Θεωρίες συνωμοσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Re: Απάντηση: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

...

εκτος απο δαρμενος (ο μη εχων) πρεπει να ειναι και ευγνωμων (στον εχοντα).
Γιατι ο εχων .... ειναι αγγελικο πλασμα που μονο να θυσιαζεται (για το κοινο καλο) ξερει.

.....

Αν δεν ειχες βαλει το συμπληρωμα θα ρωτουσα γιατι να ειναι ευγνωμων ο περι ου ο λογος.
Αφου προσθεσες την αιτια δεν χρειαζεται, αλλα δεν ειδα να ειπε καποιος καπου κατι τετοιο. Ισως καπου αλλου.
Αλλα εδω ειπωθηκε κατι αλλο, περι ικανοτητας αναλυσης και διαθεσης ψαξιματος ενος δεδωμενου. Πραγμα που συνδεεται με την ευφυϊα ειναι σιγουρο.

"Ολοι οι αστυνομικοι ειναι οπλισμενοι", δεν συνεπαγεται, "ολοι οι οπλισμενοι ειναι αστυνομικοι".
Η εγω δεν ειδα καποιον να κανει ενα τετοιο συλογισμο.

Eγω παντως (με το αποδεκτο IQ, οτι και αν ειναι αυτο) ενα πραγμα καταλαβα ...

εκτος απο δαρμενος (ο μη εχων) πρεπει να ειναι και ευγνωμων (στον εχοντα).
Γιατι ο εχων .... ειναι αγγελικο πλασμα που μονο να θυσιαζεται (για το κοινο καλο) ξερει.

ΑΥΤΟ καταλαβα .... χωρις να προλαβει να με πιασει καποια ακραια ανασφαλεια !
Εκτος αν ΚΑΙ ΑΥΤΟ .... κατατασσεται στην ακραια ανασφαλεια (και οχι την περισκεψη).

Ήθελα να ξερα που το είδες αυτό. Κανείς δεν έγραψε τέτοιο πράγμα ούτε το υπονόησε. άλλο νήμα διαβάζω;

Απάντηση: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Δεν αναφερομαι στο IQ του Χρηστου (εννοειται).
Αλλα ΣΙΓΟΥΡΑ αναφερομαι στο πως χρησιμοποιουν το IQ τους
σχεδον απειροι τριτοβαθμιτες (που εχω γνωρισει απο την δουλεια ... οταν δουλευα εννοειται).

Δεν ειναι μετρο και σταθμο (του πως θα χρησιμοποιηθει το IQ) ο Χρηστος (ο οποιος Χρηστος).
Ομως μεσα απο ΑΕΙ ... ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΤΙ "ΑΓΓΕΛΙΚΑ" ΠΛΑΣΜΑΤΑ ... αγγελικοτερα δεν γινονται.
Και μαλιστα η επαρκεια γνωσης και αναλυσης και μεθοδικοτητας και κριτικης σκεψης .... τους εχεις κανει

ΔΑΙΜΟΝΕΣ ! .... οπως κανενας δευτεροβαθμιτης δεν μπορει να γινει ΠΟΤΕ !

Χειριζονται ψυχολογικες και συναισθηματικες ανεπαρκειες τριτων ... προς ιδιο ωφελος ... επι δεκαετιες.
Δεν κατεβηκαμε με τελεφερικ στην Ελλαδα. Την φαγαμε στην μαπα. Ξερουμε τι σημαινει IQ εν Ελλαδι.

Δεν αναφερομαι στο IQ του Χρηστου (εννοειται).
Αλλα ΣΙΓΟΥΡΑ αναφερομαι στο πως χρησιμοποιουν το IQ τους
σχεδον απειροι τριτοβαθμιτες (που εχω γνωρισει απο την δουλεια ... οταν δουλευα εννοειται).

Δεν ειναι μετρο και σταθμο (του πως θα χρησιμοποιηθει το IQ) ο Χρηστος (ο οποιος Χρηστος).
Ομως μεσα απο ΑΕΙ ... ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΤΙ "ΑΓΓΕΛΙΚΑ" ΠΛΑΣΜΑΤΑ ... αγγελικοτερα δεν γινονται.
Και μαλιστα η επαρκεια γνωσης και αναλυσης και μεθοδικοτητας και κριτικης σκεψης .... τους εχεις κανει

ΔΑΙΜΟΝΕΣ ! .... οπως κανενας δευτεροβαθμιτης δεν μπορει να γινει ΠΟΤΕ !

