Θεωρίες συνωμοσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Δεν θεωρω το εαυτο μου συνομωσιολογο (ή τουλαχιστον ετσι νομιζω).
Αλλα απο την αλλη δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν δινουν μια επισημη εξηγηση τι ειναι αυτο που ταραζει σαν εκρηξη δυναμιτη με τον ανιστοιχο ηχο,καθε βραδυ κατα τις 4 η ωρα , το χωριο Μεσοβουνι Ιωαννινων.
Νομιζα οτι ειναι φαντασια των τοπικων, αλλα το ακουσα και το ενιωσα ο ιδιος και τα υπολοιπα 3 ατομα που παραβρισκομαστε εκει ,στο σπιτι της αδερφης μου.
ΟΥΔΕΙΣ τους εχει δωσει καποιο επισημη εξηγηση και οι θεωριες ,απολυτα δικαιολογημενες αυτη την φορα, δινουν και περνουν.
Η ποιο διαδεδεμενη ειναι οτι κανουν κρυφες σεισμολογικες δοκιμες για ορυκτο πλουτο.
Εχει πεσει τιποτα στην αντιληψη σας ωρε παληκαρια???

Υποψην οτι οι δονησεις και ο ηχος εχουν γινει γνωστα και απο τον τυπο και στo facebook,δεν ειναι κατι κρυφο!!

Πχ
http://miltosgitas.blogspot.gr/2017/09/blog-post_46.html

μονο που τωρα υπαρχουν και δονησεις!!

Last edited:

Αnetheron

ΔΕΝ ειμαι ... τοσο ενημερωμενος.
Πεταξα την μπουρδα μου, μηπως και βρεθει καποιος αρχιτεκτονας και με διορθωσει.
Οποτε, τοτε, θα μαθαιναμε ολοι ... καποια πραγματακια παραπανω.

Πολλα πραγματα (απο το βιντεο) ... ΟΥΤΕ εγω μπορω να τα εξηγησω.
Αλλα και ποιος ειμαι εγω ? (ενα Λυκειο εχω τελειωσει !) -bye-

Δεν θεωρω το εαυτο μου συνομωσιολογο (ή τουλαχιστον ετσι νομιζω).
Αλλα απο την αλλη δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν δινουν μια επισημη εξηγηση τι ειναι αυτο που ταραζει σαν εκρηξη δυναμιτη με τον ανιστοιχο ηχο,καθε βραδυ κατα τις 4 η ωρα , το χωριο Μεσοβουνι Ιωαννινων.
Νομιζα οτι ειναι φαντασια των τοπικων, αλλα το ακουσα και το ενιωσα ο ιδιος και τα υπολοιπα 3 ατομα που παραβρισκομαστε εκει ,στο σπιτι της αδερφης μου.
ΟΥΔΕΙΣ τους εχει δωσει καποιο επισημη εξηγηση και οι θεωριες ,απολυτα δικαιολογημενες αυτη την φορα, δινουν και περνουν.
Η ποιο διαδεδεμενη ειναι οτι κανουν κρυφες σεισμολογικες δοκιμες για ορυκτο πλουτο.
Εχει πεσει τιποτα στην αντιληψη σας ωρε παληκαρια???

Υποψην οτι οι δονησεις και ο ηχος εχουν γινει γνωστα και απο τον τυπο και στo facebook,δεν ειναι κατι κρυφο!!

Πχ
http://miltosgitas.blogspot.gr/2017/09/blog-post_46.html

μονο που τωρα υπαρχουν και δονησεις!!

χαχα εχω καπου αντίκα ένα μικρό φοριτό σεισμογραφο :D
χωρίς πλάκα , μαζέψτε στοιχεία αν είναι. λ.χ. ηχογραφίστε :D

Αnetheron

ΔΕΝ ειμαι ... τοσο ενημερωμενος.
Πεταξα την μπουρδα μου, μηπως και βρεθει καποιος αρχιτεκτονας και με διορθωσει.
Οποτε, τοτε, θα μαθαιναμε ολοι ... καποια πραγματακια παραπανω.

