Θεωρίες συνωμοσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Μα το διευκρινίζει και ίδιος.. Το Ιερατείο πάντως παραμένει πιστό στα ήθη και τα έθιμα του .:)

Ε, θα μπορούσε να το έχει και στον τίτλο.

Μπραβο Λεωνιδα. Που κανεις αυτο το διαχωρισμο ιερατειου - εκκλησιας. Η Αληθεια ειναι παντα εκει, για να βρεθει, και ταυτοχρονα οι καιροι τοσο σκοτεινοι οσο ποτε αλλοτε...

Ε, θα μπορούσε να το έχει και στον τίτλο.

Λεωνίδα με χαρά να τα διαχωρίσουμε αυτά τα δυο,αλλά κάπου στην πορεία μπλέκονται πολλές σοφές παροιμίες.."Με όποιον δάσκαλο καθησεις ,τέτοια γράμματα θα μάθεις ","Κατά μάνα κατά κυρη" ,"πες μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι κλπ κλπ."..Ολα τα παραπάνω τα βλέπω στον διάβα μου σε καθημερινή βάση να ξέρεις.

Σκοτεινοί ή όχι, έχουμε μια δεδομένη κληρονομιά. Καλώς κακώς την έχουμε. Άλλοι δεν την έχουν καθόλου. Το λοιπό (που θα έλεγε κι ένας γνωστός μου) το οικοπεδάκι έχει μια Α αξία στο χρηματιστήριο πολιτισμού, μεγάλο μέρος του οποίου είναι και η ορθοδοξία.
Εκείνο που βρίσκω απίστευτα σπάταλο είναι η ευκολία με την οποία κάποιοι επικαλούνται σύγχρονες τάσεις προκειμένου να απομακρύνουν την περιουσία αυτή από εκείνους που την έχουν.

Στεγνά οικονομικά και τροικάνικα:
Όταν μου φέρει κάποιος μελέτη που να αποδεικνύει ότι τα οφέλη από μια ενδεχόμενη αλλαγή στάτους (διαχωρισμο-κρατους-εκκλησίας-άρση--άβατου-στο-ΑΟ-και-ότι-άλλο-του-έχουν-πει) συμφέρει, τότε να το συζητήσουμε.
Μέχρι τότε προτιμώ τα κέρδη από το ΦΠΑ στην πώληση εκκλησιαστικών ειδών, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα έρχεται με έξοδα του κράτους το άγιο φως. Επένδυση!

Σκοτεινοί ή όχι, έχουμε μια δεδομένη κληρονομιά. Καλώς κακώς την έχουμε. Άλλοι δεν την έχουν καθόλου. Το λοιπό (που θα έλεγε κι ένας γνωστός μου) το οικοπεδάκι έχει μια Α αξία στο χρηματιστήριο πολιτισμού, μεγάλο μέρος του οποίου είναι και η ορθοδοξία.
Εκείνο που βρίσκω απίστευτα σπάταλο είναι η ευκολία με την οποία κάποιοι επικαλούνται σύγχρονες τάσεις προκειμένου να απομακρύνουν την περιουσία αυτή από εκείνους που την έχουν.

Στεγνά οικονομικά και τροικάνικα:
Όταν μου φέρει κάποιος μελέτη που να αποδεικνύει ότι τα οφέλη από μια ενδεχόμενη αλλαγή στάτους (διαχωρισμο-κρατους-εκκλησίας-άρση--άβατου-στο-ΑΟ-και-ότι-άλλο-του-έχουν-πει) συμφέρει, τότε να το συζητήσουμε.
Μέχρι τότε προτιμώ τα κέρδη από το ΦΠΑ στην πώληση εκκλησιαστικών ειδών, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα έρχεται με έξοδα του κράτους το άγιο φως. Επένδυση!