Χειριζονται ψυχολογικες και συναισθηματικες ανεπαρκειες τριτων ... προς ιδιο ωφελος ... επι δεκαετιες.
Δεν κατεβηκαμε με τελεφερικ στην Ελλαδα. Την φαγαμε στην μαπα. Ξερουμε τι σημαινει IQ εν Ελλαδι.
Πριν σου απαντήσω, πες μου τι είναι οι τριτοβαθμιτες και οι δεύτεροβαθμίτες.

Στάλθηκε από το EML-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Πριν σου απαντήσω, πες μου τι είναι οι τριτοβαθμιτες και οι δεύτεροβαθμίτες.

Δεν θελω να σου απαντησω.
Γιατι ειναι κατι παραπανω απο σιγουρο οτι θα μου "αποδειξεις" οτι γενικευω απο 2-3 περιπτωσεις.
Οτι ολοι οι αλλοι (παντα) γνωριζουν τον κανονα ... ενω ΕΓΩ, την (οδυνηρη) εξαιρεση.
Δεν θελω να μου απαντησεις, Κωστα.

Και οσον αφορα το θεμα IQ ..... δεν λυνεται η εξισωση (της χρησης του) σε μια-δυο σελιδες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Δεν θελω να σου απαντησω.
Γιατι ειναι κατι παραπανω απο σιγουρο οτι θα μου "αποδειξεις" οτι γενικευω απο 2-3 περιπτωσεις.
Οτι ολοι οι αλλοι (παντα) γνωριζουν τον κανονα ... ενω ΕΓΩ, την (οδυνηρη) εξαιρεση.
Δεν θελω να μου απαντησεις, Κωστα.

Και οσον αφορα το θεμα IQ ..... δεν λυνεται η εξισωση (της χρησης του) σε μια-δυο σελιδες.

Τέλος πάντων, ΕΣΥ, τι εννοείς όταν αναφέρεσαι σε τριτοβαθμίτες και δευτεροβαθμίτες;

https://el.wikipedia.org/wiki/Εκπαίδευση_στην_Ελλάδα

Οσον αφορα το ποιοι ασχολουνται με Θεωριες Συνομωσιας ....
Αυταποδεικτα ειναι αυτοι που εχουν τις λιγοτερες (η μηδενικες) γνωσεις γυρω απο ενα θεμα.
Και φυσικα δεν ειναι θεμα κριτικης σκεψης. Γιατι αλλιως ειναι να εφαμοζεις κριση και σκεψη
πανω σε γνωσεις δημοτικου, αλλιως σε γνωσεις Γυμνασιου και αλλιως .... εκει που βρισκεστε οι υπολοιποι.

Θελει μια καποια ταπεινοτητα .... να μην στυλιτευεις ενα ανθρωπο που δεν φτανει μακρια η γνωση του.
Και ο κοσμος σημερα, δεν ειναι βουτηγμενος στην απλοτητα απαιτησεων μιας γεωργικης κοινωνιας.
Ειναι αναριθμητα πολλα αυτα που ΔΕΝ προκειται να γινουν γνωστικο αντικειμενο των .... πολλων !

Ταπεινοτητα .... ειναι ενα ζητουμενο στην σημερινη κοινωνια. Δεν αφθονει, ουτε περισσευει !

Χμμμ μια διαδεδομένη (αλί και τρισαλί) θεωρία συνομωσίας είναι για τα chemtrails.

Πόσους μετρικούς τόνους ταπεινότητας πρέπει να διαθέτει κανείς ώστε να μην τραβάει τα μαλλιά του όταν ρωτάνε για τους ψεκασμούς στην.... βουλή?

Και μάλιστα τριτοβαθμιτες?

Θέλει γνώσεις Πανεπιστημίου και ποιας σχολής ακριβώς για να έχει κανείς την ελάχιστη κριτική σκέψη ώστε να διαθέσει κανείς 0,5 δευτερόλεπτα και μετά να γελάσει?

Μην πρέπει να εφοδιαστεί με κάποιο Phd? Σε ποιο γνωστικό αντικείμενο?

69787196_10215206058849193_4924234374855000064_n.jpg

Στην "Ιστορία της Επιστήμης" έλεγα σους φοιτητές ότι από την αρχαιότητα ήταν γνωστό ότι η Γη είναι στρογγυλή, ακόμα και στον Μεσαίωνα δεν υπήρχαν σοβαρές αντιρρήσεις και μόνο ο Κοσμάς ο Ινδικοπλευστής γράφει ότι η Γη είναι επίπεδη. Είπα λοιπόν και ένα αστείο για την επίπεδη Γη και μια φοιτητρια παραδέχτηκε ότι είναι οπαδός της επίπεδης Γης! Κανονικά θα έπρεπε να την κόψω επιτόπου, αλλά όπως της είπα "ελπίζω στο τέλος του εξαμήνου να έχεις αλλάξει άποψη".

Πολλες απο αυτες τις λεγομενες θεωριες συνομωσιας εχουν πολιτικοθρησκευτικο υποβαθρο απευθυνονται σε συγκεκριμενο κοινο απο το οποιο αναμενεται να το διαδωσους σαν "θεωρια". Συγκεκριμενα αυτο το Επιπεδη Γη, το οτι ο ανθρωπος δεν πατησε ποτε στο Φεγγαρι, Οτι δεν βγηκε ποτε απο την ατμοσφαιρα της γης (τον εβδομο ουρανο που λενε μερικοι), η ακομα οτι ο κοσμος εχει ηλικια μονο 45 000 χρονια η κατι τετοιο.

Προσωπικα πιστευω οτι αυτοι που τα διαδιδουν λεγοντας οτι τα πιστευουν, δεν τα πιστευουν καν οι ιδιοι, Αλλα εχουν καποιο ιδιον συμφερον ωστε να διαδωθουν τετοια πραγματα. Μην ξεχναμε οτι υπαρχουν "κοινοτητες" στην Αμερικη, που πρεσβευουν ξεκαθαρα την καταργηση της επιστημης, "η επιστημη στα σκουπιδια"...γιατι ετσι τους βολευει καλυτερα στα δικα τους σχεδια. Ειχα βαλει ενα βιντεο καποτε...Οποτε ειναι καλο στις "θεωριες συνομωσιας" να βρισκουμε τις θεωρησεις συνομωσιας.

Γιατι συνωμωσιες υπηρχαν παντα, ετσι προχωρουσε η ιστορια και "εκανε τουμπες", απο την εποχη του Ιππια τουλαχιστον.
Αλλα η θεωρηση της διαχυσης της παρανοιας στον κοσμο, και μαλιστα σε εποχη οπου εχει περισσοτερο απο καθε αλλη προσβαση σε γνωση και πληροφορια, πρεπει να μας προβληματισει. Ισως εκει βρισκεται και "Η συνομωσια", (η καποια απο αυτες).

ΙΜΟ το χειροτερο που μπορει να κανουμε ειναι να υοθετησουμε τη σταση αφ υψηλου οπου με ειρωνια καθαριζουμε με μια κινηση του χεριου ολα τα ερωτηματικα σαν "θεωριες συνομωσιας", βαζοντας στο ιδιο τραπεζι ψεκασμους, εξωγηινους, και επιπεδη γη με ερωτηματικα πραγματικα που αντιστοιχουν σε καποιες διαχειρησεις των ανθρωπινων ζωων και των εθνων. ΙΜΟ αυτο επισης ειναι μια ευκολη λυση και εκ του ασφαλους, σε θεματα που ειναι επισης πολυσχιδη και πολυσυνθετα και θελουν εξισου αναλυση και κριτικη σκεψη συν ερευνα και γνωση. Που φυσικα δεν εχει ο καθενας διαθεση η ενδιαφερον για αυτα.
Η ετοιμη λυση και το αισθημα ασφαλειας ανταποκρινεται σε πολυ περισσοτερες μεριδες πληθυσμου απο οσο αυτη που εχουμε συνηθισει να δειχνουμε (τους ψεκασμενους).

