Θεοί της μουσικής ή "μουσικοαπατεώνες" των media?

Απάντηση: Re: θεοί της μουσικής ή "μουσικοαπατεώνες" των media?

Ε και; μπορώ να σου αναφέρω άλλους 100 που κράτησαν πολύ λιγότερο.
Το θέμα είναι Τι άφησαν. Και πόσο αυτό ενέπνευσε τους κατοπινούς.

Και ποιους ενέπνευσε ρε Κώστα? Από τους απατεώνες/κλέφτες Zepellin όπως λέτε οι περισσότεροι, οι metalάδες θεωρούμε ότι ξεκίνησε το metal.
Από τους Doors τι καινούριο βγήκε? Η τραγουδιστή ποίηση?

Re: θεοί της μουσικής ή "μουσικοαπατεώνες" των media?

Ars Gratia Artis.
Οι Zep δικαιώθηκαν.
Η 'ηθική', κατά τη γνώμη μου - το τονίζω - είναι εδώ δευτερευούσης σημασιας. Το θέμα είναι Αυτό-Που-Μένει. Ηταν ένα μέτριο εως ασήμαντο κομμάτι. Στα χέρια τους, πήρε άλλη διάσταση.

Κώστα ο κλέφτης είναι κλέφτης.Είναι απλά τα πράγματα.Το Dazed and Confused αν δεν υπηρχέ δεν θα το άκουγες ποτέ απο τους Zeppelin.Το ηθικό έρχεται και κολλάει στο σκεπτικό "πράξεις του μετά ακυρώνουν συμπεριφορές του πριν"

Re: Απάντηση: Re: θεοί της μουσικής ή "μουσικοαπατεώνες" των media?

Από τους Doors τι καινούριο βγήκε?

ολόκληρο το rock-n-roll attitude, φίλε.
όπου πρότειναν στην εταιρία του, όταν το Light My Fire βασίλευε στην κορυφή των charts, να τους δώσουν κάποιες τριψήφιες χιλιάδες δολλάρια για να διαφημίσουν με αυτό ένα καινούργιο μοντέλο της Ford.
και απάντησε: 'αν το κάνετε, θα καλέσω όλα τα τηλεοπτικά συνεργεία, θα πάρω μια βαρειά, και θα το κάνω θρύψαλα το μοντέλο μπροστά στις κάμερες'.

Σου φαίνεται αδιανόητο για τον frontman των Megadeth ε;
Τι να σου κάνω;
They don't make 'em like this anymore.

Ε και; μπορώ να σου αναφέρω άλλους 100 που κράτησαν πολύ λιγότερο.
Το θέμα είναι Τι άφησαν. Και πόσο αυτό ενέπνευσε τους κατοπινούς.

Τι άφησαν?Μια ρέμπελη συμπεριφορά?Κοινό γνώρισμα πολλών rock stars.Κατοπινή επίδραση?Μιδαμινή.Ο ποιητής?Στιχουργικά βρίσκεται πολύ πίσω σε σχέση με τους rock μάστορες της λέξης.Συνθετικά?Ήδη απο το 69 ακουγόντουσαν παρωχημένοι.

Και ποιους ενέπνευσε ρε Κώστα? Από τους απατεώνες/κλέφτες Zepellin όπως λέτε οι περισσότεροι, οι metalάδες θεωρούμε ότι ξεκίνησε το metal.
Από τους Doors τι καινούριο βγήκε? Η τραγουδιστή ποίηση?

