θεματάκι με διαρροή ψυκτικού στο αυτοκίνητο

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,886
θα είμαι σύντομος.
είχα θεμα από καιρό, συμπλήρωνα.
Όμως παραπήγε το κακό και ο κινητήρας fsi 2.0 παίρνει το υγρό της vw G12 που δεν είναι δωρεάν.
Αφού εντοπίστηκαν διαδοχικά διάφορες βλάβες σε κολάρα, συνδέσμους κλπ, αλλαγή δοχείου κλπ κλπ θεώρησα ότι ησύχασα.
(σημειώνω δεν τίθενται θέματα φλάντζας κλπ, διότι ούτε θερμοκρασία ανεβάζει ούτε τίποτα).
Από τότε (3 μήνες) το έχω με νερό μόνο, για να σιγουρευτώ ότι δεν χάνω και να βάλω μια και καλή το G12.
Όμως κάθε λίγο (βδομάδα) κατεβάζει τη στάθμη στο δοχείο και μου βγάζει μέσα ένδειξη.
Συμπληρώνω κ.ο.κ.

Το θέμα είναι ότι θα έρθει χειμώνας και εγώ είμαι ακόμα με νερό. Δεν ξέρω αν δημιουργείται και άλλο θέμα, από χρήση μόνο νερού.
Εχω δει ότι το G12 έχει θερμοκρασία βρασμού γύρω στους 135.
Εγώ έχω σταθερά 90.
Στους 90 θεωρώ ότι ήδη το νερό εξατμίζεται, και σίγουρα εξαφανίζεται.
Αν είχα το G12 θα έπεφτε η στάθμη ή όχι. Καθώς δεν θα έφτανε σε εξάτμιση?
ή υπάρχει και άλλη διαρροή που δεν την έχω βρεί?

από την ιδια ερώτηση που εχω κανει στον συνεργειά μου πιο παλια..
απαγορεύεται χρήση νερού στο ψυγείο (άλατα και σκουριά)
ελεγχο τρόμπας νερού

θα είμαι σύντομος.
είχα θεμα από καιρό, συμπλήρωνα.
Όμως παραπήγε το κακό και ο κινητήρας fsi 2.0 παίρνει το υγρό της vw G12 που δεν είναι δωρεάν.
Αφού εντοπίστηκαν διαδοχικά διάφορες βλάβες σε κολάρα, συνδέσμους κλπ, αλλαγή δοχείου κλπ κλπ θεώρησα ότι ησύχασα.
(σημειώνω δεν τίθενται θέματα φλάντζας κλπ, διότι ούτε θερμοκρασία ανεβάζει ούτε τίποτα).
Από τότε (3 μήνες) το έχω με νερό μόνο, για να σιγουρευτώ ότι δεν χάνω και να βάλω μια και καλή το G12.
Όμως κάθε λίγο (βδομάδα) κατεβάζει τη στάθμη στο δοχείο και μου βγάζει μέσα ένδειξη.
Συμπληρώνω κ.ο.κ.

Το θέμα είναι ότι θα έρθει χειμώνας και εγώ είμαι ακόμα με νερό. Δεν ξέρω αν δημιουργείται και άλλο θέμα, από χρήση μόνο νερού.
Εχω δει ότι το G12 έχει θερμοκρασία βρασμού γύρω στους 135.
Εγώ έχω σταθερά 90.
Στους 90 θεωρώ ότι ήδη το νερό εξατμίζεται, και σίγουρα εξαφανίζεται.
Αν είχα το G12 θα έπεφτε η στάθμη ή όχι. Καθώς δεν θα έφτανε σε εξάτμιση?
ή υπάρχει και άλλη διαρροή που δεν την έχω βρεί?

