Θεοί της μουσικής ή "μουσικοαπατεώνες" των media?

Re: θεοί της μουσικής ή "μουσικοαπατεώνες" των media?

Πως γίνεται το original να είναι ανευ και το κλεμένο με εισαγωγικά?

Το kasmir είναι αυτό που είναι.Προφανώς είναι το συγχωροχάρτι για κάθε παρανομία...

Η πρόβλεψή μου για τους Zeppelin ήταν σωστή πάντως!! :devil-smiley-029: :devil-smiley-029: . Εγώ, βέβαια, δεν αναφέρθηκα σε κλοπές ή αντιγραφές (όποια λέξη προτιμάτε), αλλά σε φήμη vs πραγματική προσφορά, και πάντα και αυστηρά σε προσωπικό επίπεδο. Κύριε Λυμπερόπουλε, βεβαίως και λόγω ηλικίας δεν είδα τους Zeppelin ζωντανά, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Δεν θα άλλαζα την προσωπική μου άποψη περί της μουσικής τους, αν τους είχα δει. Π.χ. έχω δει ζωντανά τους Nirvana, οι οποίοι ήταν πραγματικά εξαιρετικοί στο live, αλλά δεν άλλαξε αυτό την άποψή μου περί της μουσικής τους, η οποία εμένα ποτέ δεν με συγκίνησε. Και για να προλάβω τις παρεξηγήσεις, δεν τους αναφέρω ως ισάξιους των Zeppelin.
Υ.Γ. Για μένα (πάλι καθαρά προσωπική άποψη) το πραγματικά κορυφαίο συγκρότημα της ροκ σκηνής ήταν οι Black Sabbath, με εφτά (τους έξι από τους οποίους σερί) κορυφαίους δίσκους (πλην των τραγουδιών rat salad, fx, αλλά 2 μάπα κομμάτια σε 6 δίσκους είναι αμελητέα ποσότητα).

Πως γίνεται το original να είναι ανευ και το κλεμένο με εισαγωγικά?

Το kasmir είναι αυτό που είναι.Προφανώς είναι το συγχωροχάρτι για κάθε παρανομία...

Γιατί η άποψη μου είναι ότι το κομμάτι είναι τελείως διαφορετικό απο το original...

Έβαλα 4-5 απο τα δεκάδες τραγούδια ΥΜΝΟΥΣ....όχι μόνο το Kashmir...

Υ.Γ Αν και μόνο για το Kashmir τους συγχωρώ τα παντά....:grinning-smiley-043

http://www.youtube.com/watch?v=sfR_HWMzgyc

Last edited:

Η πρόβλεψή μου για τους Zeppelin ήταν σωστή πάντως!! :devil-smiley-029: :devil-smiley-029: . Εγώ, βέβαια, δεν αναφέρθηκα σε κλοπές ή αντιγραφές (όποια λέξη προτιμάτε), αλλά σε φήμη vs πραγματική προσφορά, και πάντα και αυστηρά σε προσωπικό επίπεδο. Κύριε Λυμπερόπουλε, βεβαίως και λόγω ηλικίας δεν είδα τους Zeppelin ζωντανά, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Δεν θα άλλαζα την προσωπική μου άποψη περί της μουσικής τους, αν τους είχα δει. Π.χ. έχω δει ζωντανά τους Nirvana, οι οποίοι ήταν πραγματικά εξαιρετικοί στο live, αλλά δεν άλλαξε αυτό την άποψή μου περί της μουσικής τους, η οποία εμένα ποτέ δεν με συγκίνησε. Και για να προλάβω τις παρεξηγήσεις, δεν τους αναφέρω ως ισάξιους των Zeppelin.
Υ.Γ. Για μένα (πάλι καθαρά προσωπική άποψη) το πραγματικά κορυφαίο συγκρότημα της ροκ σκηνής ήταν οι Black Sabbath, με εφτά (τους έξι από τους οποίους σερί) κορυφαίους δίσκους (πλην των τραγουδιών rat salad, fx, αλλά 2 μάπα κομμάτια σε 6 δίσκους είναι αμελητέα ποσότητα).

Η πρόβλεψη σου φυσικά και ήταν λάθος...
Οϋτε εγώ τους είδα ζωντανά, αλλά έχουμε τελείως διαφορετική άποψη και γνώμη....

Y.Γ Ρε άτιμε Λυμπερόπουλε τι είχες την τύχη να δείς...???Στην επόμενη μάζωξη θα τα ξεράσεις ΟΛΑ.....

Last edited:

Γιατί η άποψη μου είναι ότι το κομμάτι είναι τελείως διαφορετικό απο το original...

