ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ειλικρινα δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό αυτου του ανθρώπου... δε ξερω... κριμα

Ιδίως το δεύτερο υποτιμά την νοημοσύνη μου
 
Βαγγέλης Νικολουδάκος said:
ε) Είμαστε έτοιμοι να δείξουμε ότι η ‘αναπλήρωση χαμένων ωρών’ απ’ τους απεργούς είναι πράξη ανήθικη γιατί προσβάλλει
στην ρίζα του το δικαίωμα της απεργίας;

Και τέλος (και αυτό αποτελεί κατά την γνώμη μου την μόνη και πρέπουσα απάντηση και στις ‘χαμένες ώρες’ και στην ‘αναπλήρωσή τους’) είμαστε έτοιμοι να δείξουμε ότι δεν χρειάζεται καμμία ‘αναπλήρωση’ γιατί δεν υπήρξαν ‘χαμένες’ ώρες’ ;

Παπαϊωάννου Παναγιώτης. Μέλος του Συλλ. « Ρ. Βελεστινλής»
[/SIZE][/FONT]
www.alfavita.gr

Τελικά η συνεχής δημοσίευση των προκυρήξεων των εκπαιδευτικών και με τα κείμενα όλων αυτών των λογοτεχνιζόντων θεωρητικολογούντων επαναστατικοποιημένων κυρίων ( δημοσιογράφων ή καθηγητών ή δημοσιογραφούντων καθηγητών ) έκανε ένα πολύ μεγάλο κακό ή καλό ( εξαρτάται από την οπτική γωνία που το θεάται κάποιος ): Οποιος διάβασε ενδελεχώς τις ανακοινώσεις τους θα πρέπει να μετετράπη εν μία νυκτί σε ακραιφνή υποστηρικτή της κυβέρνησης και της υπουργού.
Ειλικρινά , δεν ντρέπεται αυτός ο αχαρακτήριστος τύπος που έχει γράψει τα ανωτέρω ; Να δείξουν οι εκπαιδευτικοί ότι δεν υπήρξαν χαμένες ώρες ; Οτι δηλαδή είναι τόσο άχρηστοι , ώστε είτε λειτουργούν τα σχολεία , είτε όχι , το αποτέλεσμα είναι το ίδιο ; Και έχει το θράσος να μας το λέει κατάμουτρα ; Και ήθελε και αύξηση ;
 
Re: Απάντηση: ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δημήτρης Αντωνόγλου said:
Μικρά και ενδιαφέροντα από το σχολείο

Προσωπικό: 60 καθηγητες, 5 καθαρίστριες, 2 επιστάτες, 3 μάγειροι, 1 τεχνικός Η/Υ, 1 εικονολήπτης, 1 μοντέρ, 2 γραμματείς, 1 βιβλιοθηκάριος,1 λογιστής

Όλο το προσωπικό μιλάει Αγγλικά ακόμα και οι καθαρίστριες

Η διαχείριση του προυπολογισμού γινεται από το διευθυντή του σχολείου

Τα περισσότερα μαθήματα είναι επιλογής

Το σχολείο λειτουργεί 8-16 κάθε μέρα αλλά ο κάθε μαθητής έχει 25 διδακτικές ώρες τη βδομάδα.

Σχεδόν όλοι οι μαθητές κυκλοφορούσαν με Laptop
Δημήτρη, αναφέρεσαι σε μια κοινωνία εντελώς διαφορετική από την Ελλάδα, εκεί το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού πληρώνει τους φόρους του, δεν χτίζει παράνομα και μετά έχει την απαίτηση να νομιμοποιηθεί το οίκημα του, οι θέσεις προκηρύσσονται και τις καταλαμβάνουν άτομα με προσόντα και όχι όσοι έχουν μέσο, ζει πιο κοντά στο παρελθόν παρά στο μέλλον (μιλώντας για που θέλουν να φθάσει η ποιότητα της «αστικής» ζωής τους), αν το θες εκεί και που δάσκαλοι / καθηγητές γίνονται αυτοί που αγαπούν το λειτούργημα και όχι όσοι σπρώχθηκαν σε αυτό λόγο του συστήματος εισαγωγής στη τριτοβάθμια εκπαίδευση…

Παρεμπιπτόντως, το σύστημα που περιγράφεις (Ισλανδία) σε μεγάλο βαθμό θυμίζει το αμερικανικό σχολείο, με πλήρη αυτοδιοίκηση (στη διαχείριση του προϋπολογισμού) και συμμετοχή των γονέων σε όλα τα θέματα που αφορούν το σχολείο όπως, επιλογή δασκάλων, αναρωτιέμαι αν κάτι τέτοιο εφαρμοζόταν στην Ελλάδα τι θα γινόταν?


