Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων
Συμφωνω. Δε μπορω να σας πεισω...
Λοιπον,
ας ζητησουμε (λιγο) σοβαρα .... (γιατι το "πολυ σοβαρα" θα μας γερασει γρηγοροτερα

)
Eλπιζω να συμφωνησεις μαζι μου οτι ζουμε στην εποχη της Παραπληροφορησης !
Τουλαχιστον μετα την ελευση του Internet (1995 και μετα). Σ'αυτο εχει συμβαλει (δραματικα)
ο ογκος της διαθεσιμης "πληροφοριας". Και φυσικα η ευκολια που ο κ-α-θ-ε-ν-α-ς ποσταρει οτιδηποτε
(μηδενος εξαιρουμενου

roud

. Ο διαχωρισμος της Αληθειας απο την Εικασια εγινε .... MISSION IMPOSSIBLE.
Σ'αυτο σπρωχθηκαμε .... απο μονοι μας ! Μα ειναι δυνατον να θελουμε ψευδεις ειδησεις ? ΟΧΙ ...
ομως οι σπονσορες διαφημισεων ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ παντα τα sites με την μεγαλυτερη επισκεψιμοτητα.
Οχι την μεγαλυτερη εγκυροτητα (που δεν ειναι και οτι πιο ευληπτο απο το συνολο του ημιμαθους
παγκοσμιου κοινου). Και τα sites με την μεγαλυτερη επισκεψιμοτητα τζιραρουν μεγαλες αρπαχτες
απο τον συναισθηματικο χρωματισμο των ειδησεων. Οχι την απλη, ξερη (επιστημονικη) καταγραφη τους.
Καθε φορα που κανεις κλικ σε ενα τετοιο site .... ο διαφημιστης .... το καταγραφει ! Και ο administrator
ειναι αμφιβολο (εως ουτοπικο) ΑΝ του λεει "ρε συ, τι μπουρδα ειναι αυτη !" Ελαχιστα ενδιαφερει
η εγκυροτητα ..... τα $$$ προηγουνται. Τουλαχιστον στα πολυ γνωστα site-κραχτες !
Ωραια .... σταματαμε να επισκεπτομαστε αυτους τους κραχτες .... και τελειωνει το θεμα.
Αμ δεν ειναι τοσο απλο. Ουτε ολοι εχουν το ιδιο μορφωτικο επιπεδο (και πειθαρχια σκεψης),
ουτε τον χρονο να ψαχνουν με τις ωρες (την επαληθευση μιας ειδησης) αλλα, το κυριοτερο,
την συναισθηματικη ηρεμια ..... να αντισταθουν σε γενικευσεις, κορωνες και υπεραπλουστευσεις.
Για να μην ριχνουμε αναθεμα σε αλλους πλην ημων ... ΟΥΤΕ εγω εχω αυτην την συναισθηματικη ηρεμια.
Προσπαθω αλλα ... στις περισσοτερες περιπτωσεις ... ψαχνω σε site που ενισχυουν μια πρoεπιλεγμενη
αποψη και θεση ΜΟΥ, παρα μια αντιθετη. Και (ευτυχως για μενα