Πολλα πραγματα (απο το βιντεο) ... ΟΥΤΕ εγω μπορω να τα εξηγησω.
Αλλα και ποιος ειμαι εγω ? (ενα Λυκειο εχω τελειωσει !) -bye-

Κι εγώ φίλε δεν είμαι ειδικός, απλά όσο βλέπω περισσότερα στοιχεία και υλικό τόσο η επίσημη εκδοχή μου φαίνεται αδύνατη. Για να είμαι ειλικρινής κι εγώ θέλω να "τσιγκλήσω" κάποιον αρχιτέκτονα/μηχανικό/φυσικό να πει μια άποψη.
Πάντως υπάρχει και επίσημη ομάδα ειδικών στις ΗΠΑ η οποία ζητάει χρόνια τώρα να γίνει νεα έρευνα σε συνεργασία με οικογένειες των θυμάτων.
https://en.wikipedia.org/wiki/Architects_&_Engineers_for_9/11_Truth
Πληροφορία και έρευνα υπάρχει άφθονη για να φιλτράρει ο καθένας και να βγάλει κάποια συμπεράσματα.
Καλή συνέχεια!

Είναι το πιο σωστό οι πολιτικοί μηχανικοί να προβλέψουν την κατάρρευση ενός ουρανιξύστη προς τα μέσα. Αλλιώς αν έπεφτε θα πλάκωνε μερικα οικοδομικά τετράγωνα γύρω-γύρω!

Είναι πολύ απλό γιατί κατέρρευσαν προς τα μέσα οι δίδυμοι πύργοι.

Έχει να κάνει με ένα βασικό στοιχείο της σχεδίασης του φέροντα οργανισμού.

Η στήρξη της κατασκευής γινόταν από μεταλλικά υποστυλώματα τοποθετημένα περιμετρικά της κάτοψης της κατασκευής προκειμένου να υπάρχουν μεγάλα ανοίγματα (χώροι με μεγάλο μήκος/πλάτος) στο εσωτερικό για να γίνεται η διαμόρφωση των χώρων εύκολα και εύκολα μεταβλητή αν χρειαστεί. Επίσης στο κέντρο του κτιρίου υπήρχε ένα πυρηνας "στήριξης" με υποστυλώματα.
Οι πλάκες των ορόφων στηριζόταν σε δικτιωτές (και όχι ολόσωμες) δοκούς με μεγάλα ανοίγματα.
Αυτές οι δοκοί που είναι χωροδικτιώματα αποτελουνται από πολλά μικρής διατομής μεταλλικά στοιχεία (ράβδους). Λόγω της μικρής διατομής αυτές είναι που λυγίσανε/παραμορφωθήκανε από τη φωτιά και έτσι παρασύρανε και τα περιμετρικά υποστυλώματα. Φυσικά προς τα μέσα.
Ορίστε μια κατασκευαστηκή κάτοψη ορόφου του WTC όπου φαίνεται η τοποθέτηση των υποστυλωμάτων περιμετρικά:

A-A-147_2.png

Και να και ένα βίντεο που δείχνει τι έγινε.

Αν βαριέστε να το δείτε όλο, πάτε στο 1 λεπτό 45 δεύτερα να δείτε το animation.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ούτε ανατινάξεις από μυστικά εκρηκτικά, ούτε τίποτε.

