνον?.Οσοι ονειρευεστε Oξφόρδες και Χαρβαρντ στην Ελλάδα,θα περιμένετε αιώνες.
Το Σύνταγμα οφείλει να παρέχει Παιδεία σε ολους όσους έχουν την δυνατότητα (νοητική όχι οικονομική),την θέληση και τήν επιθυμία να σπουδάσουν.
 
Κακως! Διοτι ο Παγκαλος θα ειναι ο επομενος αρχηγος του Πασοκ σιγα σιγα. Ο μονος που μπορει να πεισει κοσμο με τα επιχειρηματα του

Αλλα εγω δεν περιμενω την αλλη μερα να ερθει το οποι πανεπιστημιο να αδραξει "την ευκαιρια". ομως ειναι απαραδεκτο να απαγορευεται η υπαρξη τους απο το Συνταγμα. Και οποιος ακουσε την συζητηση στο ΝΕΤ θα πρεπει να καταλαβε το λογο. Πρεπει να φυγω δεν μπορω να γραψω αλλο :P
 
Last edited:
To Σύνταγμα αυτό που πρεσβεύει και δικαίως,είναι η προστασία τής Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας.Κυρίως αυτό.Δηλαδή την δυνατότητα,οι πολίτες αυτής τής χώρας να μπορούν ανεξαρτητως οικονομικών δυνατοτήτων να μπορούν να σπουδάσουν εφόσον το επιθυμούν και αποδεχτούν ικανοί γι´αυτό.
Τώρα για τον Πάγκαλο ας το αφήσουμε καλύτερα.Ειναι αυτός που απο την αλαζονεία του ανέδειξε τον Αβραμόπουλο δημαρχο αθηναίων.Για να μην συζητήσουμε την στάση του στην υπόθεση Οτσαλάν ή στο ότι έβριζε γουρούνια τού Γερμανούς και μετά ζήταγε συγνώμες.
Οσο θά γίνω εγώ διευθυντής τής Συμφωνικής τού Βερολίνου ,αλλο τόσο θα γίνει και αυτός Πρωθυπουργός της χώρας:flipout: :flipout: