Θεωρίες συνωμοσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Προτείνω, το συμπλήρωμα "έτσι μου λέει ο λογισμός" πριν από κάθε αυθόρμητη κατάθεση άποψης, όπως πολύ συχνά χρησιμοποιούσε και ο μακαριστός Ά. Παίσιος...

"Οτι κατεβασει η γκλαβα μου" οπως λεει ποιητικα και σοφος λαος...

Φυσικά και είναι όλα απλά! (τσούκου) :D

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Βλεπεις...καταληγεις μετα 30 χρονια σκεψης λες...
Μπορει και να ειναι λαθος η καταληξη σου. Με λαθος δεδωμενα εξ'αρχης.

Ξεκινατε ( εσυ ο συκλιστ κλπ) με προσωπικα συμπερασματα και τα παρουσιαζετε σαν στοιχεια αποδειξεις κλπ...
Το ιερατειο, η συνομωσια αυτοι που θελησαν να υποταξουν τους μπηξε και υτοι που πλανησε τους δηξε κλπ...
Με τι στοιχεια ;
Γιαυτο σου ειπα...Ποιοι Ποτε Πως ; Πως συνδεονται μεταξυ τους, τι ειπαν κλπ...

Με λιγα λογια ο καθενας πεταει μιια αερολογια του τυπου "παραμυθια ειναι για να φοβομαστε"...και αερα πατερα...
Εγω δεν φοβαμαι, εσυ αν φοβοσουν ειναι αλλο θεμα. Ολοι οι Χριστιανοι που γνωριζω δεν φοβουνται. Και οχι μονο δεν φοβουνται αλλα ριχνουν γαντι στον φοβο οσο δεν μπορεις να το διανοηθεις.
Και δεν μπορεις να το διανοηθεις γιατι δεν γνωριζεις.
Εγω που γνωριζω γιατι εχω φιλους που εχουν συμετασχει σε ευαγγελισμο πληθυσμων, που δεν πατα πια κανεις το ποδι του. Και τους βλεπεις να αγκαλιαζουν την πιστη του Χριστου μεσα στους δημιους τους. Και το κανουν και δεν φοβουνται. Τωρα εσυ η αλλοι γιατι φοβοντουσαν και τι με συγχωρεις αλλα ειναι προσωπικο σας θεμα, και οχι θεμα ουτε του Θεου ουτε της εκκλησιας του.

ΥΓ. Αυτο που λες οτι οι αρχαιοι δεν πιστευαν ετσι αλλα ππιτευαν αλλιως κλπ....Μεγαλη ανακριβεια και γενικευση που κυκλοφορει υρεως ακριβως επειδη ειναι ευκολο και γενικευση.
Τι πιστευαν οι αρχαιοι ;;; ΠΟΙΟΙ αρχαιοι (για τους Ελληνες μιλω μην ανυσηχεις δεν στελνω την μπαλα στην Βαβυλωνα η στην Κινα) ; Πιστευαν ολοι το ιδιο και με τον ιδιο τροπο κλπ...

Μεγαλες μπαρουφες ακουμε επι του θεματος απ'οπου εχουν βγει και ολα αυτα τα παγανιστικα ψευδοκινηματα πατρωων θρησκειων.

Λοιπον να τα παιρνουμε σαν δεδωμενα για να κρινουμε τι ; Αφου εξ αρχης δεν εχουμε αντιληψη του τι εννοιωθαν και πιστευαν οι μεν τι οι δε και τι οι παραδε...

Ας λεμε καλυτερα εγω πιστευω πως δεν...ειναι πιο απλο και πιο εγκυρο απο το να κατεβαζουμε αρχαιους, ψυχολογικα βιωματα κλπ...

To Λαθη ειμαστε, Λαθη κανουμε .... δεν ειναι παραδοχη αυτοχειριας σκεψης.
Ειναι ευφυλογημα της στιγμης. Νομιζα οτι εγινε αντιληπτο (μαλλον δεν εγινε).

Ολα οσα βγαινουν απο μεσα μου (ως σκεψεις/συμπερασματα) ειναι μιγμα/κραμα βιωματων και ιδεων. Και οχι αερα πατερα.
Φοβαμαι για ολα εκεινα που αποφασιστηκαν για μενα χωρις εμενα. Θυμασαι οταν το γραψα ? Για τον Σταυρο πηγαινε.
Που τι σημαινει ? Οτι καπου, καπως, πρεπει να παρεμβληθω (ως αυτοβουλη συνειδηση) στο τι θα λατρεψω και τι οχι.
Για την ακριβεια σε τι θα πιστεψω και τι οχι (διοτι η λατρεια παει αλλου ως εννοια). Ε .... ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΕ
να συναποφασισω. Αν θελω Θεο για να παλεψω την βαναυσοτητα αυτου του κοσμου ! Οχι, απλα μου επιβληθηκε απο
τα γενοφασκια οτι, μονο με εναν καλο (αορατο) πατερουλη μπορεις να παλεψεις την βαναυσοτητα αυτου του κοσμου.
Και οταν καποια στιγμη .... αντιληφθηκα ..... οτι ΜΟΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ..... θα μου επιτρεψεις τον χαρακτηρισμο "Τρομος"
μεσα στην παιδικοτητα της ψυχης μου. Για την ακριβεια μεσα στην αφελεια της συνειδησης μου. Που ειναι ο θεος να
διαφυλαξει το τοσο πολυτιμο θαυμα της ζωης, σε εναν νεογνο που ΜΟΛΙΣ γεννηθηκε και πνιγεται εντελως τυχαια σε
σε καποια πλυμμηρα απο σαρωτικους μουσωνες σε καποια παραγκουπολη του Μπαγκλαντες ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ?

Σε παρακαλω, να μου το επιτρεψεις φιλε Γιωργο. Χαθηκε η γη κατω απο τα ποδια μου. Σκοτεινιασαν ολα. Κατερρευσαν ολα.
But guess what .... δειλα δειλα .... ξανασηκωθηκα. Ξαναπερπατησα. Ξανασκεφθηκα (για μενα αυτην την φορα). Και τι ειδα ?
Οτι ο κοσμος δεν εχασε την νοηματοδοτηση του, δεν εγινε σκοτεινοτερος (απ'οτι ηταν), δεν εγινε χαοτικοτερος (απ'οτι ηταν).
Γιατι οι ΑΞΙΕΣ της ζωης, για την ακριβεια οι πανανθρωπινες αξιες της αλληλεγγυης (που ουκ ολιγες ειναι) εξακολουθουν να
ισχυουν μεσα μας και να υπαρχουν !!! Χωρις να εκπορευονται απο κανεναν αλλο .... παρα μονο απο μας. Τους μηδαμινους
και αναξιους και παραστρατημενους.

Δεν γιναμε διαβολοι Γιωργο. Δεν ηταν εωσφορικη αλαζονεια αυτο που μας συνεβη. Ηταν ... επιστροφη στον Ανθρωπο.
Οχι τον ανθρωπο της αλαζονειας και των τραπεζικων δαιμονων. Τον ανθρωπο που λεει "στασου ... στασου μια στιγμη

.... σταααααααασουουουουουου .... ειμαι και εγω εδω και δεν ειμαι ανυπαρκτος !"

Last edited:

Στις θεωρίες συνωμοσίας, σε όλα αυτά τα περίεργα, πρέπει να πετάγεται ένας Παίσιος κάθε 3 μηνύματα να μας υπενθυμίζει την ανάγκη για προσκύνημα και ταπεινότητα ε; Ο Παισιος υπάρχει γιατί τον μνημονεύει, ένας εδώ ολημερίς και ολυνυκτίς μέχρι αηδίας. Πριν υπάρξει ο Παίσιος υπήρχαν άλλοι και πριν τους άλλους άλλοι. Το θέμα είναι δεν μας τους λέτε εδώ μέσα. Τους άλλους ποιός θα τους μνημονεύσει; Δεν είναι μεγάλη αδικία να μη τους μνημονεύουμε;

Στις θεωρίες συνωμοσίας, σε όλα αυτά τα περίεργα, πρέπει να πετάγεται ένας Παίσιος κάθε 3 μηνύματα να μας υπενθυμίζει την ανάγκη για προσκύνημα και ταπεινότητα ε; Ο Παισιος υπάρχει γιατί τον μνημονεύει, ένας εδώ ολημερίς και ολυνυκτίς μέχρι αηδίας. Πριν υπάρξει ο Παίσιος υπήρχαν άλλοι και πριν τους άλλους άλλοι. Το θέμα είναι δεν μας τους λέτε εδώ μέσα. Τους άλλους ποιός θα τους μνημονεύσει; Δεν είναι μεγάλη αδικία να μη τους μνημονεύουμε;
Ειναι "φρεσκος" στην αγιοποιηση γι αυτο. Ειναι και ευκολο να πας στον ταφο του. Ξερεις πολλους ταφους αγιων; Μονο λειψανα και κομματια τους απο εδω και απο εκει που τα βγαζουν απο τα μοναστηρια οταν γιορταζουν.
Και ειναι και πιο δυνατο το συναισθημα οταν καποιοι εχουν μιλησει και γνωρισει στη ζωη τους αυτο τον αγιο. Εχεις γνωριζει πολλους αγιους;

Και κατι ακομα (για τον φιλο μου τον Γιωργο) > δεν ειμαι αρχαιοελληνιστης, ουτε δωδεκαθειστης,
αλλα καποια σοφια εκεινης της εποχης, θα μου επιτρεψεις, να την χρησιμοποιω στα επιχειρηματα μου.
Δεν ηταν ολοι βουτηγμενοι στις διονυσιακες λατρειες και ακολασιες και μασουλημα χορτου.
Υπηρχαν και καποιοι που ζουσαν σε πυθαρια και ειπαν σε στρατηλατες "μου κρυβεις τον ηλιο".

Αυτη η στιγμη ..... ειναι μια στιγμη που χωριζει τον χρονο στα δυο ! ΤΟΝ ΤΕΜΝΕΙ.

-bye-

To Λαθη ειμαστε, Λαθη κανουμε .... δεν ειναι παραδοχη αυτοχειριας σκεψης.
Ειναι ευφυλογημα της στιγμης. Νομιζα οτι εγινε αντιληπτο (μαλλον δεν εγινε).

Λεγεωναριος μια μερα λεγεωναριος για παντα... Αυτο δεν παει μονο σε σενα αλλα σε ολα τα ανθρωπινα οντα επομενος και στα συμπερασματα των κατα στιγης σκεψεων των.
Οπως μια ετσι καθε σκεψη δυναται να ειναι εσφαλμενη...Μεχρι αποδειξεως τουναντιων. Παμε παρακατω.

Ολα οσα βγαινουν απο μεσα μου (ως σκεψεις/συμπερασματα) ειναι μιγμα/κραμα βιωματων και ιδεων. Και οχι αερα πατερα.
Φοβαμαι για ολα εκεινα που αποφασιστηκαν για μενα χωρις εμενα. Θυμασαι οταν το γραψα ? Για τον Σταυρο πηγαινε.
Που τι σημαινει ? Οτι καπου, καπως, πρεπει να παρεμβληθω (ως αυτοβουλη συνειδηση) στο τι θα λατρεψω και τι οχι.
Για την ακριβεια σε τι θα πιστεψω και τι οχι (διοτι η λατρεια παει αλλου ως εννοια).

Ε καντο, και το κανεις,κανενας δεν σε εμποδιζει το αντιθετο.

Ε .... ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΕ

Να σου ζητηθει απο ποιον ; Αφου εσυ εισαι ο καραβοκυρης της σκεψης σου...τι περιμενεις να σε ρωτησει ποιος ο παπας της ενοριας ;

να συναποφασισω. Αν θελω Θεο για να παλεψω την βαναυσοτητα αυτου του κοσμου ! Οχι, απλα μου επιβληθηκε απο
τα γενοφασκια οτι, μονο με εναν καλο (αορατο) πατερουλη μπορεις να παλεψεις την βαναυσοτητα αυτου του κοσμου.
Και οταν καποια στιγμη .... αντιληφθηκα ..... οτι ΜΟΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ..... θα μου επιτρεψεις τον χαρακτηρισμο "Τρομος"
μεσα στην παιδικοτητα της ψυχης μου. Για την ακριβεια μεσα στην αφελεια της συνειδηση μου.

Δεν σου ειπε κανεις απο τα γεννοφασκια σου πως θα γινεται συμβουλιο για να σε ρωτανε καθε φορα πια ειναι η γνωμη σου σε εναν κοσμο ο οποιος ειναι ηδη εκει. Οι ανθρωποι που ειναι εκει πριν απο σενα για σενα σου δινουν αυτο που εχουν. Αν ησουν αλλου θα σου διναν κατι αλλο και θα καταλαβαινες τη διαφορα αλλα αστο παμε σε αλλου παπα Ευαγγελιο. Στο εδωσαν γιατι σε υποδεχτηκαν σε μια κοινωνια. δεν φυτρωσες σε μια ερημο και ηρθαν να σε παρουν σαν εξωηινοι...μετα βαζεις τα βιωματα σου και λες μ'αρεσει δεν μ'αρεσει. Αν δεν σ'αρεσει η δεν σου κανει η για καποιους προσωπικους λογους σε τρομαζει λες Νο Μερσι, και βγανεις. Κανενα προβλημα. Δεν εχουμε καμμια σαρια να σου παρει το κεφαλι

Σε παρακαλω, να μου το επιτρεψεις φιλε Γιωργο. Χαθηκε η γη κατω απο τα ποδια μου. Σκοτεινιασαν ολα. Κατερρευσαν ολα.

Γιατι ; Ουτως η αλλως υπαρχει ενα τελος σ'αυτο τον κοσμο. Σιγουρα τον προβλημα ολων μας ειναι οτι θεωρουμε τον εαυτο μας επικεντρο και αιωνιο, μεχρι που αντιλαμβανομαστε οτι δεν...
Αυτο συμβαινει σε νεαρα ηλικια.
Ειναι η κυρια αιτια αυτοκτωνιας των νεων στην Δυση. Βεβαια που εχουν μεγαλωσει πιστευοντας οτι ολα ειναι για αυτους μεχρι που καταλαβαινουν το αντιθετο.

But guess what .... δειλα δειλα .... ξανασηκωθηκα. Ξαναπερπατησα. Ξανασκεφθηκα (για μενα αυτην την φορα). Και τι ειδα ?
Οτι ο κοσμος δεν εχασε την νοηματοδοτηση του, δεν εγινε σκοτεινοτερος (απ'οτι ηταν), δεν εγινε χαοτικοτερος (απ'οτι ηταν).
Γιατι οι ΑΞΙΕΣ της ζωης, για την ακριβεια οι πανανθρωπινες αξιες της αλληλεγγυης (που ουκ ολιγες ειναι) εξακολουθουν να
ισχυουν μεσα μας και να υπαρχουν !!! Χωρις να εκπορευονται απο κανεναν αλλο .... παρα μονο απο μας. Τους μηδαμινους
και αναξιους και παραστρατημενους.

Οι πανανθρωπινες οπως λες, αξιες υπαρχουν ευτυχως και οφειλονται σε εμας. Στις δικες μας αποφασεις και πραξεις. Αλλα καποτε σε ολα τα μηκη και τα πλατη της γης επρεπε να τα γραψουν στην πετρα.
Απο που εκπορευονται ;
Ο Καντ εβαλε επιστηλιο στον ταφο του, " απο πανω μου ο εναστρος ουρανος και ο (ηθικος) Νομος (με κεφαλαιο)" Για τον Καντ η αυτουσια ενδειξη της υπαρξης του Θεου ειναι ο (ηθικος) Νομος. Ειτε τον ακολουθουμε ειτε οχι αυτος που ειναι "εμφυτος" σε εμας. Εχεις περιπου την ιδια αντιληψη περι του εμφυτου...απλα μπλοκαρεις στην ιδεα αυτου που τον ενεσπειρε...δεν πειραζει. Δεν πιστευεις στον Θεο, ο Θεος πιστευει σε σενα.

Δεν γιναμε διαβολοι Γιωργο. Δεν ηταν εωσφορικη αλαζονεια αυτο που μας συνεβη. Ηταν ... επιστροφη στον Ανθρωπο.
Οχι τον ανθρωπο της αλαζονειας και των τραπεζικων δαιμονων. Τον ανθρωπο που λεει "στασου ... στασου μια στιγμη

Να διακρινουμε την αμφιβολια ( φυσικη ταση του ανθρωπου και ευλογη...) απο την εωσφωρικη αλαζονεια. Τονιζω το εωσφορικη. Μανο πολλοι γινονται διαβολοι. Πραγματικα. Και αυτο το εωσφορικο σχεδιο παιρνει σαρκα και οστα σημερα, σημερα που τα εχουμε και τα κατεχουμε ολα σημερα που ειμαστε πιο δυνατοι ομορφοι και εξυπνοι απο ποτε, μπροστα στα ματια μας. Και τον κοιταμε αποσβωλομενοι ... αντε οχι ολοι, αλλα πολλοι. Ο ανθρωπος εχει μια τεραστεια και ανεξαντλητη δεξαμενη πληροφοριας, αλλα χανει ολο και περισσοτερο την σοφια. Αυτο το βλεπουν πολλοι απο αυτους που ειναι εκει γα να βλεπουν (νημα συνομοσιολογιας δεν ειναι ; Μπορουμε να λεμε οτι θεμε ετσι :ears: )

.... σταααααααασουουουουουου .... ειμαι και εγω εδω και δεν ειμαι ανυπαρκτος !"

So...:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

...Να πούμε ότι μύηση είναι η αναζήτηση ή θα ανοίξει η κουρτίνα με το ζονγκ?...

H μύηση δεν είναι αναζήτηση. Είναι μια διαδικασία που έπεται της αναζήτησης, εφόσον υπάρχει το σχετικό ενδιαφέρον και η αναζήτηση εμπεριέχει πάντα και το στοιχείο της αμφιβολίας. Κατα την αναζήτηση - στην περίπτωσή μας αν υπάρχει θεός ή όχι - ένας άνθρωπος μπορεί να συμπεράνει οτι όντως υπάρχει θεός. Ακολουθεί δευτερεύουσα αναζήτηση που αφορά το με ποιά διαδικασία - δηλαδή με ποιά θρησκεία (ή με ποιό χάπι, το μπλέ ή το κόκκινο ή με ποιό μανιτάρι :))) ) μπορεί ο θεός να γίνει περισσότερο κατανοητός, να γίνει πιο εμφανές το σχέδιό του, η βούλησή του και τι ζητάει απο τους ανθρώπους. Αμέσως μετά - εφόσον εξακολουθεί το ενδιαφέρον - ακολουθεί η μύηση, η οποία απαιτεί μυημένο και μυούμενο. Ο μυημένος (για την ακρίβεια ένα βήμα παραπάνω, δηλαδή "δάσκαλος" - ώστε να έχει αποκρυσταλλωμένη την βασική τουλάχιστον γνώση και να έχει την ικανότητα να την μεταδώσει) οδηγεί τον μυούμενο μέσα απο τα κατάληλα μονοπάτια και διαδικασίες που θα εξοικειώσουν τον μυούμενο, θα του λύσουν τις απορίες, θα αποκτήσει την σχετική εμπειρία και γνώση μέχρις ότου όλη η Αλήθεια θα είναι πια ορατή μπροστά του. Το βασικό χαρακτηριστικό του μυημένου είναι οτι δεν έχει πια αμφιβολίες και η όποια αναζήτηση περιορίζεται σε δευτερεύουσες λεπτομέρειες.

Last edited:

1ο κοκκιναδι :
Δεν μου ρχονται μονο σκεψεις ταπεινωσης .... μου ρχονται και σκεψεις υπερηφανειας.
Αρα τα "Λεγεωναριος μια φορα, λεγεωναριος για παντα" δεν νομιζω οτι μου αρμοζουν.

2ο κοκκιναδι :
Aυτο το "καντο" .... περνει 20 και 30 χρονια μεχρι να συμβει (και σε μερικους δεν συμβαινει ποτε).
Μηπως εχασα εγκληματικα μεγαλο μερος της ζωης μου .... για να ξεριζωσω κατι το αυτονοητο ?