Δε συμφωνώ με το βίντεο Χρήστο γιατί δεν εξηγεί πολλά, όπως τα ευρύματα σωματιδίων στην σκόνη, το πώς έπεσε το κτίριο 7, το πως καταστράφηκαν τα υπόλοιπα κτίρια, το πως εκτοξεύτηκαν προς τα έξω και μάλιστα σε μεγάλη απόσταση τεράστιοι δοκοί οι οποίοι σφηνώθηκαν στα γειτονικά κτίρια, που πήγε το περισσότερο υλικό της κατάρρευσης, πως βρέθηκε λυωμένο ατσάλι στη βάση των κτιρίων το οποίο έκαιγε για μέρες, τις πολλαπλές εκρήξεις που άκουσαν πολλοί αυτόπτες και κυρίως οι πυροσβέστες και πολλά άλλα. Επίσης έχει απενεργοποιημένα τα σχόλια πιθανώς να αποφύγει την κριτική.
Σύμφωνα με τους κατασκευαστές των κτιρίων μπορούσαν να αντέξουν πολλαπλές προσκρούσεις αεροσκαφών και ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε κατάρρευση ουρανοξύστη από φωτιά. Δηλαδή οκ να δεχτώ ότι λύγιζαν οι δοκοί και ότι λόγω της κατασκευής τα κτίρια κατέρρευσαν προς τα μέσα, αλλά και μέχρι κάτω και μάλιστα σε ταχύτητα κοντά της ελεύθερης πτώσης? Αυτό σημαίνει πως δεν υπήρξε καθόλου σχεδόν αντίσταση από όλο το κάτω γερό κτίριο...το οποίο δεν το λες και κούφιο. Πάντως μου αρέσει η μουσική που διάλεξε (Silent Hill FTW)!!
Παραθέτω ένα τελευταίο βίντεο με απόψεις από διάφορους ειδικούς οι οποίοι για ποιό λόγο να ρισκάρουν το όνομά τους? Εννοείται είναι ακόμα ταμπού στις ΗΠΑ η συζήτηση για το θέμα.
https://www.youtube.com/watch?v=1l-8PFk8j5I
Chris αν δε βαριέσαι δες το.
Επίσης αν υπάρχει κόσμος που τον ενδιαφέρει hardcore το θέμα εδώ υπάρχουν τόνοι πληροφοριών.http://911research.wtc7.net/sept11/analysis/index.html.Αξίζει μερικά κλικς.

Oσον αφορα τα "δομικα" της ιστοριας ... η εξηγηση (και βιντεο) του Χρηστου
μoυ ικανοποιουν ΠΛΗΡΩΣ την περιεργεια. Δεν ηξερα οτι μπορουν να μπουν
ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ βοηθητικοι δοκοι στηριξης των καθετων (περιμετρικα και κεντρικα).

Για τα υπολοιπα που αναφερει ο Anetheron ... αναμενω με μεγαλο ενδιαφερον
την εξελιξη της κουβεντας. -bye-

Δε συμφωνώ με το βίντεο Χρήστο γιατί δεν εξηγεί πολλά, όπως τα ευρύματα σωματιδίων στην σκόνη, το πώς έπεσε το κτίριο 7, το πως καταστράφηκαν τα υπόλοιπα κτίρια, το πως εκτοξεύτηκαν προς τα έξω και μάλιστα σε μεγάλη απόσταση τεράστιοι δοκοί οι οποίοι σφηνώθηκαν στα γειτονικά κτίρια, που πήγε το περισσότερο υλικό της κατάρρευσης, πως βρέθηκε λυωμένο ατσάλι στη βάση των κτιρίων το οποίο έκαιγε για μέρες, τις πολλαπλές εκρήξεις που άκουσαν πολλοί αυτόπτες και κυρίως οι πυροσβέστες και πολλά άλλα. Επίσης έχει απενεργοποιημένα τα σχόλια πιθανώς να αποφύγει την κριτική.
Σύμφωνα με τους κατασκευαστές των κτιρίων μπορούσαν να αντέξουν πολλαπλές προσκρούσεις αεροσκαφών και ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε κατάρρευση ουρανοξύστη από φωτιά. Δηλαδή οκ να δεχτώ ότι λύγιζαν οι δοκοί και ότι λόγω της κατασκευής τα κτίρια κατέρρευσαν προς τα μέσα, αλλά και μέχρι κάτω και μάλιστα σε ταχύτητα κοντά της ελεύθερης πτώσης? Αυτό σημαίνει πως δεν υπήρξε καθόλου σχεδόν αντίσταση από όλο το κάτω γερό κτίριο...το οποίο δεν το λες και κούφιο. Πάντως μου αρέσει η μουσική που διάλεξε (Silent Hill FTW)!!
Παραθέτω ένα τελευταίο βίντεο με απόψεις από διάφορους ειδικούς οι οποίοι για ποιό λόγο να ρισκάρουν το όνομά τους? Εννοείται είναι ακόμα ταμπού στις ΗΠΑ η συζήτηση για το θέμα.
https://www.youtube.com/watch?v=1l-8PFk8j5I
Chris αν δε βαριέσαι δες το.
Επίσης αν υπάρχει κόσμος που τον ενδιαφέρει hardcore το θέμα εδώ υπάρχουν τόνοι πληροφοριών.http://911research.wtc7.net/sept11/analysis/index.html.Αξίζει μερικά κλικς.