Τα κερδη πχ απο εκκλησιαστικα βιβλια και αλλα ηδη που σχετιζονται με την λειτουργια του ιδρυματος ( υπο τετοιο νομικο καθεστως λειτουργουν οι περισσοτερες μονες) μη κερδοσκοπικου χαρακτηρα δεν φορολογουνται, οπως επισης απαλλασσονται απο φορολογια και μισθωματα που εισπρατει η εκκλησια, με νομο. Φορολογουνται ομως τα κερδη απο επενδυσεις και μετοχες και αλλες δραστηριοτητες μη αμεσα συνδεδεμενες με τον χαρακτηρα του "ιδρυματος".

Οι ιερεις περισσοτεροι απο ιατρικο προσωπικο στην Ελλαδα, ενταγμενοι στο μισθολογιο του κρατους. Διαχωρισμος , χτες...

Και κάτι ακόμα. Φτάνει με την καραμέλα περί της Εκκλησίας. Κυριολεκτικά φτάνει. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν κάν για ποια εκκλησία μιλάνε. Λένε ένα γενικό "η περιουσία της εκκλησία" και καθαρίσανε.

Δεν ψέκασαν όμως, ούτε σκούπισαν πιο πριν. Κανονιστικά η Ελλάδα έχει ΔΥΟ αυτοκέφαλες εκκλησίες. ΔΥΟ. Η περιοχή ευθύνης της περιοχής της Ελλάδας ανήκει σε δυο.

Για να το κάνουμε με σχεδιάκια να το καταλάβουμε όλοι:

Europe_canonical_territories.png

Ποια ακριβώς περιουσία θέλετε και πως θα την αποκτήσετε;

Τα κερδη πχ απο εκκλησιαστικα βιβλια και αλλα ηδη που σχετιζονται με την λειτουργια του ιδρυματος ( υπο τετοιο νομικο καθεστως λειτουργουν οι περισσοτερες μονες) μη κερδοσκοπικου χαρακτηρα δεν φορολογουνται, οπως επισης απαλλασσονται απο φορολογια και μισθωματα που εισπρατει η εκκλησια, με νομο. Φορολογουνται ομως τα κερδη απο επενδυσεις και μετοχες και αλλες δραστηριοτητες μη αμεσα συνδεδεμενες με τον χαρακτηρα του "ιδρυματος".

Οι ιερεις περισσοτεροι απο ιατρικο προσωπικο στην Ελλαδα, ενταγμενοι στο μισθολογιο του κρατους. Διαχωρισμος , χτες...

Καμία σχέση. Υπάγονται κανονικά σε ΦΠΑ. Και δεν μιλάμε για το παγκάρι. Αλλά δεν περιμένω από εσένα να έχεις αγοράσει ούτε καν λιβάνι. Για λαμπάδα το κόβω ακόμα πιο απίθανο.

Πρώτα οικονομική μελέτη, μετά το συζητάμε.

Λεωνίδα με χαρά να τα διαχωρίσουμε αυτά τα δυο,αλλά κάπου στην πορεία μπλέκονται πολλές σοφές παροιμίες.."Με όποιον δάσκαλο καθησεις ,τέτοια γράμματα θα μάθεις ","Κατά μάνα κατά κυρη" ,"πες μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι κλπ κλπ."..Ολα τα παραπάνω τα βλέπω στον διάβα μου σε καθημερινή βάση να ξέρεις.

Κι εγώ τα βλέπω, και πολλές στρεβλώσεις βλέπω, και επί της ουσίας συμφωνώ με το άρθρο. Έλα όμως που οφείλουμε να μοιράσουμε και τα κουκούτσια από το καρπούζι στη μέση. Είμαι ο τελευταίος που θα κάνει τα στραβά μάτια και θα οχυρωθεί τυφλά πίσω από "ομάδες" προκειμένου να δικαιολογήσει αυτά που πιστεύει.
Νομίζω ότι στο άρθρο υπάρχει ένα μικρό φάουλ το οποίο και επεσήμανα, that's all.