3ο κοκκιναδι :
Kαραβοκυρης της σκεψης σου γινεσαι μονο οταν φτασεις σε καποια ηλικια που μπορεις να αμφισβητησεις
εχοντας ζησει καποια πραγματα (και εχοντας διαβασει καποια πραγματα). Στα νιατα σου ... εισαι φερεφωνο.

4ο κοκκιναδι :
oι γεννητορες δεν εχουν παντα την διαθεση(-ευκαιρια) να αμφισβητησουν ολα οσα γαλουχηθηκαν.
Θελει αξιολογο τσαγανο να πριονισεις το κλαδι που σε στηριζει. Μερικες φορες, οι ιδιοι οι γεννητορες
φρεναρουν τετοιες υπερβασεις γιατι σκεφτονται πρωτιστως το κοινωνικο σου προφιλ και μελλον.

5ο κοκκιναδι :
το τελος ειναι τοσο αυταποδεικτο και συντομο .... ακομα και αν δεν εχει προφτασει να βαδισει στα ποδια του ?
Δεν μου ειναι τοσο αυτονοητο και αυταποδεικτο. Νομιζα οτι η ζωη τουλαχιστον προλαβαινει να παρει μυρωδια
οτι μπορει να περπατησει .... και μετα την βαρανε ολα τα δεινα του κοσμου !

6ο κοκκιναδι :
M'αρεσε αυτο που ειπε ο Καντ ... αλλα θα μου επιτρεψεις να το δεχθω ΧΩΡΙΣ προπορευση απο κατι υπερφυσικο.
Μεχρι τουλαχιστον να εχω καποιες ελαχιστες αποχρωσες της υπαρξης αυτου του υπερφυσικου.

7ο κοκκιναδι :
Nαι, γνωριζω οτι η αυτοβουλη σκεψη οδηγει ΚΑΙ σε εωσφορικη αλαζονεια. Και πως να μην συμφωνησω
με ολα αυτα που βλεπω γυρω μου. Ομως, αν ειναι να ωφεληθουν δισεκατομμυρια ανθρωποι στις ζωες τους
(να σκεφτονται για τους εαυτους τους) θα τους το στερησω επειδη καποιοι ελαχιστοι ... θα γινουν σαταναδες ?

Re: Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

H μύηση δεν είναι αναζήτηση. Είναι μια διαδικασία που έπεται της αναζήτησης, εφόσον υπάρχει το σχετικό ενδιαφέρον και εμπεριέχει πάντα και το στοιχείο της αμφιβολίας. Κατα την αναζήτηση - στην περίπτωσή μας αν υπάρχει θεός ή όχι - ένας άνθρωπος μπορεί να συμπεράνει οτι όντως υπάρχει θεός. Ακολουθεί δευτερεύουσα αναζήτηση που αφορά το με ποιά διαδικασία - δηλαδή με ποιά θρησκεία (ή με ποιό χάπι, το μπλέ ή το κόκκινο ή με ποιό μανιτάρι :))) ) μπορεί ο θεός να γίνει περισσότερο κατανοητός, να γίνει πιο εμφανές το σχέδιό του, η βούλησή του και τι ζητάει απο τους ανθρώπους. Αμέσως μετά - εφόσον εξακολουθεί το ενδιαφέρον - ακολουθεί η μύηση, η οποία απαιτεί μυημένο και μυούμενο. Ο μυημένος (για την ακρίβεια ένα βήμα παραπάνω, δηλαδή "δάσκαλος" - ώστε να έχει αποκρυσταλλωμένη την βασική τουλάχιστον γνώση και να έχει την ικανότητα να την μεταδώσει) οδηγεί τον μυούμενο μέσα απο τα κατάληλα μονοπάτια και διαδικασίες που θα εξοικειώσουν τον μυούμενο, θα του λύσουν τις απορίες, θα αποκτήσει την σχετική εμπειρία και γνώση μέχρις ότου όλη η Αλήθεια θα είναι πια ορατή μπροστά του. Το βασικό χαρακτηριστικό του μυημένου είναι οτι δεν έχει πια αμφιβολίες και η όποια αναζήτηση περιορίζεται σε δευτερεύουσες λεπτομέρειες.