Μήτσε στα συνεργεία εφαρμόζουν στο δοχείο του νερού ,μια συσκευή πού έχει μια πόμπα και ένα μανόμετρο .Αφού ανεβάσουν πίεση με τη πόμπα ελέγχουν το μανόμετρο αν πέφτει η πίεση σε σένα υποθέτω ότι θα πέσει Στη συνέχεια ανεβάζουν και άλλο τη πίεση και ψάχνουν για διαρροές .Κάπου θα το βρούν να <δακρύζει> .Αν παρ όλα αυτά δεν βρεθεί τίποτε οι ψυγειάδες έχουν ενα ειδικό σπέυ υπεριωδών οπότε ψεκάζουν πιθανά σημεία και το ελέγχουν με τη ειδική λάμπα

Ειχα το ίδιο πρόβλημα σε ιδιο μοτέρ και τελικά είχε διαρροή ένας πλαστικός σταυρός που πάνε και διακλαδώνονται οι σωληνώσεις. Το μόνο άσχημο είναι οτι για να τον φτάσεις εκεί που είναι χωμένος, πρέπει να λύσεις σχεδόν το 1/4 της μηχανής (για 5 λεπτά δουλειά που είναι η αλλαγή του) και να το ξαναδέσεις.

από την ιδια ερώτηση που εχω κανει στον συνεργειά μου πιο παλια..
απαγορεύεται χρήση νερού στο ψυγείο (άλατα και σκουριά)
ελεγχο τρόμπας νερού

είναι μέσα στα κλπ που αλλάχτηκε

η χρήση νερού ξεκίνησε για προσωρινή....αλλά....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μήτσε στα συνεργεία εφαρμόζουν στο δοχείο του νερού ,μια συσκευή πού έχει μια πόμπα και ένα μανόμετρο .Αφού ανεβάσουν πίεση με τη πόμπα ελέγχουν το μανόμετρο αν πέφτει η πίεση σε σένα υποθέτω ότι θα πέσει Στη συνέχεια ανεβάζουν και άλλο τη πίεση και ψάχνουν για διαρροές .Κάπου θα το βρούν να <δακρύζει> .Αν παρ όλα αυτά δεν βρεθεί τίποτε οι ψυγειάδες έχουν ενα ειδικό σπέυ υπεριωδών οπότε ψεκάζουν πιθανά σημεία και το ελέγχουν με τη ειδική λάμπα

όταν έχει κινηθεί ώρα, το δοχείο ξεφυσάει απίστευτα... Το αποδίδω στο ότι είναι νερό και είναι κοντά στο σημείο βρασμού

Ειχα το ίδιο πρόβλημα σε ιδιο μοτέρ και τελικά είχε διαρροή ένας πλαστικός σταυρός που πάνε και διακλαδώνονται οι σωληνώσεις. Το μόνο άσχημο είναι οτι για να τον φτάσεις εκεί που είναι χωμένος, πρέπει να λύσεις σχεδόν το 1/4 της μηχανής (για 5 λεπτά δουλειά που είναι η αλλαγή του) και να το ξαναδέσεις.

ένα τέτοιο έχουμε αλλάξει ήδη αλλά δεν ήταν τόσο δύσκολο, ήταν πίσω από τον παπά....
σημειωτέον έχω 220000 χλμ....

το ερώτημα είναι αν βάλω καθαρό G12, μήπως λήξει το θέμα?
ή θα φύγει κι αυτό?

Μήτσε ,μήπως δεν ανοίγει ο θερμοστάτης ή απλά έχει χαλάσει και ανοίγει στους 98 αντι στούς 90 και έτσι βράζει και φεύγει από το σύστημα ;

μα πόσο κάνει αυτό το ζουμί το g12 ρε φιλαράκι????

βάλε ένα μπετονάκι και βλέπουμε.

Πέραν της πλάκας, έχει και κάτι ειδικά πρόσθετα που τα βάζεις όταν έχεις ψιλοδιαρροές στο κύκλωμα, μήπως να το κοίταζες κι αυτό?

όταν το παίρνεις στο βενζινάδικο κάνει 6-7 ευρω.
Και θέλεις 4 λίτρα σίγουρα.
Τώρα είμαι σε φάση που δίνει σήμα στάθμης κάθε 4 μέρες...
Εγώ βάζω 30 ευρώ κάθε 4 μέρες.
Αμα βάλω άλλα τοσα υγρό τη βάψαμε...