Eίπα και εγώ... πάει το'καψε το μοτέρ το παλικάρι... :flipout:

Είστε πολλοί δηλαδή! :D

Βρε Χρηστο .... δεν λειτουργω ως τετραχρονος εμβολοφορος (ουτε διχρονος).
Ειμαι ολιγον κβαντικος .... αλλοτε η μετρηση μου εχει νοημα .... και αλλοτε οχι !
Aλλοτε κυμα ... και αλλοτε σωματιδιο. Δεν ζω .... για να προσδιοριζομαι.
Εχεις ακουσει για το .... Double SHIT experiment ? :rolleyes:

Ε ... -bye-

Καμία σχέση. Υπάγονται κανονικά σε ΦΠΑ. Και δεν μιλάμε για το παγκάρι. Αλλά δεν περιμένω από εσένα να έχεις αγοράσει ούτε καν λιβάνι. Για λαμπάδα το κόβω ακόμα πιο απίθανο.

Πρώτα οικονομική μελέτη, μετά το συζητάμε.
Το ΦΠΑ μπορει. Και δεν μιλαω για τα παγκαρια.
"Ωστόσο δεν αποτελούν αντικείμενο του ΦΠΑ οι εισφορές χρηματικών ποσών στους ιερούς ναούς και μοναστήρια επ´ευκαιρία προσκυνήματος ή τέλεσης μυστηρίων, υπό τύπο δωρεάς προς ενίσχυση του εκκλησιαστικού έργου."
Εκει ειναι τα λεφτα. Αν περιμενα απο την πωληση κομποσκινιων και λαμπαδων...Και οποια αλλη δραστηριοτητα "καλυπτει" ο μη κερδοσκοπικος χαρακτηρας των μονων για να απαλλασσεται ΦΠΑ.
Για την μισθολογικη δαπανη εχεις να πεις κατι ή για τον αριθμο των ιερεων σε σχεση με το ιατρικο προσωπικο;

ΥΓ το Λιβανι τι να το κανω; Λαμπαδα μου εστελνε καθε χρονο ο νονος μου
ΥΓ 2 Τα εκκλησιαστικα ειδη αναπλάσσονταν , οπως και τα μισθωματα απο φορολογια μεχρι το 2010...
ΥΓ 3 Πηγαινε στη μονη στη Σουρωτη και πες μου αν θα σου δωσουν αποδειξη οι μοναχες για το κομποσκινι..

Τόσα μέρη υπάρχουν στην Ελλάδα για γυμνισμό, καμάκι και ότι άλλο θες. Γιατί πρέπει σώνει και καλά να γίνονται αυτά και στο Α.Ο.;

Αν αναφερεσαι σε μενα .... εγραψα .... "οτι πρεπει καποιος να ειναι πειραγμενος για να ...".
Αν δεν αναφερεσαι σε μενα .... -bye-

Αν αναφερεσαι σε μενα .... εγραψα .... "οτι πρεπει καποιος να ειναι πειραγμενος για να ...".
Αν δεν αναφερεσαι σε μενα .... -bye-

Εχει ωραιες παραλιες ομως απο την πλευρα της Ιερισσου...Παρθενες.

Το ΦΠΑ μπορει. Και δεν μιλαω για τα παγκαρια.
"Ωστόσο δεν αποτελούν αντικείμενο του ΦΠΑ οι εισφορές χρηματικών ποσών στους ιερούς ναούς και μοναστήρια επ´ευκαιρία προσκυνήματος ή τέλεσης μυστηρίων, υπό τύπο δωρεάς προς ενίσχυση του εκκλησιαστικού έργου."
Εκει ειναι τα λεφτα. Αν περιμενα απο την πωληση κομποσκινιων και λαμπαδων...Και οποια αλλη δραστηριοτητα "καλυπτει" ο μη κερδοσκοπικος χαρακτηρας των μονων για να απαλλασσεται ΦΠΑ.
Για την μισθολογικη δαπανη εχεις να πεις κατι ή για τον αριθμο των ιερεων σε σχεση με το ιατρικο προσωπικο;

ΥΓ το Λιβανι τι να το κανω; Λαμπαδα μου εστελνε καθε χρονο ο νονος μου
ΥΓ 2 Τα εκκλησιαστικα ειδη αναπλάσσονταν , οπως και τα μισθωματα απο φορολογια μεχρι το 2010...
ΥΓ 3 Πηγαινε στη μονη στη Σουρωτη και πες μου αν θα σου δωσουν αποδειξη οι μοναχες για το κομποσκινι..