Βαγγέλη, κάτι που μου έχει κάτσει από το προηγούμενο thread, εάν πιστεύεις ότι η συνεχή παράθεση με τα σεντόνια ανακοινώσεων βοήθα στην συνέχεια / ροή της συζήτησης μάλλον κανείς λάθος, θα έλεγα μάλιστα ότι φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα…

Επίσης να προσυπογράψω το γραπτό του Σπύρου με καλύπτει 100%
Σπύρος Σούρλας said:
Προσωπικά έχω μία απορία.Πόθεν τα 15 μελή έχουν αποφασιστικό χαρακτήρα σε ζητήματα διδασκαλίας??Απο πού και ως πού 15χρονα έχουν ´άποψη´για τα μαθήματα πού διδάσκονται??Πώς και ηρωοποιούνται ως επαναστατικές ,συμπεριφορές εφήβων καί μαλιστα τούς προσδίδεται μιά ´εγκυρότητα´που οι ώμοι τους δεν τήν αντέχουν?.Απο πού και ως που φοβισμενοι ή ´άνετοι´καθηγητές γίνονται ´φίλοι´με τα παιδιά μπερδεύοντας ρόλους και όρια???
Oι καθηγητές πρώτοι οφείλουν να σέβονται τον ρόλο τους-στο σχολείο δεν πανε σαν γιώργος ή σπύρος αλλά σάν συγκεκριμένοι ρόλοι-.Αν συμβαίνει αυτό οι μαθητές συνήθως προσαρμόζονται.
Για τον ρόλο τών γονιών έχουν γράψει άλλοι συμφορουμίτες ήδη.
Προσωπικά είμαι υπέρ τού αυτοτελούς λυκείου και τής πλήρους αποσύνδεσής του απο τίς εισαγωγικές τίς οποίες θά πρέπει να αναλάβει η πανεπιστημιακή κοινότητα.
Διατηρώ μεγάλες επιφυλάξεις για ´σύγχρονες´μεθόδους διδασκαλίας.Αμφισβητώ τίς επιλογες του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου,και τών συγγραφέων τών νεων βιβλίων και θεωρώ ότι στην πραγματικότητα οδηγούν την νέα γενιά στην λήθη τής Ιστορίας τους και τής Γλώσσας τους.Το νέο βιβλίο τής ιστορίας τής Στ.Δημοτικού απευθύνεται σε παγκοσμιοποιημένο πολτό και όχι σε ελληνόπουλα
Είμαι υπέρ τής αξιολογησης τών εκπαιδευτικών αλλά όχι με τρόπους άλλων εποχών όπου προσωπικά θυμάμαι κάτι απίθανους επιθεωρητές να κρίνουν με στείρο και αντιδραστικό τρόπο τήν δουλειά πολύ αξιόλογων δασκάλων.
Θά πρέπει να δοθεί μεγάλη ελευθερία σε δασκάλους και καθηγητές στον τρόπο διδασκαλίας.Πρέπει να υπάρχει ένα γενικό πλαίσιο διδασκαλίας και ο δάσκαλος να μπορεί να επιλέγει διαφορετικά θέματα στα πλαίσια τής διδακτέας ύλης και όχι προκαθορισμένα.
Τέλος τα παιδιά χρειάζονται περισσότερο ελευθερο χρόνο γιατί στα 14 τους αρχίζουν και γερνάνε.Για μένα στόχος τού σχολείου δεν είναι οι εισαγωγικές αλλά η δημιουργία ελευθερων και με γνώσεις ,πολιτών.Επομένως θά πρέπει να είναι ανεξάρτητο απο τίς θέσεις εργασίας και παραγωγής.Αυτά να τα αναλάβει το πανεπιστήμιο.
Και επίσης χρειάζονται εντατικά φροντιστήρια οι γονείς πού για να απενοχοποιηθούν απο τίς πολύωρες εργασίας τους ´σαπίζουν´τα παιδιά τους στα ιδιαίτερα.Οπως και επιτέλους θά πρέπει οι γονείς να απαλλαγούν απο τον ναρκισσισμό,που διακρίνει πολλούς απ´αυτούς και βάζουν μπροστά τα παιδιά τους σε ένα διαλυτικό ανταγωνισμό με συνομηλίκους τους,προβάλλοντας δικές τους ανάγκες , και πιστευοντας ότι τα παιδιά τους είναι Καγιέν και Τσερόκι.
 
