Θεωρίες συνωμοσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Re: Απάντηση: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Γιατί είστε τόσο απόλυτοι ρε παιδιά ? Το είπε ή το έγραψε κάποιο ΜΜΕ ? Κανένα λινκ έχουμε ?

Εσύ πως είσαι τόσο απόλυτος; Έχεις καμιά απόδειξη ότι δεν υπάρχει Θεός;

Απάντηση: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

?
Δεν είπα κάτι απόλυτο.
Εγω προσωπικά πιστεύω οτι δεν υπάρχει θεός (χρησιμοποιώ την λέξη "πιστεύω" , όχι την λέξη "γνωρίζω" - επιστημονικά, έχουμε δρόμο ακόμα γι'αυτήν).
Καταλαβαίνω και δικαιολογώ όμως την πίστη άλλων οτι υπάρχει.

?
Δεν είπα κάτι απόλυτο.
Εγω προσωπικά πιστεύω οτι δεν υπάρχει θεός (χρησιμοποιώ την λέξη "πιστεύω" , όχι την λέξη "γνωρίζω" - επιστημονικά, έχουμε δρόμο ακόμα γι'αυτήν).
Καταλαβαίνω και δικαιολογώ όμως την πίστη άλλων οτι υπάρχει.

Εγώ πιστεύω ακριβώς το αντίθετο :ernaehrung004:

Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Εγω παλι δεν μπορω να καταλαβω πως σκεφτεται ενας αθεος. Και βγαζω τα βιωματα απ' εξω...

Μια και μιλήσαμε χθες για την ευκολία με την οποία δημοσιεύονται διάφοροι κράχτες που θα πουλήσουν το έντυπο χωρίς ιδιαίτερη ευθύνη απο πλευράς αποδείξεων κλπ... σας εχω δωράκι απο το ταμείο του supermarket χθες το βράδυ...

Ποιος ξέρει, ίσως να'ναι και αλήθεια... :grandpa:

f9e12bcc846405b7e65e46a82fb6ded0.jpg

Εγω παλι δεν μπορω να καταλαβω πως σκεφτεται ενας αθεος. Και βγαζω τα βιωματα απ' εξω...

Ασαφής ερώτηση.
Τι εννοείς "πως σκέφτεται" ο άθεος ?
Είμαστε τα βιώματά μας. Αν βγάλεις τα βιώματα απ'έξω δεν υπάρχει θρήσκος κι άθεος. Η επιστήμη βασίζεται στην θεωρία και στην υποχρεωτική απόδειξή της, άρα στο βίωμα. Η θεωρία μόνη της είναι απλά μια θεωρία και καθόλου βιωματική.

Αλλο λεω.

Πως βλεπεις τα φυσικα δημιουργηματα γυρω σου?

Που αποδιδεις την ομορφια την ταξη την αρμονια στο συμπαν? Στην τυχαιοτητα?

Τι να σου απαντήσω - αυτό το ψάχνουν τώρα στο CERN και στίς μακροσκοπικές παρατηρήσεις του ορατού σύμπαντος. Συνεχώς έχουμε λύσεις μικρών κομματιών του παζλ (ανοίγουν άλλα κενά βέβαια, αλλά αυτό είνσι άσχετο).

Δηλαδη περιμενεις απ' αυτους απαντηση? Μονος σου δε μπορεις να βγαλεις συμπερασμα?

Ταξη στο συμπαν?
Καλο!

Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Δηλαδη περιμενεις απ' αυτους απαντηση? Μονος σου δε μπορεις να βγαλεις συμπερασμα?

Μπορώ να βγάλω - κι έχω βγάλει (για μένα) - αλλά δεν έχω την ικανότητα να σου την μεταφέρω επιστημονικά σε λίγες γραμμές κειμένου και η αναγκαστική απλοποίηση και συμπύκνωση της απάντησης θα φαίνεται σαν αστείο.

Ταξη στο συμπαν?
Καλο!

Συμφωνω με τον Γιωργο !
Ταξη υπαρχει μονο σε μια πολυ μικρη περιοχη του συμπαντος ... και για πολυ μικρο χρονικο διαστημα.
Το συμπαν ειναι οτι πιο χαοτικο μπορει να υπαρξει (αλλα ζουμε γελοιωδως συντομα για να το δουμε).

Και ΝΑΙ ... ακομα δεν εχετε ξεχωρισει την τιτανοτεραστια διαφορα αναμεσα σε ... αθρησκο και αθεο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κάπου σε πήρε το μάτι μου!!!!

Ημουν σιγουρος .... :p

giphy.gif

Κανω μεγαλο σαματα .... lately .... :proud:

Δηλαδη για το ηλιακο μας συστημα θεωρειτε οτι ισχυει η πληρης αταξια? Θα με τρελανετε σημερα...