...
Προσωπικα πιστευω οτι αυτοι που τα διαδιδουν λεγοντας οτι τα πιστευουν, δεν τα πιστευουν καν οι ιδιοι, Αλλα εχουν καποιο ιδιον συμφερον ωστε να διαδωθουν τετοια πραγματα. ...

αυτό δεν πάει και μόνο όσο βαθιά το εννοείς.
π.χ. τώρα με τον ιό είμαι σίγουρος πως πολλοί "δημοσιογράφοι" παγκόσμια απλά κάνουν σόου (δεν υπάρχει, θέλουν να μας πουλίσουν εμβόλια, να μας τσιπάρουν κτλ) για το θέαμα.
Οι ίδιοι αν η γενική γραμμή του/των που αποφασίζουν ήταν πως δεν υπάρχει πρόβλημα με τον πρώτο θάνατο θα έλεγαν άλλα.

αυτό δεν πάει και μόνο όσο βαθιά το εννοείς.
π.χ. τώρα με τον ιό είμαι σίγουρος πως πολλοί "δημοσιογράφοι" παγκόσμια απλά κάνουν σόου (δεν υπάρχει, θέλουν να μας πουλίσουν εμβόλια, να μας τσιπάρουν κτλ) για το θέαμα.
Οι ίδιοι αν η γενική γραμμή του/των που αποφασίζουν ήταν πως δεν υπάρχει πρόβλημα με τον πρώτο θάνατο θα έλεγαν άλλα.

O ϊος και το φαινομενο που προκαλεσε ειναι τελειως αλλο θεμα με την εννοια οτι εχει πολλες διαστασεις και οτι η γνωση γυρω απο αυτην δεν ειναι ουτε αρκετη ουτε περιχαρακωμενη. Πρωτα απ'ολα δεν κανουν οι δημοσιογραφοι σοου. Ισως στην Ελλαδα. Εδω το σοου το κανουν οι επιστημονες. Καθημερινα. Οντας διχασμενοι φανερα. Δειχνοντας ακομα μια φορα την αμφιβολια και την ιδιοτελεια σε αυτες τις περιπτωσεις οπου οι επιστημονες σαν σωμα δεν εχουν να ζηλεψουν σε τιποτα αλλες συντεχνιες.
Ενα το κρατουμενο, και επ'αυτου ειναι μετρον αριστον ο πολιτης να ενημερωνεται και να ασκει το κριτικο του πνευμα σε αυτο που δινεται.

Δευτερον το περι σοου...οι "δημοσιογραφοι" (για να το πω απλα) δεν ειπαν "ο ιος δεν υπαρχει. Αυτο βγηκε και διαδωθηκε απο συγκεκριμενους κυκλους και παλι. Ανθρωπων που ειχαν συμφερον επ αυτου.

Το οτι οι μεν λενε αλλα οι δε αλλα γιατι το "φαινομενο" δεν ειναι cernέ που λεμε στο Φρανκισταν σαν ειδικοι, πραγμα που ειππαμε ηδη, δεν επιτρεπει να βαζουμε στο ιδιο καλαθι την αποριψη της πραγματικοτητας (παρατηρηση του φαινομενου) με τον σκεπτικισμο μιας υποθεσης ( ευκαιρια να γινει το ενα η το αλλο και στα γρηγορα)...Σε αυτο το τριτο σημειο απαιτειται "κεφι" να το πω λαϊκα, ωστε να ψαξει ο καθενας σε επιχειρηματα, δεδωμενα, και φαινομενα συμπεριφορων καποιων κυκλων ειδικων, πολιτικων και λοιπα.
Εγω που δεν ενδιαφερομουν ποτε για ιατροφαρμακευτικα πραγματα, ενδιαφερθηκα. Και φυσικα οχι μεσα απο τα μηντια που ειναι ολα ταγμενα αλλα ψαχνοντας στις πηγες, δηλαδη τα επιχειρηματα των ειδικων. Που δεν ειναι καθοοοοολου δεδωμενα οπως πιστευετε και οπως καθε μεγαλοδημοσιευομενη ερευνα αφηνει να φανει, πριν αποδειχτει η ιδια μουφα.