Lepton said:
Βαγγέλη Ν., μία μικρή ένσταση στη θέση σου για την αξιολόγηση. Θεωρώ ότι ο καθηγητής μπορεί να κριθεί με οποιαδήποτε μέσα. Ούτε η πληθώρα υποδομών κάνει καλούς τους καθηγητές που βαριούνται, ούτε η απουσία των μέσων αυτών τους ισοπεδώνει. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κριθούν όλοι με κοινή βάση. Το ότι οι υποδομές βελτιώνουν το αποτέλεσμα είναι αναντίρρητο, αλλά δεν επηρεάζει την ποιότητα των εκπαιδευτικών. Μόνο επηρεάζεται, αν ο εκπαιδευτικός δεν τις εκμεταλλεύεται.

Φοβάμαι ότι η θέση σου αυτή χρησιμοποιείται από τους περισσότερους ως υπεκφυγή και δικαιολογία. Ειλικρινά, αν δεν την άκουγα από εσένα συγκεκριμένα, θα έλεγα "από όλους".

Θά συμφωνήσω με τον Λευτέρη.Ουδέποτε η υλικοτεχνική υποδομή έφτιαξε τον άνθρωπο.Ο αγράμματος και ο διεκπεραιωτής θά παραμείνουν τέτοιοι ότι και να τούς προσφερθεί.Τα περί υλικοτεχνικής υποδομής τα ακούω απο το 1978 πού ήμουν πρωτοτετής φοιτητής στην Ιατρική.Αποτελεί δικαιολογία για την αδιαφορία.Οταν δε το ακούω απο μαθητές εκεί γελάω πιό πολύ ακόμα.
 
Επειδή πάντα θά υπάρχουν ικανοί ,ικανότεροι,και λιγότερο ικανοί εκπαιδευτικοί το θέμα είναι πώς θα διαμορφωθεί ενα πλαίσιο λειτουργίας τών σχολείων τέτοιο πού όλοι θά προσφέρουν αυτό πού μπορούν.
Αυτό απαιτεί σαφή καθορισμό κατεύθυνσης τού εκπαιδευτικού συστήματος.Παιδαγωγικές ακαδημίες και πανεπιστημιακές σχολές που να μεταδίδεται το αίσθημα ευθύνης τού εκπαιδευτικού,η ελευθερία σκέψης ,το ουσιαστικό διάβασμα σε βάθος τού αντικειμένου-με τρόμο θυμάμαι τα πρωτα πασοκικά χρόνια καθηγητές τής ιστορίας εντελώς αγράμματους να βγάζουν το άχτι τους εναντίον τής βυζαντινης ιστορίας ,´αναλύοντάς την ´με όρους σημερινής δημοκρατίας και χρησιμοποιωντας εναν εκχυδαϊσμένο μαρξισμό-η οριοθέτηση απέναντι στούς μαθητές ,η ανάλυση τής έννοιας τού ρόλου τού εκπαιδευτικού ,η σημασία τής γνώσης τής ελληνικής γλώσσας ανεξαρτήτως ειδικότητας του εκπαιδευτικού καί διάφορα άλλα.
Τα χρονια 99-01 συμμετείχα σε σεμινάρια επιμόρφωσης σε καθηγητές τού Πειραιά επάνω στην δυναμική τής ομάδας και στα προβλήματα τής εφηβείας.Μούχε κάνει μεγάλη εντύπωση ,η συμμετοχή εκπαιδευτικών για συνεχόμενα σαββατοκύριακα,καθώς και η ανακούφιση που είχαν νοιώσει όταν τούς είχαμε μιλήσει για τον ξεχασμένο ρόλο τού εκπαιδευτικού,και για την επιβολή ορίων στούς μαθητές.Εκείνη την περίοδο είχαν γινει κάποιες καταλήψεις όπου η τηλεόραση είχε μετατρέψει σε star ενα παιδάκι τον Γαβρήλο,αρχηγό τών καταληψιών.Οι καθηγητές τών σεμιναρίων εξέφρασαν τον εντονο φόβο τους ,μήν θεωρηθούν ´αντιδραστικοί´επειδή διαφωνούσαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία με τίς καταλήψεις.Καταλάβαιναν οτι τα παιδάκια σαν τον Γαβρήλο ανελάμβαναν ρόλους αταίριαστους με την ηλικία τους,και ότι ήταν στην πραγματικότητα πολύ ανώριμοι για κάτι τέτοιο.Η περιρέουσα ατμόσφαιρα όμως και η ακατάσχετη υμνολογία πρός τήν νεότητα τούς εμπόδιζε να μιλήσουν.
Προσωπικά είχα εντυπωσιαστεί απο το τμήμα αυτό (60περίπου)τών Πειραιωτών εκπαιδευτικών και όλοι τότε νοιώσαμε πώς πέρα απο κάθε εκπαιδευτικό σύστημα ,το ζητούμενο ήταν οι καθηγητές να ξαναεμπιστευτούν τον ρόλο τους ,πού είχε ακρωτηριαστεί απο την πολιτεία,απο τμήμα τών γονέων και απο τμήμα τής εκπαιδευτικής κοινότητας.
ΥΓ
Πάντως μια κοινωνία πού δίνει στο Survivor 45% τηλεθέασης,δέν ξέρω εάν κατανοεί το τί συμβαίνει στα σχολεία τα τελευταία χρόνια.
 
