Για τον τρόπο γραφής Γιάννη έγραψα στην ίδια παράγραφο... Διακριτικά και διπλωματικά περνούν τις ενοχές στα ήδη διαμορφωμένα μυαλά και ποτίζουν με δηλητήριο τα νέα...
Δεν πιστεύω ότι τα ''διαμορφωμένα'' μυαλά μπορούν να επηρεαστούν και να νιώσουν ενοχές, έτσι όπως το θέτεις. Επιπροσθέτως, διαφωνώ και ως προς το δηλητήριο για τα νέα. Αφαιρείς από την εξίσωση τον παράγοντα ''ανθρώπινη βούληση-κρίση-προσωπικότητα'' ανάγοντας την παρέμβαση και επιβολή των ιερατείων σε κάτι, πάνω-κάτω, υπερφυσικά αυτόματο. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει...
Οι αρχιερείς.
Πήρες το μέρος των επιφανών ανδρών (κυριολεκτικά ανδρών αφού τα δημοφιλή δόγματα δεν επιτρέπουν την γυναικεία παρουσία) που πρωτοστατούν και βάζουν τα στήθη τους μπροστά. Εγώ αμφιβάλω για τον σκοπό που το κάνουν αυτό. Η ιστορία κατά κανόνα έχει δείξει άλλα για αυτούς που μπαίνουν μπροστά. Μη ζητήσεις παραδείγματα γιατί θα ξεφύγουμε...
Πήρα το μέρος των ρασσοφόρων ως προς την καθαρότητα της επιλογής τους να κρίνονται καθημερινά και πολλές φορές ανεξέλεγκτα. Δεν δικαιολόγησα την κάθε τους πράξη αφ' ότου φόρεσαν το ράσο.
Για την ΑΓ είσαι σίγουρος ότι δεν της έχουν βάλει χέρι? Είσαι σίγουρος ότι είναι γραμμένη από το χέρι του υπερφυσικού? Μήπως έχει προσαρμοστεί από την αρχαία ιουδαική γραφή (ξέρεις... αυτή που δεν έχει όλα τα σημερινά γράμματα).
Δεν έγραψα ότι δεν έχει μπει ποτέ ''χέρι''. Για το πόσο έχει μπει, το ψάχνω ακόμα. Είπα ότι τους τελευταίους αιώνες δεν έχει μπει ''χέρι''.
Είσαι σίγουρος ότι η φλεγόμενη βάτος μίλησε στο Μωησή? Οι δέκα εντολές απο που προήρθαν? Ο Ηρακλής ήταν πραγματικό πρόσωπο? Ημίθεος? Υιός του Δία? Δεν βλέπω καμία διαφορά μεταξύ ΑΓ και Ελληνικής ή άλλης Μυθιστορίας. Γραμμένα από ιερατεία είναι όλα. Κρατάμε λίγα απορρίπτουμε ώς αναχρονιστικά άλλα και προχωράμε... Τουρλού Τουρλού το λένε στο χωριό μου!
Αν ήμουν σίγουρος, βρε Νίκο, δεν θα κουβέντιαζα. Θα έγραφα βιβλίο με τις απόλυτες αλήθειες...
Φιλαράκι πρέπει να κατέβεις να τα πούμε και από κοντά. Θα μπορέσεις στην Πίτα?