Μάριες οι απόψεις είναι πολλές, άλλες μιλούν για τα riffs του Blackmore στο Smoke on the Water και κάποιοι άλλοι για το born to be wild των Stepenwolf.
Προσωπικά κανείς δεν πλησίασε το ήχο πιο κοντά από τους Sabbath, αλλά αυτό πίστεψέ με είναι ένα άλλο νήμα-bye-

Για τους Led Zep. τα πράγματα είναι απλά love or hate them, δεν υπάρχει μέση οδός, ίσως το πιο δύσπευτο τραγούδι τους παραμένει για μένα το
Dyer's Maker:rifle:

Κώστα ο κλέφτης είναι κλέφτης.Είναι απλά τα πράγματα.Το Dazed and Confused αν δεν υπηρχέ δεν θα το άκουγες ποτέ απο τους Zeppelin.Το ηθικό έρχεται και κολλάει στο σκεπτικό "πράξεις του μετά ακυρώνουν συμπεριφορές του πριν"

δεν με πειράζει.
έχουν γράψει άλλα κι άλλα. πολύ καλύτερα.

ο Μπενβενούτο Τσελίνι, ήταν ένα κατακάθι της Κοινωνίας. Από κάθε άποψη.
Κανείς σήμερα δεν τον θυμάται γι αυτό. Τον θυμούνται γι αυτό που άφησε.
Η Τέχνη, έχει ελάχιστη σχέση με την Ηθική.

Στην ουσία η όποια επίδραση των Doors στα τότε μουσικά δρώμενα κράτησε 2 χρόνια.Κάηκαν πολύ γρήγορα.Ο "μύθος" τους είναι συνδιασμός πραγμάτων με την μουσική να παίζει τον μικρότερο ρόλο.

Μα ακόμα και αυτό το "κάηκαν πολύ γρήγορα" που λές έχει την σημασία του ! Σε μια εποχή που το "try everything, live fast, die young" ήταν σύνθημα και ζητούμενο, οι Doors ήταν οι τέλειοι εκφραστές !

Και δεν είναι μύθος, πραγματικότητα είναι. Οσο για τη μουσική, γνώμη μου είναι οτι κακώς τα ξεχωρίζουμε... Η εικόνα είναι μία. Και περιλαμβάνει ποίηση, μουσική, τρόπο ζωής, μηνύματα, θέατρο, αποκρυφισμό, αμφισβήτηση της εξουσίας και θάνατο....

δεν με πειράζει.
έχουν γράψει άλλα κι άλλα. πολύ καλύτερα.

ο Μπενβενούτο Τσελίνι, ήταν ένα κατακάθι της Κοινωνίας. Από κάθε άποψη.
Κανείς σήμερα δεν τον θυμάται γι αυτό. Τον θυμούνται γι αυτό που άφησε.
Η Τέχνη, έχει ελάχιστη σχέση με την Ηθική.

Mάλλον δεν έγινα κατανοητός.Δεν με απασχολεί η ηθική του μουσικού.Με απασχολεί η ηθική του ακροατή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: θεοί της μουσικής ή "μουσικοαπατεώνες" των media?

Τι να σου κάνω;

α ολα κι ολα.λιγα με τον Mustaine...:flipout:
Στα νιατα του ηταν ο μονος που μπορει να το κανε απο τους μεταλλαδες....

ίσως το πιο δύσπευτο τραγούδι τους παραμένει για μένα το
Dyer's Maker:rifle:

Χωρίς να είμαι αυθεντία στους Zeppelin, το αντίθετο μάλιστα θα έλεγα, αυτό το κομμάτι μου αρέσει περισσότερο απ'όλα έχω ακούσει από αυτούς Σίμο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: θεοί της μουσικής ή "μουσικοαπατεώνες" των media?

α ολα κι ολα.λιγα με τον Mustaine...:flipout:

Όταν άκουσε όμως το όνομα των δικών μας που θα τον έπαιζαν support αρνήθηκε να παίξει....η αυτοί η εγώ είπε....βγήκαν στην επιφάνεια οι Χριστιανικές του αρχές που κατά τα άλλα είχε χάσει τόσα χρόνια μέσα στην πρέζα....η ετεροχρονισμένη ηθική των μορμόνων...:damnyou:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: θεοί της μουσικής ή "μουσικοαπατεώνες" των media?

Mustaine...

