Θεωρίες συνωμοσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Τι εγινε ρε παιδια;. Επεσε προειδοποιηση για να μην προσβαλουμε τον συνομιλιτη μας ασχετα με το τι πιστευει/πρεσβεύει και τελειωσαν οι συνωμοσιες;

Ξυπνήσαμε μετά τα χτεσινά και βρεθήκαμε ξαφνικά σε άλλο δωμάτιο! είμαστε στο δωμάτιο της Τουρκίας που είναι κακή γειτόνισσα.

Μήπως ν' ανοίγαμε κανένα "Θέμα" περί "Ανέμων, υδάτων κλπ φιλοσοφικοθρησκευτικών...." ;:idea:

Σχετικά με το αν προβλέπεται το μέλλον θα γράψω την άποψη μου όπως μου δημιουργήθηκε γύρω στα 18 καθώς τότε είχα επαφή με αναχωρητές με 2 άτομα που είναι καλόγεροι στο Άγιο Όρος από τότε.

Η πρόβλεψη του μέλλοντος είναι ένα από τα μεγαλύτερα σαράκια του ανθρώπου.
Έστω έχουμε έναν άνθρωπο που μπορεί να προβλέψει πραγματικά το μέλλον. Ποιος του δίνει το δικαίωμα αυτού το ανθρώπου να αποκαλύψει σε έναν άλλο άνθρωπο το μέλλον του; Είναικαλό για τον άνθρωπο να μάθει το μέλλον;
Ακόμα χειρότερα για αυτόν που ζητάει να μάθε το μέλλον. Τι έπαρση τι αλαζονεία είναι αυτή να τολμάει να μάθει το μέλλον; Θεωρεί εαυτόν ικανό και άξιο να γνωρίζει αυτός το μέλλον. Μπορεί να διαχειριστεί την γνώση των μελλόντων πραγμάτων. Που είναι η χριστιανική ταπεινότητα ανάμεσα σε έναν που (υποτίθεται) γνωρίζει πραγματικά το μέλλον και μάλιστα το διαλαλεί "προφητεύοντας" , και στον άλλο άνθρωπο που ρωτάει το μέλλον του;

Η κύρια διδαχή που δίνεται από τους πραγματικά ταπεινούς καλόγερους είναι ότι η γνώση του μέλλοντος είναι εκ του πονηρού εκπορευόμενη. Ας βοηθήαουν και άλλοι που έχουν περισσότερες γνώσεις στο θέμα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να συμπληρώσω στο θέμα ότι μια βασική μου ένσταση με τις διδαχές της χριστιανικής θρησκείας είναι ότι το καλό και το κακό είναι έξωθεν από τον άνθρωπο και τον επιρρεάζουν ως ανώτερες δυνάμεις, αντίθετα εγώ πιστεύω ότι έχει απολύτως ανθρώπινες διαστάσεις και τίποτα εξωπραγματικό απλά ο βίος δημιουργεί και τις καλές και τις κακές παρορμήσεις.

Το Καλο και το Κακο βρισκεται ΕΣΩΘΕΝ του ανθρωπου.
ΕΞΩΘΕΝ του ανθρωπου υπαρχει μονο Αταξια και Ταξη.
Ο ανθρωπος επειδη ειναι γεννημα της Ταξης (DNA) εχει καθε συμφερον
(ψυχολογικο και επεκτατικο) να νοηματοδοτει την Αταξια ... με Προθεσεις.

Αρα και με ορους Καλου και Κακου.

Last edited:

Προσπαθώ να φέρω στο μυαλό μου την συζήτηση πριν 25 περιπου χρόνια, σχετικά με το αν είναι σωστό να "πιστεύει" κάποιος ότι έχει μάθει ένα μελλοντικό γεγονός. Φυσικά η ερώτηση έρχεται και σαν ερώτημα αν είναι σωστό να διαδίδει κάποιος πως γνωρίζει ένα μελλοντικό γεγονός.

Αποσπασματικά μελλοντικά γεγονότα που διαδίδονται από ανθρώπους είναι εκ του πονηρού εμπορευόμενα και δεν εξυπηρετούν σε τίποτα παρά στο να πλανάται ο άνθρωπος.

Ούτως ή άλλως η ερμηνεία μιας "προφητείας" επιδέχεται ένα σωρό διαφορετικών απόψεων. Θέλω να πω μια προφητεία που λέει θα "πλεύσει ο Τούρκος στο αίμα" κάλλιστα κάποιος μπορεί να το ερμηνεύσει ότι ήδη πλέει στο αίμα με χιλιάδες νεκρούς από τις τρομοκρατικές επιθέσεις το πραξικόπημα τους στρατιώτες που χάνει στις μάχες στα ανατολικά.

Άλλος μπορεί να λέει η ερμηνεία το "ξανθό γένος θα βοηθήσει την Ελλάδα" ότι οι Ρώσσοι είναι το ξανθό γένος, άλλος οι Γερμανοί, φαντασία και όρεξη να υπάρχει και όλα ερμηνεύονται με ότι τρόπο θέλουμε.

Εχω να σου δωσω τις απαντησεις αλλα μετα τις τελευταιες υποδειξεις των διαχειριστων το σκεφτομαι.

Ομως συμφωνω. Το 99% των προβλεψεων που θα ακουσεις στη ζωη σου ειναι ψευτοπροφητειες η πλανες.

Το Καλο και το Κακο βρισκεται ΕΣΩΘΕΝ του ανθρωπου.
ΕΞΩΘΕΝ του ανθρωπου υπαρχει μονο Αταξια και Ταξη.
Ο ανθρωπος επειδη ειναι γεννημα της Ταξης (DNA) εχει καθε συμφερον
(ψυχολογικο και επεκτατικο) να νοηματοδοτει την Αταξια ... με Προθεσεις.

Αρα και με ορους Καλου και Κακου.

Για αυτό ένας άνθρωπος μπορεί να μετατραπεί από έναν άκακο ήρεμο άνθρωπο σε ένα "διαβολικό" πλάσμα σε οποιαδήποτε φάση της ζωής του. Ένας άνθρωπος είναι όλος ο βιος του και αλλάζει κάθε στιγμή με τις διεγέρσεις που δέχεται. Οικογένεια, σχολείο, τηλεόραση, ιντερνετ, προσωπικές καταστάσεις, θάνατοι, ασθένειες, αδικίες, χειραγώγηση στις προθέσεις άλλων ανθρώπων μπορούν να αλλάξουν έναν άνθρωπο τόσο σε μικρή όσο και σε μεγάλη ηλικία.

Τελικα .... να ζητησω και εγω ενα συγνωμη απο την διαχειρηση, αλλα οχι για τους λογους που υποψιαζεται.
Η επαναλαμβανομενη ατακα μου "τελικα ... υπαρχει θεος" ηταν για να παιξω με τον Λακη (που με εχει κανει ignore)
και δευτερευοντως με τον Νικολαιδη (που τον σοβαρευει το ποστο του :p). Τελικα ..... ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ
εκτος απο αυτο που γυρευα. Ολοι οι αλλοι "με επαιξαν" εκτος απο τους .... παραπανω δυο !

O Λακης εξακολουθει να με εχει στο καθαρτηριο .... και ο Πετρος, σε αποσταση κοσμιοτητος.
Το οποιο ηταν λιγο-πολυ αναμενομενο. Αφου ακομα και ενα τετοιο νημα ... δεν μπορει να
γινει αφορμη για παιδικη χαρα. Τεσπα .... συγνωμη απο την διαχειρηση.

Απάντηση: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Μάνο ,δεν υπάρχει πρόβλημα ,από μέρους μου κανένα και το καλαμπούρι μας να κάνουμε και να ξεφεύγουμε -λίγο
Αλλά εδώ καταλήξαμε να επικεντρώσουμε τις θεωρίες συνωμοσίας στο αν υπάρχει Θεός.Μπορεί και αυτό να αποτελεί ,για ορισμένους,μια θεωρία συνωμοσίας ,αλλά η κουβέντα έχει σχεδόν επικεντρωθεί σ αυτό
Πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλες θεωρίες συνωμοσίας ,που αξίζει να ασχοληθούμε .
Καλή συνέχεια στη συζήτηση

κατι τετοιο δηλαδη; :p
quote-if-the-government-is-covering-up-knowledge-of-aliens-they-are-doing-a-better-job-of-stephen-hawking-51-62-89.jpg

Ο Στεφανος περα απο ενα τεραστιο ευχαριστω για την συνεισφορα του στα κβαντοβαρυτικα
και μια τεραστια αναγνωριση που κατορθωσε να παλεψει τετοια αναπηρια επι 4 δεκαετιες,
θελει και ενα ΓΕΡΟ χερακι ξυλο .....

