Πως γίνεται το original να είναι ανευ και το κλεμένο με εισαγωγικά?
Το kasmir είναι αυτό που είναι.Προφανώς είναι το συγχωροχάρτι για κάθε παρανομία...
Η πρόβλεψή μου για τους Zeppelin ήταν σωστή πάντως!! :devil-smiley-029: :devil-smiley-029: . Εγώ, βέβαια, δεν αναφέρθηκα σε κλοπές ή αντιγραφές (όποια λέξη προτιμάτε), αλλά σε φήμη vs πραγματική προσφορά, και πάντα και αυστηρά σε προσωπικό επίπεδο. Κύριε Λυμπερόπουλε, βεβαίως και λόγω ηλικίας δεν είδα τους Zeppelin ζωντανά, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Δεν θα άλλαζα την προσωπική μου άποψη περί της μουσικής τους, αν τους είχα δει. Π.χ. έχω δει ζωντανά τους Nirvana, οι οποίοι ήταν πραγματικά εξαιρετικοί στο live, αλλά δεν άλλαξε αυτό την άποψή μου περί της μουσικής τους, η οποία εμένα ποτέ δεν με συγκίνησε. Και για να προλάβω τις παρεξηγήσεις, δεν τους αναφέρω ως ισάξιους των Zeppelin.
Υ.Γ. Για μένα (πάλι καθαρά προσωπική άποψη) το πραγματικά κορυφαίο συγκρότημα της ροκ σκηνής ήταν οι Black Sabbath, με εφτά (τους έξι από τους οποίους σερί) κορυφαίους δίσκους (πλην των τραγουδιών rat salad, fx, αλλά 2 μάπα κομμάτια σε 6 δίσκους είναι αμελητέα ποσότητα).
Γιατί η άποψη μου είναι ότι το κομμάτι είναι τελείως διαφορετικό απο το original...
Nομιζω οτι υπηρχε συνεισφορα απο ολη την μπαντα.Οι τρείς πρώτοι δίσκοι των Doors με την - φωτεινότατη - εξαίρεση του Light My Fire (που είναι του Krieger) είναι ποιητικά αλλά ΚΑΙ μουσικά δημιουργήματα του Morrison απο τις 2 εβδομάδες που έμεινε στην ταράτσα ενος κτηρίου με γραφεία στο Venice Beach. Τότε που ο συχωρεμένος έλεγε "πήγα σε μια συναυλία μέσα στο κεφάλι μου και κράτησα σημειώσεις" και γέμισε τετράδια απο δαύτες.
Ρε άτιμε Λυμπερόπουλε τι είχες την τύχη να δείς...??? .....
Το μόνο που κάνει εντύπωση είναι για ποιο λόγο άργησε ο Holmes...
Kαλά αν είναι για 4-5 κομμάτια να λέμε ότι ήταν κλέφτες οι Led Zeppelin με κομμάτια σαν το Kashmir, Stairway to heaven, Black Dog, Immigrant Song, κλπ κλπ......
Μακάρι σήμερα να υπήρχαν συγκροτήματα με τέτοιο ταλέντο και μουσικά σύνολα όπως το δικό τους....
Α μα δεν ήταν καθόλου θέμα ...τύχης.
Μόλις ανακοινώθηκε στα ξένα weeklies που διαβάζαμε τότε, έπεσε ...συναγερμός. Οι Zep είχαν να παίξουν live 2 χρόνια, από το θάνατο του γυιού του Plant. 'Οι Θεοί έρχονταν στην πόλη'. Εν τω μέσω αμφισβήτησης από τους punks. Πως θα ακούγονταν άραγε;
Ημασταν 2. Πήγαμε με Magic Bus: ο μόνος τρόπος γιατί δεν υπήρχαν λεφτά.
Μείναμε 4 ημέρες. Ζούσαμε με milk-shakes: 2 την ημέρα, πρωί - βράδυ, 4-5 χιλιάδες θερμίδες...μιά χαρά.
Για τα εισιτήρια 'καθάρισε' φίλος που σπούδαζε στο Λονδίνο: μόλις κυκλοφόρησαν έγιναν ανάρπαστα μέσα σε λίγες ώρες. Ο Περικλής όμως ήταν 'γάτα', ήξερε Πού να στήσει καραούλι και πήρε απ τους πρώτους.
Είδαμε μόνο την πρώτη συναυλία, 4 Αυγούστου. (οι Zep άνοιξαν και έκλεισαν το φεστιβάλ που τέλειωσε στις 11).
η τύχη μας είναι πως αυτό το κονσέρτο και το άλλο που έγινε στις 11/8 ήταν τα τελευταία ever των Zep. Ενα χρόνο μετά, σκοτώθηκε ο John Bonham.
H αποψή σου βασίζεται στην προτίμηση σου ανάμεσα στις 2 εκτελέσεις.Επίσης με την παραδοχή ως οriginal της πρώτης εκτέλεσης προσδιορίζεις ως διασκευή την δεύτερη.Πράγμα που δεν συνέβη στην πραγματικότητα.
απο τον κ. Λυμπερόπουλο,
το μόνο αξιόλογο πράγμα που έκανε στη ζωή του είναι το 'Dazed and Confused'. Οι Zep επέδρασαν πάνω στο DNA του κομματιού σαν οξύ: they mean every word of it. Πήραν μία κλάψα στιλ Βασίλη Καρρά και την έκαναν θρήνο, γεμάτο παγανισμό και απειλή.
.....To ιδιο εκαναν και στο Baby i'm gonna leave you...Tα ουρλιαχτα του Λιονταριου με σημαδεψαν απο την πρωτη στιγμη που τα ακουσα εκει γυρω στα 17.Σαν ενα εγκεφαλικο τατουαζ που σου μενει για παντα....
ΥΓ. Μιλκσεικ ε?Και τσιγαρα.....Breakfast of champions:worshippy::worshippy:
το houses ...Εμεινα με δαύτο 12 μέρες κλεισμένος στο σπίτι με οστρακιά στα 15...
Και τον θεωρώ τη σπίθα που δημιούργησε το rock n roll. Γιατί αυτό ήταν. Και ο Morrison και οι Doors.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.