A καλά...στα νειάτα του, και ο μπακάλης μου έγραφε ποίηση -bye-

Για τις επιδράσεις σε μουσικό επίπεδο δεν είμαι σίγουρος και πολύ. Σε attitude σίγουρα.

Εννοείται ότι οι Sabbath για π.χ. επηρέασαν και θα επηρεάζουν χιλιάδες μουσικούς. Πολύ περισσότερο και πολύ πιο έντονα από τους Doors.

Oύτε κανένας ομορφονιός τραγουδιστής υπήρχε, ούτε πέθανε κανείς νωρίς για να φουσκώσει το πράγμα.

Και μη ξεχνάμε ποτέ ,ότι όσοι εγκατέλειψαν νωρίς το μάταιο τούτο κόσμο, δεν πρόλαβαν να απομυθοποιηθούν στα χρόνια.
Αυτό συνέβει με τον Μόρισον, τον Κομπαιϊν, τον Κέρτις κ.τ.λ.
Ο Θρύλος ζωντανεύει στη μουσική όταν έχουμε τραγωδίες.
Νόμος απαράβατος στο ροκ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: θεοί της μουσικής ή "μουσικοαπατεώνες" των

Όταν άκουσε όμως το όνομα των δικών μας που θα τον έπαιζαν support αρνήθηκε να παίξει....η αυτοί η εγώ είπε....βγήκαν στην επιφάνεια οι Χριστιανικές του αρχές που κατά τα άλλα είχε χάσει τόσα χρόνια μέσα στην πρέζα....η ετεροχρονισμένη ηθική των μορμόνων...:damnyou:

σπυρο τα εχω πει πρωτος γι'αυτο το θεμα.γι'αυτο και λεω οταν ηταν νεος.τωρα αστα να πανε στο διαολο......

Ο Θρύλος ζωντανεύει στη μουσική όταν έχουμε τραγωδίες.
Νόμος απαράβατος στο ροκ.

Μην το λες....Και ο Chesnutt άπατος πήγε,μουσικαρα ήταν και κάνουμε κρα να βρούμε έναν δίσκο στα ράφια...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: θεοί της μουσικής ή "μουσικοαπατεώνες" των

A καλά...στα νειάτα του, και ο μπακάλης μου έγραφε ποίηση -bye-

ε ναι ρε Κωστα τωρα?Εχει τελειωσει εδω και πολλα χρονια.....

Last edited:

Για τις επιδράσεις σε μουσικό επίπεδο δεν είμαι σίγουρος και πολύ. Σε attitude σίγουρα.

Συγνώμη αλλά το attitude, στο ροκ, είναι πάρα πολύ σημαντικό.
Οι Pistols εξαπέλυσαν καταιγίδα. Και μουσικά ήταν μέτριοι έως κακοί.

Ο Chesnutt ήταν παράλυτος από τα 18 του Σπύρο και πέθανε νεότατος στα 45 του αλλά γέρος για το ροκ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: θεοί της μουσικής ή "μουσικοαπατεώνες" των media?

ολόκληρο το rock-n-roll attitude, φίλε.
όπου πρότειναν στην εταιρία του, όταν το Light My Fire βασίλευε στην κορυφή των charts, να τους δώσουν κάποιες τριψήφιες χιλιάδες δολλάρια για να διαφημίσουν με αυτό ένα καινούργιο μοντέλο της Ford.
και απάντησε: 'αν το κάνετε, θα καλέσω όλα τα τηλεοπτικά συνεργεία, θα πάρω μια βαρειά, και θα το κάνω θρύψαλα το μοντέλο μπροστά στις κάμερες'.

Τι να σου κάνω;

Και εγώ που νόμιζα ότι οι The Who τα σπάγανε πολύ πριν από τον Jimάκο.

Κώστα συγνώμη αλλά ότι παράδειγμα και να μου φέρεις, θα σου δώσω άλλο που είναι πριν από αυτόν. Το μόνο που έβαλε ο τύπος στο τραπέζι είναι ποιητικές βραδιές με παρέα γκόμενες και ναρκωτικά.