Re: Απάντηση: ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Βαγγέλης Νικολουδάκος said:
απόψεις, αγαπητοί μου. όλοι έχουμε από μία ...

Εμ βέβαια. Όταν σε στριμώχνουν στη γωνία, πετάς ένα "άποψή σου" και τον αφήνεις κόγκολο...
 
Re: Απάντηση: ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δημήτρης Αντωνόγλου said:
Επίσης επικρατεί η (λανθασμένη κατά την γνώμη μου) άποψη ότι ποιοτική εκπαίδευση σημαίνει πολλές ώρες διδασκαλίας, πρόγραμμα χωρίς κενές ώρες και έξτρα θρησκευτικά, αρχαία ελληνικά και ιστορία εις βάρος μαθημάτων όπως η βιολογία, η γεωγραφία, οι τέχνες και οι κοινωνικές επιστήμες. Προσέγγιση καθαρά εθνοκεντρική και ξεπερασμένη.

ΠΡΩΤΑ θα επανορθώσετε, μαθαίοντας στους Έλληνες πολίτες να ομιλούν και να γράφουν σωστά Ελληνικά, τουλάχιστον αυτό - να μπορούν αν εκφράζονται σωστά, και ΜΕΤΑ θα βγαίνετε και θα λέτε, ΑΝ σας έχει απομείνει θράσος, ότι τα Ελληνικά και η Ιστορία συνιστούν ξεπερασμένη εκπαιδευτική πρακτική. Γιατί, όσον αφορά τη γλώσσα, το σύγχρονο επίπεδο σπουδών που απολαμβάνει ο σύγχρονος Έλληνας μαθητής είναι για ΚΛΩΤΣΙΕΣ. ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΙΕΣ.
 
Re: Απάντηση: ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σπύρος Σούρλας said:
Εκείνη την περίοδο είχαν γινει κάποιες καταλήψεις όπου η τηλεόραση είχε μετατρέψει σε star ενα παιδάκι τον Γαβρήλο,αρχηγό τών καταληψιών.

απίστευτο πού τους ξετρυπώνουν τα κανάλια, με το όνομα τους διαλέγουν? Στις πρόσφατες καταλήψεις είχαν βγάλει έναν τυπάκο με αντίστοιχα διασκεδαστικό όνομα και θυμήθηκα τον Γαβρήλο.