Μόλις έχω τον χρόνο θα το δω.

Φαίνεται ενδιαφέρον.

Ευχαριστώ! :a0210:

Χρηστο, έχει πέσει στην αντίληψη σου τίποτα από αυτά που αναφέρω παραπάνω στο #2421 για το χωριό Μεσοβούνι στα Ζαγοροχωρια?

Πιο ενδιαφέρον για μένα είναι το πως κατασκευάστηκαν αφού σε βιομηχανικές κατασκευές -ελληνικής κλίμακας φυσικά- δουλεύαμε όταν φτιάχνονταν και κάτι. Τώρα σε κατάσταση χόμπι έχει εξελιχθεί και αν δλδ...
https://www.youtube.com/watch?v=aPxqR8SNSCU

Χρηστο, έχει πέσει στην αντίληψη σου τίποτα από αυτά που αναφέρω παραπάνω στο #2421 για το χωριό Μεσοβούνι στα Ζαγοροχωρια?

Όχι, απολύτως τίποτε.

Πρώτη φορά εδώ το άκουσα.

Πάντως οι κάτοικοι των περιοχών που θα γίνουν έρευνες έχουν πάρει κάποια στοιχειώδη ενημέρωση. Αυτό το ξέρω.
Δεν ακούγεται παράξενο να είναι θέμα σεισμικών ερευνών.

Αλλά στις 4 το πρωί χωρίς ενημέρωση;

Παιδια το θεμα ειναι πραγματι πολυ περιεργο.
Υπαρχει ενοχη σιωπη απο παντου.
Κατι λενε για μυστικες ερευνες απο Γαλλικη εταιρεια για υδρογοναθρακες.
Απλα δεν ζουν πολλοι κατοικοι στο χωριο και αυτοι που ειναι εκει ειναι του στυλ...."Α ωρε χαμενε τι σ νοιαζ ισενα"!
Ασε δε που εμφανιστικαν ξαφνικα πανω στην δημοσια μαυρα στρογγυλα σημαδια σε τρια τεσσερα σημεια!!!!
Το εχουν παρει στην πλακα και ισως καλα κανουν ,αλλα τα γεγονοτα παραμενουν....

Μηπως ειναι κοντα στα συνορα εκει περα ;;;

Λεω μηπως....

Αλλά στις 4 το πρωί χωρίς ενημέρωση;

Εχουν κάνει ενημέρωση στους κατοίκους των χωριών τριγύρω.
Ποιές περιοχές ψάχνουν κ.λπ.

Δεν φαντάζομαι ότι θα τους ενημερώνανε και για το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Πάντως δεν είναι περίεργο να γίνονται τόσο αργά τυχόν σεισμικές έρευνες.
Εκείνη την ώρα είναι σημαντικά λιγότεροι οι ήχοι θορύβου (πχ από κίνηση οχημάτων, από εργασίες διάνοιξης δρόμων κ.λπ κ.λπ)

Χμμ, δεν έχεις άδικο, δεν είχα σκεφτεί τον περιβαλλοντικό θόρυβο.

Μιχάλη,ξέρεις πως πολλοί κυνηγοί θησαυρών χρησιμοποιούν σεισμικούς τομογράφους με (μεγάλα) φυσίγγια;Νομίζω πως και το μέρος προσφέρεται........

Εχουν κάνει ενημέρωση στους κατοίκους των χωριών τριγύρω.
Ποιές περιοχές ψάχνουν κ.λπ.
Xρηστο ξερεις κατι συγκεκριμενο?
Γιατι αν υπαρχει καλο θα ηταν να το μαθω και με την σειρα μοιυ να τους ενημερωσω,γιατι ζουνε στα μαυρα σκοταδια.

Μιχάλη,ξέρεις πως πολλοί κυνηγοί θησαυρών χρησιμοποιούν σεισμικούς τομογράφους με (μεγάλα) φυσίγγια;Νομίζω πως και το μέρος προσφέρεται........
Νικο συμβαινει μονο σε ενα χωριο (και φτωχο μαλιστα)
Στην Αριστη που ειναι 6,5 χλμ μακρυα δεν τρεχει καστανο!!