Με λιγα λογια, το να βγω να ουρλιαξω με τους λυκους "ειμαστε οι σωστοι" επειδη το 90% των εντυπων που κρατουνται απο 5-10 κεφαλαια στον κοσμο, μου λενε να πραξω ετσι γιατι ετσι πρεπει αλλιως θα χαρακτηριστω "συνομωσιολογος"...και πρεπει να πιστεψω το θεσφατο, τη νεα θρησκεια ταχα επιστημονικη γιατι ετσι σερβιρεται...
Εγω προσωπικα οχι... δε θα παρω.Θα ερευνησω, θα ρωτησω αυτους που κατεχουν εαν μπορω (και μπορω) και θα κρινω εγω. Ουτε το ΝΥΤ ουτε το Guardian ουτε το Γουοσινγκτον ποστ, ουτε κανενας ψευδοθεσμος εξαρτομενος απο κρατικες (κομματικες) συμβασεις και δωρεες συγκεκριμενων μεγαλων κεφαλαιων.
Συνομωσιολογος καλυτερα.

Εαν θελουν καποιοι να βαλουν στο ιδιο τσουβαλι το "αδεια φερετρα" με το "ποιος θα αγγιξει το τζακ ποτ του αιωνα" δικο του θεμα.

Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Από το χωριό μου είσαι ??

Ακριβώς τα ίδια !!

Μονο α[ο το δικο σου χωριο νομιζεις;

Το παρακατω πρεπει να μου το εχουν πει στα μουτρα τουλάχιστον τρεις ατομα που δεν εχουν καμια σχέση μεταξυ τους.
Διαολε... που βρίσκονται αυτα τα σεμινάρια βλακείας;

Η μία κυρία έχει μια ανηψία στην Ιταλία που έχει έναν φίλο ο οποίος είδε με τα μάτια του να θάβουν άδεια φέρετρα.
Και αν δεν πιστεύεται αυτό, ένας άλλος κύριος έχει βαφτιστήρι μάγειρα σε μεγάλο αθηναϊκό νοσοκομείο και άκουσε με τα ίδια του τα αυτιά γιατρό να λέει στον ασκούμενο να γράψει έναν που σκοτώθηκε σε τροχαίο ως θύμα του Covid 19.

Re: Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Μονο α[ο το δικο σου χωριο νομιζεις;

Το παρακατω πρεπει να μου το εχουν πει στα μουτρα τουλάχιστον τρεις ατομα που δεν εχουν καμια σχέση μεταξυ τους.
Διαολε... που βρίσκονται αυτα τα σεμινάρια βλακείας;

Εν τω μεταξύ όλες αυτές οι μαρτυρίες είναι πάντα από κάποιον γνωστό/συγγενή/φίλο γνωστού τους.
Ποτέ δεν θα σου πουν "το είδε ο φίλος μου ο Χ με τα μάτια του"

Πάντα κάποιος που είναι αδύνατο να βρεθεί.

Εν τω μεταξύ όλες αυτές οι μαρτυρίες είναι πάντα από κάποιον γνωστό/συγγενή/φίλο γνωστού τους.
Ποτέ δεν θα σου πουν "το είδε ο φίλος μου ο Χ με τα μάτια του"

Πάντα κάποιος που είναι αδύνατο να βρεθεί.

Και μπορει να ναι και τιποτα ομπρελακηδες που βιαζονται να νοικιασουν παραλια, η αλλοι τυχων επαγγελματιες που βαζουν το ρισκο στην παντα, η καποιοι που δεν κρατιουνται να πανε καφετερια στο γηπεδο κλπ, να αρχισει το πρωταθλημα η οτι αλλο...
Ολες τις φορες δεν εχουν κανενα στοιχειο, απλα βιαζονται να γυρισουν στις συνηθειες τους. Με οποιοδηποτε ψεμα. Τοσο απλα.

Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Χμμμ μια διαδεδομένη (αλί και τρισαλί) θεωρία συνομωσίας είναι για τα chemtrails.

Πόσους μετρικούς τόνους ταπεινότητας πρέπει να διαθέτει κανείς ώστε να μην τραβάει τα μαλλιά του όταν ρωτάνε για τους ψεκασμούς

Aκριβως ΑΥΤΟ ειχα στο μυαλο μου, οταν λαλλουσα για ταπεινοτητα προς τους ΜΗ κατεχοντες (γνωστικα) !
Και χαιρομαι που το φερνεις στο προσκηνιο (γιατι ειναι κατι βατο, που δεν απαιτει διαφορικο λογισμο).