) οι περισσοτεροι αυτο κανουν.
Ξερεις πως λεγεται αυτο ? > ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ.
Υποφερεις και εσυ, υποφερω και εγω αλλα και αναριθμητος κοσμακης. Ειναι ιωση της ιντερνετικης εποχης.
Το παγκοσμιο κοινο .... θελει να πιστεψει αυτο που ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ συναισθηματικα να ισχυει (οτι, ισως, ισχυει).
Οτιδηποτε αλλο, θα το αποφυγει. Δεν θα κατσει να το διαβασει. Γιατι επαναφερει το ατομο στην ασαφεια
και περιπλοκοτητα του συγχρονου κοσμου. Η οποια αποδυναμωνει ψυχες και συνειδησεις. Το Internet ...
ειναι ο καινουργιος Ρομπεν των Δασων .... αλλα εικονικος Ρομπεν. Δειχνει οτι παλευει αλλα ... ΔΕΝ κατακτα
τιποτα ουσιαστικο. Γιγαντωνει μονο την οχλαβοη και την περιρρεουσα αισθηση (που ειναι κινουμενη αμμος).
And that's that ....
Ποσοι απο εμας διαβαζουμε ΟΛΟΚΛΗΡΟ ενα αρθρο (που ξεπερναει την μια οθονια) ?
Παρολα αυτα, ειμαστε ετοιμοι (ως εικονικοι Δον Κιχωτες) να το διαλλαλησουμε με οτι ντουντουκα διαθετει
το ιντερνετικο μεσο. ΟΠΟΙΑ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ .... δεν μας ενδιαφερει. Ειμαστε συναισθηματικα κλειδωμενοι να
καλπασουμε ασυγκρατητοι στην επιτευξη της εκτονωσης. ΑΥΤΗ εχει σημασια ... πολυ μεγαλυτερη απο την
εγκυροτητα. Τα υπολοιπα ειναι λεπτομερειες. Τα υπολοιπα ειναι ... η απαραιτητη ... ΕΠΙΦΑΣΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ.
Ποιος θα κατσει να μας επαληθευσει ? Αφου ολοι ειναι ορμονικα κελιδωμενοι στην Προκαταληψη Επιβεβαιωσης
για το συγκεκριμενο θεμα που ιντριγκαρει.
Ας πουμε ...
θα μαυρισουν τα ματια μου, θα σφιξουν τα χειλη μου, θα ανεβει η πιεση μου .... μολις διαβασω απο καποιον οτι
"δεν ειναι οι Ροτσιλντ και Ροκφελερ οι υποχθονιοι κυριαρχοι αυτου του κοσμου ... " γιατι ειμαι κλειδωμενος
σε αυτην την θεση. Εαν ομως διαβασω απο καποιον οτι "ετσι ειναι, πεστα" (η ακομα, αν δεν απαντησει κανεις)
νιωθω ΗΛΙΟΣ της Προκαταληψης Επιβεβαιωσης μου ???? Τι Ηλιος .... SuperNova νιωθω ! HyperNova ....
ΔΕΝ μοιραστηκα καμια ειδηση .... αυτοχειραγωγηθηκα ..... και εβαλα και ενα τσουρμο μαμελουκους να με
χειροκροτησουν. Και αν αυτο δεν γινεται τοσο ανετα εδω μεσα .... υπαρχουν sites ... που ΜΟΝΟ αυτο γινεται.
Και τα πραγματα γινονται χειροτερα χρονια με την χρονια. Δεν υπηρχε αυτη η ορμονικη αναζητηση ειδησεων
το 2004. Ουτε το 2000. Ουτε φυσικα νωριτερα ..... απο οσο μπορω να θυμηθω, τα πραγματα εχουν ξεφυγει
απο το 2010 και μετα. Σε ολα τα ειδησεογραφικα site ανα τον κοσμο. ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ... ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ.
Οπως θελει, με οτι χρωμα θελει, βαζει και τρια-τεσσερα ορθα στοιχεια .... και .... ψαξε βρες μονος σου.
Η κατασταση ..... ΑΝΕΤΑ ...... χαρακτηριζεται επιδημιολογικη. Μου παιρνει πολυ περισσοτερο χρονο να
διασταυρωσω μια πληροφορια σημερα, απ'οτι το 2004. Γιατι πολλαπλασιασθηκαν με γεωμετρικους ρυθμους
τα site συναισθηματικης/ψυχολογικης υφαρπαγης.
ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ .... πρεπει να εισαι πανεπιστημονας για να μην "κολλησεις".
Και αποδεδειγμενα δεν ειμαι :nounder:...
Υστεροπληκτρον :
οπως βλεπεις Σταυρε, απεφυγα να ακουμπησω τις δικες σου Προκαταληψεις Επιβεβαιωσης (ολοι εχουμε)
γιατι αυτο θα ηταν αποτελεσματικοτερο αν το εκανες ..... μονος σου !