H αποψή σου βασίζεται στην προτίμηση σου ανάμεσα στις 2 εκτελέσεις.Επίσης με την παραδοχή ως οriginal της πρώτης εκτέλεσης προσδιορίζεις ως διασκευή την δεύτερη.Πράγμα που δεν συνέβη στην πραγματικότητα.

Απάντηση: Re: θεοί της μουσικής ή "μουσικοαπατεώνες" των media?

Οι τρείς πρώτοι δίσκοι των Doors με την - φωτεινότατη - εξαίρεση του Light My Fire (που είναι του Krieger) είναι ποιητικά αλλά ΚΑΙ μουσικά δημιουργήματα του Morrison απο τις 2 εβδομάδες που έμεινε στην ταράτσα ενος κτηρίου με γραφεία στο Venice Beach. Τότε που ο συχωρεμένος έλεγε "πήγα σε μια συναυλία μέσα στο κεφάλι μου και κράτησα σημειώσεις" και γέμισε τετράδια απο δαύτες.
Nομιζω οτι υπηρχε συνεισφορα απο ολη την μπαντα.
Με αλλα λογια, ο Μορισον δεν θα εφτανε εκει που εφτασε χωρις τους υπολοιπους - μουσικα παντα.

Ειλικρινα εκνευριζομαι οταν ακουω "παω να ακουσω Μορισον" (ή κατι τετοιο).
The Doors ειναι η μπαντα.

Νομίζω ότι η θέση μου φάνηκε ξεκάθαρα στο thread για τον Jim. Καθένας μπορεί να έχει την άποψή του αλλά πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος ήταν παραπάνω από καλλιτέχνης. Ήταν θρύλος!

Τη στιγμή που η φωνή του ήταν το ίδιο συγκλονιστική τη στιγμή που ήταν εκρηκτική και γεμάτη δυναμισμό με τη στιγμή που έμοιαζε με φωνή ψάλτη. Ήταν τόσο διεισδυτική και τόσο άμεση που ακόμα και τώρα, 7 χρόνια και χιλιάδες ακούσματα μετά, θα με κάνει να κοιτάξω απάνω και να ανατριχιάσω λέγοντας ''Jim, αγόρι μου''.

Και τον θεωρώ τη σπίθα που δημιούργησε το rock n roll. Γιατί αυτό ήταν. Και ο Morrison και οι Doors. Από τους δίσκους τους μέχρι το τρόπο ζωής τους. Original τρελοί, δίζως αναστολές, φραγμούς και πλήρως εμπρηστικοί. Και θεωρώ ότι μπάντες σαν τους Deep Purple, σαν τους Floyd, σαν τους Zeppelin και ένα σωρό από άλλες τέτοιες πραγματικά πολύ μεγάλες μπάντες - ακόμα και σαν τους Metallica και άλλες μεγάλες μπάντες που προσωπικά λατρεύω - είναι να το πω πολύ χύμα, μία ''σφαλιάρα'' για το μέγεθος των Doors. Και αυτό δε το λέω από την άποψη ποιότητας μουσικής. Αυτό είναι κάτι το καθαρά υποκειμενικό. Το λέω γιατί κάποιοι άνθρωποι που άκουγαν τις εν λόγω μπάντες, έπιασαν όργανα και δημιούργησαν, άλλα, τεράστια σχήματα με ξεχωριστή και τεράστια ιστορία. Κατ επέκταση άλλαξαν και τη μουσική. Και οι Doors το έκαναν. Κανένας όμως από τους άλλους δεν είχε την επίδραση που είχαν οι Doors στο ακροατήριο τους και τον τρόπο που την είχαν. Οι μόνοι που μπορούν να πουν ότι πλησίασαν κάτι τέτοιο είναι οι Stones, οι Beatles, ο Dylan και ελάχιστοι άλλοι.

Ας μην είμαστε ιερόσυλοι, φίλοι. Αν δεν υπήρχαν καμία δεκαριά μπάντες σαν τους Doors, δε θα ήταν το rock όπως το χουμε στο μυαλό μας σήμερα.

Και σχετικά με το κοινό δε μπορείς να ελέγξεις γιατί κάποιος ακούει κάτι και ποιος είναι και τ ακούει. Άκουγαν λέει και κάτι χαζογκόμενες. Ε και? Λες και μας τις έφαγε όλες ο Morrison. Ρε δεν πάμε καλάάάάά...-bye-

Ρε άτιμε Λυμπερόπουλε τι είχες την τύχη να δείς...??? .....