Για chemtrails ακουσα το 2000 (απο ποιον αλλον ? τον Λιακοπουλο !).
Ως δευτεροβαθμιτης .... το καταπια .... ΑΜΑΣΗΤΟ. Λες να μας ψεκαζουν ? Και οι γραμμες ? Τι ειναι ?
Το ερωτημα παρεμενε (οχι σε βαθμο παραληρηματος) στο μυαλουδακι μου επι 10 χρονια (give or take).
Απο σποντα (δυο ψυκτικοι μιλουσαν για βρασιμο νερου στον Μυτικα) ακουσα το εντελως ΜΗ προφανες
"ε .... αμα το ανεβασεις εκει που πετανε αεροπλανα θα χιονιζει πανω απ'την κατσαρολα". Φυσικα ....
ρωτησα γιατι θα χιονιζει πανω απ'την κατσαρολα (υπενθυμιζω οτι ειμαι δευτεροβαθμιτης αλλα ΟΧΙ καλος
μαθητης). Και εισεπραξα "ειναι σαν τα chemtrails του Λιακοπουλου, οπουδηποτε η θερμοκρασια κατεβει
κατω του 0 C, o ατμος γινεται αυτοματα νιφαδες".

:blink::blink::bang:

Το συνταρακτικο δεν ηταν η απλοτητα εξηγησης (και καταρριψης) ενος μυθου. Το συνταρακτικο
ειναι Ο ΧΡΟΝΟΣ που μεσολαβησε μεχρι αυτην την καταρριψη. ΔΕΚΑ ... ΟΛΟΚΛΗΡΑ .... ΧΡΟΝΙΑ.
Γιατι τοσο πολυ ? Γιατι δεν συχναζουμε μεσα σε ΑΕΙ, ουτε αμφιθεατρα πολυτεχνικων σχολων,
ουτε καφετεριες φυσικομαθηματικων. Ειμαστε ταπεινα ανθρωπακια χαμενα μεσα ... στην ΑΓΝΟΙΑ.

ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ !

Αλλο παραδειγμα ...
Για περιπου 10 χρονια (ποιος μετραει ?) ειχα την εντελως φυσικη (και παγιωμενη πεποιθηση) οτι
η εξατμιση ενος αυτοκινητου ειναι ζεστη .... αλλα ΟΧΙ καυτη. Καποια στιγμη, χτυπαω την εξατμιση
της BX σε εναν κατσικοδρομο (καλοκαιρι, Χαλκιδικη) και βγαινοντας στην ασφαλτο της λεωφορου
βλεπω σπιθες πισω απο το αμαξι ! Η εξατμιση σερνοταν πανω στο οδοστρωμα !!!! Εντρομος να μην
παρει φωτια το αμαξι, σταματω και βγαινω να κρεμασω με συρματακι την εξατμιση. Βρισκω ενα σημειο
και ... ΠΙΑΝΩ .... με ΓΥΜΝΑ ΧΕΡΙΑ .... την εξατμιση !!!! Τα καψιματα εκαναν 12 μηνες να επουλωθουν.
Μερικα εχουν μεινει ακομα. Ευτυχως για μενα ειναι απιστευτη η αναπλαστικη ικανοτητα μιας παλαμης.

Συμπερασμα : αν καποιος δεν σου μιλησει για θερμοκρασιες σε ΚΑΘΕ σημειο ενος αυτοκινητου ....
ΚΑΗΚΕΣ .... χαλαρα χαλαροτατα. Την μηχανη, σου την μαθαινουν απο την πρωτη στιγμη να την
φοβασαι (ιδιως το ψυγειο). Την εξατμιση ? ...... Κ-Α-Ν-Ε-Ι-Σ ! ..... Ξερεις τι θα σου πουν ?
"Τι γυρευεις και ανακατευεσαι με εξατμισεις .... τι δουλεια εχεις εκει κατω ?"