Γιατι παιζει τις ενδομυχες ανασφαλειες του κοσμου σαν χορδες αρπας (περι Κορτεζ και ινδιανων).
ΕΑΝ δεν απολαμβανε τετοιας πλανητικης δημοφιλιας .... ας τα λεγε και ας τα κραυγαζε μεσα
στην Οξφορδη. Υπαρχουν πνευματα να του αντιταξουν αντεπιχειρηματα. Kαι να μην υπαρχουν
(που υπαρχουν) γνωριζουν την καυστικη του διαθεση σε ζητηματα με σπορο "αυτοπαγιδευσης".

Αλλα μεσα απο το γυαλι η το νετ, Στεφανε,
διαδιδομενα εν ριπη ηλεκτρονιου σε εναν ολοκληρο πλανητη

.... not exceptionally wise.

Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Προσπαθώ να φέρω στο μυαλό μου την συζήτηση πριν 25 περιπου χρόνια, σχετικά με το αν είναι σωστό να "πιστεύει" κάποιος ότι έχει μάθει ένα μελλοντικό γεγονός. Φυσικά η ερώτηση έρχεται και σαν ερώτημα αν είναι σωστό να διαδίδει κάποιος πως γνωρίζει ένα μελλοντικό γεγονός.

Αποσπασματικά μελλοντικά γεγονότα που διαδίδονται από ανθρώπους είναι εκ του πονηρού εμπορευόμενα και δεν εξυπηρετούν σε τίποτα παρά στο να πλανάται ο άνθρωπος.

Ούτως ή άλλως η ερμηνεία μιας "προφητείας" επιδέχεται ένα σωρό διαφορετικών απόψεων. Θέλω να πω μια προφητεία που λέει θα "πλεύσει ο Τούρκος στο αίμα" κάλλιστα κάποιος μπορεί να το ερμηνεύσει ότι ήδη πλέει στο αίμα με χιλιάδες νεκρούς από τις τρομοκρατικές επιθέσεις το πραξικόπημα τους στρατιώτες που χάνει στις μάχες στα ανατολικά.

Άλλος μπορεί να λέει η ερμηνεία το "ξανθό γένος θα βοηθήσει την Ελλάδα" ότι οι Ρώσσοι είναι το ξανθό γένος, άλλος οι Γερμανοί, φαντασία και όρεξη να υπάρχει και όλα ερμηνεύονται με ότι τρόπο θέλουμε.

δεν υπαρχουν μελλοντικα γεγονοτα.
Γεγονος ειναι κατι που εχει συμβει.
Γεγονε=εγινε.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εχω να σου δωσω τις απαντησεις αλλα μετα τις τελευταιες υποδειξεις των διαχειριστων το σκεφτομαι.

Ομως συμφωνω. Το 99% των προβλεψεων που θα ακουσεις στη ζωη σου ειναι ψευτοπροφητειες η πλανες.

προσθεσε ακομα 1% και εισαι μεσα.

Ο Λακης μας ειναι αρκουντως αρρενωπος :smash: .... στην επιχειρηματολογια του.

Εγω ειμαι λιγο πιο .... George Michael :rolleyes: .... (μελλοντικο γεγονος ΕΙΝΑΙ γεγονος
για οποιον ΜΠΟΡΕΙ να κινηθει εκτος γραμμικοτητος χρονου .... διοτι ολοκληρη
η ιστορια του συμπαντος .... ειναι ΤΩΡΑ).

Τι συνομωσία τρέχει εδώ?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

:D

Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Τι συνομωσία τρέχει εδώ?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

:D

Στην Κινεζία είναι...αν δεν συγχρονίζονταν τι σκ@τ@ κινέζικα θα ήταν?:Banane0:

Εκτος αν ειναι "εξυπνα" και το καθενα συγχρονιζει με το διπλανο του ασυρματα...
Δεν το ειδα ολο.