Α μα δεν ήταν καθόλου θέμα ...τύχης.
Μόλις ανακοινώθηκε στα ξένα weeklies που διαβάζαμε τότε, έπεσε ...συναγερμός. Οι Zep είχαν να παίξουν live 2 χρόνια, από το θάνατο του γυιού του Plant. 'Οι Θεοί έρχονταν στην πόλη'. Εν τω μέσω αμφισβήτησης από τους punks. Πως θα ακούγονταν άραγε;
Ημασταν 2. Πήγαμε με Magic Bus: ο μόνος τρόπος γιατί δεν υπήρχαν λεφτά.
Μείναμε 4 ημέρες. Ζούσαμε με milk-shakes: 2 την ημέρα, πρωί - βράδυ, 4-5 χιλιάδες θερμίδες...μιά χαρά.
Για τα εισιτήρια 'καθάρισε' φίλος που σπούδαζε στο Λονδίνο: μόλις κυκλοφόρησαν έγιναν ανάρπαστα μέσα σε λίγες ώρες. Ο Περικλής όμως ήταν 'γάτα', ήξερε Πού να στήσει καραούλι και πήρε απ τους πρώτους.
Είδαμε μόνο την πρώτη συναυλία, 4 Αυγούστου. (οι Zep άνοιξαν και έκλεισαν το φεστιβάλ που τέλειωσε στις 11).

η τύχη μας είναι πως αυτό το κονσέρτο και το άλλο που έγινε στις 11/8 ήταν τα τελευταία ever των Zep. Ενα χρόνο μετά, σκοτώθηκε ο John Bonham.

Το μόνο που κάνει εντύπωση είναι για ποιο λόγο άργησε ο Holmes...

o Ηolmes 'άργησε', γιατί για πάρα πολλά χρόνια ήταν βυθισμένος μέσα σε μία ...ομίχλη από χάπια και ψυχοδηλωτικά.
μόλις έκανε rehab τον συμβούλεψαν να πάει να δεί ένα δικηγόρο.
μπας και διεκδικήσει τίποτα λεφτά. να γλύψει κι αυτός ένα κοκκαλάκι.
το μόνο αξιόλογο πράγμα που έκανε στη ζωή του είναι το 'Dazed and Confused'. Οι Zep επέδρασαν πάνω στο DNA του κομματιού σαν οξύ: they mean every word of it. Πήραν μία κλάψα στιλ Βασίλη Καρρά και την έκαναν θρήνο, γεμάτο παγανισμό και απειλή.
Ολοι, στην Αμερική αλλά και αλλού, ήξεραν ότι το original ήταν όντως του Holmes. Εδώ στην Ελλάδα το ξέραμε τουλάχιστον από το 1974 - Εγώ. άλλοι το ήξεραν από παλιότερα.
Το 'Γιατί δεν το έγραψαν οι Zep στα credits' μου διαφεύγει.

η Madonna, πρόσφατα, ξεσήκωσε αυτούσιο το riff του I Wanna Be Your Dog (The Stooges) και το σέρβιρε σαν ...I Love New York.
Σιγά μην κάνει μήνυση το παλιόσκυλο ο Iggy.

Kαλά αν είναι για 4-5 κομμάτια να λέμε ότι ήταν κλέφτες οι Led Zeppelin με κομμάτια σαν το Kashmir, Stairway to heaven, Black Dog, Immigrant Song, κλπ κλπ......

Μακάρι σήμερα να υπήρχαν συγκροτήματα με τέτοιο ταλέντο και μουσικά σύνολα όπως το δικό τους....

Το Kashmir, το "κατάκλεψε"και ο μετέπειτα φίλος του Plant, David Coverdale, στο Still of the Night, ωστόσο το Kashmir είναι αξεπέραστο!!-bye-

Α μα δεν ήταν καθόλου θέμα ...τύχης.
Μόλις ανακοινώθηκε στα ξένα weeklies που διαβάζαμε τότε, έπεσε ...συναγερμός. Οι Zep είχαν να παίξουν live 2 χρόνια, από το θάνατο του γυιού του Plant. 'Οι Θεοί έρχονταν στην πόλη'. Εν τω μέσω αμφισβήτησης από τους punks. Πως θα ακούγονταν άραγε;
Ημασταν 2. Πήγαμε με Magic Bus: ο μόνος τρόπος γιατί δεν υπήρχαν λεφτά.
Μείναμε 4 ημέρες. Ζούσαμε με milk-shakes: 2 την ημέρα, πρωί - βράδυ, 4-5 χιλιάδες θερμίδες...μιά χαρά.
Για τα εισιτήρια 'καθάρισε' φίλος που σπούδαζε στο Λονδίνο: μόλις κυκλοφόρησαν έγιναν ανάρπαστα μέσα σε λίγες ώρες. Ο Περικλής όμως ήταν 'γάτα', ήξερε Πού να στήσει καραούλι και πήρε απ τους πρώτους.
Είδαμε μόνο την πρώτη συναυλία, 4 Αυγούστου. (οι Zep άνοιξαν και έκλεισαν το φεστιβάλ που τέλειωσε στις 11).