Αλλο παραδειγμα ...
oλοι φανταζομαι εχετε δει συννεφα σε σχημα .... UFO ! Ας ειναι καλα και ο Spielberg με το Close Encounters του 78.
Καποιος που ΖΕΙ σε βουνα, τα εχει δει. Οχι καθε μερα αλλα σιγουρα καποια μερα. Δεν του ειναι απιθανα ως εικονες.
https://www.digitallife.gr/synnefa-i-ufo-65582 Δημιουργουνται απο πολλες αιτιες με κυριοτερη τους στροβιλισμους
ανεμων (και εξατμισεων-συμπυκνωσεων) γυρω απο βουνα. Μαλιστα η μετεωρολογια τα εχει νοματισει : Altocumulus
σε διαμορφωση Lenticularus ! Oμως ...

ενας εφηβος, με γνωσεις Γυμνασιου, μολις δει ΕΝΑ τετοιο πανω απο μια πολη (καποτε, το 1978, στην Παρνηθα αλλα
και την Πεντελη, σχηματιζονταν τετοια συνεφα) ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ? ... "Ωπ, νατο ... οπως ακριβως το προεβλεψε ο Spielberg,
αρα κατι ξερουν εκει στο Hollywood, καποιος τους μιλησε .... και τα βγαζουν σε ταινιες". Θα το πει, η δεν θα το πει ?
ΘΑ ΤΟ ΠΕΙ .... και θα παρασυρει και αμετρητους αλλους. Τωρα βεβαια ... ολο και καποιο σπασικλακι θα υπαρχει
που διαβαζει ΔΟΜΗ ετσι για την πλακα του. Αν ειμαστε τυχεροι, θα μας το σκασει το μυστικο ! Αν δεν ειμαστε ομως ?
Θα κλωθογυριζει στο μυαλο μας .... επι χρονια ! Ισως και δεκαετιες ?

Τι θελω να πω με ολα αυτα ?
Ποσα χρονια χρειαστηκε ο Μανωλακης για να μαθει την αληθεια (για καθεμια περιπτωση) ? 10 .... καθε φορα !!!!!
Εαν υποθεσουμε οτι ανεξηγητα φαινομενα (που ομως ειναι πληρως ερμηνευσιμα απο εναν Φυσικο τριτοβαθμιτη)
ανερχονται και ισως ξεπερνουν τα ΧΙΛΙΑ ..... ποσα χρονια χρειαζεται για να βγαλει την τσιπμπλα απο τα ματια του
ο Μανωλακης ? .....

.... ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ! ... κλαφτα Χαραλαμπε !

Αρα υπαρχει χωρος για πελατες θεωριων συνομωσιας ? Οσο αυξανονται οι γνωσεις (και οι γητευτες) ...
αααααααπεεεεεραααααντος χωρος. Απροσμετρητος. Σιγα μην κατεχω την γνωση που αποδεικνυει οτι
μια μαυρη τρυπα σε μεγεθος μικροτερο του quark .... εξατμιζεται ! Οχι μονο δεν εξατμιζεται αλλα καταπινει
και την Γη ολοκληρη (αμα λαχει να ουμε). Και αν ο γητευτης (παραμυθοποιος) γνωριζει και για παραδοξονια ...

GAME OVER .... for me :nounder: .... (and for the next million years)

Μην βαρατε τους ανηξερους .... παρακληση απευθυνω ..... οχι ειρωνια !

Aκριβως ΑΥΤΟ ειχα στο μυαλο μου, οταν λαλλουσα για ταπεινοτητα προς τους ΜΗ κατεχοντες (γνωστικα) !
Και χαιρομαι που το φερνεις στο προσκηνιο (γιατι ειναι κατι βατο, που δεν απαιτει διαφορικο λογισμο).

Για chemtrails ακουσα το 2000 (απο ποιον αλλον ? τον Λιακοπουλο !).
Ως δευτεροβαθμιτης .... το καταπια .... ΑΜΑΣΗΤΟ. Λες να μας ψεκαζουν ? Και οι γραμμες ? Τι ειναι ?
Το ερωτημα παρεμενε (οχι σε βαθμο παραληρηματος) στο μυαλουδακι μου επι 10 χρονια (give or take).
Απο σποντα (δυο ψυκτικοι μιλουσαν για βρασιμο νερου στον Μυτικα) ακουσα το εντελως ΜΗ προφανες
"ε .... αμα το ανεβασεις εκει που πετανε αεροπλανα θα χιονιζει πανω απ'την κατσαρολα". Φυσικα ....
ρωτησα γιατι θα χιονιζει πανω απ'την κατσαρολα (υπενθυμιζω οτι ειμαι δευτεροβαθμιτης αλλα ΟΧΙ καλος
μαθητης). Και εισεπραξα "ειναι σαν τα chemtrails του Λιακοπουλου, οπουδηποτε η θερμοκρασια κατεβει
κατω του 0 C, o ατμος γινεται αυτοματα νιφαδες".
.....