Τι να κάνουμε, χούντες και πολυτεχνεία δεν έχουμε πλέον, κάπως δεν πρέπει να αναδεικνύονται και τα γνήσια επαναστατικά πνεύματα της νέας γενιάς? :Banane0:
 
Re: Απάντηση: ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Costas Coyias said:
ΠΡΩΤΑ θα επανορθώσετε, μαθαίοντας στους Έλληνες πολίτες να ομιλούν και να γράφουν σωστά Ελληνικά, τουλάχιστον αυτό - να μπορούν αν εκφράζονται σωστά, και ΜΕΤΑ θα βγαίνετε και θα λέτε, ΑΝ σας έχει απομείνει θράσος, ότι τα Ελληνικά και η Ιστορία συνιστούν ξεπερασμένη εκπαιδευτική πρακτική. Γιατί, όσον αφορά τη γλώσσα, το σύγχρονο επίπεδο σπουδών που απολαμβάνει ο σύγχρονος Έλληνας μαθητής είναι για ΚΛΩΤΣΙΕΣ. ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΙΕΣ.

καλά τι να λέμε τώρα. Υπάρχει και η άποψη ότι το βάρος στη διδασκαλία των Περσικών Πολέμων ενισχύει το φόβο περί μονίμου και διαχρονικής ύπαρξης εξ ανατολής κινδύνου. Ε ρε έρμε Μιλτιάδη και Θεμιστοκλή, το παιχνίδι της Χρυσής Αυγής παίζατε και δεν το ξεύρατε. :flipout:
 
Προσπαθώ να κατανοήσω πώς οι τεχνες και οι κοινωνικές επιστήμες,θα γίνουν αντιληπτές απο τούς μαθητές εάν καταργηθούν τα Ελληνικά και η Ιστορία.Επίσης δεν κατανοώ την έννοια τού εθνοκεντρισμού,εγώ ο πτωχός αντιδραστικός.Οι κρετίνοι αμερικανόπληκτοι τών ´τετρομαγμένων´Υπουργείων Παιδείας έχουν κανονικότατα προσπαθήσει να επιβάλλουν τήν κατάργηση κάθε έννοιας πατρίδας στα Ελληνόπουλα.Εκτός εάν πιστεύουν αυτοί οι εξωνημένοι ότι η Ελληνική Ιστορία περίμενε τούς Βολταίρους και τούς Ζαν-Ζακ Ρουσσώ για να γίνει κατανοητή η έννοια τού πολίτη και τού ατόμου.Το Παιδαγωγικό Ινστιτουτο εσκεμμένα κατασκευάζει πολτοποιημένα μυαλά υπακούοντας στην εκσυγχρονιστική κολωνακιώτικη γκλαμουριά τής πλάκας και τής αγραμματοσύνης πού ψελλίζει ντεριντά και ακροδεξιούς Γάλλους φιλοσόφους,πρώην διεθνιστές,τύπου Αντρέ Γκλυξμάν.
Ο Σολωμός ,ξέρετε αυτός ο εθνικιστής ,πού έγραψε τον ´Υμνο εις την Ελευθερία´αυτό το ´βίαιο´ποίημα που οι ´εθνικιστές´ έκαναν Εθνικό Υμνο τής χώρας μας αντί για κανένα λιμπρέττο τού Λαμπράκη,έγραψε στον ´Διάλογο´όταν προκλήθηκε για το γλωσσικό ζήτημα:'Aμε νά´βρεις τούς πολέμαρχους,ψηλάφησέ τους τές λαβωματιές και πές τους ότι πρέπει να τές λένε τραύματα´.
Τι να το κάνει το D.N.A το παιδί όταν τούχουν γεμίσει το κεφάλι με σκατά???Αν δεν λέει τήν πατρίδα -πατρίδα και όχι πολιτεία τών Η.Π.Α???Και θά παρακαλέσω πολύ να μήν αναφερθεί καμιά μπαρούφα -προβοκάτσια περί Πλευρη γιατί αυτος μιλάει για αίμα και όχι για ήθη ,παραδόσεις ,πολιτισμό και πνεύμα.Αρκετά έχει τραβήξει μεγάλη μερίδα σκεπτομένων ελλήνων απο τούς κουναλάκηδες και τούς μπίστηδες.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

send said:
καλά τι να λέμε τώρα. Υπάρχει και η άποψη ότι το βάρος στη διδασκαλία των Περσικών Πολέμων ενισχύει το φόβο περί μονίμου και διαχρονικής ύπαρξης εξ ανατολής κινδύνου. Ε ρε έρμε Μιλτιάδη και Θεμιστοκλή, το παιχνίδι της Χρυσής Αυγής παίζατε και δεν το ξεύρατε. :flipout:


καλα το υποψιαζομουνα εγω ......