η τύχη μας είναι πως αυτό το κονσέρτο και το άλλο που έγινε στις 11/8 ήταν τα τελευταία ever των Zep. Ενα χρόνο μετά, σκοτώθηκε ο John Bonham.

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

H αποψή σου βασίζεται στην προτίμηση σου ανάμεσα στις 2 εκτελέσεις.Επίσης με την παραδοχή ως οriginal της πρώτης εκτέλεσης προσδιορίζεις ως διασκευή την δεύτερη.Πράγμα που δεν συνέβη στην πραγματικότητα.

H "παραδοχή" μου είναι για το συγκεκριμένο riff-κατέβασμα....για αυτό και η ταμπέλα original εφόσον όλοι λέμε ότι ήταν στο κομμάτι του Holmes.

Απο εκεί και πέρα, νομίζω ότι έγινε σαφές κυριως απο τον κ. Λυμπερόπουλο, ότι το κομμάτι είναι ένα τελείως διαφορετικό κομμάτι στα χέρια των Led......-bye-

το μόνο αξιόλογο πράγμα που έκανε στη ζωή του είναι το 'Dazed and Confused'. Οι Zep επέδρασαν πάνω στο DNA του κομματιού σαν οξύ: they mean every word of it. Πήραν μία κλάψα στιλ Βασίλη Καρρά και την έκαναν θρήνο, γεμάτο παγανισμό και απειλή.

Γεια σου ρε Κωστα.My thoughts exactly.....To ιδιο εκαναν και στο Baby i'm gonna leave you...Tα ουρλιαχτα του Λιονταριου με σημαδεψαν απο την πρωτη στιγμη που τα ακουσα εκει γυρω στα 17.Σαν ενα εγκεφαλικο τατουαζ που σου μενει για παντα....

ΥΓ. Μιλκσεικ ε?Και τσιγαρα.....Breakfast of champions:worshippy::worshippy:

Re: Απάντηση: Re: θεοί της μουσικής ή "μουσικοαπατεώνες" των media?

.....To ιδιο εκαναν και στο Baby i'm gonna leave you...Tα ουρλιαχτα του Λιονταριου με σημαδεψαν απο την πρωτη στιγμη που τα ακουσα εκει γυρω στα 17.Σαν ενα εγκεφαλικο τατουαζ που σου μενει για παντα....

ΥΓ. Μιλκσεικ ε?Και τσιγαρα.....Breakfast of champions:worshippy::worshippy:

το 'III' έχω κρατήσει αγόρι μου.
και το Physical Graffiti.
τώρα θα ξαναπάρω το Houses Of The Holy.
έχει δίκιο ο chief. έκανα μαλακία που το έδωσα.

το houses ήταν η μεγαλύτερη παρεξήγηση.
Ίσως από το αμφιλεγόμενο εξώφυλλο.

Ακούστε το no quarter...
Ρέστα, ταπί και ψυχραιμία. Haunting!!!
Μπιμπικιάζεις από το πιάνο του Jones... Βγαίνεις έξω από το ρυθμό, όσο και να προσπαθείς, από το βαρύ πόδι του μακαρίτη, τα δε ακόρντα του Τζίμη σε καρφώνουν στην καρδιά.
Εμεινα με δαύτο 12 μέρες κλεισμένος στο σπίτι με οστρακιά στα 15...

Και τον θεωρώ τη σπίθα που δημιούργησε το rock n roll. Γιατί αυτό ήταν. Και ο Morrison και οι Doors.

Εντάξει είπαμε να διαφωνήσουμε και εκφράσουμε τις απόψεις μας. Αλλά ήμαρτον, ε όχι και η σπίθα του Rock'n'roll ο Jimης.
Θα γυρνάνε πολλά κόκκαλα στον τάφο τους.
Και όσο για κάτι προηγούμενο που διάβασα από έναν φίλο, σχετικά με το ότι διδάσκουνε την ποίηση του σε πανεπιστήμιο, με συγχωρείς αλλά αυτό δεν τον κάνει μεγάλο μουσικό. Μεγάλο ποιητή μπορεί, οπότε ας τον συγκαταλέγουμε μαζί με τον Burns και όχι μαζί με τους Zeppelin, την Janis κτλ κτλ.

Απάντηση: θεοί της μουσικής ή "μουσικοαπατεώνες" των media?

Το no quarter η πλακα ειναι οτι οταν το ακουσα δεν μου πολυαρεσε.ωσπου το ειδα live στο the song remains the same.α πα,πα,πα.....

συμφωνω και με τους 2 σας για το houses.και για το γκραφιτι.
αν και εγω τα γουσταρω ολα...