Πολύ δράμα για το τίποτε βρε Μάνο.

Αν σου πήρε 10 χρόνια να διαλύσεις τον μύθο ήταν γιατί για 10 χρόνια τεμπέλιασες και δεν έκανες την παραμικρή προσπάθεια να το ψάξεις.

Όλα τα εργαλεία τα είχες (μυαλό, internet the works).

Σορρυ αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα IQ είναι πρόβλημα νωθρότητας: "σιγά μην ψάξω παραπάνω, ας μπω στο ιντερνετ να χαζέψω την φωτό καμμιάς γκόμενας με μαγιό".

Το ότι πάντα ο απατεώνας θα χρησιμοποιήσει πειστικό (με την πρώτη ματιά) επιχείρημα είναι κανόνας. Αυτό που δεν είναι κανόνας είναι τι κόπο θα κάνει κανείς για να το ψάξει.

Τα άλλα με την εξάτμιση και πόσο καίει σε διαβεβαιώ δεν στο μαθαίνουν σε καμία σχολή στο πανεπιστήμιο.

Όσο για τα σύννεφα δε και τον έφηβο δεν θα μπω καν στον κόπο.

Από την άλλη για πες μου την δική σου κρίση για κάποιον που είναι γονιός, έχει κάνει ο ίδιος όλα τα εμβόλια σαν παιδί και είναι μια χαρά, δεν δίνει σημασία σε όσα του λέει ο γιατρός του παιδιού του (που σπούδασε αυτό το πράγμα) αλλά βασιζόμενος σε κάτι που διάβασε στο internet αποφασίζει και ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ τα εμβόλια στο παιδί του.

Πως τον χαρακτηρίζεις αυτόν? Που τον κατατάσεις? ή έχει την δικαιολογία ότι δεν σπούδασε γιατρός?

Όχι άλλο κάρβουνο.

Δεν ειναι τεμπελια.

Ποσα πραγματα ακουμε για ΠΡΩΤΗ φορα καθημερινα ... και δεν τα επαληθευουμε ?
Ποσο χρονο να διαθεσουμε (και να διαθεταμε) για να το ψαξουμε ?
Απο τυχη μαθαινουμε (οτι μαθαινουμε), απο σποντα.

Για τα εμβολια, ειτε γελασεις ειτε οχι, διατηρω μια επιφυλαξη.
Στην εποχη μου, δεν υπηρχε νανοτεχνολογια (οποτε εκανες αφοβα οτι εμβολιο ηθελες).
Δεν ξερω, τι ξερουν (και ποιοι ξερουν) και για ποιο λογο θα το χρησιμοποιουσαν.
Το μονο που ξερω ειναι οτι ο κοσμος, στην δικη μου αντιληψη, εγινε υπερβολικα
πολυπλοκος για να σκεπτομαι ως προσκοπας. Οτι ολοι πασχιζουν για το καλο μου.

Eνα αλλο θεμα προς συζητηση .... ειναι το ποσο αναστρεψιμη ειναι η κλιματικη αλλαγη (ακραια καρικα φαινομενα) που βιωνουμε.
Δεν το γραφω στο αναλογο νημα γιατι θα θεωρηθει τρολλαρισμα. Οποτε το γραφω εδω : ΠΟΤΕ στην ζωη μου, στα 54 χρονια μου,
δεν βιωσα 36αρι μεσα σε πολη μεσα στον Μαϊο ! Στον Θεσσαλικο καμπο μπορει ... στην πολη της Θεσσαλονικης .... ΠΟΤΕ !

Τυχαια στατιστικη αποκλιση ? Η ... εφυσηχασμος των αμνων (:rolleyes::rolleyes:) γιαυτα που ερχονται ?