Τη λαμπάδα την έκλεψε ο νονός ή την αγόρασε;

Πήγαινε να δεις την ταμειακή μηχανή στο κοντινότερο κατάστημα πώλησης εκκλησιαστικών ειδών. Επίσης είμαι συγκεκριμένος. Ειδικά για το άγιο φως και την πώληση λαμπάδων που πωλούνται και ως εποχικά είδη... παντού!
Ξανασκέψου το. Βάλε και τα σοκολατένια αβγά, τις βαφές αβγών. Βάλε και τα δώρα τα Χριστούγεννα.

Νομίζω ότι δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης. Οικονομικώς συμφέρει το παρόν στάτους.

Θα μπορούσα να συνεχίσω επ' άπειρο, εις τον αιώνα των αιώνων...

Εχει ωραιες παραλιες ομως απο την πλευρα της Ιερισσου...Παρθενες.
Ευχαριστω για το τυρακι ... αλλα ... ΔΕΝ χρειαζεται να παω τοσο μακρια.
ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Χαλκιδικη βουλιαζει απο ακολασια το καλοκαιρι.
Ασχετα αν δεν ειμαι τοσο νεος για να επωφεληθω, υπαρχουν μερη μεταξυ
Βουρβουρου και Σαρτης, που αν πας Ιουνιο η Σεπτεμβριο ... σου γυρναει το ματι.
Αν πας (σαν το γιδι) Ιουλιο-Αυγουστο ... θα βρεις μονο παρθενα φυση.
Δηλαδη θυμαρι και κλαδια και πευκοβελονες.

Γενικως, σεβομαι ατομα που εχουν επιλεξει να επικεντρωθουν σε καποιου ειδους
πνευματικοτητα (διαλογισμο, πειτε το οπως θελετε) και οχι πνιγμενοι απο το πρωι
μεχρι το βραδυ στα φουστανια του ευδαιμονισμου. Καλος και αγιος ο ευδαιμονισμος
αλλα .... οταν το επιλεγεις εσυ (και τις στιγμες που τον επιλεγεις εσυ).

Πήγαινε να δεις την ταμειακή μηχανή στο κοντινότερο κατάστημα πώλησης εκκλησιαστικών ειδών. Επίσης είμαι συγκεκριμένος. Ειδικά για το άγιο φως και την πώληση λαμπάδων που πωλούνται και ως εποχικά είδη... παντού!
Ξανασκέψου το. Βάλε και τα σοκολατένια αβγά, τις βαφές αβγών. Βάλε και τα δώρα τα Χριστούγεννα.

Νομίζω ότι δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης. Οικονομικώς συμφέρει το παρόν στάτους.

Την προηγούμενη βδομάδα πηγα σε κηδεία στο 3ο Νεκροταφείο Νίκαιας.Πηρα λουλούδια από το λουδουδαδικο εντός του νεκροταφείου.. Δεν είδα να μου φέρνει καμία απόδειξη ο τυπος.(Όχι ότι την χρειαζόμουν) ..Το λουδουδαδικο που πληρώνει ενοίκιο;

Το κοντινοτερο καταστημα εκκλησιαστικων ειδων ειναι τη μονη που ειναι θαμμενος ο Παισιος και δεν κοβει αποδειξεις. Μπορει ομως να εχει ταμειακη...
Πουλαει η εκκλησια σοκολατενια αυγα και βαφες αυγων; Τι σχεση εχει αυτο με την εμπορικη δραστηριοτητα της ιδιας της εκκλησιας; Εχεις να πεις και κατι για τις αποκριες ή το halloween ;; Ελεος...

Την Κυριακη βάφτισα τον γιο μου. Δεν ειδα καποιο ΦΠΑ στα λεφτα που εδωσε ο νονος...

Εγω ενα πραγμα σου λεω. Ζητημα η εκκλησια να πληρωνει 3 εκατομυρια σε φορους το χρονο απο την δραστηριοτητα της οταν το λογιστηριο του κρατους πληρωνει για πανω απο 9000 ιερεις πανω απο 200.000.000 ευρώ ετησίως!!!
Να σημειωθει οτι στην μισθοδοσια αυτη συμπεριλαμβανονται οι σοφερ και οι διοικητικοι υπαλληλοι της εκκλησιας...