υπαρχει εξ Ανατολης κινδυνος !!!!!!






















......... ειναι αυτη η παλιοπολυκατοικια που δεν αφηνει την κεραια μας να πιανει την Πατριδα !!!!!

ΗΕLLAS SAT ναουμ....... :fahne90:
 
Δημήτριος Ντοκατζής said:
Τελικά η συνεχής δημοσίευση των προκυρήξεων των εκπαιδευτικών και με τα κείμενα όλων αυτών των λογοτεχνιζόντων θεωρητικολογούντων επαναστατικοποιημένων κυρίων ( δημοσιογράφων ή καθηγητών ή δημοσιογραφούντων καθηγητών ) έκανε ένα πολύ μεγάλο κακό ή καλό ( εξαρτάται από την οπτική γωνία που το θεάται κάποιος ): Οποιος διάβασε ενδελεχώς τις ανακοινώσεις τους θα πρέπει να μετετράπη εν μία νυκτί σε ακραιφνή υποστηρικτή της κυβέρνησης και της υπουργού.
Ειλικρινά , δεν ντρέπεται αυτός ο αχαρακτήριστος τύπος που έχει γράψει τα ανωτέρω ; Να δείξουν οι εκπαιδευτικοί ότι δεν υπήρξαν χαμένες ώρες ; Οτι δηλαδή είναι τόσο άχρηστοι , ώστε είτε λειτουργούν τα σχολεία , είτε όχι , το αποτέλεσμα είναι το ίδιο ; Και έχει το θράσος να μας το λέει κατάμουτρα ; Και ήθελε και αύξηση ;


Βρε Δημητρη, αν διαβασεις ξανα το αλλο thread για τις απεργιες θα δεις πως οι ανθρωποι ζητουν αυξηση αποδοχων με ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ μειωση του χρονου εργασιας τους. Πιστεψε με σε αυτο. Ζητουν αυξηση αποδοχων με προυποθεση ομως τη διαιώνιση του καθισιου τους. Τα υπολοιπα που ζητουν ειναι σαλτσες. Ας τους δωσει ο Καραμανλης τα 1400 και θα δεις πως θα ξεχαστουν τα υπολοιπα αιτηματα.

Αν ηθελαν να προσφέρουν ας εκαναν απεργια για την απεμπλοκη της δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης απο την εισαγωγη στα πανεπιστημια. Απο εκει προερχεται το 90% της αμορφωσιας της νεολαιας. Αλλα ομως κανεις τους δε θελει να γινει αυτο γιατι θα χασουν τα φροντιστήρια τους και ως γνωστον, εκει ειναι το πολυ χρημα.
 
Υπάρχει και η άποψη ότι πρέπει να γκρεμιστεί το άγαλμα τού Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη γιαί προκαλεί τίς μειονότητες .Καποιος Γαβριηλίδης έγραψε για Θεοδωράκη,Ριτσο,Ελύτη,Κάλβο,Σολωμό ότι είναι εθνοκεντρικοί και ρέπουν πρός τον εθνικισμό.Για τον Θεοδωράκη μάλιστα ,αναφερόμενος ο ερίφης στο ´Τραγούδι τού Νεκρού Αδελφού´γράφει ότι περιέχει στίχους και μουσική πού τείνουν πρός την απαισιοδοξία κια την νεκροφιλία.Κατι τέτοια καλόπαιδα ψευτοσπουδαγμένα με βακαλορεά στήν Εσπερία ήρθαν εδω για να μάς φωτίσουν,και να μάς μάθουν ότι πρέπει να ξεχάσουμε οτιδήποτε προσδιορίζει τήν ετερότητά μας.Σε δυό χρόνια δεν θα τούς θυμάται ούτε η μάνα τους.
 