Να πω και γω κατι περι μυησεως μυημενου κλπ...

Η μυηση ειναι αναζητηση οντως οπως λεει ο Κρις. Αλλα αναζητηση τινος πραγματος ;
Οπως η ριζα της λεξεως το λεει, του μυστηριου.
Τωρα τι ειναι το μυστηριο ( για τον μυστη, τον μυημενο, τον ευελπι της μυησεως)...Ειναι ακριβως η υπαρξη του Θειου και οτι επεται αυτης δηλ. η υπαρξη της ψυχης η αθανασια κλπ.

Αρα μεχρι εδω γινεται κατανοητο ενα πραγμα...οτι με τον ορο μυηση μπορουμε να εγκλεισουμε πολλες τασεις, "σχολες" και ταγματα που το καθενα δηλωνει ενα περασμα (και οχι γνωση) μπροστα στο Θειο.

Και εκει βρισκεται και η παγιδα. Εχω γνωρισει μυημενους και μυστες σε διαφορα, ηδη απο τα νεναικα μου χρονια στην Ελλαδα, απο διαφορες ταξεις και προελευσεις, που "ειχαν γνωση" και πιστη ακλονητη ακομα και το ποσο θα ζησουν και θα ευδοκιμησουν κλπ...Καποιοι μαλιστα προεβλεπαν με απολυτη σιγουρια ποτε θα πεθανουν (σε βαθια γεραματα και γεματοι τιμες ελεγαν) και βεβαια ολα τους τα σχεδια πεσαν στον νερο και φυγαν μια στιγμη κακην κακως...

Οποτε προσοχη στη λεξη "μυηση" ( Βιος εσυ την ανεφερες δικια σου ευθυνη)...

Στην θρησκεια μας το Μυστηριο λεγεται και διδεται απλοχερα μεσω της Θειας Χαριτος. Ειδικα αυτο της Θειας Ευχαριστειας. Χωρις να χρειαστει να κανουμε καμμια απατεωνια για να δουμε πισω απο την κουρτινα η τιποτα τετοιο που υποσχονται καποιοι αλλοι...

Και επειδη ειπα πολλα να πω και ενα τελευταιο που θα σας παραξενεψει πολυ...θα σας σοκαρει ισως.
Ειχα πει οτι υπαρχουν δυο ειδη ανθρωπων που πιστευουν στον Θεο.

Το ενα το απλο, το αγνο του Λαου Του ειναι αυτο που λεμε η εκκλησια. Οι ανθρωποι που αποτελουν την Εκκλησια του Χριστου πιστευουν σε αυτον. Ετσι...απλα.

Το αλλο ειδος που πιστευει στον Θεο και δη τον ενσαρκωμενο, θα σας κακοφανει, ειναι οι σατανστες.
Και αυτοι πιστευουν στην υπαρξη του Θεου και του προσωπου του Ιησου. ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ. Γιαυτο και σπαταλουν ολη τους την ενεργεια, την υγεια συχνα και τα πλουτη τους για να ασχοληθουν με Αυτον στην ουσια.
Πιστευουν οτι υπαρχει Θεος, οτι εχει ενα σχεδιο και εχουν αποφασισει να κανουν οτι μπορουν για να το εμποδισουν. Να του βαλουν μπαστουνια στους τροχους.
Και θυσιαζουν τα παντα για αυτο.

Οποτε προσοχη...υπαρχουν μυησεις πολλες. Προσοχη !

Η Μυηση του Χριστιανου ειναι αυτη της αθοοτητος και της αγνοτητος του προβατου. Ακριβως αυτην που χλευαζουν οι εχθροι του οταν τον παρομοιαζουν με προβατο.

Η μυηση του Χριστιανου ειναι η συμετοχη του στα μυστηρια, και η αναγνωση των γραφων...αυτο που ελεγα στον βιος με ανοιχτη καρδια και ειπε οτι αυτο ειναι ηδη η υποκρισια του καθοδηγητη.
Ποιου καθοδηγητη ; Εσυ, και η ψυχη σου εισαι ο καθοδηγητης. Εσυ κανεις τις ερωτησεις και παιρνεις τις απαντησεις.