Το κοντινοτερο καταστημα εκκλησιαστικων ειδων ειναι τη μονη που ειναι θαμμενος ο Παισιος και δεν κοβει αποδειξεις. Μπορει ομως να εχει ταμειακη...
Πουλαει η εκκλησια σοκολατενια αυγα και βαφες αυγων; Τι σχεση εχει αυτο με την εμπορικη δραστηριοτητα της ιδιας της εκκλησιας; Εχεις να πεις και κατι για τις αποκριες ή το halloween ;; Ελεος...

Εγω ενα πραγμα σου λεω. Ζητημα η εκκλησια να πληρωνει 3 εκατομυρια σε φορους το χρονο απο την δραστηριοτητα της οταν το λογιστηριο του κρατους πληρωνει για πανω απο 9000 ιερεις πανω απο 200.000.000 ευρώ ετησίως!!!
Να σημειωθει οτι στην μισθοδοσια αυτη συμπεριλαμβανονται οι σοφερ και οι διοικητικοι υπαλληλοι της εκκλησιας...

Και για τις απόκριες το ίδιο. Ειδικά γι' αυτές, μόνο ως τόνωση της συγκεκριμένης αγοράς μπορώ να δω την Σαρακοστή που ακολουθεί. Ένας παραπάνω λόγος λοιπόν και σε αυτό βοηθά η θρησκεία.

Μιλάμε οικονομικά εδώ πέρα. Στεγνά οικονομικά, απ' όπου και να το δεις το θέμα συμφέρει το στάτους όπως είναι. Θα έβαφες για κάποιο άλλο λόγο αβγά, μαζικά ως αγορά συγκεκριμένη εποχή του χρόνου; Δεν θα επιμερίζεις ό,τι θέλεις. Τα πάντα θα βάλουμε στο ζύγι.
Είπαμε, στεγνά τροικανικά και... ευρωπαικά.

Και για τις απόκριες το ίδιο. Ειδικά γι' αυτές, μόνο ως τόνωση της συγκεκριμένης αγοράς μπορώ να δω την Σαρακοστή που ακολουθεί. Ένας παραπάνω λόγος λοιπόν και σε αυτό βοηθά η θρησκεία.

Μιλάμε οικονομικά εδώ πέρα. Στεγνά οικονομικά, απ' όπου και να το δεις το θέμα συμφέρει το στάτους όπως είναι.
200.000.000 στα ταμεια του κρατους και η εμπορικη δραστηριοτητα ως εχει χωρις ειδικά καθεστωτα φορολογησης ειναι καλυτερα απο το status οπως ειναι...

Να στο πω απλα 200.000.000 πανω απο οτι πονταρεις εσυ...

Εγω παλι εχω μια τρελλη ιδεα ..... (ως παραδοξονιο που ειμαι :proud:)

Εαν ολοι οι ιερωμενοι στην Ελλαδα .... ηταν στο 1/10 του πληθους που λειτουργει σημερα
τοτε ΔΕΝ θα βλεπαμε τοση εχθρα εναντιον τους (απο συγκεκριμενες μεριδες του λαου).
Βεβαια ειναι και το θεματακι .... ποιος τους πληρωνει .... (το οποιο καιει, οσο να ναι)

200.000.000 στα ταμεια του κρατους και η εμπορικη δραστηριοτητα ως εχει χωρις ειδικά καθεστωτα φορολογησης ειναι καλυτερα απο το status οπως ειναι...

Να στο πω απλα 200.000.000 πανω απο οτι πονταρεις εσυ...

Το ένα δέκατο από τον προυπολογισμό σε μισθούς όλων όσων υπάγονται στο υπουργείο παιδείας. Δεν είναι 200 πάνω. Είναι 1800 κάτω. Έχεις ακόμα περιθώριο να ποντάρεις. Αλλά να ξέρεις ότι ξέρω το επόμενο φύλλο της τράπουλας.