´Δεν είσαι ένας,είσαι ένα σώμα στρατού.Μιά στιγμή κάτω απο τον ήλιο φωτίζεται ένα απο τα πρόσωπά σου.Και ευτύς σβήνει και ανάβει άλλο,νεώτερό σου.
Η ράτσα σου είναι το μεγάλο σώμα το περασμένο το τωρινό,το μελλούμενο.Εσύ είσαι μιά λιγόστιγμη έκφραση,αυτή είναι το πρόσωπο.Εσύ είσαι ο ήσκιος αυτή το κρέας.Σαν ένας λάκκος αίμα είναι η κεφαλή σου και μαζώνονται κοπαδιαστά οι σκιές τών πεθαμένων και σε πίνουν και σε ζωντανεύουν.
Μήν πεθάνης για να μην πεθάνουμε,φωνάζουν μέσα σου οι νεκροί.´
Καζαντζάκης,´ΙΙ Πρόγονος´,Ασκητική.

´Πολύ καλά γνωρίζω πώς αλλάζουν και πώς άλλαξαν οι καιροί.Απο καιρό ενεδρεύουν και καραδοκούν ελκυστικά θρσύστομα δαιμόνια.Κερνούν το μεθυστικό κρασί νεοπρόσφερτων ιδεών.Πρός αγιασμένες ή δοκιμασμένες εφέστιες εικόνες,χέρια απλώνονται απότομα χωρίς ευλάβεια για τήν αναστήλωση αδοκίμαστων ειδώλων.Οι θείες πατρίδες προσβάλλονται...
Και λησμονείται πώς υπάρχουν περασμένα ιδανικά και πράγματα,που πάντα και μακρυά απο το φώς τού ήλιου και στα υποχθόνια,και ως νεκρά θεωρούμενα,εξακολουθούν να ειναι κυβερνήτες τών ζωντανών´.
Κωστής Παλαμάς:Το σπαθί και η λύρα.Λογος τής 25ης Μαρτίου 1928στην Ακαδημία Αθηνών.
´Η Ελληνική γλώσσα,ο άνθρωπος ,η θάλασσα....απο την εποχή πού μίλησε ο Ομηρος ώς τα σήμερα,μιλούμε ,ανασαίνουμε ,και τραγουδουμε με την ίδια γλώσσα.Και αυτό δεν σταμάτησε ποτέ ,είτε σκεφτούμε την Κλυταιμνήστρα που μιλά στον Αγαμέμνονα,είτε την Καινή Διαθηκη,είτε τούς ύμνους τού Ρωμανού και τον Διγενή Ακρίτα,είτε το Κρητικό Θέατρο και τον Ερωτόκριτο,είτε το δημοτικό τραγούδι...Πρέπει να σκεφτείτε πώς όλα αυτά βρίσκουνται μέσα σας,τώρα,βρίσκουνται μέσα σας όλα μαζί,πώς είναι το μεδούλι τών κοκκάλων σας´
Γιώργος Σεφέρης:Σημειώσεις για μιά ομιλία σε παιδιά.Δοκιμές Α.
´Αυτά ,και δέκα χιλιάδες τάλαρα να σάς δώσουνε,να μην το καταδεχτείτε να βγούν απο την πατρίδα μας.Γι´αυτά τα μάρμαρα πολεμήσαμε´.Μακρυγιάννης
Αυτά για σήμερα,απο μερικούς απαγορευμένους τού Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Ξενων Γλωσσών.Ισως μεθαύριο τούς βγάλουν εντελώς εκτός νόμου,όλους αυτούς τούς ξεπερασμένους.
Ασε πού έβγαλε και βιβλίο και αυτός ο άθλιος ,αγράμματος ,πολεμοκάπηλος ο Μακρυγιάννης.Τετοια θα μαθαίνουμε στα παιδιά???Αφού υπάρχει και η Ναταλία Γερμανού.Γραφει καλύτερα και φερνει και βραβεία απο την Γιουρο-βίσιον.
 