τα πρόσθετα δεν τα εμπιστεύομαι...

Δηλαδή έχεις 1 λίτρο διαρροή τη μέρα; Κανονικά θα πρέπει να έβλεπες σταγόνες όταν σταματάς. Γι' αυτό η διαρροή απ' το ίδιο το ψυγείο είναι πιθανή : μόλις βγεί η σταγόνα πάει στα καυτά φύλλα της "κυψέλης" και εξατμίζεται προτού πέσει στο οδόστρωμα.

Δημήτρη,έχεις ανεβάσει κάποια στιγμή παλιότερα θερμοκρασία;
Η τάπα του λαδιού σου είναι καθαρή (έλεγξε αν σε μικρές διαδρομές μαζευτεί μέσα της κάτι σαν λευκό ζελέ );
Επίσης έλεγξε την στάθμη στα λάδια,αν είναι ασυνήθιστα υψηλή.

Αυτό που ξεφυσάει πάντως δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικό.
Με 90° δεν θα έπρεπε να κάνει κιχ,ακόμα και με νερό (που κανονικά δεν επιτρέπεται,τα μαμά ψυγεία είναι το λιγότερο τραγικά,τα άλατα τα ξεπατώνουν ) .

ηρεμείστε...
δεν έχω ένα λίτρο τη μέρα.
έχω κάθε τέσσερις μέρες συναγερμό. Δηλαδή κατεβαίνει 1.5 δάχτυλο η στάθμη στο δοχείο (οι δυό γραμμές). Συμπληρώνω κλπ
Απλώς λέω ότι επειδή τώρα έχω μόνο νερό, για να γεμίσω όλο το κύκλωμα θα θέλω 4 λίτρα σίγουρα.

Θερμοκρασία ανέβασε μιά φορά όταν έψαχνα την διαρροή που ήταν σε κάτι διακλαδωτές και έχασα όλο το νερό.
Απλά επειδή έχει συναγερμό μόλις πέσει η στάθμη, κάθε τόσο φωνάζει.
Όταν έγιναν διάφορες επεμβάσεις τότε, προληπτικές και θεραπευτικές, δηλαδή αντλία, δοχείο, τάπα δοχείου, διακλαδωτές, κολάρα κλπ συμμαζεύτηκε το πράμα.
Απλά μετά έβαζα μόνο νερό για να παρακολουθήσω.
Αλλά νομίζω ότι με μόνο νερό συμπέρασμα τελικά δεν βγαίνει

Έχεις παρακολουθήσει καθόλου αν ξεφυσάει στο δοχείο και κρύο;
Θέλει καλό κοίταγμα πάντως,ενάμιση δάχτυλο δεν είναι αστείο,ειδικά αν δεν βλέπεις που το χάνει.

Βάλτο μπροστά και παρακολούθα για λίγη ώρα αν ξεφυσάει τίποτα μέσα στο δοχείο,νερό ή αέρας (θα το ακούσεις αν πλησιάσεις κοντά ) .
Αυτό για να φύγει η όποια υποψία για φλάντζα (σε συνδυασμό με αυτά που σου είπα παραπάνω για τα λάδια ) .

Όταν το αποκλείσεις ψάχνεις και τα υπόλοιπα,αλλά σύντομα,δεν είναι να δουλεύεις με νερό.

Αυτο που καμμια φορα συμβαινει , ειναι να το χανει απο καπου που ειναι καυτο και αυτοματα να εξατμιζεται.
Σε αυτη την περιπτωση ειναι δυσκολο να δεις απο που χανει.
Μονο επιτοπια αυτοψια.
Παλια που βαζαμε μονο νερακι ,οταν ηταν ολα καλα ,σε καμμια περιπτωση δεν εχανε τοσο πολυ.
Εμενα εφταιγε η ταπα του ψυγειου που δεν εφαρμοζε καλα.

Μα αυτό λεω οτι αν ηταν g12 δεν θα εξατμιζοταν-εφευγε. Φεύγει γιατί είναι σκέτο νερό.