Και επειδη ειπα πολλα που ισως δεν επρεπε και μπορει να παραξηγηθουν, τωρα το σκεφτομαι...επειδη ειπα το γνωστο "χτυπα και θα σου ανοιξουν, ρωτα και θα λαβεις απαντηση"...
Παλι προσοχη !!! Αν σας πει καποιος η το δειτε γραμμενο " κανε το πρωτο βημα και θα κανω το επωμενο"...Μεταβολη και μακρυα...Δεν ειναι ο Ενσαρκωμενος Θεος. Ο αλλος ειναι.

Νομιζω ειπαμε πολλα και ισως ξεφυγαμε. Αλλα το θεμα ειναι ευαισθητο.

Re: Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Η Μυηση του Χριστιανου ειναι αυτη της αθωοτητος και της αγνοτητος του προβατου.

Δεν ειναι ιδιαιτερως σοφο .... να βλεπεις τον εαυτο σου ως προβατο.
Ιδιως οταν σε ζυγωνουν λυκοι απο παντου.
Εκτος αν τα χεις ριξει ολα .... στην αλλη ζωη.
Δηλαδη, εισαι αναχωρητης.

Η μορφη του προβατου εχει νοημα οταν η θυσια σου (υπαρχει περιπτωση να) αναγνωριστει
και καθοδηγησει αλλους ανθρωπους που εκτιμουν και αναγνωριζουν ως ΑΞΙΑ την αθωοτητα/αγνοτητα.
Και δεν την αναγνωριζουν ολοι. Δεν ξερω καν ποσοι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ την αναγνωριζουν ....

Καλο ειναι να ΜΗΝ υποθετουμε απο τις αντιληψεις παλιοτερων γενεων (για το τι πιστευει το συνολο)
... παρα μονο ιδιοις ομμασοι.

Απάντηση: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

παιδια,προσοχη στο τι τρωτε!
Υπαρχουν τοξικα μανιταρια που προκαλουν θρησκευτικου τυπου ψευδαισθησεις.
Κυριως εσυ Σταυρο,ρωτα καλου-κακου τον συμβουλατορα σου,τι εφαγε πριν τον επισκεφτεις.
Ειναι κριμα να χανεις χρονια απ'τη ζωη σου κυνηγωντας χιμαιρες.

Re: Απάντηση: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

παιδια,προσοχη στο τι τρωτε!
Υπαρχουν τοξικα μανιταρια που προκαλουν θρησκευτικου τυπου ψευδαισθησεις.
Κυριως εσυ Σταυρο,ρωτα καλου-κακου τον συμβουλατορα σου,τι εφαγε πριν τον επισκεφτεις.
Ειναι κριμα να χανεις χρονια απ'τη ζωη σου κυνηγωντας χιμαιρες.

Δεν είμαι βέβαιος ότι κατάλαβα τι εννοείς...

Απάντηση: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

λεω,οτι το μυαλο μας,μας παιζει περιεργα παιχνιδια πολλες φορες και κατι που θεωρουμε ως βιωμα,στην ουσια ειναι παραπλανητικο.
Και υπαρχει ο κινδυνος,αυτος που εχει το ''βιωμα'',να παρασυρει κι αλλο κοσμο.
Παραδειγματα πολλα.

Βρε, τό' χουμε ξανασυζητήσει αυτό.

Το αν κάτι είναι τελικά "βίωμα" ή "πλάνη" εξαρτάται από το αποτέλεσμα όχι μόνο βραχυπρόθεσμα αλλά και μακρυπρόθεσμα.

Παράδειγμα. Αν έχεις ανυπόφορους πόνους και πας σε 10 γιατρούς, κάνεις μύριες εξετάσεις και δε σου βρίσκει κανείς την αίτια (για να σε γιατρέψει), και με τη προσευχή αλλά και με τη συμμετοχή στα μυστήρια της εκκλησίας ησυχάσεις δια παντός, μόνο μία εξήγηση υπάρχει...