Σπύρος Σούρλας said:
Υπάρχει και η άποψη ότι πρέπει να γκρεμιστεί το άγαλμα τού Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη γιαί προκαλεί τίς μειονότητες .Καποιος Γαβριηλίδης έγραψε για Θεοδωράκη,Ριτσο,Ελύτη,Κάλβο,Σολωμό ότι είναι εθνοκεντρικοί και ρέπουν πρός τον εθνικισμό.Για τον Θεοδωράκη μάλιστα ,αναφερόμενος ο ερίφης στο ´Τραγούδι τού Νεκρού Αδελφού´γράφει ότι περιέχει στίχους και μουσική πού τείνουν πρός την απαισιοδοξία κια την νεκροφιλία.Κατι τέτοια καλόπαιδα ψευτοσπουδαγμένα με βακαλορεά στήν Εσπερία ήρθαν εδω για να μάς φωτίσουν,και να μάς μάθουν ότι πρέπει να ξεχάσουμε οτιδήποτε προσδιορίζει τήν ετερότητά μας.Σε δυό χρόνια δεν θα τούς θυμάται ούτε η μάνα τους.

Μάλλον θα προτιμούν τον σερίφη στη "Μπαλλάντα του Νεκρού γελαδάρη" ( κι αν είναι και αδελφή , τόσο το καλύτερο .
 
Re: Απάντηση: ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Costas Coyias said:
ΠΡΩΤΑ θα επανορθώσετε, μαθαίοντας στους Έλληνες πολίτες να ομιλούν και να γράφουν σωστά Ελληνικά, τουλάχιστον αυτό - να μπορούν αν εκφράζονται σωστά, και ΜΕΤΑ θα βγαίνετε και θα λέτε, ΑΝ σας έχει απομείνει θράσος, ότι τα Ελληνικά και η Ιστορία συνιστούν ξεπερασμένη εκπαιδευτική πρακτική. Γιατί, όσον αφορά τη γλώσσα, το σύγχρονο επίπεδο σπουδών που απολαμβάνει ο σύγχρονος Έλληνας μαθητής είναι για ΚΛΩΤΣΙΕΣ. ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΙΕΣ.

Με παρεξηγήσατε. Δεν εννοώ την κατάργηση τους. Εννοώ τον υπερβολικό αριθμό ωρών διδασκαλίας τους. Και γιατί μιλάτε για θράσος. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχετε αυτή την επιθετικότητα και το ύφος του κατηγορώ
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

GeonX said:
Βαγγέλη, κάτι που μου έχει κάτσει από το προηγούμενο thread, εάν πιστεύεις ότι η συνεχή παράθεση με τα σεντόνια ανακοινώσεων βοήθα στην συνέχεια / ροή της συζήτησης μάλλον κανείς λάθος, θα έλεγα μάλιστα ότι φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα…

Επίσης να προσυπογράψω το γραπτό του Σπύρου με καλύπτει 100%

τα σεντόνια, είναι στο άλλο, όπως παρατήρησες. εδώ έβαλα δυο άρθρα εκπαιδευτικών με τα οποία συμφωνώ. και μικρούλια, θα έλεγα ...
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Costas Coyias said:
Εμ βέβαια. Όταν σε στριμώχνουν στη γωνία, πετάς ένα "άποψή σου" και τον αφήνεις κόγκολο...

δεν δέχεσαι τη διαφωνία σαν άποψη Κώστα; ενδιαφέρουσα άποψη ...:grinning-smiley-043
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Costas Coyias said:
ΠΡΩΤΑ θα επανορθώσετε, μαθαίοντας στους Έλληνες πολίτες να ομιλούν και να γράφουν σωστά Ελληνικά, τουλάχιστον αυτό - να μπορούν αν εκφράζονται σωστά, και ΜΕΤΑ θα βγαίνετε και θα λέτε, ΑΝ σας έχει απομείνει θράσος, ότι τα Ελληνικά και η Ιστορία συνιστούν ξεπερασμένη εκπαιδευτική πρακτική. Γιατί, όσον αφορά τη γλώσσα, το σύγχρονο επίπεδο σπουδών που απολαμβάνει ο σύγχρονος Έλληνας μαθητής είναι για ΚΛΩΤΣΙΕΣ. ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΙΕΣ.


γι αυτό κι εγώ κάνω τις απεργίες Κώστα μου, επειδή το σύγχρονο επίπεδο σπουδών - όχι μόνο στη γλώσσα - είναι για κλωτσιές, όπως επίσης για κλωτσιές είναι κι αυτοί που στηρίζουν τη διαιώνιση της κατάστασης. είδες που εδώ συμφωνούμε;